E, kaj nas imaaaaa,.....ko ambrozije.
Nas, kaj kuvamo.
Za uvertiru u flj molu, malo bi se dotaknul Ane,
(da dotaknul,....hhhhm, ni loš komad, draga mi je, ja bi nju dragal),
a i onog gastro lika Rene Balokovića.
Rene mi je O.K., ali iritantan do zla boga.
O.K. mi je dok negdje sjedi, pa radi kakav interview,
ili priča interesantne priče tipa, npr.:
Od kud naziv za "Carsko meso"?
Na AustroUgarskom dvoru su nedonošćad zamatali u carsko meso,
koje je "glumilo" inkubator. To meso su poslje davali sirotinji,
koja ga je jela. E sad, ak se beba usrala, valjda je to bil file, maspater,
ili stoji ko tutlek uz nekog kuhara i gura prste u sve živo na stolu i
drobi li drobi.
Kaj se kuhanja tiče, ja mu ni nacrtanu tavu nebi dal da mi ju pridrži.
Uopće, ja ga vidil nisam da nekaj kuva.
Valjda zna speći jajca?
Ana,......kaj me kod nje živcira?
Prvo njeni sponzori.
Jebate, prvo odgledaš recept i ak nekaj nisi uspjel uhvatiti, princip,
jebi se. Odeš na Internet, sve stari recepti.
Nitko od tih sponzora nije našel za svrsishodno, da to negdje objelodani.
Drugo, ona stara kuhinja sa najblesavijim razmještajem koji sam igdje
vidil. Ono, ispred tebe radna ploha, pa tek onda šparet.
Nema šanse da vidiš kaj je u rajngli, loncu.
Kuhanje napamet.
I sad jučerašnji recept. "Losos pečen na soli".
Stavi centimetar debeli sloj soli (krupna) na tavicu i peče lososa na tome.
Koža prema dole, pa kad gore pobijeli, vadi van i odstranjuje kožu.
Sol? Nikaj ne govori o njoj, a najvijerojatnije ju je hitila.
Čemu sve to? Nemrem se oteti dojmu snobizma u nje.
Sve nekakve điđe iz pizde materine, za koje nismo ni čuli, nit ih vidjeli,
nit veli di toga ima.
Pa maslinovo ulje. Lijeva ga u potocima, a viče, "malo maslinovog",
termički ga uništava, namjesto da peče na sjemenovom, a ovo poslje dolije.
Pa joj je kod "rosti" krompira, naribani krompir tzv. pire, na mjesto restani.
No dost o tome.
I kao što rekoh, ima nas preveć, kaj kuvamo po Internetu.
Ne smatram se ni blizu dobrim kuharem ko naša, ipak draga Ana,
jer ja sam hobby kuhar, ili onaj iz nužde, svakodnevni.
Znam i ja flambirati banane, marinirane u "Cointreau" francuskom likeru od narandže, zapaljene "hennessy cognac"-om,
samo daj zbroji 500 kuna, bez sponzora, ak ne i više.
Dobro O.K. za više put ti ostane, ali ja kaki jesam, za to mi treba po
jedan deci, a resto bi posrkal za 2-3 dana, jebi ga.
Mislim, da su brendovi, bogme jesu.
I sad sam ja odlučil da se specijaliziram.
Uvjek težim biti nekaj posebno, ono IN, van serijski,
e sad već serem i
reko:
-Ajd ti Alexa budi kuhar za zvijerad, životinje!
I tako ja posta životinjski kuhar.
No o tome u drugom postu.
Gura me Indy njuškom u lakat, moram ga voditi na pišanje.
Ajd bok do sutra u isto vrijeme.
|