Bok! |
Bok! |
Danas je na tapetu krumpir salata. Ona obična, krumpir, luk, i ocat+ulje. Zanimljiv je inače popis kojekakvih varijacija iste. Da čovjek ne povjeruje čega sve nema. |
Danas smo opet iskoristili moje roditelje. Za ručak su nam spremili kalju (na moju inicijativu). Sličan, ali ne i isti recpet se može naći ovdje. Uglavnom, kupus i junetina/teletina. |
Voćni dan je uvjek izazov. Kako napraviti jelo samo od voća, a da bude zasitno. U planu su nam bile kruške s medom, ali kako to obično s |
|
Bok svima! |
Ne mogu vjerovati da je prošlo već 17 dana. I još ne pi*dim na klopu. Možda je razlog upravo to što jedem dovoljno i (kojiput) fino. Danas je bilo fino. Za ručak nam je draga spremila (z)Grčku salatu prema receptu u kuharici. |
Danas sam malo štrajkao. Naime, za doručak sam pojeo, ili bolje rečeno, popio čašu multivitaminskog soka. Nakon toga nisam stigao jesti užinu, tako da sam jeo tek ručak. Za ručak nam je draga spremila pirjane jabuke. Jabuke se ogule i onda pirjaju u zaslađenoj vodi u kojoj pluta cimet u kori i klinčiči (trebalo bi biti i vanilije, ali nismo imali). Kad se jabuka smekša, servirati i u tanjur dodati pire od malina (uzmete maline i repetitivnim pritiskanjem vilice se dobije pire). Jelo je više nego OK, ali ipak nije potpuno doraslo bananama na naglo. |
Danas smo jeli "složenac", kako to lijepo i benigno zove kuharica. U realnosti je to oveća hrpica skuhanih širokih rezanaca koji se izmjenjuju sa slojevima paradajza, ribane mrkve i bosiljka. Ovako napisano, jelo djeluje prazno. I taj osjećaj nije pogrešan. Ono što ga izvlači je sama količina, koja je fakat velika. Mislim, 12dkg tijesta + puno paradajza je stvarno puno. Mojoj dragoj je čak bilo previše paradajza. A ona voli rajčicu. Paradajz, jel. |
Danas smo jeli mahune s krumpirom. Recept je trivijalan, a nalazi se u kuharici na str.18. Preprži se luk, na to se stavi crvene paprike pa vode. Kada zakuha, dodaju se mahune, ćešnjak i začini. Kada je gotovo, u to se ubaci prethodno skuhani ukockičeni krumpir. Kao dodatak može i salata. |
Danas smo se draga i ja odlučili ukrpati mojima na ručak (i večeru). Na tapetu je bila kuhana škarpina i brokula, tokođer kuhana. Neki kuhaju ribu samo u slanoj vodi. Moram priznati da to nikada nisam probao, nego svaki puta sam jeo kuhanu ribu s kojom se kuhao i grincajg. Naravno, grincajg se u ovom slučaju ne jede, barem ne kod nas. Kod goveđe ili pileće juhe, to je sasvim druga stvar. |
Danas smo jeli nešto totalno novo. Nikada do danas nisam jeo kuskus. Kuskus je za neupućene pofurena grubo samljevena pšenica otužnog okusa. Zato se njemu dodaje koješta ne bi li se od njega napravilo nešto jestivo. U našem slučaju smo prema receptu u "the kuharici" dodali dinstane gljive bez luka ali sa ćešnjakom. I to je to. BTW, zna li netko koliko je "dvije šake gljiva" preračunato u SI sustav? Naime, moja šaka može zagrabiti drastično različitu količinu gljiva od, recimo, Arapovićeve šake. |
Danas smo pokušali nešto što i inače znamo pripremiti. Mi to zovemo "kinesko povrće". Recept je trivijalan: skuha se riža u slanoj vodi (mi smo danas imali basmati rižu koja sama po sebi ima finu aromu, ali može i ona bijela vulgaris), a u posebnoj teflonskoj tavi (ili u woku) na |
Tjedan dana se guštamo kako ću donijeti ćevape za ručak. I onda ostanem na poslu predugo i ne stignem donijeti ćevape svojoj dragoj. Koja blamaža. Sada se s pravom duri. Sebi sam otišao po ćevape i po ćevape za večeru za oboje. Kada sam stigao doma, CSI ekipa mi je rekla da je moja draga jela pečena jaja i sir (nono kombinacija). Za ostatak ne znam, a i strah me je pitati. |
Juhu! Opet voćni dan! Cijeli dan jedeš samo voće. Voće za doručak, voće za užinu (jedini dan kada je legalno imati užinu), voće za ručak, pa za marendu, a bogme i za večeru. To je jako puno voća za osobu poput mene, koja je jela bananu jednom mjesečno, po mogućnosti u frapeu. |
Na današnji dan smo se guštali kako cemo ići u "Ivicu i Maricu" na kolače. |
Danas smo na tapetu imali kuhani krumpir i pečeno kiselo zelje. Na prvi pogled djeluje prazno, kaj ne? Međutim, nije. Naime, iako se krumpir samo skuha u slanoj vodi (dva srednje veličine za ručak i jedan za večeru), kupusa ima toliko da to sve nadoknadi. Po osobi je predviđeno pol kile kupusa! To je nevjerojatna količina hrane. Bez obzira što je trećina toga za večeru. |
Bok! |
Dan 5. - proteinski dan |
Dan 4. - vitaminski dan |
Dan 1. - proteinski dan |
Bok svima! |
veljača, 2007 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv