Image Hosted by ImageShack.us


Naslovnica
O nama
Natjecanja
Galerija
Linkovi
Kontakt

Zadnje natjecanje:
Međunarodni atletski miting za osobe s invalid., Rijeka, 25.05.2008.
Sljedeće natjecanje:
Kup Hrvatske za juniore i juniorke, Osijek, 31.05. - 01.06.2008.

AK Moslavina

nedjelja, 27.04.2008.

PH na 10 000m i 2. kolo HALS-a

Danas je bio vrlo vrlo uspješan dan za nas iz Kutine. Održana su dva natjecanja i na obadva su rezultati bili dobri. U Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske na 10 000m na stazi i na njemu su nastupali Luka Mikulić koji je bio 2. za juniore s vremenom 35:02 i Nikola Mikulić koji je bio 3. sa 35:03. Pobijedio ih je Sven Španić iz Dinama. Utrka nije bila možda jako brza ali glavno je da su se osvajale medalje i majce. U Čakovcu je danas bilo 2.kolo HALS – a za starije kategorije. Jedini muški Moslavac koji je danas tamo nastupao Branimir Budetić je postigao 2 osobna rekorda. Disk je bacio 35,43m i time si je popravio osobni rekord za oko 8m, a na 800m je trčao 2:12,79. Trener je tako vrlo zadovoljan Branimirovim rezultatima i očekuje da bi nakon što odradi pripreme, Branimir mogao biti ozbiljan kandidat za medalju u Pekingu zato šta će se još poboljšati. Atletičarke su nastavile s dominacijom na HALS- evima pa su tako i ovoga puta pobijedile u ekipnom poretku.
Rezultati - 10 000 m
Rezultati - 2. kolo hals-a
Pošto se danas trener Ivan Desić susreo na natjecanju u Zagrebu sa čelnim ljudima hrvatske atletike, čuo je mnoge pohvale na račun Tihane Sarač, kutinske višestruke rekorderke koju je on donedavno trenirao. Izbornik Siniša Ergotić, predsjednik Lucijano Sušanj i tajnik HAS- a Milan Orešković bili su iznenađeni Tihaninim rezultatom i prelaskom granice od 5000 bodova u sedmoboju. Tihana je u posljednjih 10 godina vjerovatno najbolja Kutinska sportašica pa smo sigurni da će i dalje postizati tako dobre rezultate i da će nas sve razveseljavati.

srijeda, 23.04.2008.

Tihana Sarač srušila hrvatski rekord

Naša slavna atletičarka i članica AK Moslavine Tihana Sarač koja studira u Oklahoma city u SAD-u ponovo je oborila svoj vlastiti rekord Hrvatske u sedmoboju. Na natjecanju koje se održalo u Azusi (Kalifornija) osvojila je ukupno 5057 bodova i to je prvi puta u povijesti da je neka hrvatska atletičarka prešla granicu od 5000 bodova.
Image Hosted by ImageShack.us

U svih 7disciplina je ovako nastupala:
100m prepone - 14,86
skok u vis - 1,50
bacanje kugle - 12,49
200m - 26,00
(1.dan)
skok u dalj - 5,72
koplje - 35,05
800m - 2:25,79
(2.dan)
Time je ona oborila rekord svoje škole u Oklahomi a svoj hrvatski rekord je srušila već tri puta.
Svaka čast Tihani!

nedjelja, 20.04.2008.

Kros "Sportskih novosti"

Danas je u Zagrebu na Bundeku održan tradicionalni 25. kros Sportskih novosti po lijepom vremenu kakvo se samo može poželjeti. Ove godine je nastupalo sve skupa skuviše oko 6000 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Staze su bile slične kao i lani ali ne skroz iste. Atletičari iz Kutine su bili solidni. Bilo je tu ugodnih i neugodnih iznenađenja ali ipak je više bilo ugodnih. Jozo Slipac je bio 3. za 1. i 2. razrede SŠ kao što je i sam pretpostavljao da bi mogao biti. Ispred njega su završilli reprezentativac Gržetić iz Rijeke i Prša iz Zagreba. Jedina djevojka iz SŠ Tina Ujevića Ana Vlajsović bila je 10. za 3. i 4. r. Za učenike iz 3. i 4. razreda nastupila su 4 naša atletičara. Među njima je najbolji bio Luka Mikulić – 3., Branimir Budetić je bio 20., Nikola Mikulić je bio neočekivano 30. i Dragan Petričevć 32. ispred Luke su bili Natko Bošnjak i Sven Španić iz Dinama. SŠ Tina Ujevića nije uspjela obraniti ekipno 1. mjesto koje su osvajali posljednje 2 sezone no nije to ništa strašno zato šta je samo Nikola loše otrčao a Luka i Branimir su trčali dobro. Nikola je loše trčao zbog toga što se danas osjećao vrlo loše, i još se nije do kraja oporavio od bolesti, no danas je za njega bio samo loš dan jer treninge odrađuje odlično, baš kao i svi ostali.
Danas su najbolje trčali Jozo i Luka, no i svi ostali su pokazali da imaju veliko srce i da se znaju boriti za svoje škole i svoj klub, jer su iz Kutine atletičari uvijek bili vrlo dobri na ovom krosu, pa su tako sportaši od trenera Ivana Desića sve skupa 50. puta pobijedili na krosu SN, i ekipno i pojedinačno.
Rezultati

nedjelja, 13.04.2008.

1. kolo HALS- a

Danas su se na HALS –u u Varaždinu natjecali atletičari iz Moslavine. Do Varaždina su putovali s autobusom jer ih je išlo mnogo. Trener Ivan Desić može biti zadovoljan postignutim rezultatima svojih atletičara. Ukupno su žene bile 1. i tako su nastavile sa dobrim rezultatima na HALS – u nakon što su prošle godine pobijedile. Ove godine su i stariji juniori bili solidni i oni se nalaze na 3. mjestu u ukupnom poretku. Osim toga je mnogo njih prvi puta nastupalo a neki su i skinuli svoje osobne rekorde. Seniorke:
100m - 5. Ivana Bernat i Ana Krakan
400m - 4. Mateja Sedlaček i 3. Ana-Marija Rimac
1500m - 2. Ana Vlajsović (5:33,12)
100m prepone – 1. Zvjezdana Podunavac (16,94)
Skok u dalj – 2. Ivana Bernat (5,00m) i 9.Ana Krakan
Bacanje kugle 4kg – 2. Danijela Culjak (9,21m) i 3. Viktorija Kojundžić
Bacanje koplja 600g – 1. Zvjezdana Podunavac (35,84m) i 2. Tanja Pavlić
Stariji juniori i mlađi juniori su bili vrlo dobri. Silvijo Markovac je oborio osobni rekord na 400m (1:10,74). Isto tako su osobne rekorde oborili na 1500m Luka Mikulić (4:25,67) i Nikola Mikulić (4:30,03). Branimir Budetić je skočio u dalj 5,88m i time si je poboljšao svoj najbolji skok do sada za 27cm i uvjerljivo je pobijedio u bacanju koplja 800g (43,76m). Jozo Slipac je bio 2. na 1000m za ml.juniore s vremenom 2:45,81. Svoje prve nastupe na HALS- u su zabilježili Dragan Petričević (1000m – 2:58,28) i Denis Alijagić u skoku u dalj (4,61m).
Rezultati

ponedjeljak, 07.04.2008.

Međužupanijsko natjecanje u krosu, Topusko

Danas je bilo održano međužupanijsko natjecanje u krosu za srednje škole na kojem su nastupile dvije kutinske škole. Trčalo se u parku kraj vanjskih bazena na istom mjestu kao i proteklih godina.
Kod mladića je bilo 7 škola od Kutine pa sve do Istre, a na državno su prošle obodvije škole iz Kutine i to je fantastičan rezultat. To se još nikada nije dogodilo da jedine dvije srednje škole iz Kutine prođu i županijsko i međužupanijsko natjecanje i da se plasiraju u finale. Staza je bila duga 2200m. Vrijeme je bilo poluoblačno i prohladno i vrlo vjetrovito.
Prve tri škole su bile jako izjednačene i konačan ekipni poredak se znao tek kada su se zbrojili svi rezultati. Ekipni pobjednici su SŠ Tina Ujevića iz Kutine, druga je bila Tehnička škola također iz Kutine, a treća je bila EIOŠ iz Rijeke. Sve tri škole su dijelila samo 2 boda.
Pojedinci su u cilju bili ovako plasirani:
1. Luka Mikulić (SŠ Tin Ujević, Kutina)
2. Armend Šulić (EIOŠ, Rijeka)
3. Jozo Slipac (Tehnička škola, Kutina)
4. Nikola Mikulić (SŠ Tin Ujević, Kutina)
5. Mario Božić (EIOŠ, Rijeka)
6. ? (netko iz Istre)
7. Boris Brtan (Tehnička škola, Kutina)
8. Dragan Petričević (Tehnička škola, Kutina)
9. Andrej Marić (Tehnička škola, Kutina)
.
11. Deni Srdoč (EIOŠ, Rijeka)
12. Branimir Budetić (SŠ Tin Ujević, Kutina)
.
14. Antun Lupoglavac (SŠ Tin Ujević, Kutina)
Kada bi se zbrojili negativni bodovi, Tehnička škola i EIOŠ bi imale isti broj bodova no ipak je prošla Tehnička škola jer je imala bolje plasiranog četvrtog trkača (Andrej Marić).
Državno prvenstvo se očekuje početkom petog mjeseca tako da će atletičari iz Moslavine nastaviti marljivo trenirati zato da budu što bolji u Poreču i pokušaju osvojiti jedno ili čak dva od prva tri mjesta.
Nakon što je na županijskom pobijedila Tehnička škola, na međužupanijskom je pobijedila druga kutinska škola, što znači da su škole vrlo izjednačene i svaka škola ima šansu biti među tri, no laganu prednost ima SŠ Tina Ujevića zbog toga što su i lani bili u Poreču i zato imaju više iskustva na velikim natjecanjima. Do toga će Moslavci trebati odraditi još 5 trka, i na stazi i u krosu.

četvrtak, 03.04.2008.

Skupština AK Moslavine

Jučer navečer u 19:00h je u športskom centru u Kutini održana redovna godišnja skupština atletskog kluba Moslavine. Na skupštini je bilo prisutno sveukupno 24 osobe od čega je bilo 6 članova uprave kluba, a ostalo su bili atletičari.
Na skupštini su se istaknuli vrlo uspješni rezultati postignuti prošle godine na državnim natjecanjima, mitinzima, u HALS – u i drugim natjecanjima. U 2007. godini osvojeno je ukupno 26 medalja sa državnih prvenstva, na stazi i u krosu. Ženska ekipa je osvojila prvenstvo hrvatske atletske lige sjever ispred Karlovca, Bjelovara, Dinama, Međimurja i ostalih klubova sa sjevera, a Branimir Budetić je osigurao nastup na OI u Pekingu.
Najvažniji detalj na skupštini je bio taj da je gospodin Ivica Stožicki iz Šartovca novi predsjednik kluba. Tu je dužnost već obavljao prije nekoliko godina uspješno i zasigurno će tako biti i sada.
Još su bili spomenuti i prihodi i rashodi u prošloj godini. Mi se nadamo da će iz gradske uprave uvidjeti da u atletiku u Kutini više ulagati financijskih sredstva jer su rezultati vrlo dobri a uvijeti bi mogli biti i bolji. No šta je tu je.
AK Moslavina je osnovan 1952. g. i jedan je od najuspješnijih hrvatskih atletskih klubova. Čak 17 rekorda Hrvatske je postignuto u Moslavini i to u svim uzrastima. U povijesti ovog kluba su se atletičari natjecali na svim mogućim natjecanjima (od županijskih natjecanja pa do svjetskih prvenstva i olimpijskih igara mladih) i na svim kontinetima svijeta.


utorak, 01.04.2008.

Županijsko natjecanje u krosu

Županijsko natjecanje u krosu i ove godine se održavalo u Topuskom samo što je ove godine bila drugačija staza nego inače. Staza je bila vrlo dobro napravljena s mnogo bregova i zavoja a trčalo se po šumi, oko jezera, po mostovima i cilj je bio na livadi. Ove godine su se po prvi put do sada na krosu natjecale i osnovne škole i prvi puta je za svaku ekipu trčalo 4 trkača a za ekipni plasman su se bodovala prva trojica.
Trkači iz AK Moslavine su se natjecali za srednje škole i treba napomenuti da je od prvih 7 u cilju čak 6 bilo iz Kutine. U toj konkurenciji je bilo malo iznenađenje jer je pobijedila Tehnička škola iz Kutine ispred gradskog rivala SŠ Tina Ujevića. U cilju je to bilo ovako:
1. Nikola Mikulić (SŠ Tin Ujević Kutina)
2. Luka Mikulić (SŠ Tin Ujević Kutina)
3. Jozo Slipac (Tehnička škola Kutina)
4. Matijas Dovrančić (Glina ili Petrinja)
5. Boris Brtan(Tehnička škola Kutina)
6. Andrej Marić (Tehnička škola Kutina)
7. Dragan Petričević (Tehnička škola Kutina)........

.
11. Antun Lupoglavac (SŠ Tin Ujević Kutina).......
.
15. Branimir Budetić (SŠ Tin Ujević Kutina)
Inače su ovodvije škole iz Kutine imale jednak broj bodova no Tehnička škola je pobijedila jer im je bio bolje plasirani četvrti trkač.
I međužupanijsko natjecanje će biti u Topuskom 7.1. i uvjereni smo da će obodvije kutinske škole zauzeti prve dvije pozicije i proći na državno natjecanje ali međužupanijsko je puno teže od županijskog i trebati će se proliti još više krvi da bi se taj cilj ostvario.

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Urednici bloga
Luka Mikulić
Nikola Mikulić
Opis stranice
Na ovoj stranici će biti svi rezultati i nastupi kutinskih atletičara