alejandroland

30.05.2006., utorak

U subotu s curom ronjao!

Eto u petak smo se zaletili u Idrasub u Trstu po ronilačko koje je naručila prije mjesec dana (nama je toliko trebalo, ne krojaču :-)). Naravno u subotu popodne u more!! Prije samog ulaska u more objasnio sam joj princip šuljanja. Prvo smo samo sjedili na plaži i ja joj crtao kamenjem i objašnjavao ponašanje ribe. Kad smo ušli u plitko objasnio sam joj povlačenje u plitkom, korištenje peraja, postavljanje puške, ponašanje u mogućem susretu s ribom....
Moram priznat da je iznenađujuće brzo upila znanje, barem ovo koje sam nabrzake objasnio. Ah da zaboravio sam reć da sam taj dan zaboravio olova doma, tako da sam u 7 mm odijelu plutao ko cipal :-)))) Kretao sam se iza nje i vršio jako malo ispravaka na kretnja, kretala se idealnom brzinom i nije stvarala nikakve zvukove. Eventualno kad bi počela mahati perajama stavio bi ruku ispod njih kako bi spriječio kretnje dok ubrzo nije i to ispravila. Nije prošlo 5 minuta šuljanja, kad ona polako uspori i počme okretati pušku prema nekom procjepu u pličaku. Stao sam, iako me interesiralo šta je našla nisam se usudio ić naprijed kako nebi ispao kriv za neulov :-) Problem je bio taj što nije držala pušku u ruci od prošle godine a ni tada nije imala više od 5 puta u ruci. Ciljanje je potrajalo, baš kad sam mislio da će pucat pored nje prozuje dvije salpe od 300 gr, 1 orada od cca 350 gr i pic od barem pola kile. Kad su nestale iz vidokruga ona se okrenula i pitaLA "MA SI VIDIO KOJE RIBE!" odgovor je bio samo osmjeh. Još smo se brčkali u plitkom nekih sat i po. Kroz to vrijeme nije uspjela niš upucat, ali barem se nagledala lijepih komada ribe. Bilo je još par piceva manjih od pola kile i par šargi i orada, sve vrijedno pucanja. Mislim da će iduči put biti puno bolja, zapravo nadam se da ćemo nešto i pojest!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2006., srijeda

Eto novog blog/lovca

Malo sam surfao po neto pa naišao na novog ribolovca na netu TU KLIKNI

- 14:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

22.05.2006., ponedjeljak

Međužupanijsko u Rovinju

Eto u jutro se našli ja, Robi i Adrijano i krenuli u Rovinj na međužupanijsko. Kad smo stigli uslijedila je standardna ceremonija pozdravljanja, naravno sa onima kojima se nismo vidjeli od prošlog natjecanja, dakle, prošlog vikenda. Nakon podjele žica počeli smo se pakirati u naš turbo brzi gliser zvan "barka od 5 metara" pogonjen ultra jakom snagom od čitavih 4 konja. Uzeli smo i mojeg Tomosa za "nedaj bože" situacije. Oko 8 smo krenuli prema startnom brodu. Krenuti znači odgurnuti se od mola ali ne uspjeti upaliti močnih 4 konja Merkury-a. Potezali smo i potezali, ali niš od toga. Kad smo zakuhali svi trojca u neprenskim odijelima, pamet je došla u glavu i zamjenili smo motor. Tomos je upalio iz prve. Eeee, moj mali Tomos..... stoput me zajebo ali taj dan nije! U 9 je bio start. Mene su pustili na jednoj punti za koju mi je smrdilo da bi moglo biti ribe. Na punti su bila velika strujanja pa sam se nadao nekom brancinu ili ciplu. Struja je bila prejaka, kako bi se kretao morao sam zaroniti na dno i povlačiti se. Kako bi izronio struja bi me lagano ali sigurno bacala u nazad. Nakon par minuta šuljanja po dnu vidim ja rep. Kako sam prilazio skužio sam da bi moga biti dobar primjerak pica. Ispružio sam ruku s puškom i nastavio se približavati. Kad sam ga ugledao cijelog skužio sam da je "dobar". Bio mi je okrenut guzicom i jeo potpuno mirno. Pričekao sam da osjeti neku moju vibraciju i zastane a zatim se okrene nebi li osluhnuo, kad je to napravio okinuo sam. Full dobar filing, imat validnu ribu u prvih par minuta natjecanja.
Struje su bile ful jake pa sam se prebacio preko puntala i išao istraživat uz obalu. Zbog jačih valova koji su tukli po obali, odlučio sam se šuljati u plitkom na 3-5 metara. I tako tokom jednog šuljanja legnem se u jedan kanal jer sam vidio neki bljesak. Mirno čekajući na dnu vidio sam bljesak kako mi se približava. Nakon par sekundi bljesak je stao i skužio sam da je orada od oko kile. Uuuuupffff! Biće ulova!!! Međutim ona je osluškivala van dometa..... kad odjednom iz neke rupe u blizini izađu dvije vrane i to na dobrom dometu. Rekoh ZAJEBI! Puco sam u veću vranu i pogodio. Orada je zbrisala u pola sekunde, ali drugu vranu sam nastavio pratiti pogledom nebi li skužio u koju rupu će ući.
potraga je bila bezuspješna. Nisam imao lampadinu, a radit čeke pred svakom obližnjom rupom nebi imalo smisla. I tako ja nastavio.... opet ja vidim rep! Pucao sam čim sam vidio pola tijela. Jebiga bio je baraj od 30 deka. Za roštilj bi bio dobar ali za bodove ne. Nakon desetak minuta na čeku mi opet dolazi vrana. Ostala na harpunu!!!
Kad sam se popeo na barku, moram priznat da smo svi bili sretni i zadovoljni. Nije prošlo sat vremena a ja već imam 3 ribe! Bacili smo se na neki obližnji otočić. Ah, da, skoro sam zaboravio, Tomos se malo smočio pa je počeo zajebavat. Na tom otočiću je bilo dosta ribe al niš validno. Napravio sam par čeka u plitkom, kad skužim ja u daljini jato salpi, sve oko pola kile. Probao sam se šuljati, ali salpe kao salpe uvijek bi se uspaničarile i pobjegle. Naravno ako nemože Muhamed brdu brdo će Muhamedu. Tako da sam napravio čeku čim sam im se približio u vidokrug. Pobjegle su nakon par sekundi, ali gonjen iskustvom ostao sam na dnu još neko vrijeme.... kad evo je dolazi sama. Kretala se baš prema meni, odmah sam znao da će doč. Nije ni trepnula, samo je nastavila u mom pravcu. Kad je bila u puškometu naciljao sam u glavu i okinuo. Naravno ipak sam salpu gađao, tako da sam pogodio niš drugo nego trbuh. Kako mi se nebi iskidala pojurio sam prema njoj. Vrzmala se u krug a ja u opčoj panici nisam ju mogao ulovit. Gledao sam kako se vrtila u krugi kako joj najlon para meso a ja nisam u stanju ulovi ju i zaustavit. Uz par molitvi i brzih pokreta uspio sam ju zaustavit! Crijeva koja su visila vratio sam nazad kroz rupu nebi li uštekao još koji bod :-))
Odlučili smo sat i po prije kraja natjecanja krenuti prema matičnom brodu kako bi na vrijeme predali ulov. Da! Baš sat i po. Toliko treba da dođeš u barci od 5 metara natovarenom sa 3 ribolovca u punoj ratnoj spremi i 4 konja na krmi. Kad smo se približili matičnom brodu odlučio sam se baciti još jednom, ali uspjeha nije bilo. Valjda su napravili redaljku na Sestricama (tako se zovu otočići blizu kojih je bio parkiran matični brod) pa je riba pobjegla :-))))
I tako da ne duljuim, jer sam dobrano oduljio s ovim textom...........
Došao sam 11. s 3500 bodova točno. Pa nije loše bogami. Mislim da nas je bilo nekih 45, tako da mogu bit sasvim zadovoljan što se tiće rezultata. Ah da zaboravio sam Urti je imao samo 16000 bodova :-))) Gdje on prođe tu ugor ne raste!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2006., srijeda

Treća zvjezdica

Neću pisat text samo da se zahvalim.
Eto, zahvaljujem se Jošku i Borisu na odlično obavljenom tečaju i Ambri koji je bez beda odgovarao na ona dodatna pitanja koja i nisu baš dio tečaja..... Zahvaljujem se i otalim tečajcima koji su se uz trenere trudili da tečaj bude čim zabavniji (naravno dobro im je uspjevalo). Eto, ne želim pisati text jer bi bio dug 5 stranica....
Ah da da se i pohvalim POLOŽIO SAM!!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2006., utorak

Jebo golf terene po Istri!!!!!!

Nek idu u pizdu mater!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nabijem im ja te golf terene u guzicu! Koji će nam kurac golf tereni???? Hoćemo li mi imati šta od toga??? Kad jednog dana turistima napuni jaja Istra kao destinacija, ko će maknut ta sranja???????? Turisti dolaze ovdje jer je ovakva kakva je, a ne zbog kurčevih apartmana i hotela. Kad ju šupci budu zabetonirali turisti će prestat dolazit jel to kome jasno uopće???
Eto baš čitam da će se na golf teren u Barbarigi uložiti 200 mil. eura!?!?!!? E pa taj sav novac treba pretvorit u sitniš i kovanicu po kovanicu tim kretenoidima nabijat u bulju!!! Osobno se javljam za taj posao!
Jebm im mater, hoće od Istre napravi kurvu sa 396 rupa. Sad je super uložit malo podmazat ovim kretenima koji nam vode politiku pa zatim izgradit i prodat. Šta će nama ostat? Ostat će nam zabrane da se krećemo gdje želimo. Hoćemo li moći šetat po Barbarigi? Oćemo kurac!!! 40 hektara za golf teren i još toliko za 300 apartmana i 80 vila..... Pa dobro zna li itko koliko je to??? 1 ha je 100x100 metara. Ako vam je lakše to je 2 nogometna igrališta e pa sad si zamislite kolika je površina od 160 nogometnih igrališta, jer toliko će nam uzet za samo jedno golf igralište!!!!! Žele ih napravit 22 x 160 nogometnih = 3520!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si može ko zamislit površinu od 3520 nogometnih igrališta???? E pa baš toliko će nam uzet i uskratit!!!
Ne vjerujem da će imat koristi ali barem da nemate grižnju savjesti jednog dana ispunite i pošaljite ovaj letak. Nemojte samo ovaj put biti lijeni. Ako treba ja častim markicama!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2006., ponedjeljak

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

U subotu je održano u Medulinu. Ujutro je Nikša prošao do mene po dogovoru i zajedno u odvojenim autima ošli u Medulin. Naravno na krovu mog auta je bio izazivać smijeha "Mali kekec" (ilti gumenjak od 2 metra), a u gepeku se nalazilo moćnih 4,5 konja Tomosa!! Zapravo je taj gumenjačić trebao služiti kao posljednja mogućnost, jer smo se kanili pošlepati po ostalim brodovima, ali.... Kad smo stigli u Medulin uslijedilo je pozdravljanje koje na takvim manifestacijama može trajati i do pola sata. Ono, vidiš ekipu koju nisi vidio od zadnje gare pa..... Laganini smo se presvukli i počeli prebacicat stvari do obale. LJudi su s nevjericom gledali kad smo se približavali sa gumenjakom. Mislim da ih se većina smijala, ali bilo je i onih koji i dalje nisu mogli vjerovat pa su im mušice ulazile i izlazile iz razjapurenih usta. Štajetuje! Mislim da smo zadnji krenuli, tako da nismo ni vidjeli startni brod. Zapravo nismo ni vidjeli ko je gdje išao, a to nam je bilo u planu. Mislili smo ako skužimo da netko nije išao na tu i tu poziciju idemo odmah tamo pa ćemo tamo i ostat.... Je, je, moš si mislit. Dok smo se mi izvukli iz portića nije bilo žive duše. Probali smo se baci odmah na lijevo. Razlog tome je bila brzina kretanja gumenjaka, išao je otprilike troduplo brže od moje brzine dok perajam u vodi. Naravno lijeva strana je bila katastrofa!!!!! Mutno za krepat, ribi ni traga a mi bez mogućnosti odlaska na bolju lokaciju. I tako se ja i NIkša motali vamo tamo al ništa.
Kad smo vidjeli da nema kruha u blizini otišli smo do otočića Trumbuja. MOram priznat što se ribolova tiće taj otok je živi drek!! Kad smo i tamo popušili odlučili smo se laganini počet vračat i tako se zaustavili ne rtu ispod premanture. Pošto ni tamo teren nije bio bog zna što, odlučio sam počet sa čekama. Lijepo bi se lega na pijesak i čekao i čekao i čekao. Nakon nekoliko čeka sam se već dosađivao jer nije bilo ribe, kad odjednom u daljini vidim ja jednu ovčicu. Bila je van dometa ali ipak se čovjek ponada. Držala se podalje a kad je počela odlaziti na brzinu joj se pridružila još jedna veća. Nisam više imao zraka da ih pogledom pratim kako nestaju u daljini pa sam izronio. Nakon odmora probao sam još par čeka na istom mjestu ali nije bilo kruha..... Desetak metara dalje napravio ja opet čeku. Kako sam stajao ravno na dnu a puška mi je bila okrenuta u smjeru sjeveroistok u odnosu na tijelo imao sam laganu pizdariju kad mi je ovčica prišla na puškomet iz smjera sjever. Trebalo je okrenuti pušku a da se ona ne uplaši, ali je to trebalo napraviti prije nego ona ode. Najveća pizdarija je bila što sam ležao na pijesku!! Odlučio sam ne micati glavu i čim manje kolutati očima, micao sam samo ruku u zglobu. Kad sam poravnao pušku s ribom okinuo sam. Uf koja sreća da je bila dobro pogođena, ta riba mi je spasila dan. Barem jednu ribu na županijskom - su bile misli koje su mi prolazile kroz glavu ( ne u smislu nadanja nego guštanja). Itako..... još smo se malo brčkali pa smo se odlučili vratiti. Na vaganju je bilo višemanje uobičajeno ribe. Bodovanja su se u prosjeku kretala od 800 do 1800 bodova. Neka trećina ribolovaca je nešto ulovila, mada je to prosjek (barem ono što sam ja vidio).
Jedino su se dva pacijenta isticala iz skupine. Bolesnik Urti sa 6000 bodova. I pacijent Ikić sa 12000 bodova. Da vidimo urti je imao točno 7,1428571 puta veći ulov od mene, a Ikić točno 25 puta. Koliko je mali Alejandro ostvario bodova?!????? 840

P.S.
Roštilj je bio kvalitativan!

- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2006., četvrtak

Mobitel

Skoro pa zaboravih. Jučer prilikom pokušaja pišanja izletio mi mobitel u wc školjku. Kako sam podigao majicu koja ima veliki đep od ispred tako je mob izletio sa strane. Jebiga, shit happends! Kad sam ga izvlačio (s rukavicama :-)) vibro je bio upaljen al mobitel ugašen (zauvjek). Neka viša sila mi je rekla na taj način da završim sa T komom. Danas u 10:00 h sam postao Telac 2 korisnik.
Zato pazite na mob prilikom pišanja! Ovo se ne odnosi na žene.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Počelo je!

Ljudi ima ribe na lopate! Baš pretjerano. Šuljao sam se u plićaku i nailazio na jata piceva i šaraga kako pasu. Baš ih ima u bolesnim količinama. Jedina je pizdarija što su još gori od salpa, bježe preventivno. Vukao sam se centimetar na sat ali i dalje bi me skibile.
Pala 4 šarga 1 preko pola kile a druga tri 300-350 grama.

- 10:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

10.05.2006., srijeda

Paklena nedjelja

Ustao sam se malo kasnije od predviđenog. Jebiga nije se moglo prije, alkohol je morao ispariti iz mene. Natrpao sam sve u i na auto i krenuo. Oko 10 sati sam stigao na poziciju i počeo se raspakiravat. Nakon par minuta ugledao sam jednog ronioca kako se približava obali. Kad je izašao pitao sam jel vidio šta, odgovor je glasio " ni vidio ni ulovio". Vrlo ohrabrujuće je počelo. Nakon par minuta razgovora dao mi je do znanja da sa moje lijeve strane ima 5 ribolovaca a sa desne 3-4 komada. Kažem ja, još ohrabrujućije! Ali ipak imam ja gomon pa ću ih sve prestić i naći svoj dio oaze.... Lijepo sam kleknuo u gumenjak kako bi upalio, kad on neće da upali. I tako ja potezao i potezao a on nikamo. Usred potezanja osjetim ja laganu hladnoću na kljenu. Naravno moralo je neopren popustit! Puče koljeno! Nekih barem 12 cm se otvorilo a nisam ni ušao u more. Al ajde samo da upali. Fala bogu da sam tvrdoglav pa sam potezao ručicu dok mi se nije počelo mantat u glavi. Da sam nastavio pao bi u nesvjest. Ipak je razum prevladao i poveo tijelo u more. Uzeo sam dugu pušku i krenuo po plićaku. Ništa od ribe, nakon pola sata vratio sam se u gumenjak po kraću pušku i lampadinu. Mislio sam ako su ovi potukli plićak idem ja u malo dublje kopat po rupama. Nategnuo sam lastike i upalio lampadinu. Grrrr! Jesam kurac a ne upalio lampadinu!!!!!!!!! Crkla mi lampadina koja ima doživotnu garanciju!!!!! Lijepo smireno sam vratio lampadinu u gumenjak i otegnuo lastik. Opet sam probao par puta upaliti ali s negativnim odgovorom sa strane motora. Uzeo sam dugu pušku i krenuo. Prilikom natezanja lastika skužio sam da se spektra "oljuštila" i da ju malo niti drži ujedinjenom. Nisam se dao iznenaditi to je sasvim normalno da ti jedini preostali funkcionalni dio opreme prilazi kraju, ali ipak sam krenuo dalje. Šuljao sam se uz kraj, kad odjedno vidim ja iza stijene strši rep. MOra da je pic, pomislio sam! Nečujno sam zaronio na pola metra i počeo prilaziti repu koji je stršao iza stijene. Glava je odjedno izvirila i paf! Pucao sam! Uhvatio sam harpu i podigao........ neeeee ubio sam dijete!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Imao je nekih dvadesetak deka. Joooooj sramote!!!! Nakon podosta prolivenih suza odlučio sam da život ide dalje i nastavio loviti sa sramotom prikačenom na leđima. U pličaku je bio jedan procjep i opet sam vidio rep kak strši. Nije bilo potrebe za zaranjanjem pa sam samo pucao. Šmrc! Ovaj put je bio pubertetlija od trideset deka. I tu sam sramotu okačio na leđa. Kad sam izvlačio opremu iz vode skrivao sam ribe koje bi da su bile žive bile dobre za jedan akvarij. Naravno moja cura kako bi me iznenadila sredila je kao doček roštilj s mnoštvom prijatelja koji su mogli vidjeti moju sramotu od ulova. Bez objašnjavanja uhvatio sam hladno pivo i počeo razmišljati o manje tmurnim stvarima.

- 08:07 - Komentari (5) - Isprintaj - #

09.05.2006., utorak

Uskro o pklenoj nedjelji

Dragi čitaoci uskoro slijedi text o svim sranjima koja se mogu dogoditi podvodnom ribolovcu ali sve u jednom danu i jednoj osobi! Ne propustite nastavak...

- 08:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Eko akcija Ližnjan

Kako nebi pisao text od 55 stranica nastojat ću u par redaka opisati subotnju ekoakciju.
Oko 9 se našla ekipa Marlere u portiću ližnjanskom. Neki se duže vrijeme nisu vidjeli pa su se ispozdravljali i malo popričali, zapravo su pokušavali na neopažen način doznati ko je koliko ulovio u zadnje vrijeme i jel bolji od onog dugog :-)) NIje bilo previše priče prije ulaska u more. Osobno nisam mogao izdržati pa sam uronio s puškom prije ostalih i brćkao se u pličaku. Zašto puškom? Gonjen prošlim iskustvom na eko akciji :-)) Nakon nekog vremena Nikša mi se približio i dodao vreću od krumpira koja je trebala služit za prikupljanje podvodnog otpada. Ah, da i Nikša je uzeo pušku (za svaki slučaj :-)) Ja sam se bacio na lijevu Nikša na desnu stranu a za ostale neznam jer sam krenuo prije nego su oni ušli u more...
Dosta brzo sam napunio vreću al sam ipak nastavio sa ronjanjem u nadi da ću naić na neku ribetinu. I tako nakon nekoliko sati sam se vratio sa vrećom smeća i bez ulova. Ekipa me čekala na obali. Malo sam se čudio kako to da su svi već na obali suhi a ja još u moru. E pa ovako. Oni su izašli sat i po prije mene, naravno, njih je pokupila brodica za nazad a ja budaletina opijena podvodnim ribolovom vukao 10 kg smeća na bovi cijelim putem. Za nagradu sam dobio poluhladne sardele i osvježavajuće vrelo pivo :-) Ma jedva čekam iduću!!!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Kampiranje
Podvodni ribolov
Izleti
I još štošta....



Free Web Counter

Broj posjeta
Ne budi kretenoid, poštuj lovostaj

Drozd - trajno
Šarag - 15.3.-30.4.
Zubatac - 15.4.-15.6.
Kavala - 15.5.-15.7.
Kirnja - 1.7.-31.8.