06

četvrtak

veljača

2014

Dokumentarac: Hrana kao lijek - Med

Izumiru li doista pčele? Ako je to točno, u roku od dvije i pol godine nestao bi sav poznati prirodni biološki svijet kakvoga poznajemo, jer bi glavni oprašivač, bitan živući organizam u biološkom lancu na Zemlji, prestao obavljati svoju temeljnu zadaću: pomoći drugom živom biološkome svijetu da se razmnožava i rasprostire diljem svijeta.

Zašto je med od pamtivijeka najbolji čovjekov prijatelj koji mu daje snagu i zdravlje, kakva je povijesna uloga meda u zdravoj prehrani, kakve nutricionističke vrijednosti ima, zašto su propolis, matična mliječ i peludni prah dobri za naše zdravlje?
Otkud misao da je med poput lijeka, zašto ga oduvijek čovjek stavlja na rane, kakve su najnovije znanstvene spoznaje o medu, saznajte u znanstvenoj seriji Hrana kao lijek.

Hrvatska radiotelevizija i ekipa serije, prema ideji i scenariju urednice serije dr. sc. Jasne Burić, u režiji Zdravka Mustaća, gledateljima su pripremili atraktivan sadržaj, koji će ih, na znanstveno utemeljen način educirati o zdravoj hrani koju nam svakodnevno nudi priroda u kojoj živimo.

Seriju karakterizira uzbudljiva i poticajna TV priča, brojni kompetentni sugovornici, te ono najvažnije: uvjerljiva i obrazovna poruka za sve uzraste, koja će sasvim sigurno utjecati na životne navike i stavove mnogih o zdravoj i korisnoj prehrani za čovjeka.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.