Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

petak, 31.07.2015.

DUUDI: Novi natječaji za najam državnih stanova i zakup poslovnih prostora

U ovom se navratu nudi ukupno 26 stanova i 26 poslovnih prostora
Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je nove javne pozive za najam stanova i zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu. U ovom se navratu nudi ukupno 26 stanova, od čega ih je 15 u Zagrebu, a ostalih 11 u Bjelovaru, Farkaševcu, Klanjcu, Koprivnici, Lepoglavi i Zaprešiću.
Državni stanovi u Zagrebu koji se nude pretežito se nalaze u širem centru grada, a površine su od 14,75 do 52,91 četvornih metara. U skladu s kvadraturom početne cijene mjesečnog najma koje trebaju ponuditi zainteresirani kreću se od 221 do 793 kune.
Ponuđeni stanovi u drugim gradovima površine su od 18,50 četvornih metara (u Klanjcu) do 97,50 četvornih metara u Lepoglavi, dok se početne cijene mjesečnog najma kreću od 277 do 1.462 kune http://www.prodajastanova.net/novogradnja/Samobor target=_blank>novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

31.07.2015. u 12:20 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 28.07.2015.

Prosvjed Živog zida: Najokrutnije deložacije zbog političke zaštite i Božidara Kalmete!

Ispred sjedništa OTP banke u Zadru jutros su prosvjedovali članovi Živog zida zbog deložacije obitelji Gagić iz Biograda. S njima je bio i Danijel Gagić koji će zbog ovrhe ostati bez jedine nekretnine u kojoj živi sa suprugom i bolesnim djetetom.
- Svi šute, sve insitucije šute, a svi vi sutra možete biti u ropstvu banke. Samo u zadnjih desetak dana banka je na biogradskom području ovršila pet nekretnina, je li vam to dovoljno govori. Jedan je moj poznanik zapalio kuću da je ne dobije jedan kriminalac. Mene je banka me je navela da pokušam samoubojstvo - rekao je Gagić, inače bivši branitelj koji ima kronični PTSP.
- Borit ću se do kraja, pa makar u grobu završio – poručio je u utorak ujutro ispred OTP banke u Zadru. Gagić tvrdi kako je od 67.000 eura kredita, koji je uzeo za kupnju broda, već platio pola iznosa.
Riječ je o kreditu iz 2007. godine kroz program samozapošljavanja Vlade RH u ribarstvu, međutim, prije dvije godine prestao je plaćati rate jer su on i supruga nezaposleni i nisu imale odakle vraćati kredit.
Gagić je optužio banku da im je, znajući sve to, izdavala čekove bez pokrića da ih unovči u pošti.
Članovi Živog zida na prosvjedu su rekli kako na zadarskom području ima oko 3000 ovršnih predmeta i kako se baš ovdje događaju najokrutnije deložacije.
– To je vjerojatno zbog političke zaštite i zbog Božidara Kalmete. Politički sustav u Zadru o ovome je morao znati, morali su znati što se događa s tolikim nekretninama - rekao je Vilibor Sinčić iz Živog zida nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

28.07.2015. u 15:09 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 26.07.2015.

Kissing: Hypo više neće financirati nekretninske projekte

Predsjednik Nadzornog odbora Grupe Marko Voljč je rekao da banka ima velike mogućnosti u regiji. Po njegovom mišljenju, prednost u odnosu na konkurente je u tome što je, za razliku od njih, banka fokusirana na poslovanje u regiji.
"Hypo je ovisan samo o tome kako će raditi ovdje i kako će biti uspješna ovdašnja ekonomija", rekao je on.
S obzirom na finacsijsku situaciju, u kojoj je sada banka - pokazatelj Tier-1 je 21 posto, 12 posto loših kredita, više od dvije milijarde eura raspoloživog kapitala - i činjenicu da se prodajom izvukla iz ograničenja regulatora,
najavljuje se, između ostalog, financiranje više projekata nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

26.07.2015. u 16:55 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 23.07.2015.

