, Čačinački Alkosi-malo nas je al smo govna! Dobrodošli na blog Čačinačkih Alkosa,vjerovatno najmanje organizirane grupe navijača u RH! Naš moto je "Malo nas je al smo govna"!Čitajte aktualne postove,čitajte postove iz arhive i upoznajte nas i naše Čačince.Gledajte slike i svakako ostavite komentar nakon posjete. Članovi: Mrus,Bobika,Kec,Krco,Šljivić-Bosanac,Ileš,Preradović,Lujza,Švabo,Cigo,Toca,Darac itd Čačinački Alkosi

Čačinački Alkosi

28.05.2008., srijeda

Supertrudnica

Da se malo odmaknemo od uzavrele atmosfere i visokih tenzija.

Sada ću ja opet malo "privatizirati" ovaj ,ionako moj, blog pa pisati o svojoj Supertrudnici i danima pred nama.

Kao što velika većina vas posjetitelja ovog bloga zna, moja žena i ja smo trudni. Ušli smo u 9. mjesec i s nestrpljenjem čekamu prinovu u obitelji.

Zadnji puta kada sam pisao o trudnći tražio sam pomoć pri izboru muškog imena. E pa netreba nam muško ime pošto moja Supertrudnica nosi curicu.

Pošto smo curicu i željeli,izuzetno smo sretni a pošto ja radim po željama i narudžbama javno objavljujem da pravim curice za 100 eura. Ako promašim-vraćam pare.




Na ovaj post me ponukao povratak moje Supertrudnice iz bolnice. Naime, prije 3 tjedna došla je sa pregleda sva uplakana jer joj je doktorica rekla da se počela lagano otvarat i neka dođe u bolnicu par dana na pretrage i promatranje. I odvezao ja nju u Našice. Ostala ona tamo nekih 5-6 dana, sve u redu s njom i sve u redu s bebom. Čak se i ona neka zločesta bakterija povukla.

Taman kad se spremala na povratak doma uslijedio je drugi šok-doktorica je odlučila da bi ona trebala otići u Osijek jer je i dalje otvorena a beba je "kao premala" za tu dob a oni u Našicama nemaju inkubatore za premale bebe ranije rođene. Opet suze. Uplašila se ona da sa bebom možda nešto nije u redu a da joj nitko neće reći. I odvezao ja nju u Osijek.

U Soijeku su bolje opremljeni i odmah pri prvom pregledu doktor joj postavi pitanje :"A zašto su oni vas vamo poslali?" S bebom je sve u redu,vi ste u redu i bla bla bla..... i ajde,lezite vi par dana pa ćemo mi vas malo promatrati.
Ostala ona u Osijeku. najveći problem u cijeloj toj priči je to što taj nesretni Osijek i nije tako blizu da bi se svaki dan odlazilo tamo u posjetu pa mi je Supertrudnica bila usamljena i tužna a suze radosnice su obilježavale svaki susret sa poznatom osobom,svojim voljenim mužom ili nećakinjom Gabrijelom koja joj je )poslije mene) najviše nedostajala.



U Osijeku su joj svaki dan govorili da je sve OK,da beba normalno napreduje ali neka ostane još par dana. I zadržala se ona tamo puna 2 tjedna. Sama,daleko od doma,tužna i nesretna ali sigurna u zdrvalje i razvoj svoje bebe.
Potvrdili su joj da nosi curicu i dali joj slikicu bebine glavice. Ima moj malo pri vrhu zaobljeni nosić. Pogledajte:



Image Hosted by ImageShack.us

I jučer ja nju dovezao doma. Beba ima preko 3 kilograma i do termina poroda nam je ostalo nešto manje od 3 tjedna (15.06. je termin).

Naša curica će se zvati Karla. Karla Knežević. Mama joj je izabrala ime još dok je mene bio strah i same pomisli da ću jendoga dana morati lomiti kičmu kako bi napravio bebu :-)

Mala Karla je još prošli mjesec od jedne i druge bake ( i didova također) dobila svoja kolica...



...sa nosiljkom...



...te onu malu komodicu sa pločom za previjanje...



...ispod koje se nalazi korito za kupanje.



Robicu neću ni spominjat. Čim je čula da nosi curicu,moja Supertrudnica je odmah otišla kupiti haljinicu.

A i ja sam si dao truda dok sam čekao dobre vijesti i ženin povratak iz bolnice.
Uzeo sam svoj stari krevetić, tj. krevetić koji je prvotno kupljen za potrebe moje 2 godine starije sestre i rastavio ga...



...a zatom sam ga obrusio iliti prešmirglao do "kože"...



...pogledao da li ću ga znati sastaviti...



...i ponovno ga prefarbao tako da izgledao kao da je jučer došao iz dućana.



A danas je u inspekciju stigao nadzorni organ i dao zeleno svjetlo za nastavak radova.



Krevetić je kao nov. Doduše,fali mu jedna pritkica i jedna je napukla,ali Bože moj, 30 godina i nije tako malo.

I to je to. Malo su nas doktori poplašili ali najbitnije je to da je sa mojom Supertrudnicom i našom bebom sve u redu i da s nestrpljenjem čekamo 15.06.

A tada ćemo se dobrano ponapijati i proslaviti.

P.S. Nesmijem završiti ovaj post a da nespomenem da i Kec čeka prinovu početkom lipnja, zatim da je moj školski kolega Hrvoje Hečimović prije mjesec-dva dobio sina Niku, da još jedan moj školski Alen Samardžić čeka curicu, pa naš Mrus će također ove godine postati otac, Dražen i Tatjana u također trudni,pa mog šogora brat Želja i njegova Mirela........

Ima nas-bit će nas!!!!!


P.P.S.Molim bez komentara na temu odnosa Uprava-Alkosi. Hvala.


- 14:16 - Mudro mišljenje puka (25) - Štampaj i urami - #

26.05.2008., ponedjeljak

Šutnja je zlato

Naša je Mladost još uvijek na prvom mijestu a do kraja prvenstva nam je ostalo još samo jedno kolo. Odlučujuče!

Mladost će gostovati u Bazijama i potrebna nam je pobjeda za osvajanje naslova prvaka.

Prošle subote,nogometaši Mladosti su ugostili momčad "Bilogore" iz Spišić Bukovice i upisali uvjerljivn pobjedu 4:1 (Tresk zabio 3 i Podmanicki jednoga).

Utakmicu je obilježila šutnja Čačinačkih Alkosa kao odgovor na ponašanje uprave prema nama.





Okupili smo se u našoj buksi i pripremili dva transparenta sa porukama a zatim u poprilično velikom broju otišli na utakmicu i cijelo vrijeme smo šutili.Na ogradu smo objesili ta dva nova transparenta sa porukom i naš veliki plavi transparent kojega smo okrenuli naopako.




Pošto smo mi cijelo vrijeme šutili,moglo se lijepo čuti tko kome "jebe majku" tko vrijeđa i naše igrače i suce......

A kao šlag na tortu je došao pozdrav svih igrača NK "Mladost" na kraju utakimce,utakmice u kojoj su imali našu podršku a i mi njihovu.

Ovaj naš čin je mnoge zbunio,ali pametnome se netreba puno objašnjavati,mi nismo tu da mjenjamo uprave ali imamo pravo izreći svoje mišljenje i želje.
To je ona priča o kontraproduktivnosti odluke upravnog odbora koju sam spominjao u prošlom postu.

Vratimo se nogometu. Daklem, Mladost je pobijedila i čekali smo rezultat iz Mikleuša gdje su igrali Mikleuš i Turanovac. I rezultat te utakmice nam je išao na ruku pošto je Mikleuš dobio 4:0.

Poredak dva kola prije kraja je bio ovakav:
1.Mladost
2.Mikleuš -2
3.Turanovac -3

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A jučer nam je u goste došao Lukač. Očekivala se sigurna pobjeda,no nažalost, kiksali smo. Nažalost,nije nam to prvi puta ove polusezone. Odigrali smo 1:1 (strijelac Kraljik) u utakmici sa jednim dobrim poluvremenom. I to onim drugim nakon što smo primili gol. Šteta jer je i Mikleuš igrao 1:1 pa bi smo sa tom pobjedom imali +4 ispred njih kolo prije kraja.Ovako,ostalo je isto rastojanje a Turanovac nam je došao na -1 (ako je pobjedio).
Da smo barem prvo poluvreme zaigrali malo agresivnije......

A i onaj čelavi kreten od suca nam je mogao komotno dosudit koji penal,bio je tu jedan oštar start na Stipi,pa igranja rukom....

Bilo kako bilo, i dalje smo prvi i potrebna nam je pobjeda u zadnjem kolu kako bi bili prvaci pa stoga pozivam sve da se u nedjelju skupe u što većem broju i da pođu u Bazije pružiti našim momcima potrebnu pomoć da donesemo naslov prvaka u naše Čačince!!



P.S.Ovih dana post o kirvajskoj zabavi! Aj promis!!!! (uopće mi se neplaćaju runde rataru i bekriji!)
- 06:38 - Mudro mišljenje puka (21) - Štampaj i urami - #

13.05.2008., utorak

Uprava odlazi

Jučer najavljena kirvajska zabava (pročitati post ispod ovog) danas je došla pod znak pitanja zahvaljujuči upravnom odboru NK "Mladost" Čačinci.

Mada je moje mišljenje da odluka da nam se uskrati klupska birtija koja bi nam služila za skladištenje i hlađenje cuge te za izvor struje nije odluka svih članova uprave nego pojedinaca ali ajde de.

Priča ide ovako:

Jučer oko 20 sati otišli Ileš i ja na sastanak uprave NK "Mladost" Čačinci kako bi provjerili da li će nam ustupiti taj prostor. Došao Maka i rekao nam neka uđemo unutra da se dogovorimo. I rekli mi što želimo i predsjednik kluba Mirko Hečimović reče Maki da će mu dati ključ. Na to Maka kaže kako ćemo se u subotu naći tamo poslije utakmice da preuzmemo birtiju,da se snimi kakvo je stanje da se zna u kakvom stanju da se vrati.

Tu se mi ppozdravimos njima i odemo na naš sastanak upravnog odbora Alkosa kako bi dogovorili i organizirali ostale detalje vezane uz kirvaj. Dogovorili smo i potvrdili 3 grupe koje će svirati od 16 sati pa nadalje, zatim isprintali obavjesti i poljepili po selu,zatim podijelili dužnosti tko će što i kad obavit,zatim bezecirali šatorčić.....
Danas ujutro su dečki otišli na Radio Orahovicu i dali oglas i sve je bilo idealno. Sve negdje do podneva kada me na povratku iz Osijeka nazvao Maka i rekao kako je UPRAVNi ODBOR NK "MLADOST" ČAČINCI SINOĆ ODLUČIO DA NAM SE NE IZAĐE U SUSRET!!!!!

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Razlog je "vrijeđanje uprave,vikanje uprava odlazi i jebanje majke pojedincima" na zadnjoj utakmici u Koriji.

Ja nisam bio na toj utakmici pa neznam,ali ljudi koji su bili pa čak i igrači i pojedinci koji nisu u Alkosima mi tvrde da toga nije bilo.

Nema veze,bilo nebilo,ali način na koji su nas odjebali je potpuno djetinjast. Sve ste nam to mogli i morali reći dan ranije kada smo došli pitati.
Dok smo mi bili tamo nitko nije ni spomenuo ništa da je protiv toga.

Njihov odgovor danas je taj da smo Ileš i ja otišli prije nego su oni to izglasali (a čujem da se čak nije ni glasalo)!!!!
Gospodo,nakon što ste nam objasnili gdje se šta nalazi i gdje su utičnice sa strujom mi smo otišli održati naš sastanak jer smo stvar smatrali rješenom.

Hvala vam za ovaj kukavički potez.

Klub Navijača Mladosti "Čačinački Alkosi" nije planirao ovu zabavu zbog sebe,zbog svojih ili nečijih privatnih interesa i koristi.

Klub Navijača Mladosti "Čačinački Alkosi" je ovu zabavu planirao kako bi se mladi imali navečer i tokom dana gdje sastati,družiti,proveseliti.Dakle,zbog Čačinaca i Čačinčana.

Klub Navijača Mladosti "Čačinački Alkosi" je polovicu prihoda sa ove zabave namjenio dječjem vrtiću iz Čačinaca.

A vi ste sve to doveli pod znak pitanja!!!!!!!!!

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Gospodo, Klub Navijača Mladosti "Čačinački Alkosi" će i bez vaše pomoći pokušati učiniti sve kako bi do zabave došlo i sa tim ciljem javno molim sve kojima je stalo do Čačinaca,našeg kirvaja,dobrog provoda da nam pomognu.

Svaka pomoć je dobro došla, trebaju nam agregati za struju,produžni kablovi i "lopovi". Dobro bi nam došao i koji frižiderčić za hlađenje cuge i bilo kakvo rješenje za skladištenje iste.

Molimo sve ljude dobre volje da nam izađu u susret a upravi NK poručujemo da su si ovim potezom učinili medvjeđu uslugu, gospodo stvorili ste kontraefekt.Poslušajte komentare po selu.A bit će još i glasniji.
Nikome neprijetimo ali će se naš glas čuti.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

UPRAVA ODLAZI!

- 21:45 - Mudro mišljenje puka (48) - Štampaj i urami - #

12.05.2008., ponedjeljak

Kirvaj je u našem selu,hej hej hej...

Uz ovu našu već pmalo legendarnu poskočicu najavljujemo kirvaj u Čačincima.

Čačinci slave blagdan Presvetog Trojstva koji ove godine pada 18.05.2008. godine. I opet su se Čačinački Alkosi kao udruga potrudili da učine nešto zanimljivo širokim masama.

No prije kirvajske najave red je spomenuti jučerašnju nogometnu utakmicu naših momaka.

NK "Mladost" je gostovala u Koriji kod "Omladinca" i proveo se kao bos po trnju i doveo u pitanje naslov prvaka 3 kola prije kraja.

NK "Omladinac" Korija-NK "Mladost" Čačinci 5:1


Na put sa našim nogometašima pošla je i skušina od skoro pa 10-tak Alkosa koji nažalost nisu upjeli pomoći svojim ljubimcima iako su iste bodrili tokom cijele utakmice.

Domaćin je prelagano došao do vodstva od 2:0 zahvaljujuči našim pogreškama. Do poluvremena je Tresk smanjio na 2:1 prekrasnim pogotkom. I onda se očekivalo stizanje vodstva domaćina koje je nažalost izostalo,a situaciju nam je otežao sudac Dario Krmpotić iz Orahovice koji je po pričama svih ljudi koji su ili igrali ili gledali utakmicu (pa čak i domaćih navijača) bezrazložno pokazao crveni karton Toci u situaciji u kojoj je Toca bio fauliran i u padu rukom zakačio domaćeg igrača po glavi. Svi su očekivali faul za nas i kad je Krmpotić pokazao Toci crveni karton svi su se začudili i smijali.

Kao ključni trenutak utakmice igrači Mladosti su označili naš promašaj čistog zicera kod 2:1 i onda su kola krenula nizbrdo.Domaćin je do kraja pošteno natrpao našu mrežu i upisao 3 boda.

Na ruku nam je išao poraz Mikleuša u Kapela Dvoru (1:0) koji je i dalje ostao 2 boda iza nas,ali nas je sada dostigao Turanovac koji je pobijedio Crnca sa 6:0. Turanovac je bolji od nas u međusobnim susretima i ako na kraju budemo imali isti broj bodova oni bi bili prvi.
U subotu taj Turanovac gostuje u Mikleušu koji pobjedom ostaje u borbi za naslov i to je vjerovatno ključna utakmice ove napete završnice prvenstva. Mi također igramo u usbotu (zbog nedjeljnog kirvaja) a u goste nam dolazi "Bilogora" iz Špišić Bukovice.Očekuje se pobjeda.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajmo sad na kirvaj.

Svi koji su prošle godine bili s nama još se sječaju odlične zabave i odličnog provoda, podsjetiti se možete na ovom linku!

Ove godine Općina neće u rupi organizirati nikakav koncert (lani bio Škoro dan prije kirvaja) ali će Čačinački Alkosi opet organizirati popodnevno i cjelovečernje druženje uz dobru glazbu i osvježavajuče napitke.

Šator tj. šank u šatoru se otvara za javnost u 14 sati.

Od 16 sati na scenu stupaju zabavljači. Prvi na redu su Joža & ekipa (mi smo ih prozvali "Dajte nam po tamburi").

Nakon njih nastupa "Kritična Masa" iz Čačinaca a kao zvijezde večeri Čačinački Alkosi najavljuju već pomalo legendaru grupu "Mrtva Priroda".

Odličan provod je zajamčen, ulaz je naravno besplatan za sve ljude dobre volje (za mrzovoljne 49,99 kn).

Kao i lani,na šanku će biti "instalirana" kutija za dobrovoljne priloge Čačinačkim Alkosima i vjerovatno će se moći i učlaniti u Klub Navijača (to ćemo još provjeriti).

Podsjetnik:

Prazne bačve with Zoky Gužva na šanku Gužva Captain D

Dođite,očekujemo vas!!!!!


