Nešto Chilly pepper-a smo nabavili, nakon katastrofalne godine na balkonu.
Biljne uši su desetkovale prinose.
To smo ukuhali u sauce, sa lukom, češnjakom, mangom, jabukom, šećerom i solju, biber u zrnu, jabučni ocat, z blendali i propasirali.
Sterilizirali.
Oprobana metoda, kvarljivost O bodova.
Pire od ostataka, meni jestiv, stavljen je u staklenku.
Ph faktor veli da je oko 2.8, a što bi bio zalog dugovječnosti konzerviranja,
normalno, sukladno "potopljenosti", tj., anareobnim uvijetima.
Drugu turu feferona sam stavio u fermentaciju, na nekih 1-2 mjeseca,
dok ne prestane pjeniti, tj., izbacivati Co2.
-6 žlićica šećera
-6 žlićica morske soli
-1/2 glavice češnjaka
-aqua naturale vulgaris Zagrebiae
Poslije fermentacije, z blendirati, s reduciranim rasolom,
propasirati kroz sito, istočiti u sterilne boce.
Kruti "talog" tone na dno, u anareobnim je uvijetima,
s bazičnošću od 2,98 Ph, no
promatrati, a ako........
Ocat.
I ne mislim se vratiti na mortuus est Blog.hr!
FB je tak vitalan, dinamičan, nema Nekakvih bolesnika kaj bi da kreiraju,
neke Kloferke Novake Srziće.