Milena inspiracijo moja

04.06.2009.

Himalajke su nam se vratile doma!
Iris i Darija Bostjančić, Ena Vrbek i Milena Šijan, upisale su svoja imena među besmrtnike u svijetu alpinizma, popevši se na najvišu točku Plavog Planeta. Naravno, taj kvartet šampionki samo je šlag na torti jer takvog uspjeha zasigurno ne bi bilo da čitava ekspedicija nije disala kao jedno biće.

Svi mi koji smo na bilo koji način uključeni u svijet planinarenja, mjesecima smo pažljivo pratili sva zbivanja, u prvom redu razmišljajući koliko su sve zajedno uložile truda, vremena i snage u taj projekt, ali s najvećom željom da se sve naše cure sretno vrate svojim kućama.
Nepalska Sagarmatha, tibetanska Chomolungma ili "internacionalni" Mount Everest, kako ga god nazivali, vrh je koji sebe i taj nezamislivi trenutak sreće poklanja samo odabranima.
Naravno, u trenutku kada stignete na vrh, morate i te kako biti svjesni kako ste tek na pola puta, povratak "u normalu" nije ništa manje naporan.

Stoga smo tek jučer svi zajedno mogli odahnuti u trenutku kad su naše heroine vratile domu svome.
Split ne bi bio Split kad svoje junake ne bi dočekao kako priliči. Sinoć je brzinom munje prostrujala vijest kako je glavno okupljanje u deset navečer, na izlazu sa Dalmatine u Dugopolju. Ponosni smo na svaku našu "himalajku", ali Milena Šijan ipak je još više "naša", članica HPD "Mosor" i Gorske službe spašavanja.
Naplatne kućice u Dugopolju, sinoć su mogle vidjeti zasigurno najveseliju akciju "spašavanja" ikada viđenu u ovim našim krajevima.



Već i prije deset sve je bilo spremno za veliku feštu. Skupljaju se sa svih strana, čete planinaaaaraa....

Uzbuđenje koje je raslo iz trena u tren pokušavali smo smiriti prigodnim stimulativnim sredstvima.



Konačno, u 22 sata i 50 minuta, atmosfera je dosegnula vrhunac.
Evo naše Milene!



Pucaju šampanjci, sirene slave, gore bengalke, sveopća radost....



Čestitke stižu sa svih strana







Milenina mama jedva je zadržavala suze radosnice



Od radosti se i zaplesalo...





Planinari-blogeri nisu skrivali ushićenje...



Večeras je naša fešta!









Vozači koji su se "spuštali" sa Dalmatine čudom su se čudili što se oko njih događa, ali velika većina je shvatila i pozdravljala sirenama.

Milena nam je rekla da je izuzetno zadovoljna što su se sve članice ekspedicije izvrsno osjećale, a u pogledu sa Mount Everesta nije mogla previše uživati zbog gustog sloja oblaka nekoliko stotina metara niže od vrha.

Nakon otprilike sat vremena, svi smo zajedno krenuli prema Splitu, a "službena" proslava tek nas očekuje ovih dana kad se Milena malo odmori.

I na koncu zašto još jednom ne spomenuti sve članice naše trijumfalne ekspedicije:

LANA ĐONLAGIĆ, DARIJA BOSTJANČIĆ, IRIS BOSTJANČIĆ, TEA ĐUREK, SANJA ĐURIN, SUNČICA HRAŠĆANEC, JOSIPA LEVAR, JANA MIJAILOVIĆ, VEDRANA SIMIČEVIĆ
MILENA ŠIJAN i ENA VRBEK uz vođu ekspedicije Darka Berljaka (opet jedan Darko sam, blaženi među ženama, ma zamisli ti slučajnost!?)

Svaka vam čast!

<< Arhiva >>