Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

utorak, 30.10.2012.

U Kalinovcu otvorena nova zgrada Osnovne škole

Na blagdan Svetoga Luke evanđelista, u Kalinovcu je bilo vrlo svečano – slavljen je ovaj blagdan i Dan Općine. Svečanosti su počele prijepodnevnom Svetom Misom u mjesnoj crkvi, a nastavljene otvaranjem nove zgrade Osnovne škole Ivana Lackovića Croate i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća. Svečanosti otvorenja nove školske zgrade nazočili su mnogi uvaženi gosti: saborski zastupnik dr. Stjepan Milinković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenici župana, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, znanost i sport Koprivničko-križevačke županije Mladen Antolić, stručna savjetnica za osnovno i srednje školstvo Sonja Pleše, Ana Lacković, supruga Ivana Lackovića Croate, dr. Ivan Golub i brojni drugi. Učenici su ispred Škole izveli kraći program, a iznimno velikome broju nazočnih obratili su se ravnateljica Škole Mirjana Bazijanec novogradnja Samobor, općinski načelnik Branko Sobota te župan Darko Koren.

U potkrovlju je učionica za matematiku, likovnu i tehničku kulturu s kabinetom, učionice za njemački i engleski jezik te informatiku, školska knjižnica sa čitaonicom, spremnica i arhiva zapisala je Mirjana Bazijanec, ravnateljica Škole, a načelnik Branko Sobota dopunio informaciju sljedećim podatcima: “Svakako najznačajniji projekt u proteklom periodu na području Općine je završetak gradnje nove zgrade OŠ Ivan Lacković Croata, za koju smatram da je jedna od najljepših škola na našem području. Napravljena je po najnovijim standardima školstva i kao takva je reprezentativni objekt u našoj Županiji, a usudio bih se reći i mnogo šire. Djeca su počela s nastavom u novoj zgradi koja, prema ugovoru s Ministarstvom regionalnog razvoja, vrijedi 4,6 milijuna kuna, od čega je u toj cijeni Ministarstvo sudjelovalo s 3,3 kuna, a ostatak od 1,3 milijuna kuna financirale su Županija i Općina Kalinovac.

Oznake: novogradnja Samobor

30.10.2012. u 07:07 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 24.10.2012.

Sretni smo što nam je cijena kvadrata stana smanjena

Vlasnici stanova iz programa POS na Crvenim kućama proteklog su tjedna napokon mogli useliti i time je okončana vrlo duga procedura oko primopredaje koja se otegnula i više nego što su stanari očekivali. Prošlog ponedjeljka konačno su dobili toliko čekane ključeve stanova koje su kupili putem poticane stanogradnje, projekta kojeg je država započela još 2000. godine. Novim stanarima zgrade na Crvenim kućama, 56-orici, nekretnine Dubrovnik ključeve je uručila zamjenica ministra graditeljstva Ana Mrak Taritaš koja je i sama priznala kako se primopredaja odužila, zbog objektivnih razloga.

Za novu stambenu zgradu na Crvenim kućama javni poziv za prijavu zainteresiranih objavljen je još 5. srpnja 2010. godine. U međuvremenu je isti ponovljen jer je prvom prigodom ostalo devet neraspodijeljenih stanova. No, ono što je zanimljivo jest daje nakon odabira bilo dosta odustajanja kandidata zbog određenih financijskih poteškoća, ali i cijene kvadrata koja je najveća u odnosu na prijašnje projekte poticanje stanogradnje na Smiljevcu, odnosno Bilom brigu.

Oznake: nekretnine Dubrovnik

24.10.2012. u 09:17 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 22.10.2012.

Po modelu JPP-a gradit će se Riječki KBC

Javno-privatno partnerstvo (JPP) nije lopovluk, korupcija, niti sinonim za dugove. Dapače, to je model koji može riješiti i riječki, 40-godina dug problem novog KBC-a. Državni Centar za energetiku i investicije spreman je graditi KBC putem JPP-a, i ovo je poziv gradonačelniku Rijeke da podrži model koji je dobio podršku SDP-a i HNS-a na nacionalnoj razini“, poručili su HNS-ovci Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva, i Predrag Štromar, župan varaždinski, te zastupnica Nada Turina-Đurić u Rijeci.

Vrdoljak ističe da je dokumentacija za KBC već u Centru za investicije, koji na raspolaganju za taj projekt ima 1,5 milijardi kuna, odnosno osigurao bi 90 posto investicije u javnom dijelu. No, lokalna uprava se isto mora uključiti u podršku takvom modelu, jer mora sudjelovati kroz zahvate u prostoru. Projekt je državni, i nositelj je Ministarstvo zdravlja jer je država vlasnik KBC-a, a model JPP-a znači da bi se na rok od 25 godina našao privatni partner koji bi i gradio, ali i održavao objekte u tom vremenu zajedno s državom stanovi Dubrava Zagreb.

“Nitko se ne treba bojati privatnog partnerstva, takvi ugovori imaju i po tisuću stranica i jake zaštitne klauzule. A primjer Varaždinske županije, gdje su na taj način sagrađene 33 škole i skoro 90 posto djece jednosmjenski pohađa nastavu, pokazao se i jeftin i transparentan“, kaže župan Štromar. Poručuje da su projekti sportskih arena građeni JPP-om, koje su pred bankrotom, samo rezultat nedefiniranih pravila koje je HDZ bio primjenjivao, i stoga su postali prostor za korupciju. No, u Varaždinskoj županiji sve je čisto: “s JPP-om nema vantroškovničkih radova, a privatnik je suodgovoran“, kaže Štromar.

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

22.10.2012. u 10:20 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 19.10.2012.

Javne površine i 120 parkirnih mjesta pripalo Gradu

Sporazumom o uređenju međusobnih odnosa između Grada Vodnjana te tvrtki G. U. Projekt, Barbariga projekt i G. U. Barbariga, usvojenom na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Gradu je u vlasništvo pripalo više javnih površina u izgrađenom dijelu turističkog naselja Barbariga.

Grad Vodnjan se sporazumom obvezao dio tih mjesta urediti i označiti za osobe s invaliditetom, a za preostali dio uvest će obvezu plaćanja njihovog korištenja. Prema Sporazumu također, osim navedenih parkirnih mjesta, sadašnji vlasnici zemljišta imaju obavezu stanovi Rijeka bez naknade priznati pravo vlasništva Gradu Vodnjanu za sve javne površine u izgrađenom turističkom naselju Barbariga. To su pješačke staze, nogostupi i zelene površine.

Njime će se odrediti koje se zemljište u vlasništvu G. U. Barbariga, što su u naravi staze, nogostupi i zelene površine, nalazi u javnoj upotrebi te čestica na kojima su parkirališta. Temeljem tog elaborata cijepat će se zemljišne čestice što će biti podloga za kasniji prijenos vlasništva na Grad Vodnjan. Istovremeno s izradom tog elaborata, G.U. Barbariga će također o svom trošku, izraditi i dokumentaciju za lokacijske dozvole za zemljišne čestice koje nisu u javnoj upotrebi, primjerice građevinska zemljišta ili okućnice.

Oznake: stanovi Rijeka

19.10.2012. u 08:33 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 16.10.2012.

Regionalni edukacijski i inovacijski centar

Pučko otvoreno učilište Novska za svoj projekt izgradnje Regionalnog edukacijskog i inovacijskog centra dobilo je novac iz fondova EU za tehničku pomoć vrijednost 15 mil. eura. Riječ je o projektu koji će omogućiti stručno usavršavanje u obrtničkim zanimanjima stanovi Dubrava Zagreb, ali i pružiti mogućnost razrade inovacija te osigurati prostor za razradu poduzetničkih djelatnosti. Gradnja objekata u kojima će se provoditi školovanje za 19 građevinskih zanimanja započela bi, prema predviđanju, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Važnost projekta koji će imati utjecaja na cijelu regiju, prepoznat je te gaje poduprla Sisačko-moslavačka županija. Potporu realizaciji dalo je i Upravno vijeće statističke regije Panonska Hrvatska kao i Grad Novska koji je partner u realizaciji, naglasio je Čelan.

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

16.10.2012. u 08:49 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 11.10.2012.

700 POS stanova za 10 godina dobit će grad Dubrovnik

Dubrovnik će za 10 godina dobiti 700 POS stanova! Plan je to aktualne gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Oni, naime, planiraju od iduće godine graditi 70 stanova godišnje, čime bi se 700 planiranih stanova na 5 novih lokacija, koje će se uvrstiti u prostorno-plansku dokumentaciju, sagradilo kroz 10 godina. Još zanimljivije od toga su i planirane lokacije. Dubrovnik, neupitno je, vapi za stanovima po povoljnijim cijenama već godinama stanovi Čukarica, no gradske vlasti jako malo rade po tom pitanju.

“Kroz prostorne planove osiguravamo nove lokacije za POS stanove i stanove za socijalno ugrožene stanovnike sa ciljem izgradnje dodatnih 200 stanova, kako za kupovinu tako i za najam“, napisao je u izvješću o svom radu za prvih šest mjeseci ove godine. Stoga nas je zainteresiralo o kojim to lokacijama govori gradonačelnik. Pa evo njegovog plana. Prva lokacija je Nuncijata. Iz Grada Dubrovnika navode kako je ovdje riječ o gradskom zemljištu površine od oko 40 000 m2, gdje je po Detaljnom planu uređenja moguće graditi oko 100 stanova, ostalo je zemljište za branitelje.

Oznake: stanovi Čukarica

11.10.2012. u 18:07 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 10.10.2012.

Za 13,2 milijuna eura prodaje se zgrada Transadrije

Upravna zgrada Transadrije u narednih će mjesec dana biti ponuđena na prodaju, po cijeni od 13,2 milijuna eura, potvrdio je stečajni upravitelj te špediterske tvrtke Zdravko Čupković, uoči današnje skupštine vjerovnika na kojoj će ih izvijestiti o dosadašnjem poslovanju špediterske tvrtke od otvaranja stečaja, kao i o daljnjim poslovnim aktivnostima.

Zajedno s upravnom zgradom tržištu će biti ponuđeno još desetak nekretnina nekadašnjeg špediterskog giganta u Šibeniku, Varaždinu, Pločama, Rovinju i drugim gradovima, čija je ukupna procijenjena vrijednost oko dva milijuna i 800 tisuća eura. Zgrada Transadrie prodavat će se u više dijelova. Glavnina zgrade, točnije ulazni prostor, konferencijska dvorana i gornji katovi prodavat stanovi Rijeka će se u paketu, po cijeni od 11 milijuna i 300 tisuća eura, dok će poslovni prostori u prizemlju biti ponuđeni svaki zasebno, a ukupna im je cijena milijun i 900 tisuća eura.

Osim poslovnog prostora na Pećinama, u vlasništvu Transadrije će, barem zasad, ostati poslovni prostori u Zagrebu, Šibeniku, Pazinu i Puli, pravo građenja na zemljištu u industrijskoj zoni na Kukuljanovu, te nekoliko nekretnina u Sloveniji, od kojih je najvredniji poslovni prostor Transadrijine tvrtke-kćeri Transglob koji, zajedno s tvrtkom, namjeravaju otkupiti zaposlenici Transgloba. Cijena te nekretnine u Ljubljani je oko milijun eura, no prodaja je odgođena jer dosad nije realiziran zajam zaposlenicima za njen otkup.

Oznake: stanovi Rijeka

10.10.2012. u 18:56 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 04.10.2012.

Čak 17,3 posto manje završenih stanova u 2011.

U Hrvatskoj je tijekom 2011. godine završena gradnja 6.777 zgrada, što je 9,5 posto manje nego godinu prije, a broj završenih stanova manji je za 17,3 posto te ih je u prošloj godini završeno 12.390, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Tako je i u prošloj godini nastavljen pad broj završenih zgrada i stanova.

Izrazitiji je pad zabilježen 2009. godine kada je u odnosu immobiliari Croazia na 2008. broj završenih zgrada pao za 15 posto, a stanova za 26 posto, te godinu kasnije, 2010. godine kada je u Hrvatskoj završeno 11,2 posto manje zgrada i 20,1 posto manje stanova nego 2009. godine. Po podacima DZS-a, ukupna površina svih zgrada čija je gradnja završena u prošloj godini je 2,66 milijuna četvornih metara, što je za 20,6 posto manje nego u 2010. godini.

Oznake: immobiliari Croazia

04.10.2012. u 19:13 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 01.10.2012.

Za stanare Branimirove grad kupuje osam stanova

Grad Zagreb pozvao je vlasnike nekretnina na području omeđenom Branimirovom, Šubićevom, Heinzelovom i Zvonimirovom ulicom da predaju ponude za prodaju stanova.Grad Zagreb odlučio je kupiti osam stanova i 22 parkirna garažna mjesta na već spomenutom području. U dva slučaja postoji mogućnost da se stanovi mogu nalaziti u naselju Špansko ili Sigečica.

Traže se stanovi različitih veličina, od 23 nekretnine Dubrovnik kvadratna metra, pa do 74 kvadrata. Parkirna mjesta moraju biti između 14 i 25 kvadrata.U Gradskoj upravi nismo uspjeli dobiti službeni komentar, dok smo neslužbeno saznali da se radi o preseljenju stanara na dijelu gdje će se spajati nova i stara Branimirova ulica.Grad je i ranije mijenjao stanove za stanare koji su živjeli na budućem gradilištu spojne ceste, a ovom akciju se nada da će smijestiti i preostale stanare kako bi se moglo početi s gradnjom.

Oznake: nekretnine Dubrovnik

01.10.2012. u 19:03 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre