Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Rus želi kupiti otok na Sjevernom Jadranu

OPATIJA - Prije nekoliko dana u malim oglasima Novog lista objavljena je ovakva obavijest: "Za poznatog kupca potražujemo otok na Sjevernom Jadranu". Na prvi pogled jedan ovakav oglas može zvučiti poput šale, ali – nije. Oglas je dala opatijska agencija za promet nekretninama Smart-invest immobilien. Njezin vlasnik, Milan Mandić, ističe da se radi o ozbiljnom kupcu kojem novac za kupnju otoka ne predstavlja baš neki problem.
Pitanje se samo nameće – radi li se o Rusu ili pak Englezu.
- O Rusu, kaže kratko Milan Mandić. Tu za njega sva priča o ozbiljnom kupcu završava.
Samo dodaje da su ovakvi kupci – ekskluziva. Cijena četvornog metra otoka nije tako strašna; kreće se između 10 i 60 eura. Sve u svemu, za svega desetak milijuna eura moguće je postati vlasnikom većeg otoka na Sjevernom Jadranu!
– Ponuda za kupnju otoka nema puno. Tek pokoja. Kada do nas i stignu, najčešće dolaze iz država s područja bivšeg Sovjetskog Saveza. Uglavnom se ipak radi o Rusima. Doduše, znaju i Englezi pokazivati zanimanje za ovakve investicije. Naravno, sve su to iznimno imućni ljudi kojima je kupnja otoka prije svega stvar prestiža, kaže Milan Mandić za Novi list.
Bijeg od užurbane i stresne civilizacije na samoću jadranske pučine drugi je dobar razlog da netko dio svog bogatstva uloži u otok. A jadranskih otoka na prodaju nema puno; možda dvadesetak. Zanimljivo, Milan Mandić otkriva da je njegovu agenciju već zvalo nekoliko prodavatelja sjevernojadranskih otoka. Radi se o suvlasnicima otoka koji su složni da prodaju naslijeđeno. No, sve je još daleko od toga da je posao sklopljen. I nitko, jasno, zasad još ne prodaje Krk, Cres ili Lošinj, ali otoci koji im gravitiraju su – na prodaju. Blizina zračnih luka Pula i Rijeka razlog je ovom zanimanju za sjevernojadranske otoke.
– Ovaj naš kupac traži otok površine od 50.000 do 400.000 četvornih metara. Zbog privatnosti traži nenaseljeni otok, dodaje Mandić stanovi prodaja Trešnjevka

Post je objavljen 07.02.2014. u 15:22 sati.