Vlasnici pitaju CDCI: Kako ćete uzeti zemlju u Buljarici

PODGORICA - Predstavnici grupe „Naše ognjište", koja okuplja vlasnike privatnog zemljišta iz 11 crngorskih opština, pozvali su direktora kompanije CDCI (Construction Development Company) Halila Šolia i menadžment te firme da vlasnicima zemljišta u Buljarici objasne na koji način žele da otkupe imovinu onih koji hoće da je prodaju. Vlasnici zemljišta pozivaju investitora iz Katara da im odgovore na koji način daju ponudu zajedničke gradnje onima koji žele da zadrže imovinu i predaju je svojoj djeci, a kojih je najviše zainteresovanih.
Šoli je prije dva dana za „Pobjedu"prezentovao master plan za projekat Buljarice koji bi se gradio od 15 do 20 godina na površini od 11 miliona kvadratnih metara. Projekat je zamišljen kao grad u kome bi bilo zaposleno 20 hiljada ljudi i koji bi radio tokom cijele godine.
„Kao privatni vlasnici 95 odsto zemljišta ključnog dijela predstavljenog projekta, čiju saglasnost CDCI zahtijeva kao polaznu pretpostavku za dalji posao, srećni smo da je projekat Buljarice iz 2013. godine koji je dugo držan u tajnosti konačno izašao iz sfere mistike i predočen domaćoj javnosti. Srećni smo zbog njegove idejne bajkovitosti koja putem medija konačno otvara dijalog između vlasnika i investitora koji do sada nije postojao", navode iz „Našeg ognjišta" stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

23.07.2015. u 11:00 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 21.07.2015.

Tražene cijene kuća najviše u Dubrovniku i Splitu

Cijene zagrebačkih kuća, na mjesečnoj su razini pale za 5,3 posto, a za jedan se metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1186 eura.
Pulskim je kućama prosječna tražena cijena pala za 1,5 posto, pa se spustila na 1404 eura. Pad cijena od 0,2 posto, zabilježen je u Rijeci, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1194 eura, te u Zadru gdje se tijekom lipnja za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1683 eura.
U Osijeku je na mjesečnoj razini zabilježeni pad cijena iznosio tek 0,3 posto, pa su se cijene kuća spustile na 624 eura, tek 2 eura niže no mjesec ranije.
Prosječne tražene lipanjske cijene najčešće su išle na ruku kupcima kuća s obzirom da su one u većini gradova bile niže no cijene stanova.
Kuće su od stanova bile skuplje tek u Splitu i Puli. Splitskim je kućama cijena tijekom lipnja bila 39 eura po „kvadratu“ viša od cijene stana, dok u Puli ta razlika iznosi 84 eura.
Najveća razlika između cijene kuća i stanova tijekom lipnja je na portalu Crozilla.com zabilježena u Zagrebu gdje su kuće u prosjeku bile čak 386 eura po metru kvadratnom jeftinije od stanova, te u Osijeku gdje je razlika iznosila 353 eura. Vidna razlika zabilježena je i u Varaždinu gdje iznosi 346 eura po metru kvadratnom.
Najmanja razlika između cijena tih dviju vrsta nekretnina zabilježena je u gradu s najvišim cijenama, u Dubrovniku, gdje su stanovi bili tek 29 eura po "kvadratu" skuplji od kuća stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

21.07.2015. u 11:45 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 17.07.2015.

Na Plitvičkim jezerima pola milijuna turista

Do polovine srpnja Plitvice je posjetilo 500.000 turista i svi su izgledi da će 2015. biti rekordna turistička godina, službena je procjena iz Nacionalnog parka Plitvička jezera.
Za takve rezultate NP Plitvička jezera ulažu desetke milijuna kuna u obnovu soba, staza i šetnica. Proljetos je tako obnovljena najpoznatija šetnica s vidikovcem Velikog slapa. Obnovljena je i putnička flota panoramskih elektrobrodova i nabavljen novi brod na jezeru Kozjak, a obnovljen je i vozni park panoramskih vlakova.
Elektroflota Plitvičkih jezera s osam brodova, od kojih neki prevoze i po stotinu osoba, najveća je elektroflota u Europi. Ti brodovi plove po jezeru Kozjak, najvećem od 16 plitvičkih jezera, koje je u ovo doba godine, posebno za sunčanog dana, fascinantno zelene boje.
Glasnogovornik parka Ognjen Borčić ističe kako je u usporedbi s prošlom godinom do 10. srpnja bilo šezdeset tisuća posjetitelja više, što je rast od 15 posto, a podaci iz predsezone govore o dvadesetpostotnom rastu raznih pokazatelja. Broj noćenja u 380 smještajnih jedinica četiri hotela i 2.500 smještajnih jedinica u dva autokampa, "Korani" na sjeveru i "Borju" na jugu, također raste. U prvih šest mjeseci bilo je 4,6 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.
"Mi smo prava 'Hrvatska 365', jer smo otvoreni i u predsezoni i u posezoni, naravno i sada na vrhuncu sezone kada je znatno više turista. Jednostavno rečeno, otvoreni smo 365 dana u godini bez obzira na vremenske uvjete. Iako je i sada u ljetnoj sezoni puno turista s Dalekog istoka, sada ipak prednjače gosti iz europskih zemalja koji su u Hrvatskoj na ljetovanju. I nije to samo obilazak jezera, dolazak, već bilježimo i rast u hotelijersko-ugostiteljskim kapacitetima", kaže Borčić immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

17.07.2015. u 14:47 • 0 KomentaraPrint#^

U prvom tromjesečju izravna strana ulaganja 393 mil. eura

Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosio je 393,4 milijuna eura. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, izravna inozemna ulaganja su viša za 112,4 mil eura. Obzirom na relativno nisku prošlogodišnju bazu (od svega 281 mil eura) na godišnjoj razini je zabilježen snažan dvoznamenkasti porast vrijednosti izravnih inozemnih ulaganja od 40%. Također, u usporedbi s prethodnim tromjesečjem (kada je iznos izravnih stranih ulaganja iznosio svega 74,6 mil eura), u prva tri mjeseca ove godine FDI je viši za 319 mil eura ili 428%. Važno je istaknuti da u svim spomenutim razdobljima nisu evidentirana tzv. kružna ulaganja (koja imaju učinak povećanja izravnih ulaganja u oba smjera tj. u Republiku Hrvatsku i inozemstvo), stoga su navedene usporedbe analitički konzistentne.
Premda je ohrabrujući podatak da je u prošloj godini zaustavljen godišnji pad stranih ulaganja, podaci za prvo tromjesečje 2015. godine upućuju ne samo na nastavak pozitivnih trendova, već i na činjenicu da su ostvareni iznosi još uvijek značajno ispod predrecesijskih vrijednosti. Primjerice, u usporedbi s prvim tromjesečjem 2008. godine kada su izravna strana ulaganja bila na razini 738 mil eura, njihova nominalna vrijednost u prva tri mjeseca 2015. godine je za 345 mil eura niža (-153%).
Relativno visok iznos izravnih stranih ulaganja tijekom pretkriznog razdoblja uglavnom je bio posljedica velikih privatizacija, usmjerenih dominantno u sektor nerazmjenjivih dobara (poput financijskog sektora i trgovine) uz istovremeni izostanak tzv. greenfield investicija i ulaganja u sektor razmjenjivih dobara. U tom pogledu, posljednji podaci za prvo tromjesečje također nisu donijeli željene promjene. Naime, promatrajući sektorsku strukturu izravnih stranih ulaganja, u prva tri mjeseca ove godine pokazalo se da ona pretežito dolaze iz sektora financijskog posredovanja (preko 52%), te od ulaganja u nekretnine i poslovanje nekretninama (gotovo 15%). Dodajmo da je u djelatnosti proizvodnje koksa, naftnih derivata i nuklearnog goriva u promatranom razdoblju ostvareno 7,2% od ukupnih stranih ulaganja u prva tri mjeseca, dok se 4,7% odnosi na ulaganja u djelatnost građevinarstva apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

17.07.2015. u 14:41 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 14.07.2015.

Otvoreni radovi na izgradnji javne rasvjete između naselja Starigrad i Jagnjedovec

Cestovne rasvjetne svjetiljke koje će biti ugrađene na predmetnom zahvatu zadovoljavaju visok svjetlosni učinak uz manju potrošnju električne energije.
Danas, 08.07.2015. godine zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić otvorio je radove na izgradnji javne rasvjete između naselja Starigrad i Jagnjedovec,
odnosno u dijelu Ulice Kamengradske u naselju Starigrad i dijelu Ulice Jagnjedovec u naselju Jagnjedovec ukupne duljine zahvata od 410 metara.
Otvorenju radova prisustvovali su predsjednica Mjesnog Odbora Starigrad Snježana Veličan i predsjednik MO Jagnjedovec Melkior Posavec. Oboje predsjednika Mjesnih odbora izrazili su svoje zadovoljstvo navedenim radovima.
Investitor izgradnje je Grad Koprivnica. Ukupna vrijednost izgradnje iznosi oko 91.000,00 kn novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

14.07.2015. u 18:53 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 10.07.2015.

KINEZI POSTALI VODEĆI INOZEMNI KUPCI AMERIČKIH NEKRETNINA

Istraživanje je kupce iz Hong Konga, Tajvana i kopnene Kine promatralo kao jedinstvenu cjelinu.
Po broju transakcija, ukupna prodaja američkih domova međunarodnim kupcima je pala za 10 posto na oko 209 tisuća jedinica, što ukazuje kako je jak dolar loše utjecao na inozemnu potražnju. Ukupna vrijednost prodaje je iznosila 104 miljarde dolara, što je više od prošlogodišnje 92,2 milijarde.
Florida, Kalifornija, Teksas i Arizona su privukli više od polovice međunarodnih kupaca. Kanađani obično odlaze u područja s toplijom klimom kao što su Florida i Arizona, a kineski kupci u područje Zapadne obale,
zbog blizine Aziji, prenosi CRI iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

10.07.2015. u 13:24 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 08.07.2015.

Država je od legalizacije bespravne gradnje uprihodila 570 milijuna kuna

ZAGREB - Država je od naknada u sklopu legalizacije u prošloj godini ubrala 570 milijuna kuna, izvijestila je Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u svom izvješću za prošlu godinu o kojem će Vlada raspravljati na današnjoj sjednici. Od tog novca 30 posto, odnosno 171 milijun kuna pripada lokalnim jedinicama na čijem su teritoriju izgrađene nelegalne građevine. Novac koji je otišao u državni proračun potrošen je za saniranje posljedica poplave u županjskoj Posavini, piše Novi list.
U svom izvješću Agencija objašnjava da je na 826 948 zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, izdala 215 643 rješenja o izvedenom stanju što čini 28,9 posto od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva.
U Agenciji je u 2014. godini bilo 185 zaposlenika i to svi na određeno vrijeme nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

08.07.2015. u 15:58 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 03.07.2015.

4 razloga zašto je bolje i jeftinije biti podstanar nego imati vlastiti stan

No, mi vam donosimo četiri razloga zašto je ipak bolje biti u u najmu nego u vlastitu stanu.
1. Imate više luksuza i manje brige
Povećana ponuda stanova dovela je do pada cijena nekretnina. Budući da se stanovi izgrađuju na ekskluzivnim lokacijama, možete iznajmiti super luksuzan stan koji si možda ne biste mogli priuštiti da ga kupujete. Uz nove stanove dolaze i super opremljeni vrtovi.
2. Kuće su nesigurna investicija
Kuće su investicija u koje nikada ne možete biti sigurni. U današnje vrijeme, otplaćivanje kredita za stan rizičan je potez. Ako se ne želite kockati i zaduživati na 20 ili 30 godina, iznajmljivanje je sigurniji izbor.
3. Možete biti mobilni i fleksibilni
Ako kupujete kuću, sigurno planirate živjeti neki duži period u njoj. Ali, ako biste prihvatili bolji posao koji se nalazi u drugom gradu, to bi vam zadalo dodatne brige jer biste morali naći nekoga kome ćete ju iznajmiti kako biste mogli pokrivati ratu kredita. Ovako kada ste u najmu, iselite se za nekoliko sati i nemate nikakvih briga.
4. Dodatni troškovi
Kuća je investicija koja zahtijeva ulaganja. Ukoliko živite u najmu nećete se morati brinuti oko krovova koji prokišnjavaju ili nekih većih kvarova u stanu
jer je najmodavac taj koji će morati platiti sve dodatne troškove vezane za kuću ili stan real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

03.07.2015. u 21:14 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 01.07.2015.

Intenzitet oporavka građevine ovisi o korištenju fondova EU

Prema našim procjenama, u slučaju korištenja punog potencijala Junckerovog investicijskog plana, za Hrvatsku bi to značilo rast BDP-a do 0,9 postotnih bodova godišnje,
komentar je direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimira Savića.
Rast građevinske aktivnosti u ožujku i travnju i dalje nije bio dostatan da kompenzira pad ostvaren u prva dva mjeseca ove godine. Stoga je sumarno u prva četiri mjeseca ove godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zabilježen pad građevinske aktivnosti od 0,7%, pri čemu je aktivnost na zgradama porasla za 0,7%, dok su istodobno radovi na ostalim građevinama smanjeni za 2,0%.
U Europskoj je uniji građevinska aktivnost u travnju porasla za 1,3% na godišnjoj razini, pri čemu je najveći rast zabilježen u Slovačkoj (14,1%), Švedskoj (10,8%), Rumunjskoj (10,8%), Mađarskoj (10,7%) i Češkoj (10,3%). Istodobno je najveći pad aktivnosti zabilježen u Sloveniji (-7,5%), Francuskoj (-6,2%), Portugalu (-4,4%) i Italiji (-3,2%). I u okviru Europske unije snažniji se rast bilježi u aktivnostima na zgradama (1,6%) nego u aktivnostima na ostalim građevinama (0,3%).
Promatrano na godišnjoj razini, većina pokazatelja građevinske aktivnosti početkom ove godine bilježi pozitivne tendencije, budeći nadu da je dosegnuto dno u padu građevinarstva te da slijedi razdoblje oporavka: u posljednja dva mjeseca raste fizički obujam građevinskih radova, vrijednost građevinskih radova u prvom kvartalu porasla je za 9,4%, dok je predviđena vrijednosti radova sadržana u građevinskim dozvolama izdanim u prva četiri mjeseca porasla za 12,1%. Stoga, ove godine prognoziramo vrlo blagi rast građevinske aktivnosti čiji će intenzitet u znatnoj mjeri ovisiti o brzini i uspješnosti realizacije projekata koji se mogu financirati iz fondova Europske unije,
uključujući i raspoloživa sredstva iz Junckerova investicijskog plana stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

01.07.2015. u 14:23 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre