Crveni valer


Sunce nisko grije, jače je nego što je bilo s proljeća i sve blista u čistom zraku.Vjetar nosi lišće, a ono zaljubljeno leti zemlji. Priroda rumeni.

- utorak, 08.11.2016., 10:55 - Komentar: (19) | Isprintaj - #

Dvoje (4)


Bila je opuštena u svakoj prilici, šminkala se diskretno, a kosa joj je bila zdrava i prirodna bez ikakvih agresivnih tretmana.
Toga dana je obukla malu crnu haljinu koja joj je isticala tanki struk, nanijela šminku u blagom sloju i istakla usne sa jako crvenim ružem. Kosa joj je, svježe isfenirana, padala po ramenima u izlomljenim loknama.
Nedjeljni ručak kod njegovih ... osmjehnula se u sebi .. yes...a onda se prijekorno pogledala u ogledalu i naglo uozbiljila.
Bila je mirna, samopouzdana i tačna. Uvijek.


* * *

Sjedio je ispred TV-a i otsutno „gledao“ program nervozno lupkajući prstima po stolu. Zatim je ustao i obišao trpezarijski sto. Sve je bilo spremno. Prostorija je bila prozračna, ogromna bijela prostorija sa podovima bez trunke prašine zagrijana sunčevom svjetlošću koja se lomila u viorenju zavjesa. Prohladni svježi vazduh je pirkao iz zelene baštenske „džungle“ kroz otvorena vrata.

Pogledao je na sat i izašao napolje. Bolje da je tamo sačeka. Šta ako zakasni? Šta ako uopšte ne dođe? Šta ako ...? Kako će reagovati njegovi? Mučilo ga je bezbroj pitanja i bio je potpuno blijed kad mu je prišla nije je ni primijetio dok ga nije poljubila, osmjehnula se i rekla:
A kada sam ja to zakasnila ili izostala sa važnih događaja u životu?

* * *

Ručak je tekao u najboljem redu sve dok se nije pojavila nova djevojka za peglanje veša. Utegnuta i sportski obučena više je ličilo da je pošla na tenis nego na peglanje ...
Njoj je zalogaj zapeo u grlu, a muškarci su iz pristojnosti skrivali poglede na zategnute duge noge u šorcu i vitki stas, kose skupljene u konjski rep. Svekrva je ustala da joj pokaže prostoriju za rad, a onda se sjetila da je presliša kojim redom se peglaju košulje? Djevojka je zastala i zamucala ... a ona se onda okrenula pema budućoj snahi dajući joj znak da kaže.
-Manžetne, rukavi, leđa, prednji dijelovi i kragna na kraju, izdeklamovala je kao iz topa!
Svekrva se zadovoljno nasmješila i pogledom ispratila djevojku...


- nedjelja, 06.11.2016., 21:59 - Komentar: (14) | Isprintaj - #

Kako biti Parižanka u svakoj prilici


Ako nekoga interesuje knjiga mjeseca
Savjeti:
1. Kad govoriš ili kad se smiješ nitko ne mora znati kako izgleda tvoje zubno meso.
2. Idi što više u kazalište, muzeje, na izložbe, na koncerte.
3. Jedi što više u restoranima i uživaj u finoj hrani.
4. Neka se tvoj ten uvijek sjaji.
5. Manje je više.
6. Na ljubavne sastanke ne idi previše našminkana.
7. Crveni ruž je obavezan pa čak i kad ideš samo do pekare.
8. Ne boji kosu i ne koristi fen. Frizura Parižanke ne mora biti savršena nego prirodna.

- nedjelja, 06.11.2016., 07:15 - Komentar: (9) | Isprintaj - #

Sunce


Juče se dan kišom isplakao, a već danas je Sunce rastjeralo zaostalu hladnoću sa širokim osmjehom Neba. Ne znam koliko su nam naklonjene daleke Zvijezde, ali ova nama bliska sigurno jeste.
Vrijedilo je čekati.
Obično se sve odvija u savršenom poretku svoga prirodnog slijeda i ritma, pa svaki put kada se prekomjerno doda gas, kada se hoće silom naprijed, događaji se propnu i podivljaju kao čistokrvni pastuv pod bičem.

- petak, 04.11.2016., 11:55 - Komentar: (9) | Isprintaj - #

Pogled


Šta sve čovjek može ugledati kada podigne pogled iznad visine sopstvenih zabluda?

- srijeda, 02.11.2016., 11:48 - Komentar: (9) | Isprintaj - #

Totemi našeg doba

Svaka ili bilo koja duhovna povezanost zajednice koja je čini kompaktnom, koja je čini “klanom” ili u izvjesnom smislu plemenom predstavlja neku vrstu modernog totema. A tamo gdje vlada totem, postoji i zakon, da pripadnici istoga totema ne smiju stupati u međusobne spolne odnose, dakle - niti se jedni drugima ženiti. To je egzogamija povezana s totemom.

Jesmo li primitivniji od onih koji su po našem shvaćanju divljaci?

- srijeda, 02.11.2016., 10:11 - Komentar: (3) | Isprintaj - #

Praznine


Praznine su Divljine zauvijek zatvorene unutra. Negdje u divljini.
Pustopoljine. Odzvanjaju jetko, prizvukom samoće.
A mesec iznova, hladno i bezosećajno, igra onu istu svoju igru, ponesen cikličnom ponavljanjem noći ...

- utorak, 01.11.2016., 10:54 - Komentar: (9) | Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se