Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Javne površine i 120 parkirnih mjesta pripalo Gradu

Sporazumom o uređenju međusobnih odnosa između Grada Vodnjana te tvrtki G. U. Projekt, Barbariga projekt i G. U. Barbariga, usvojenom na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Gradu je u vlasništvo pripalo više javnih površina u izgrađenom dijelu turističkog naselja Barbariga.

Grad Vodnjan se sporazumom obvezao dio tih mjesta urediti i označiti za osobe s invaliditetom, a za preostali dio uvest će obvezu plaćanja njihovog korištenja. Prema Sporazumu također, osim navedenih parkirnih mjesta, sadašnji vlasnici zemljišta imaju obavezu stanovi Rijeka bez naknade priznati pravo vlasništva Gradu Vodnjanu za sve javne površine u izgrađenom turističkom naselju Barbariga. To su pješačke staze, nogostupi i zelene površine.

Njime će se odrediti koje se zemljište u vlasništvu G. U. Barbariga, što su u naravi staze, nogostupi i zelene površine, nalazi u javnoj upotrebi te čestica na kojima su parkirališta. Temeljem tog elaborata cijepat će se zemljišne čestice što će biti podloga za kasniji prijenos vlasništva na Grad Vodnjan. Istovremeno s izradom tog elaborata, G.U. Barbariga će također o svom trošku, izraditi i dokumentaciju za lokacijske dozvole za zemljišne čestice koje nisu u javnoj upotrebi, primjerice građevinska zemljišta ili okućnice.

Post je objavljen 19.10.2012. u 08:33 sati.