Složenac pa zapečen. Svi se beljili, ali svi pojeli. Blanširati, kuhati poriluka u kipućoj vodi 5 minuta. Rajčici staviti gore križića, pa u kipuću vodu na minutu, a zatim u hladnu vodu, kako bi odvojili žilavu i neukusnu kožicu. U namašćenu keramiku, maslacem, staviti pola poriluka, pa rajčicu na ploške, malo vegete, prezle, napola skuhani krumpir na ploške.... U međuvremenu spržiti sezama na zlatnožuto, ohlađenog ga smrviti u avanu, mužaru.... "posoliti" s tim sve poprek........tam negdi oko rajčice, sam uz prezle, posul češnjaka u granulama.... obrati pažnju na češnjak, sezam, a poslije na muškatni oraščić...... završil blanširanim porilukom i na mesto bešamela...umaka.... brašno i mlijeko...... puknul preliv od kis. vrhnja sa jajcima, pa na to naribanog muškatnog oraščića + ploške sira iz friđa, koje su bile na "izdisaju", "akcija"..... OBRNUTI REDOSLJED FOTOGRAFIJA????? TO ZAHVALITE OVOJ MULARIJI SA BLOGHAERA! JA NE KUŽIM TAJ SOFTWERSKI DEBILITET, TAJ KRETENIZAM FOTKE SNIMANE REDOSLJEDOM, OD MANJEG KA VEĆEM BROJU, PO VREMENU, PO DATUMU I KRETENČINA NAPRAVI DIZALICU SERVIS ZA FOTKE, KOJI DIŽE OBRNUTIM REDOM, OD STARIJE FOTKE KA MLAĐOJ. BLOGHAERU, SLOBODNO MI OBJASNITE I ARGUMENTIRAJTE, KAKO SAM JA KRETENČINA, A NE VI,.....SLOBODNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Di sam ono stal, pasmater! Ti začini, češnjak, sezam, sa svojim natur uljem i muškatni oraščić. Svi oni idu sa takvom klopom, no nema sjedinjavanja. Češnjak pobjeđuje! Najjači! Žal mi kaj ga nisam izbacil, jer ova dva su super, naročito sezam, propržen i stucan. Ovak je to na kraju zgledalo! Puk u pećnicu, cca 45 min na 170 stupnjeva. |
< | kolovoz, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |