Ono, čist u revijalnom tonu. Nešto Chilly pepper-a smo nabavili, nakon katastrofalne godine na balkonu. Biljne uši su desetkovale prinose. To smo ukuhali u sauce, sa lukom, češnjakom, mangom, jabukom, šećerom i solju, biber u zrnu, jabučni ocat, z blendali i propasirali. Sterilizirali. Oprobana metoda, kvarljivost O bodova. Pire od ostataka, meni jestiv, stavljen je u staklenku. Ph faktor veli da je oko 2.8, a što bi bio zalog dugovječnosti konzerviranja, normalno, sukladno "potopljenosti", tj., anareobnim uvijetima. Drugu turu feferona sam stavio u fermentaciju, na nekih 1-2 mjeseca, dok ne prestane pjeniti, tj., izbacivati Co2. -6 žlićica šećera -6 žlićica morske soli -1/2 glavice češnjaka -aqua naturale vulgaris Zagrebiae Poslije fermentacije, z blendirati, s reduciranim rasolom, propasirati kroz sito, istočiti u sterilne boce. Kruti "talog" tone na dno, u anareobnim je uvijetima, s bazičnošću od 2,98 Ph, no promatrati, a ako........ Ocat. I ne mislim se vratiti na mortuus est Blog.hr! FB je tak vitalan, dinamičan, nema Nekakvih bolesnika kaj bi da kreiraju, neke Kloferke Novake Srziće. |
< | listopad, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |