Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

ponedjeljak, 26.02.2018.

Kineski milijarder postao najveći dioničar Daimlera, kompanije u čijem je vlasništvu Mercedes

Kineski proizvođač automobila Geely povećao je udio u njemačkom automobilskom divu Daimleru u sklopu nastojanja da osigura pristup tehnologiji koja će mu omogućiti uspješno konkuriranje novim akterima u automobilskoj industriji,
usmjerenima na električna i autonomna vozila stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

26.02.2018. u 14:53 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 12.09.2017.

Century 21 okrupnjava tržišta nekretnina

ZAGREB - Na hrvatsko tržište nekretnina ušao je novi igrač, dobro poznat u nekretninskim krugovima - američka tvrtka Century 21, najveći sustav franšize za posredovanje nekretninama na svijetu, preko kojeg se odvija 20 posto poslova u svijetu (u prosjeku, svaki peti posao).
Time su Re/Max, prvi franšizer u prometu nekretninama u Hrvatskoj, i Sotheby’s, koji je nedavno ušao na tržište luksuznih nekretnina, dobili velikog i jakog konkurenta, a on je krenuo u
okrupnjavanje agencija.
Century 21 Hrvatska dio je američke tvrtke Century 21 Real Estate, okuplja 7400 nezavisnih agencija, ima 111 tisuća nezavisnih prodajnih predstavnika i prisutan je u 78 država svijeta.
- Hrvatsko tržište ima veliki potencijal, posebno za strane kupce i ulagače. U tom segmentu našim partnerima možemo ponuditi kvalitetnu platformu kako bismo što lakše došli do inozemnih klijenata. Hrvatske agencije za promet nekretninama već su odavno prepoznale snagu i sigurnost ulaska u globalne sustave franšiza, ali zbog uvjeta koji su im dosad nuđeni i slabe ponude franšiza nisu imali mogućnosti izabrati najbolju opciju za sebe. Trenutačno je nekoliko agencija u fazi pripreme za ulazak u naš sustav. Plan je da u sustav uđe otprilike 30 do 35 hrvatskih agencija te da do kraja godine prve agencije započnu poslovati unutar sustava Century 21 - otkriva za Jutarnji list Mario Debelec, direktor tvrtke Globalne nekretnine, koja je vlasnik master franšize (franšizodavac daje primatelju franšize ekskluzivno pravo na korištenje franšiznog paketa na jednom precizno određenom području)
Century 21 za Hrvatsku stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

12.09.2017. u 19:00 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 26.05.2016.

Fond nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada

ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada te će s predviđenih 50 milijuna kuna sufinancirati obnovu 63 višestambene zgrade, a najviše u Rijeci.
Najviše zgrada čiju će obnovu sufinancirati Fond je u Rijeci, njih 14, dok će se u Lipiku obnavljati 11 zgrada, po 8 u Zagrebu i Splitu, u Vukovaru četiri, Petrinji tri, doznaje Hina u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Riječ je o rezultatima natječaja energetske obnove višestambenih zgrada koji je bio objavljen koncem rujna prošle godine. S obzirom na kriterije bodovanja i predviđenih 50 milijuna kuna pravo na subvencije ostvarilo je tih 63 višestambenih zgrada.
"S obzirom da su planirana sredstva ograničena, prihvatili smo sufinanciranje obnove 63 zgrade čiji projekti će ostvariti najveće uštede energije", istaknuo je nakon objavljenih rezultata natječaja v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomir Majdandžić.
Projekti su ukupno vrijedni 99,2 milijuna kuna, od kojih će Fond osigurati 49,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
"Energetske uštede koje se prosječno ostvaruju u projektima obnove zgrada kreću se oko 60 posto pa će građani moći računati na značajno manje račune za grijanje i veću udobnost stanovanja. Nije zanemariv ni utjecaj koji ovi projekti imaju na hrvatsko gospodarstvo kroz otvaranje novih radnih mjesta te na smanjenje emisija stakleničkih plinova", istaknuo je Majdandžić.
U srpnju novi natječaj, novost je financiranje iz dostupnih EU fondova
V.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost također je najavio da će u srpnju biti raspisan novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada a nakon toga i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Novost je da se projekti više neće financirati iz nacionalnih sredstava, nego iz dostupnih Europskih fondova.
"U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za obnovu stambenog sektora do 2020. godine dostupno je čak 100 milijuna eura – 30 milijuna eura za obnovu obiteljskih kuća, dok je 70 milijuna eura predviđeno za obnovu višestambenih zgrade. Međutim, povlačenje EU sredstava podrazumijeva i prilagodbu uvjeta sufinanciranja", rekao je Majdandžić.
Objasnio je da će se pri određivanju visine poticaja u obzir uzimati kriteriji razvijenosti županije pa će se poticaji kretati od 40 do 50 posto. Naime, europska pravila projekte energetske obnove tretiraju kao projekte koji svojim korisnicima donose značajne uštede, pa samim tim i izravnu financijsku korist.
Na natječaj za europska sredstva građani će moći prijaviti zgrade D razreda ili lošije ako su smještene na kontinentu, odnosno C razreda i lošije ako se nalaze u primorju. Moguća će biti obnova samo cjelovitih zgrada, a ne pojedinačnih ulaza te će projekti, kako bi se kvalificirali za sufinanciranje, morati ostvariti više od 50 posto ušteda energije potrebne za zagrijavanje.
Uvjeti natječaja još se usuglašavaju s ministarstvima graditeljstva i prostornog uređenja te regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Više detalja o izmjenama programa očekuju se u tjednima koji slijede, pa iz Fonda građane pozivaju da redovito prate internetske stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
"Svjesni smo da postoji veliki broj zgrada već sada spremnih za obnovu te vjerujemo kako neće biti problem prilagoditi
postojeće projekte kako bi zadovoljili nove uvjete sufinanciranja", rekao je Majdandžić stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

26.05.2016. u 15:58 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 01.02.2016.

Ruska vlada najavila nove poreze naftnim tvrtkama

Prema podacima Vygon Consultinga, ukupno 198 polja, uključuju brownfield polja, odnosno ona naftna polja koja su dugo u operativnoj funkciji trenutno uživaju različite porezne olakšice. Među greenfield poljima s poreznim olakšicama su ona kojima upravljaju naftne kompanije poput Surgutneftegaza i Gazpromnefta.
Ukidanje poreznih olakšica za naftna polja dio je šire reforme načina oporezivanja tamošnjih naftnih kompanija. Glavna mjera bit će porez temeljen na profitu povrh onih koji su sada u primjeni: porez na vađenje minerala (MET) i carina na izvoz nafte. Porezi MET i carine na izvoz nafte i naftnih proizvoda u 2014. godini u ruski su proračun donijeli 6.600 milijardi rubalja (87 milijardi dolara), odnosno 46 posto ukupnih prihoda.
Izvori nisu mogli reći koliko se točno prihoda namjerava namaknuti zahvaljujući novom prijedlogu budući da se razgovori nastavljaju.
Ruski predsjednik Vladimir Putin, čiji bliski suradnici drže vodeće položaje u energetskom sektoru, ranije je bio obećao da neće prije 2018. godine podizati poreze ni u jednom gospodarskom sektoru.
No, ruska je vlada lani morala promijeniti planove zbog pritisaka na ruski proračun uslijed oštrog pada cijena nafte koji su dodatno ojačali zbog zapadnih sankcija Moskvi. Vlada je de facto povećala poreze energetskim kompanijama time što je odgodila obećano smanjenje carine na izvoz nafte,
što je proračunu priskrbilo oko 200 milijardi rubalja stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

01.02.2016. u 14:20 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 21.07.2015.

Tražene cijene kuća najviše u Dubrovniku i Splitu

Cijene zagrebačkih kuća, na mjesečnoj su razini pale za 5,3 posto, a za jedan se metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1186 eura.
Pulskim je kućama prosječna tražena cijena pala za 1,5 posto, pa se spustila na 1404 eura. Pad cijena od 0,2 posto, zabilježen je u Rijeci, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1194 eura, te u Zadru gdje se tijekom lipnja za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1683 eura.
U Osijeku je na mjesečnoj razini zabilježeni pad cijena iznosio tek 0,3 posto, pa su se cijene kuća spustile na 624 eura, tek 2 eura niže no mjesec ranije.
Prosječne tražene lipanjske cijene najčešće su išle na ruku kupcima kuća s obzirom da su one u većini gradova bile niže no cijene stanova.
Kuće su od stanova bile skuplje tek u Splitu i Puli. Splitskim je kućama cijena tijekom lipnja bila 39 eura po „kvadratu“ viša od cijene stana, dok u Puli ta razlika iznosi 84 eura.
Najveća razlika između cijene kuća i stanova tijekom lipnja je na portalu Crozilla.com zabilježena u Zagrebu gdje su kuće u prosjeku bile čak 386 eura po metru kvadratnom jeftinije od stanova, te u Osijeku gdje je razlika iznosila 353 eura. Vidna razlika zabilježena je i u Varaždinu gdje iznosi 346 eura po metru kvadratnom.
Najmanja razlika između cijena tih dviju vrsta nekretnina zabilježena je u gradu s najvišim cijenama, u Dubrovniku, gdje su stanovi bili tek 29 eura po "kvadratu" skuplji od kuća stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

21.07.2015. u 11:45 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 20.01.2015.

Snažan godišnji pad broja izdanih odobrenja za građenje

Prema posljednjim podacima DZS-a i u studenom su, treći mjesec za redom, izdana odobrenja za građenje nastavila bilježiti dvoznamenkaste stope pada. Naime, izdano je ukupno 572 odobrenja što u odnosu na studeni 2013. predstavlja pad od 19,4% dok je navedena stopa pada najviša u posljednjih petnaest mjeseci. Pri tome je zabilježen zamjetan pad broja izdanih odobrenja za gradnju zgrada (-20,1% godišnje) koje u ukupno izdanim odobrenjima za građenje čine udio od 81,8% te ostalih građevina (-16,1% godišnje). Međutim, iako je broj izdanih odobrenja za građenje ostalih građevina zabilježio dvoznamenkastu stopu pada na godišnjoj razini predviđena vrijednost radova viša je za čak 130,1%. Isto tako, unatoč padu broja izdanih odobrenja za građenje zgrada te pada predviđene vrijednosti radova, površina zgrada za koju su odobrenja izdana viša je za 11% godišnje stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

20.01.2015. u 11:47 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 06.08.2014.

HNB: Nema naznaka oporavka na tržištu nekretnina

Odražava se to i na kretanje stambenih kredita kod banaka, koji su, po zadnjim podacima HNB-a, krajem svibnja iznosili 60,5 milijardi kuna, što je udio od 47,6 posto u ukupnim kreditima stanovništvu.
Taj iznos stambenih kredita je za 974 milijuna kuna manji nego u prošlogodišnjem svibnju, a za 2,8 milijardi kuna manji nego krajem svibnja 2012.
Pritom je 92,5 posto iznosa stambenih kredita s valutnom klauzulom - vezani uz eure 35,2 milijarde kuna, a uz švicarski franak 20,7 milijardi kuna. Samo 4,5 milijarde kuna je kunskih stambenih kredita bez valutne klauzule.
Uzlet stambenog kreditiranja u Hrvatskoj počinje negdje od 2005. godine, dok je najviši nominalni iznos stambenih kredita, ne računajući utjecaje tečaja, bio krajem 2011. kada je iznosio 63 milijarde kuna.
Krajem 2004. građani su kod banaka imali 21,7 milijardi kuna stambenih kredita, godinu kasnije 28,1 milijardu, da bi se taj iznos krajem 2006. povećao na 38,2 milijarde, a koncem 2007. na 47,4 milijarde kuna.
Znatan porast zabilježen je i tijekom 2008. godine, na 55,1 milijardu kuna krajem te godine, a ta je razina tek malo povećana do kraja 2009. da bi krajem 2010. dosegla iznos od 60,9 milijarde kuna, na kojem je otprilike i danas stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

06.08.2014. u 15:02 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 23.04.2014.

Aberdeen, grad u kojem cijene nekretnina rastu brže nego u Londonu

LONDON - U kojem gradu u Velikoj Britaniji je najviše porasla cijena nekretnina u proteklom desetljeću? Nisu to popularna mjesta na jugu, poput Londona i Oxforda. Ne, odgovor je, začuđujuće - Aberdeen, gdje se cijena kuća više nego udvostručila u proteklih deset godina, što potvrđuju razna istraživanja, pa i najnovije izvješće Nacionalnog građevinskog društva.
Prosječna cijena stana je čak 120 posto viša nego prije deset godina, što je najveći regionalni porast u Velikoj Britaniji. Zbog čega? U dvije riječi: zbog energije. Nafta i plin – kao i sve veća fokusiranost na obnovljive izvore energije, te logistička podrška i investicije u istraživanje, pretvorili su takozvani Granitni grad u jedan od vodećih svjetskih centara energetske stručnosti, što je ekonomiju Aberdeena posljednjih godina gurnulo daleko naprijed i pomoglo joj da bez problema prođe kroz nedavnu recesiju.
Prosječna cijena stana sada je pet posto veća nego prije godinu dana, podatak je škotske agencije za nekretnine Rettie & Co, a čak 120 posto veća nego prije 10 godina, što je, iako je osnovna cijena bila niska, najveći rast u Velikoj Britaniji. U pojedinim četvrtima Londona cijene stanova imale su sličan porast, poput Westminstera u srcu britanske prijestolnice i zapadnog dijela Hammersmitha i Fulhama, ali Aberdeen je jedini grad u kome je u proteklom desetljeću zabilježen nominalni rast veći od sto posto. U cijelom Londonu, usporedbe radi, to povećanje iznosilo je 82 posto. Od sredine 70-ih, Aberdeen je iz ribarske luke pretvoren u bazu za traganje za nalazištima nafte, a sada, kako se količina nafte u moru smanjuje, pokušava se pretvori u centar za inženjerstvo i stručnost za obnovive izvore energije.
U ovom gradu tisuću tvrtki radi u sektoru energetike. Do sada je proizvedeno oko 38 milijardi barela nafte, a postoji potencijal da se proizvede još između 15 i 25 milijardi. I, izuzev žestokog pada u 2008. godini, cijene nafte su u proteklom desetljeću znatno porasle i trenutno u prosjeku iznose blizu 120 dolara za barel, što je gotovo četverostruko više nego prije 10 godina stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

23.04.2014. u 15:15 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 07.02.2014.

Rus želi kupiti otok na Sjevernom Jadranu

OPATIJA - Prije nekoliko dana u malim oglasima Novog lista objavljena je ovakva obavijest: "Za poznatog kupca potražujemo otok na Sjevernom Jadranu". Na prvi pogled jedan ovakav oglas može zvučiti poput šale, ali – nije. Oglas je dala opatijska agencija za promet nekretninama Smart-invest immobilien. Njezin vlasnik, Milan Mandić, ističe da se radi o ozbiljnom kupcu kojem novac za kupnju otoka ne predstavlja baš neki problem.
Pitanje se samo nameće – radi li se o Rusu ili pak Englezu.
- O Rusu, kaže kratko Milan Mandić. Tu za njega sva priča o ozbiljnom kupcu završava.
Samo dodaje da su ovakvi kupci – ekskluziva. Cijena četvornog metra otoka nije tako strašna; kreće se između 10 i 60 eura. Sve u svemu, za svega desetak milijuna eura moguće je postati vlasnikom većeg otoka na Sjevernom Jadranu!
– Ponuda za kupnju otoka nema puno. Tek pokoja. Kada do nas i stignu, najčešće dolaze iz država s područja bivšeg Sovjetskog Saveza. Uglavnom se ipak radi o Rusima. Doduše, znaju i Englezi pokazivati zanimanje za ovakve investicije. Naravno, sve su to iznimno imućni ljudi kojima je kupnja otoka prije svega stvar prestiža, kaže Milan Mandić za Novi list.
Bijeg od užurbane i stresne civilizacije na samoću jadranske pučine drugi je dobar razlog da netko dio svog bogatstva uloži u otok. A jadranskih otoka na prodaju nema puno; možda dvadesetak. Zanimljivo, Milan Mandić otkriva da je njegovu agenciju već zvalo nekoliko prodavatelja sjevernojadranskih otoka. Radi se o suvlasnicima otoka koji su složni da prodaju naslijeđeno. No, sve je još daleko od toga da je posao sklopljen. I nitko, jasno, zasad još ne prodaje Krk, Cres ili Lošinj, ali otoci koji im gravitiraju su – na prodaju. Blizina zračnih luka Pula i Rijeka razlog je ovom zanimanju za sjevernojadranske otoke.
– Ovaj naš kupac traži otok površine od 50.000 do 400.000 četvornih metara. Zbog privatnosti traži nenaseljeni otok, dodaje Mandić stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

07.02.2014. u 15:22 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre