četvrtak, 22.05.2008.

Peter, Bjorn & John - Young folks

- 16:21 - Komentari (45) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.05.2008.

A man called adam - Estelle


It's all about good music...

- 16:40 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 13.05.2008.

Marley Family - Could You Be Loved

- 14:46 - Komentari (14) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.05.2008.

Tribute to Peter Tosh

Rođen kao Hubert Winston McIntosh 09. listopada 1944., Peter Tosh rodio se u Grangeu Hillu (crkveni Lincoln Okrug),
Zajedno sa tinejdžerskim prijateljima Bob Marleyem i Neville " Bunny " Livingstone-om, formirao je the Wailing Wailers.

Nakon razvoda od The Wailers-a, Peter je osigurao ugovor snimke s Capitol Records i pustio je svoj debi album, Legalize It, upitan pozivu legaliziranju ganje. Izdvojen s većinom The Wailers benda, prikazivale su se, od starijih pjesama Burial ("Burial", "No Sympathy", "Brand New Second Hand") i nove pjesme ("Igziabeher", "Why Must I") Utemeljenje trenda kojeg bi nastavio kroz svoju karijeru, Peter je upotrijebio svoju glazbenu platformu u borbi protiv nepravde. Dok album nije bio međunarodan velik hit kojem Peter se bio nadao, Legalize It ostaje jak u prodaji dandanas.

Peterov drugi solo album,Equal Rights, je razmotren od mnogih kao njegov najbolji posao. Zamjenjujući the Wailers band je Peterova vlastita Riječ, Zvuk, i Moć benda, usidren pored slavnog para, Sly Dunbar i Robbie Shakespeare, na bubnju i basu. Equal Rights prikazuje nove verzije klasike kao " Get Up Stand Up " i " Downpressor Man " i njegov potpis verzije Joea Higgs napisan " Stepping Razor " sa trenutnim klasicima kao, "Apartheid", "African", i "Jah Guide".

Nedugo nakon puštanja Equal Rights, Tosh je nastupao na One Love Peace Concert isto kao Bob Marley, RAS Michael, Inner Circle, Culture, i ostali. Peter je snažno bičevan kod Predsjednika Vlade Michaela Manleya i Opposition Leader Edward Seaga, oba u prisustvovanju, o vladinoj neaktivnosti i legalizaciji ganje. On je napao " shitstem " koji je osjećao da je bio dizajniran tištiti crnu utrku. Osvećivanje kod posramljenih političara je bilo brzo i surov. Nvućen u policijskoj stanici za pušenje ganje, Tosh je bio udaren od kod šest prema sedam policajaca preko devedesetih minuta. Po Peteru, to je bilo samo zato što on je znao kako smotati očima iza svoje glave koja je preživjela prebijanje.

Nešto dobro je došlo od One Love concert, kao Mick Jagger je bio u publici prema svjedoku moćnoj izvedbi Peter-a koju je Peter bio dao. Impresioniran s magnetizmom Tosha,Jagger je potpisao njega kao prvi čin prema novom Rolling Stones rekordu (ploči).

Jagger je pridonio vokal na hitu " Don't Look Back " koji je doveo do međunarodne televizijske izloženosti, uključujući izgled u Saturday Night Live Tosh je bio također izabran kao čin otvaranja na Stones' US Turneji. Dok rock and roll publike nisu bile uvijek dojmljive od militanta reggae-a kojeg je Tosh izveo, turneja je bila općenito dobro primljena i pružala je nezapamćenu izloženost.

Na večer 11. rujna, 1987., Peter je provodio večer s prijateljima kod njegove kuće u Kingstonu. Njihova večer je bila prekinuta od pokuca na vrata. Denis " Leppo " Lobban, ulični prodavač koji je često molio novac od Petera, i dva neidentificirana čovjeka galamili su u kući zahtjevajući novac. Drugi pokucaj na vrata dao je popularan DJ Jeff "Free-I" Dixon i njegova žena Joy. Revolveraši su donijeli sve u dnevnu sobu i tražen novac, pištoljem je udaren Tosh i nekoliko ostalih. Kada je kazao da nikakav novac nije u kući, revolveraši su otvorili vatru. "Doc " Brown je poginuo odmah i Free-I i Peter Tosh je umro kasnije kod Sveučilišta Bolnice u Kingstonu. Peteru je bilo 43 godine.

Peter Tosh nije bio čovjek uplašen da bi se izjasnio...ovo ga je često prouzročilo velikom boli i fizički i profesionalno ali nije ga zaustavilo na njegovoj potrazi za istinom.

- 21:12 - Komentari (15) - Isprintaj - #