Can you repeat

22.09.2009.

U okviru tjedna ADHD-a koji se ovih dana obilježava diljem Europe, danas će se u Splitu, u knjižnici Marka Marulića, s početkom u 18 sati, održati predavanje Marka Fereka, osnivača i predsjednika udruge Buđenje.

Životna priča Marka Fereka vrlo je zanimljiva, poučna i nadahnjujuća, jer je upravo taj mladi čovjek, suočen s vlastitim teškoćama kroz koje je prolazio tokom djetinjstva i mladosti, prvi kod nas odlučio otvoreno progovoriti o svojem ( i ne samo svojem) problemu i napraviti "nešto", upoznati druge ljude o čemu se tu točno radi te pokušati podići opću razinu svijesti koja prevladava u našem društvu.

Izvrsna je stvar što se o ADHD-u danas piše i govori neizmjerno više nego do prije nekoliko godina, ali uočljiva je i vrlo realna opasnost da se pod pojmom "hiperaktivnosti" utrpava sve i svašta. Stoga mi se osobito sviđa ovaj dodatak samom nazivu - "Buđenje - udruga za razumijevanje ADHD-a."
Naime, jako je važno - razumjeti!

Kako o samom poremećaju pažnje i koncentracije danas kruže brojne priče u rasponu od onih katastrofičarskih do onih koji potpuno negiraju ovaj "sindrom", ovakva predavanja su izuzetno značajna ne samo za roditelje koji su suočeni s problemom već i za sve ljude koji se u svojem profesionalnom životu i svakodnevnom radu susreću s djecom - profesore, odgajatelje, psihologe, defektologe, socijalne pedagoge...

Stoga smatram kako nema nikakvih problema da ovo što pišem shvatite kao direktnu pozivnicu za današnje predavanje, ulaz je naravno besplatan, ali dobitak koji možete ostvariti isti je onaj kao u reklami za Mastercard - neprocjenjiv!



Za sve ostale koji nisu u mogućnosti danas biti u Splitu a živo ih zanima ova problematika, predlažem da posjetite internet stranice "Buđenja" pa tako na jednostavan način možete saznati sve termine predavanja, sastanka i svih ostalih događanja.

<< Arhiva >>