Pozdrav svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


- 21:21 - Mudro mišljenje puka (2) - Štampaj i urami - #

09.05.2008., petak

Mladost se šulja prema naslovu

Poštovani, evo mene opet. Nisam već jako dugo ništa napisao pa sam dobio enormnu količinu kritika i uvreda na taj račun. Događalo se puno toga a ja jednostavno nisam imao vremena pisati. A i kad bih uhvatio malo vremena nije mi se dalo jer sam bio umoran kao pas. Oni koji me poznaju znaju da su se radovi na izgradnji moje kuće intenzivirali i da sam vrijeme uglavnom tamo provodio. No, o tome ćemo nekom drugom zgodom (još ćemo se načekat).

Ajmo mi o našim uspješnim nogometašima.

Od zadnjeg spominjanja nogometaša mladost desilo se mnogo toga. Izgubilo se prvo mjesto,stigli su nas i Mikleuš i Turanovac i Zdenci, pa su zatim Zdenci serijom poraza otpali i trenutno su na -8 u odnosu na nas, Mikleuš je porazom u Voćinu opet prepustio nama čelnu poziciju na tablici....

Ajmo ovako. Evo 4 rezultata utakmica Mladosti:

NK "Dinamo" Kapela Dvor-NK "Mladost" Čačinci 2:2


Na toj smo utakmici dva puta vodili (0:1 i 1:2) ali su se domaćini spasili pogotkom u posljednjoj minuti. Nesjećam se više strijelaca za Mladost na toj utakmici.

NK "Mladost" Čačinci-NK "Turanovac" 3:1


Bio je to derbi susret u kojeg smo ušli bodovno poravnati. Dobili smo 3:1 (opet se nesjećam strijelaca-možda Zubak napiše). Poveli smo 1:0,gosti su izjednačili na 1:1 i onda smo još dvima pogocima došli do važne pobjede od 3:1.
Zdenci su to kolo izgubili u Voćinu na utakmici gdje im se ozlijedio kapetan tj. neki krkan mu je slomio nogu (kao Pelaiću) a Mikleuš je nekoga pobijedio.

NK "Sokol" Milanovac-NK "Mladost" Čačinci 0:3 (Tresk 2,Podmanicki)


Ovo smo gostovanje odradili lakše nego se mislilo i zahvaljujući porazu Mikleuša u Voćinu vratili smo vodeću poziciju na tablici sa 2 boda prednosti ispred njih i 3 boda ispred Turanovca. zdenci su izgubili u Kapela Dvoru.

I onda,prošle nedjelje lokalni derbi u Čačincima.Na noge nam je došla NK "Munja" iz Velikog Rastovca. Momčad koja ovog proljeća još nije imala poraza.I doživili su ga od nas.

NK "Mladost" Čačinci-NK "Munja" Veliki Rastovac 2:0 (Jukić,Tresk)




Bila je to utakmica u kojoj smo bili bolji od samog početka. Poveli smo krasnim pogotkom Maria Jukića glavom. Bila je to utakmica na kojoj su i Alkosi malo odnavijali. Nisam zadovoljan sa navijanjem jer od cijele ekipe samo trećina je spremna navijati cijelu utakmicu a ostalima je bitno da se ima piva za popiti.

Bila je to utakmica u koj je položaj sunca Alkosima zadavao mnogo problema:



...no neki su i tom problemu doskočili...



...a neki su osima navijanja sucu pošteno ispominjali sve bližnje i daljnje rođake...



Ma suđenje i nije bilo katastrofalno loše kao što zna biti.Oštetio je nas za jedan nedosuđeni penal i njih za čisti pogodak kojeg im je poništio. Mi još samo imamo prigovore na dodjelu žutih kartona jer su ih gosti zaslužili dobiti puno više.

Pobjedu je potvrdio Velimir Tresk za veliko zajedničko slavlje igrača i navijača.



Mladost je u zadnjim utakmicama napokon proigrala onako kako zna i onako kako su igrali jesenas. Sada su i kritike na rad trenera Zavade nešto splasnule i nadamo se da ćemo svi skupa na kraju ipak doći tog toliko željenog i dugo očekivanog naslova prvaka.
Slijedi nam još 4 utakmice do kraja a prva na redu je utakmica u Koriji.Treba nam pobjeda.

Ovo kolo je Mikleuš pobijedio Podgorja a Turanovac Zdence u Zdencima.

Mladost je prva,Mikleuš zaostaje 2 boda,Turanovac 3,Zdenci 8,Bratstvo 9.....


IDE NASTUPA!!!!!!!!!!!!!!!
- 13:18 - Mudro mišljenje puka (17) - Štampaj i urami - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Čačinački Alkosi

Free Counters Pošalji nam mail!

LINKOVI:

PJESME ALKOSA

Slike članova