petak, 04.11.2016.

Neuklopivo srce

(srce uočila Helena)

Ponekad se dvije puzle, iako su jako slične, neuklopive. Da bi slika bila savršena, svaka puzla mora biti postavljena na svoje mjesto. Svaka puzla se veže sa maksimalno četiri puzle, dok se one rubne vežu na tri odnosno one u kutevima na dvije puzle.
Sada zamislite da je svaki čovjek na svijetu jedna puzla. Iz takve se perspektive čini kako je život traženje odgovarajučih ljudi, kako bi se dobila potpunija slika. Mnogo puta mislimo da smo pronašli pravu puzlu, ali kako znati sa sigurnošću, kada su sve tako slične.
Uzmimo pretpostavku da na sebe vežemo četiri osobe. Slikovito rečeno, puzla odozgora bi bila osoba koja nam mentalno najviše odgovara, puzla s desna bi bila osoba koja je tu da nam pomogne kada god nam je to potrebno, puzla odozdola bi bila idealni seksualni partner, dok bi puzla s lijeva bila osoba koja nam je najbliža srcu.
Vjerujem kako najveći problem nastaje kada te četiri puzle međusobno zauzmu krivo mjesto, ili kada pomislimo da jedna puzla može zauzeti više mjesta istovremeno. Ako svaka puzla nije na svojem mjestu, slika biva iskrivljena. Nije potrebno ove teze skroz bukvalno uzimati, na posljetku ovo je samo teoretiziranje, ali ono što pokušavam je možda nekome dati ideje oko mogućih uvida u "neuklopive" puzle.


19:15 | Komentari (8) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --