STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.11.2011., srijeda


17.454 NEZAPOSLENIH OSOBA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



17.454 NEZAPOSLENIH OSOBA


Velika nezaposlenost u Šibensko – kninskoj županiji (7.440 nezaposlenih osoba) i Zadarskoj županiji (10.014 nezaposlenih osoba) je najveće zlo što demagozi Ante Kulušić i Božidar Kalmeta žele prikriti raznim smicalicama.

Šibensko – kninska i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji. Sada je u obje županije ukupno nezaposleno 17.454 osoba. Dosadašnje programe nisu ispunili, a kandidiraju se opet i za sljedeće parlamentarne izbore jer žele nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.


Zagreb-Zadar, 30. studenoga 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA




- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KONTINUIRANA IZBORNA PRIJEVARA U HRVATSKOJ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



KONTINUIRANA IZBORNA PRIJEVARA U HRVATSKOJ

Izborna prijevara - kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine

http://www.zadarskilist.hr/clanci/30112011/hrvatski-izum---stanovnika-sve-manje-biraca-sve-vise

Stranci hrvatskog zajedništva sve se više javljaju ljudi, odnosno obični aktivisti, nezavisni mediji i nezavisni novinari s ciljem suprotstavljanja mogućem namještanju parlamentarnih izbora u RH zbog dodavanja, oduzimanja, brisanja glasova i krivotvorenja ishoda izbora ili glasovanja. Najveći je problem što na biračkim mjestima nema kvalitetnog nadzora izbora zbog čega se navedene kriminalne radnje i događaju.

Zbog sve većih primjera razotkrivanja kriminalnih izbornih radnji dostavljamo načine na koje se to radi. Dvije najače stranke, SDP i HDZ, programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada najavljuju iste kandidate i za sljedeće izbore. Isti ne žele kvalitetan nadzor izbora jer preko takva načina i dalje osvajaju vlast preko koje posjeduju političku moć.

Današnje ankete već su proglasile pobjednike, a izbori se još nisu ni održali i gle čuda opet pobjeđuju SDP i HDZ. Iz navedenog je vidljivo da dodavanje, oduzimanje, brisanje glasova, krivotvorenje ishoda izbora ili glasovanja ne nadzire kvalitetno nitko u Hrvatskoj. Sada se u Hrvatskoj razotkrivaju velike korupcijske afere, a nitko ne nadzire izbore zbog čega hrvatski narod ima veliki problem jer su SDP i HDZ već pobjednici prije nego što su izbori i počeli.

Sljedeći su načini namještanja izbora u RH, a koji više nisu uopće tajna:

1. Po pojedinim naseljima netko drugi glasa u ime ljudi koji su u inozemstvu ili građana koji ne izlaze na izbore. Ubaci se više zaokruženih listića za određene osobe koje uopće ne izlaze na izbore.

2. Na dan izbora kontroliraju se biračka mjesta i listići, a kada se biračka mjesta zatvore preko, određenih skupina kontroliraju i brojenje glasova. Kod brojenja glasova odlučuju tko će proći, a tko ne.

3. Već je bilo primjera dovoženja brodovima biračkih kutija s naših otoka kada su se tijekom plovidbe ubacivali novi listići ili su se zamjenjivale nove napunjene kutije.

4. U pojedinim izbornim jedinicama često je zabilježeno mijenjanje glasačkih kutija s duplim glasačkim listićima s istim rednim brojevima dok putuju od glasačkih mjesta do županijskih sudova.

5. Županijsko, gradsko i općinsko izborno povjerenstvo oglušuje se na nepravilnosti ili neće da ih vidi. Pojedini predsjednici Županijskih i Općinskih sudova u funkciji su pretežito takvih radnji iz razloga što su politički imenovani na takve funkcije.

Većina hrvatskog naroda ne podržava njihove izborne prijevare, ali određeni dio kojega su izmanipulirali ipak se priklanja njihovu načinu bez obzira što ne vide nikakav konkretni izlaz iz kolapsa u kojem se nalazi RH.

Može se reći da su gore navedene radnje najopasnije za civilizirano društvo jer izravno ruše demokraciju i stvaraju atmosferu nesigurnosti i nepovjerenja kod hrvatskih građana.

Sada u Hrvatskoj vlada depresija koja je povezana s izborom uvijek istih kandidata u pojedinim izbornim jedinicama koji nemaju više što ponuditi hrvatskom narodu pa ni ono najbitnije, a to su radna mjesta, sigurnost, prosperitet i dr.

Zbog kontinuiranih izbornih prijevara SHZ će upućivati građane ako na parlamentarnim izborima 4. prosinca 2011. godine uvide nepravilnosti da podnesu kaznene prijave iz članka 121. KZ-a RH - Izborna prijevara ( «Tko dodavanjem, oduzimanjem, brisanjem glasova ili na drugi način krivotvori ishod izbora ili glasovanja, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine»).


Zagreb-Zadar, 30. studenoga 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2011., utorak


MILINOVIĆ – KALMETA = KUMOVI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


MILINOVIĆ – KALMETA = KUMOVI

http://www.glas-koncila.hr/index.php?
option=com_php&Itemid=41&news_ID=19508
http://www.ezadar.hr/clanak/shz-otvorit-cemo-300000-novih-radnih-mjesta

Darko Milinović Dado zanešen (opijen) vlašću vrši pritisak na žitelje Gospića da ne glasuju za Stranku hrvatskog zajedništva nakon što je uvidio da SHZ pobjeđuje sa gospodarskim programom u 9. izbornoj jedinici gdje ima preko 70 ogranaka.

Na plakatima, spotovima i novinama nema u javnosti puno Darka Milinovića i Božidara Kalmete koji su stranci donosili rekordan broj glasova. Međutim to njih puno ne brine jer se kao «kumovi» (stilom mafije) sastaju se u tajnosti po zadarskom arhipelagu i smišljaju kako da opet prevare hrvatski narod.


Zagreb-Zadar, 29. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KALMETA - LIVAKOVIĆ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

KALMETA - LIVAKOVIĆ

ZDRAVKO LIVAKOVIĆ

Član Poglavarstva grada Zadra zadužen za poslove graditeljstva i zaštite okoliša (kao član Poglavarstva grada Zadra sudjelovao u akciji oduzimanja zemljišta), od 1993-2004. godine.
Državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma,prometa i razvitka od 15.01.2004 do 10.01.2008. Dana 04.11.2009. godine dao ostavku na mjesto Državnog tajnika, zbog afera i tajnog pranja državnom novca. Iznenadnim odlaskom s mjesta državnog tajnika spašava Božidara Kalmetu.

Zdravko Livaković i tvrtka D&Z.

Vlasnik tvrtke je Davor Uglešić, a do 2004. suvlasnik je bio Zdravko Livaković. D&Z je na cestogradnji, kao podizvođač radova na nadzoru i projektiranju od 2004. zaradila 57,5 milijuna kuna. Preko tvrtke Dinarik iz Donjeg Prološca –aktualni ministar Božidar Kalmeta i Zdravko Livaković oprali su - 482,4 milijuna kn...

Dokument kojeg smo u posjedu dokazuje moguće postojanje paralelnih evidencija stvarnih troškova radova na izgradnji autocesta, ugovorenih iznosa, te isplata kooperantima i iznosa koji su se od ugovora izdvajali za isplate trećim osobama u krugu tzv. „ortačkih ugovora“ u HAC-u. Ovaj dokument, koji je po svemu sudeći pripadao Kalmetinom čovjeku u HAC-u Zdravku Livakoviću, koji je, čini se, za svojeg šefa, trenutnog ministra mora, prometa i infrastrukture, vodio evidenciju iznosa koji se trebaju isplatiti ugovornim partnerima HAC-a, kao i evidenciju iznosa koji se trebaju isplatiti osobama koje je vezao usmeni ili pisani „ortački ugovor“ na temelju kojeg su izvlačili novac namijenjen izgradnji autocesta. Tablica koju posjedujemo, upućuje na mogući trag nenamjenski isplaćenih čak 6 milijarda 711 milijuna 924 tisuće 589,02 što sa PDV-om iznosi ukupno 8 milijarda 139 milijuna 33 tisuće 405,50 kuna.

Tajni Livakovićev dokument otkriva model izvlačenja novca iz HAC-a

Tajna paralelna evidencija podijeljena je na iznose ugovorenih radova, iznose stvarne vrijednosti radova po pojedinim ugovorenim iznosima, te iznose razlike između ugovorenih iznosa troškova radova po pojedinim ugovorima i stvarnih troškova tih radova, koju je razliku bilo potrebno posebno opravdati posebnim troškovnicima koje je Uprava HAC-a usklađivala sa izvođačima radova.
Ovaj tajni dokument, kojeg je očito skrivao Zdravko Livaković, kao jedan od mogućih ključnih dokumenata koji ukazuju na trag korupcije i izvlačenja novca iz HAC-a, tako u dobrom dijelu potvrđuje informacije koje smo do sada imali o modelu preraspodjele novca koji se izvlačio iz HAC-a, te postotcima novca koji se izvlačio u odnosu na iznose ugovorene ugovorima između HAC-a i poslovnih partnera.

1. Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Beli Manastir – granica BiH iznosi 2 milijarde 10 milijuna 285 tisuća 476,74 kuna

Evidencija je podijeljena po tehničkim jedinicama i iznosima ugovorenih, stvarnih i isplaćivanih troškova po pojedinoj tehničkoj jedinici.
Tako je, prema ovoj evidenciji, za tehničku jedinicu Beli Manastir – granica BiH, ugovoreno radova u ukupnoj vrijednosti od 3 milijarde 255 milijuna 560 tisuća 137,41 kuna.
Prema dokumentu kojeg posjedujemo stvarni iznos troškova za radove iznosio je milijardu 74 milijuna 788 tisuća 746,74 kuna, dok je razlika između stvarnih troškova i ugovorenih prema ovoj evidenciji iznosila milijardu 659 milijuna 175 tisuća 724,16 kuna, odnosno razlika između ugovorenih i stvarnih troškova sa PDV-om iznosi čak 2 milijarde 10 milijuna 285 tisuća 476,74 kuna.

2.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Zagreb – Bregana iznosu 337 tisuća 510,34 kune

Za tehničku jedinicu Zagreb – Bregana ugovoreno je radova u vrijednosti milijun 503 tisuće 162,68 kuna.
Prema paralelnoj evidenciji stvarni iznos troškova za radove iznosio je 955 tisuća 452,74 kuna, dok je razlika između ugovorenih i stvarnih troškova radova prema dokumentu kojeg posjedujemo iznosila 276 tisuća 647,82 kuna, točnije razlika između ugovorenih i stvarnih troškova radova s PDV-om iznosi 337 tisuća 510,34 kuna.

3.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Zagreb – Goričan iznosi 34 milijuna 11 tisuća 403,07 kuna

Na tehničkoj jedinici Zagreb –Goričan ugovoreni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 42 milijuna 927 tisuća 957,85 kuna.
U paralelnoj evidenciji kao stvarni iznos troškova za radove navodi se iznos od 7 milijuna 308 tisuća 651,46 kuna, dok je razlika između ugovorenih i stvarnih troškova radova prema tablici koju posjedujemo iznosila 27 milijuna 878 tisuća 199,24 kuna, odnosno razlika između ugovorenih i stvarnih troškova radova s PDV-om iznosi 34 milijuna 11 tisuća 403,07 kuna.

4.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Zagreb – Lipovac iznosi 28 milijuna 665 tisuća 286,65 kuna

Na tehničkoj jedinici Zagreb – Lipovac ugovoreni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 284 milijuna 434 tisuće 322,14 kuna.
Paralelna evidencija otkriva kako je stvarni iznos troškova za ugovorene radove zapravo iznos od 209 milijuna 646 tisuća 750,40 kuna, dok razlika između ugovorenih i stvarnih troškova iznosi 23 milijuna 496 tisuća 136,60 kuna, odnosno razlika između ugovorenih i stvarnih troškova radova s PDV-om iznosi 28 milijuna 665 tisuća 286,65 kuna.

5.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Zagrebačka obilaznica iznosi 32 milijuna 618 tisuća 970,41 kuna

Na tehničkoj jedinici Zagrebačka obilaznica HAC je sa partnerima ugovorio radove u ukupnoj vrijednosti od 212 milijuna 691 tisuću 226,33 kune.
U paralelnoj evidenciji kao stvarni iznos troškova za ugovorene radove navodi se iznos od 147 milijuna 600 tisuća 209,77 kuna, dok razlika između ugovorenih i stvarnih troškova radova iznosi 26 milijuna 736 tisuća 860,99 kuna, odnosno razlika sa PDV-om iznosi 32 milijuna 618 tisuća 970,41 kuna.

6.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Zagreb – Macelj iznosi 288 tisuća 458,42 kune

Na tehničkoj jedinici Zagreb – Macelj ugovoreni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 230 milijuna 544 tisuće 189,57 kuna.
U paralelnoj evidenciji kao stvarni iznos troškova za ugovorene radove navodi se iznos od 188 milijuna 734 tisuće 205,86 kuna, dok je razlika između ugovorenih i stvarnih troškova iskazan u vrijednosti od 236 tisuća 441,33 kuna, odnosno razlika s PDV-om iznosi 288 tisuća 458,42 kune.

7.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Zagreb – Sisak iznosi 878 milijuna 329 tisuća 214,63 kuna

Za tehničku jedinicu Zagreb – Sisak ugovoreni su radovi u ukupnoj vrijednosti od milijardu 171 milijun 149 tisuća 972,69 kuna.
Paralelna evidencija otkriva kako stvarni troškovi radova iznose 243 milijuna 485 tisuća 73,47 kuna, dok razlika između ugovorenih i stvarnih troškova iznosi 722 milijuna 647 tisuća 182,87 kuna, odnosno razlika s PDV-om iznosi 878 milijuna 329 tisuća 214,63 kuna.

8.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Bosiljevo – Čvor Sveti Rok iznosi 223 milijuna 408 tisuća 766,38 kuna

Za tehničku jedinicu Bosiljevo – Čvor Sveti Rok ugovoreni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 365 milijuna 624 tisuće 670,42 kuna.
U paralelnoj evidenciji kao stvarni iznos troškova radova iskazana je vrijednost od 116 milijuna 570 tisuća 413,15 kuna, dok razlika između ugovorenih i stvarnih troškova iznosi 183 milijuna 121 tisuću 939,65 kuna, odnosno razlika s PDV-om iznosi 223 milijuna 408 tisuća 766,38 kuna.

9.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Čvor Sveti Rok – Dugopolje iznosi 288 milijuna 608 tisuća 385,03 kuna

Na tehničkoj jedinici Čvor Sveti Rok – Dugopolje ugovoreni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 742 milijuna 911 tisuća 886,95 kuna.
Paralelna evidencija otkriva kako je stvarna vrijednost troškova radova iznosila 410 milijuna 433 tisuće 389,60 kuna, dok razlika između ugovorenih i stvarnih troškova iznosi 252 milijuna 609 tisuća 140,69 kuna, odnosno razlika s PDV-om iznosi 288 milijuna 608 tisuća 385,03 kuna.

10.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Dugopolje – Ploče iznosi 4 milijarde 638 milijuna 255 tisuća 313,81 kuna

Za tehničku jedinicu Dugopolje – Ploče HAC je sa partnerima ugovorio radove u ukupnoj vrijednosti od 8 milijarda 252 milijuna 273 tisuće 489,23 kuna.
Prema paralelnoj evidenciji HAC-a, stvarna vrijednost troškova radova na ovoj tehničkoj jedinici iznosila je 3 milijarde 19 milijuna 317 tisuća 389,37 kuna, dok razlika između ugovorenih i stvarnih troškova iznosi 3 milijarde 812 milijuna 283 tisuće 512,36 kuna, odnosno razlika ugovorenih i stvarnih troškova s PDV-om iznosi 4 milijarde 638 milijuna 255 tisuća 313,81 kuna.

11.Razlika stvarnih i ugovorenih troškova na tehničkoj jedinici Rupa – Rijeka iznosi 3 milijuna 498 tisuća 687 kuna

Na tehničkoj jedinici Rupa – Rijeka vrijednost ugovorenih radova ukupno iznosi 412 milijuna 665 tisuća 513,06 kuna.
Prema paralelnoj evidenciji na stvarne troškove radove otpada iznos od 335 milijuna 382 tisuće 644,31 kuna, dok je razlika između ugovorenih i stvarnih troškova u tablici iskazana u iznosu od 2 milijuna 867 tisuća 776,23 kuna, odnosno razlika s PDV-om iznosi 3 milijuna 498 tisuća 687 kuna.

12.Odnos ugovorenih i stvarnih troškova dokazuje postojanje modela preraspodjele novca iz HAC-a na temelju tzv. „ortačkih ugovora“

Prema rekapitulaciji stavka iz ove paralelne evidencije razvidno je kako je na ukupno ugovorene poslove HAC-a sa partnerima u vrijednosti od 14 milijarda 973 milijuna 374 tisuće 338,64 kuna, stvarna vrijednost tih ugovorenih radova iznosila tek 5 milijarda 754 milijuna 617 tisuća 547,58 kuna, dok je razlika između ugovorenih i stvarnih troškova iznosila čak 6 milijarda 711 milijuna 924 tisuće 589,02 kuna, odnosno razlika između ugovorenih i stvarnih troškova s PDV-om je iznosila 8 milijarda 139 milijuna 33 tisuće 405,50 kuna.

Ovakav odnos ugovorenih i stvarnih troškova, upravo dokazuje vjerodostojnost insajderskih informacija iz HAC-a, koje smo objavljivali zadnjih dana, o modelu preraspodjele financijskih sredstava izvlačenih iz HAC-a, na temelju tzv. „ortačkih ugovora“, koje su poslove u cijelosti prema našim izvorima kontrolirali i vodili bivši premijer Ivo Sanader i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Zagreb-Zadar, 29. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.11.2011., nedjelja


SHZ POBJEĐUJE U 9. IZBORNOJ JEDINICI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SHZ POBJEĐUJE U 9. IZBORNOJ JEDINICI

http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=19508

http://www.ezadar.hr/clanak/shz-otvorit-cemo-300000-novih-radnih-mjesta

Neodgovornost vladajućih stranaka za preuzete dužnosti zbog opstanka Hrvata u Republici Hrvatskoj, posebno zadnjih deset godina, razlog je osnivanja SHZ-a.

SHZ je definirala 5 osnovnih hrvatskih problema: opadanje nataliteta, uništenje industrijske i poljoprivredne proizvodnje, droga kojom potencijalni porobljivači truju djecu Hrvatske, destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu i nezaposlenost. Hrvatski narod navedene posljedice mora vidjeti kao najveće probleme i više ne dozvoljavati ponižavanje i gašenje života u Hrvatskoj.

Sve to trebalo bi se riješiti implementacijom gospodarskog programa koji bi trebao privući preko 55 milijardi eura i otvaranjem 300.000 novih radnih mjesta. Autor programa, akademik Ivan Miloš, predviđa godišnje povećanje BDP-a od 5 do 7 posto, bez jednog jedinog eura i prodaje makar kvadrata zemlje u vlasništvu RH.

Zbog rješavanja najvećeg problema - nezaposlenosti SHZ pobjeđuje u 9. izbornoj jedinici gdje ima preko 70 ogranaka.



Zagreb-Zadar, 27. studenog 2011. godine

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2011., subota


IZBORNI PROGRAM PREDSTAVILA STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


IZBORNI PROGRAM PREDSTAVILA STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

http://www.zadarskilist.hr/clanci/26112011/shz-minimalna-placa-6500-kuna

GOSPODARSKI PROGRAM ZA 300.000 NOVIH RADNIH MJESTA

Piše: Siniša Klarica
26.11.2011.
U zadarskom hotelu Mediteran svoj izborni program predstavila je i Stranka hrvatskog zajedništva. Nositelj liste i i zborni koordinator u 9. izbornoj jedinici Miljenko Marić rekao je da neodgovornost vladajućih stranaka za preuzete dužnosti zbog opstanka Hrvata u Republici Hrvatskoj, posebno zadnjih deset godina, razlog je osnivanja SHZ-a.

- Stranka je definirala 5 osonovnih hrvatskih problema: opadanje nataliteta, uništenje industrijske i poljoprivredne proizvodnje, droga kojom potencijalni porobljivači truju djecu Hrvatske, destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu i nezaposlenost. Hrvatski narod navedene posljedice mora vidjeti kao najveće probleme i više ne dozvoljavati ponižavanje i gašenje života u Hrvatskoj.

Sve to trebalo bi se rješiti implementacijom gospodarskog programa koji bi trebao privući, kažu u SHZ-u, čak preko 55 milijardi eura i otvaranjem 300.000 novih radnih mjesta. Autor tog programa, akademik Ivan Miloš, u svom programu kojeg je na tiskovnoj konferenciji iznio Goran Marinović, predviđa godišnje povećanje BDP-a od 5 do 7 posto, bez jedno jedinog eura i prodaje makar kvadrata zemlje u vlasništvu RH. Za Hrvatsku posebno važnu ulogu imaju strateški EU projekti definirani ove godine u Szczecinu Poljskoj: IMONODE, kojim je projektirana nizinska pruga Rijeka - Koper - Trst, na maksimalnoj koti 200 m nadmorske visine, NADOK-X, kojim je projektiran suvremeni transport robe na relaciji Jadran - Dunav (Središnja i Istočna Europa), INTERIM, kojim je projektiran suvremeni intermodalni prometni sustav koji osigurava sudjelovanje pomorskog, željezničkog i riječnog prometa na razini od čak 85 posto, a cestovnog do 15 posto, radi postizanja cilja "3E" (Ekologije, Energije i Ekonomije). Nažalost, kaže Marinović na tom sastanku nitko iz Vlade RH nije sudjelovao.

Na novinarsko pitanje tko su ti veliki igrači koji bi u RH uložili toliki novac jer podsjetimo, samo posljednja tranša za spas Grčke iznosi 8 milijardi eura, SHZ-ovci su odgovorili na primjeru luke Rijeka.

- Hutchinson Port Holding koji vode luku u Hong Kongu s više od 30.000 zaposlenih. Operater je to i developer u 50 luka u 25 zemalja diljem svijeta. Prošle godine servisirali su 65,3 milijuna TEU-a i ostvarili udio od 20 posto u svjetskom kontejnerskom transportu morem. Zatim su tu PSA Singapore Terminals - koji vode luku u Singapuru s oko oko 6.000 zaposlenih. Investirali su u 28 projekata u lukama u 16 zemalja. Prošle godine su ostvarili 25,14 milijuna TEU-a samo u Singapuru, a globalno ukupno 56,93 milijuna TEU-a. Nude uslugu više od 200 pomorskih linija i vezu sa 600 luka u 123 zemlje. Zainteresiran je i APM Terminals kao dio Maersk grupacije s oko 18.000 zaposlenika i 50 terminala u 34 zemlje, između ostalog u luci Rotterdam. Ostvaruju promet od 31 milijun TEU-a, te zauzimaju jedno od vodećih mjesta u svijetu u pomorstvu i logistici. Tu je i Dubai Ports World s oko 30.000 zaposlenih, 49 terminala i još 12 u razvoju u 31 zemlji svijeta. Prošle godine ostvaren promet od 43,4 milijuna TEU. Očekuju rast prometa do 95 milijuna tona u idućih 10 godina zbog niza razvojnih projekata u Indiji, Kini i Bliskom istoku, nizao je između ostalog Goran Marinović.

SHZ-ovci se zalažu za smanjenje PDV-a na 18 posto, ali i za redukciju ukupnih poreza na 25 posto. Nakon svih tih intervencija u porezni sustav, a da se pri tom ne smanje stečena socijalna prava, minimalna plaća u RH bi po SHZ-ovcima iznosila 6.500 kn.


Zagreb-Zadar, 26. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2011., petak


SDP i HDZ NE MOGU BITI NITI KAO OPOZICIJA VEĆ SAMO KAO OPOMENA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SDP i HDZ
NE MOGU BITI NITI KAO OPOZICIJA VEĆ SAMO KAO OPOMENA


Hrvatski narod ima veliki problem zbog totalne devalvacije kvalitete hrvatskih stranaka, naročito SDP i HDZ, koje su preko vlasti demonstrirale tendencioznost zapostavivši moralne vrijednosti u nedostatku ideja, zavarani prividom ruše hrvatsku bazu i nadgradnju.

Tako navikavajući hrvatski narod devastirali su u Hrvatskoj život, život koji je devalvirao baš proporcijalno devalviranim strankama koje ubuduće Stranci hrvatskog zajedništva i hrvatskom narodu ne mogu biti niti kao opozicija, već samo kao opomena.

Posljedica njihove vladavine je opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, nedovoljno iskorišteno hrvatsko more (neproglašenje Gospodarskog pojasa RH i dr.), droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu.
Ako vam netko uzme polje i more i poruši tvornice, isti vam ne dozvoljava pravo na rad, najdirektnije pravo na život.

Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada najavljuju iste kandidate i za sljedeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

Hrvatski narod mora se odreći robovske tradicije tako da na sljedećim izborima odgovorno bira pojedince, odnosno svoje najbolje predstavnike koji su to zaslužili po biografiji i djelima. Dakle, hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice.

Stranka hrvatskog zajedništva neće više dozvoljavati ponižavanje i gašenje života u Republici Hrvatskoj.
Naprotiv, s već razrađenim planovima bit će poticaj i uzor Hrvatima u cijeloj Hrvatskoj.

SHZ ima rješenja - okrenuti se proizvodnji, čega vladajuće stranke danas nisu svjesne stoga ništa i ne poduzimaju.


Zagreb-Zadar, 25. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2011., četvrtak


ANA LOVRIN – MLADINEO = 8.200.000,00 kuna
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ANA LOVRIN – MLADINEO = 8.200.000,00 kuna


Zadarsko gradsko poduzeće Čistoća 2006. godine sklopilo je s poduzećem Obalna plovidba d.o.o. iz Splita, u vlasništvu Deana Mladinea - nećaka Vinka Mladinea (šefa Fonda za okoliš), ugovor za odvoz smeća sa zadarskih otoka. Navedenoj je tvrtki po ugovoru uplaćeno 8.200.000,00 kuna (osam milijuna i dvjesto tisuća kuna) u zadnje četiri godine. Projekt su financirali grad Zadar i Fond za okoliš.

Kada se sklapao ugovor, predsjednica nadzornog odbora poduzeća Čistoća je bila Ana Lovrin, zastupnica u Hrvatskom saboru. Nakon što je imenovana ministricom pravosuđa, početkom 2007. godine hrvatskim sredstvima informiranja izjavila je da je ostala u nadzornom odboru poduzeća Čistoća zbog toga što je kao gradonačelnica grada Zadra upoznata s vrlo važnim gradskim projektom o zbrinjivanju otpada i da se u to razumije i da može u tome pridonijeti.

Prema Zakonu o trgovačkim društvima, direktora poduzeća Čistoća imenuje nadzorni odbor. Isti može opozvati svoju odluku o imenovanju kada za to postoji važan razlog. Važnim razlogom naročito se smatra gruba povreda dužnosti, nesposobnost za uredno obavljanje poslova društva i dr.

Također prema zakonu nadzorni odbor može zahtijevati od uprave da ga izvješćuje i o drugim pitanjima koja su od značaja za poslovanje i stanje društva. Nadzorni odbor može u svako doba tražiti od uprave da ga izvijesti o pitanjima koja su povezana s poslovanjem društva i koja značajnije utječu na položaj društva ili se razumno može očekivati da bi na to mogla utjecati.

Dalje, prema zakonu nadzorni odbor nadzire vođenje poslova društva. Može pregledavati i ispitivati poslovne knjige i dokumentaciju društva, blagajnu, vrijednosne papire i druge stvari. U tu svrhu odbor može koristiti svoje pojedine članove ili stručnjake. Podnosi glavnoj skupštini pisano izvješće o obavljenom nadzoru. U izvješću je dužan posebno navesti djeluje li društvo u skladu sa zakonom i aktima društva te odlukama glavne skupštine, jesu li godišnja financijska izvješća napravljena u skladu sa stanjem u poslovnim knjigama društva i pokazuju li ispravno imovinsko i poslovno stanje društva te stav koji ima o prijedlogu uprave glede dobiti i pokrića gubitka u društvu i dr.

Pitanje je po čijem je diktatu poduzeće Čistoća sklopilo prenapuhani ugovor s poduzećem Obalna plovidba d.o.o. u vlasništvu Deana Mladinea.


Zadar, 24. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.11.2011., srijeda


DESNE I LIJEVE STRANKE (STRANE) TVOREVINE SU SVJETOVNIH ELITA NAROČITO U HRVATSKOM DRUŠTVU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

DESNE I LIJEVE STRANKE (STRANE) TVOREVINE SU SVJETOVNIH ELITA NAROČITO U HRVATSKOM DRUŠTVU


Stvorena navika pogodna je i danas za «političko djelovanje» s Hrvatima u Hrvatskoj što je jednako korištenje opranih mozgova za ciljeve svjetovnih elita kao i do sada.

Pod nazivom, u okrilju lijeve stranke (strane) u Hrvatskoj već stoljećima okupljali su se eksploatatori i okupatori zbog hrvatskih materijalnih dobara, stvorivši tako kod eksploatiranih revolt, iste nazivaju opozicija ili desna stranka (strana).Uvijek zbog koristi po zakonima, za one koji ih pišu, uvijek samo tendenciozno - uvjeravanje da opozicija (masa) počne vjerovati kako su eksploatatori i njihovi zakonodavci u pravu. Ukoliko . . ., a prema pozitivnim zakonima obezglavljivat će se svi oni koji se ne svrstaju na stranu vladajućih – svjetovnih elita.

U Hrvatskoj konkretno, demistificirajući misterij kroz prošla stoljeća, i to uzorkom od 1918. godine do danas, vidjet će se da su u sadržaju isti (elite) i uvijek samo zbog materijalnih dobara devastirale hrvatska ognjišta, tj. ognjišta radnika koji nevino - naivno uglavnom u postvarenom svijetu smatraju da je normalno u ime života živjeti, raditi i veseliti se u vlastitom dvorištu.

Čistim – nevinima i naivnima nije niti na kraj pameti da bi kao takvi mogli biti teške žrtve nekih uljeza s kojekakvim kombinacijama i . . . . .
Kako god, i jugoslavenska tvorevina odraz je dovoljna razloga koji je posljedica hrvatske naivnosti, tj. pospanosti. Razgovijetno se to vidi u disertaciji Stjepana Radića, što je uzrok i njegovu ubojstvu u Beogradu. Od 1918. godine do atentata na Stjepana Radića 1929. godine pa do 1941. godine stvaran je otpor i pripreman rat protiv Srbije sve kao odraz dovoljna razloga. Rat protiv Srbije, je izgubljen po dovoljnu razlogu kao posljedica hrvatske naivnosti. Potom od 1945. godine do 1971.godine stvoren je dovoljan razlog za agoniju već dosta iscrpljenom hrvatskom narodu. Slijedi tortura od 1971.godine do 1990. godine obezglavljivanje i raseljavanje hrvatskog naroda, opet kao posljedica dovoljna razloga, kulminacija ponižavanja i rušenja dostojanstva hrvatskom narodu.

U Hrvatskoj 1990. godine narod, uglavnom nije se dijelio na lijeve i desne a ipak je buknuo rat na hrvatskom teritoriju. Što je u sadržaju tog razloga? A očito je ispunjen i uzrok ratu i ponovnim stradanjima hrvatskoga naroda. Zašto? Svjedoci smo naročito od 1990. godine do 2009. godine po složenim premisama slijedi zaključak koji se zdravom razumu potvrđuje kao očigledno, a ljude zdravog razuma nitko ne može uvjeriti u nešto drugo, bilo da je riječ o svjetovnoj vlasti ili pak o nekoj tendenciji od religija.

Što je sada uzrok i to dok vlada desna orijentacija kojoj tobože smetaju desni i lijevi nacionalisti i to sada kada vlada desna stranka. Što je to sada? Kao da je na vlasti lijeva stranka iz 2003. godine kada je vladala.

Dakle, svjetovne elite preko stranaka masama odrede lopticu i pravila za igru, zapravo pravila za iscrpljivanja – po pukom prividu nedostojna čovjeku. Da bi elite radile što rade što se istaknulo, da bi radile što odgovara njihovom perverzno hedonističkom uživanju. Od 2000. godine do 2003. godine lijeva stranka uzela je dužnosti bez odgovornosti, napravila štete koje je pripisala nekim nacionalistima, istina u Hrvatskoj samo Hrvati su (nacionalisti) i dežurni krivci, prekrivajući tako odgovornost za preuzete dužnosti.

Dakle, elite koje jednako preko lijevih i desnih stranaka iscrpljuju narod (a produžene ruke okupatoru – eksploatatoru ne vide da su i same žrtve dok se poigravaju vlastitom zajednicom) preko poreza i raznih nameta samo zbog orgijanja koje im se toliko omililo.

Po patnji jedan narod ili pojedinac zasluži milost ili po prokletstvu ispuni se dovoljan razlog za opstanak ili propast jednog pojedinca ili jednog naroda u cjelini. Izbor!? U najtežim (stvaranim) stvorenim situacijama jednu zajednicu mogu spasiti samo duhovno jaki pojedinci koji su odraz patnji. Zašto je sve skupa tako? Eksploatatori nisu desni ili lijevi već samo eksploatatori, to je istina kojoj ne treba ništa dodati.

Tom problematikom i raznim konstrukcijama mišljenja bavi se i psihologija kao znanost, posebno njen dio o porobljavanju tj. porobljenim – eksploatiranim masama, zbog prepoznavanja, tendencioznog ponašanja, nastanka kasta, staleža, elita . . . .

Sačuvaj Bože od budala, tj. zla kada im pođe za rukom, kada se domognu velikih materijalnih dobara, pa kao odraz prokletstva svojim perverzijama postanu nesnošljivi, dok nište čovjeka tj. život.

Proizlazi da se zbog nekih lijevih stvari stvara i desna stranka koja se pokriva svojim lijevim zakonima i legalizira eksploatiranje, u slučaju otpora ušutkava, obezglavljuje bombaškim stilom. Tu su paralelno i mediji zbog blaćenja pojedinaca, ukoliko se slučajno pojave na mjesnim izborima da ne bi od naroda dobili više glasova.

Ovim stilom iste elite uglavnom od 1918. godine vladaju na ovim prostorima, kontroliraju mase i materijalna dobra. Činjenica je, kada god treba, svjetovne elite zbog svojih potreba ujedine lijeve i desne stranke.

Dakle lukavo iskristalizirani virusi (elite) su pritajeno inertni, ali djeluju kada im se ukaže prilika na terenu. Zato Hrvati koji drže do dostojanstva i časti odgovorni su i danas, uzorni ljudi su uvijek nesebični i poticajni u pravcu dobra.

Dakle, narod se treba oslanjati samo na pojedince po djelima i biografiji koji hoće biti odgovorni za preuzete dužnosti.

Danas hrvatski narod brojčano relativno je mali narod što treba imati na umu, zato nesebično u ime općeg – hrvatska emigracija i Hrvati u domovini moraju djelovati skupa, predvođeni izrazitim pojedincima koji su se iskazali po svom žrtvovanju za opće dobro.

Sljedeći izbori su od iznimne važnosti zato se treba organizirati i svi skupa izići na izbore kako bi se spriječilo daljnje urušavanje života u Hrvatskoj. Zbog tradicionalnog poimanja mase su lijevu stranu (stranku) poistovjetile s grubom materijom, jer okupatorima je tako prikladnije s napomenom da to nije pravilo. Jer kada treba i kada je prikladno zlo, tj. okupatori i eksploatatori u janjećoj koži koriste se i desnom strankom.

Dakle, poimanje i praktično djelovanje na terenu zastupat će čovjek što je odraz mudrosti. Loša iskustva koja su i danas kao opomena pokazuju da na hrvatskoj političkoj sceni elite kada izližu jareću kožu uzimaju janjeću ili obrnuto prema potrebi, a čime se želi pokriti lijeva ili desna stranka. Sve u ime stvari kao smisla tragičarima koji umjesto da suportiraju život siju po trnju beznađe.

U Hrvatskoj lijeva i desna stranka su sredstvo zbog cilja elita, svrha kastama staležima i elitama W. Mills kaže da se elite vrte u krugu i prema potrebi samo međusobno zamjenjuju uloge u vlasti.

Stranke kada je narod manje osviješćen samo su mamac i podrška elitama koje su uvijek u vrhu po statusu i materijalnim bogatstvima. Utoliko mase između sebe mogu umišljati dok galame kao desni ili lijevi tragikomičari (folklor) uz glazbu - heavy metal, dok elite organiziraju i prebrojavaju glasove nezasitne u raskoši i trošenju materijalnih dobara Hrvata, kojih je brojčano otprilike osrednjeg grada u svijetu s razlikom da npr. Milano ima silnu industriju – proizvodnju, a svejedno gradonačelnik nema službeni avion, brodove, tisuće birokrata za osobnu upotrebu i još toliko gradonačelnika. Razlika je i što Hrvatska u odnosu na Milano više proizvoda uvozi nego izvozi.

Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. Utoliko, hrvatske elite su silno angažirane oko rasprodaje preostale nacionalne imovine. Hrvatska jest u Europi, kada bi Hrvatsku i htjeli u EU imala bi status bez imovine što znači robovlasnički. Kada bi se tako dogodilo hrvatske elite s osobnim bogatstvom dobro bi došle u Švicarsku i Ameriku.

Hrvatske duhovne elite desetkovane kroz povijest i zatečene burnim događajima od 1990. godine nisu ispunile svoju zadaću kako je narod očekivao, u svakom slučaju najodgovornije su za loše stanje u Hrvatskoj.


Zagreb - Zadar, 23. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



- 20:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KALMETA – UNIŠTENJE TVORNIČKE PROIZVODNJE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



KALMETA – UNIŠTENJE TVORNIČKE PROIZVODNJE


Propali prodavač magle Kalmeta hvali na stranačkim skupovima da grad Zadar doživljava gospodarsku renesansu, a da ostali gradovi stagniraju. Već petnaest godina po istoj šabloni propali prodavač magle hvali ludilo, dok hrvatski narod propada ekonomski i duhovno.

Nakon završetka Domovinskog rata, 1995.godine do danas, u gradu Zadru nije otvoren niti jedan industrijski proizvodni pogon što će u budućnosti imati nesagledive posljedice.

Novac stečen nezakonitim radnjama (drogom i dr.) «kartel» je u gradu Zadru ulagao u izgradnju stanova i dr., zbog čega je i uništavao proizvodne pogone jer su se nalazili na atraktivnim lokacijama pogodnim za izgradnju. Podzemni svijet i vladajuće «elite» zadarske županije pronašli su zajednički interes u špekuliranju nekretninama. Zbog njihova «kontroliranog» uništavanja proizvodnje i bogaćenja kupili su cijele četvrti u gradu Zadru. Svima nam je poznato kada se sruši ekonomija da se tako najbolje ruši država.

Propali prodavač magle čijim je aktivnostima došlo do uništenja tvorničke proizvodnje u gradu Zadru to i dalje smatra «uspješnim» poduzetništvom. Dakle, može se reći da i dalje vlada atmosfera tko ugrabi više – bolje kotira. Imaju svoju šablonu i ne žele ništa promijeniti što bi bilo za boljitak hrvatskog naroda, a to je otvaranje radnih mjesta u proizvodnji.
Zadarska županija u samom je vrhu po broju nezaposlenih.


U Zadru, 23. studenog, 2011. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2011., utorak


SREDSTVA ZA JAVNO INFORMIRANJE - ŠTO JE TO I KOME SLUŽE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SREDSTVA ZA JAVNO INFORMIRANJE - ŠTO JE TO I KOME SLUŽE


Posljedica je odraz uzroka, tako je uvijek bilo. Eksploatator, brojčano manjina, uglavnom lijevim predznakom, dok vara jedan narod i pomoću sredstava za javno informiranje i psihologijom za mase, ponižava i navikava ga s ciljem da mu služi.

Ispiranjem mozgova i protiv logike zdravog razuma, trovačima je cilj da čovjek – narod posumnja u očigledno, što je jednako masakriranje duše, urušavanje života.

Tendenciozni trovači naroda organizirano, pomoću propagande preko stranaka ulaze u tuđa dvorišta s namjerom da ih opljačkaju. Zapravo to su varalice, kojima stranke služe kao maske, uglavnom to rade da se svojom lukavošću nametnu jednom narodu kao eksploatatori, tj. lopovi, prema zakonima prilagođenim samo sebi i svojim namjerama.

Dakle, manjine pomoću stranaka svojim sredstvima za javno informiranje, propagandom iz kuhinje psihologije za „mase“, nakon ispiranja mozgova narod navikavanjem pripreme za robove. Ovako drzak stil pomoću tehnike, kojom se služe eksploatatori, Hrvati nisu osjetili kroz cijelu svoju povijest.

Što hoće gospodari medija, tko ih poziva i tko treba njihovu propagandu?
Gospodare medija i njihovo tendenciozno djelovanje treba podvrgnuti najoštrijoj kritici, zastupnici su nereda kada tendenciozno uvjeravaju u korist svoje manjine, koju kao i nesvjesne Hrvate zanimaju samo osobni interesi – koristi, do kojih dolaze prevarom pomoću sredstava za javno informiranje.

Stratezi stranaka u Hrvatskoj znaju da tko ima sredstva za javno informiranje „može imati“ glasove od pojedinaca, koje su uvjerili u prazne priče.

Hrvati, predstavnici stranaka, nisu svjesni da su progutali otrovnu udicu dok tako razbijaju zajedništvo, jer nisu spoznali da sredstva za javno informiranje TV, radio i novine na ovaj način ne pogoduju hrvatskom narodu kao većini u Hrvatskoj, pokazalo se da nisu ni stvarana zbog hrvatskog općeg dobra, radi pozitivnih poticanja, navikavanja na samoinicijativu, a njihov stil ne potiče na zdravu konkurenciju. Naprotiv, manjina - uljezi navikavanjem, propagandom preko sredstava za javno informiranje uvjeri narod pa vjeruje – podzemlju, trovačima duša koji poruše samopouzdanje, život, veselje - osmjeh.

Ustrojstva svjetovnih i duhovnih institucija, uglavnom produciraju oholost vođa i mržnju prema drugim grupacijama – opoziciji, a ne zdravu konkurenciju u pravcu općeg dobra. Zapravo su kamen oko vrata narodu kojim upravljaju. Zato se mora promisliti, pronaći specifično rješenje za svaki narod - zajednicu, u skladu s njezinom spoznajom.

Dobar glas se daleko čuje, uvijek kao odraz dobrih djela; kao što se loš glas čuje, kao odraz loših djela. Dakle, čovjek je tu između dobra i zla. Nažalost, laž potakne čovjeka u pravcu nedjela naročito pomoću sredstava za javno propagiranje, što stvara nered.
Ipak, čovjeku je uvijek tu na raspolaganju prirodan način informiranja – komuniciranja: da se od čovjeka do čovjeka pomoću riječi – govora prenosi poruka, čak brže nego preko tendenciozno umjetnih sredstava za javno informiranje koja su usmjerena protiv općeg dobra jednog naroda, a u raskoraku s idejom stvaraju nedjela, nemaju temelja pa samo krivo zbore.

Obično govornu poruku, informaciju između dva čovjeka prekidaju pomoću straha, oruđa manjine, kad im se dozvoli. Ukoliko se narodu nametnu lažima pomoću sredstava za javna informiranja, pojedince raznim pritiscima izopćuju iz javnog života. Kada zlo pojedinca istrgne iz općeg dobra - zajednice nema mu spasa, a čemu najviše doprinesu sredstva za javno informiranje iz kuhinje podzemlja za narušavanje, tj. zaustavljanje života, daha - glasa, eto zašto je čovjeku dužnost svjedočiti za život.

Dakle, čovjek – čovjeku porukom čuva temelje života dok kao mediji prenose poruke pomoću riječi. Ukoliko ovlada nered čovjeku se pomoću laži i straha prekida prirodan način širenja poruke, s ciljem da se uruši život. Tako otrgnuta čovjeka od života – ideje, obmanjuju prividom, maglom dok djeluju pomoću sredstava za javno informiranje u pravcu svjetovno – konačnom, protiv života.

Dakle, tumačenje ideje dužnost je mudraca, a ne osjetilno - lukavih kojima su oruđa baklje i tehnička sredstva za propagandu radi obezglavljivanja naroda, jer se čovjekom koriste kao stvarima po standardima tehnike što guši život; pomutnjom, neredom, neskladom iscrpljuju narod.

Mudrace kao prepreku, tvorci umjetnih medija lukavo svim sredstvima desetkuju, što se kroz povijest organizirano ponavlja iz raznih institucija. Činjenica je da institucijama kojima upravljaju manjine smeta urednost kao osnova života. Dakle, život je prepreka podzemlju koje napada dok zavarava bakljama i pomoću sredstvima za javno informiranje koja su pod kontrolom bakljonoša, a što je za osvješćen narod prozrijeto. Ustvari, istina je da su bakljonoše konačna slabost bez ideja, kakvi jesu tako i čine i ostavljaju trag za vidjeti.

Doista, podzemlje kao posljedica nereda u Hrvatskoj, zbog nedostatka djela očigledno plasiraju laži iz duhovnih i svjetovnih institucija, nisu svjesni da su zaboravili Stvoritelja, pa su bez ideja, temelja i snage i zato su protiv života.

Uglavnom u hrvatskim institucijama, duhovnoj i svjetovnoj hijerarhiji proporcijalno funkcijama se laže, što se nažalost loše odražava na opće dobro, jer nisu na strani života. Dakle, u Hrvatskoj duhovne i svjetovne „elite“ ne funkcioniraju prema dužnostima u pravcu općeg dobra, što prikrivaju lažima pomoću sredstava za javno informiranje koja i kontroliraju dok vladaju narodom.

Problem je u definiranju a ne prikazivanju stvarnosti, koji mogu riješiti samo nevladajuće profesionalne elite. Narod nije ono kako ga okupator – eksploatator definira, već realno kada čovjek spozna da nije samo sjena pa o životu brine.

Zagreb - Zadar, 22.studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KALMETA – HOTEL LUNA 100 MILIJUNA KUNA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



KALMETA – HOTEL LUNA 100 MILIJUNA KUNA


Mnogi projekti na otoku Pagu su loše zaključeni i precjenjeni te ne mogu opravdati velika uložena financijska sredstva osim što su bili pogodni za potkupljivanje i pranje novca. Takav je slučaj s izgradnjom hotela Luna u mjestu Jakišnica na otoku Pagu čija je investicija stajala preko 100 milijuna kuna. I gle čuda, izgradnju hotela je financiralo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatska poštanska banka. U sklopu ministarstva je tada bilo i sadašnje Ministarstvo turizma na čijem je čelu bio Božidar Kalmeta.

Stanovnici otoka Paga učestalo pitaju čiji je hotel Luna - Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka ili Hrvatske poštanske banke ili današnjeg formalnog vlasnika.

Institucije koje su ovlaštene i dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela nisu opravdale svoju ustavnu i zakonsku funkciju zbog nezakonitih radnji u izgradnji hotela Luna na otoku Pagu.


Zadar - Otok Pag, 22. studenoga 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2011., ponedjeljak


BIRAČIMA!!!! NEPOSREDNO PRIJE PARLAMENTARNIH IZBORA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


BIRAČIMA!!!! NEPOSREDNO PRIJE PARLAMENTARNIH IZBORA

Politička stranka kao odraz interesne grupe pojedinaca . . .
INTERESI za moralne vrijednosti i (ili samo) materijalne koristi

Duhovne vrijednosti, prije svega, osnovni su uvjet za čovjeka, svojstva duše i razuma, temelj životu. Potom radeći čovjek ima koristi koliko zasluži i treba - drugo je sve višak, neugoda, težina koja opterećuje, privid, carstvo grube materije. Zapravo, čovjek je tako stvoren u zemaljskim uvjetima i odnosima od iskona, utoliko materijalne koristi pripadaju tjelesnoj tj. materijalnoj razini, po redu drugoj. Inverzijom lukavštine - što je odlika životinje, s mudrošću - što je odlika čovjeka, urušava se duševni život čovjeka. Životinjska lukavština je za golu egzistenciju, istoj je u osjetilnoj razini odlika i oruđe.

Dok čovjeka kao razumno biće krasi mudrost, po duhovnoj snazi postaje i opstaje, životinju u njezinoj osjetilnoj razini vodi lukavstvo, što je životinji kao živom biću za golu egzistenciju dovoljno.

Dakle, mudrost je svojstvo razuma, duhovna sfera, dok je lukavstvo svojstvo osjetilne životinje, puka materijalna sfera, a što čovjek treba stalno imati na umu. Čovjek po redu od iskona treba razumom sebe zastupati ili ga nema, što se na zemlji kroz vrijeme stalno potvrđuje.

Kada čovjek po volji odluči živjeti sudbinu životinje po osjetilnosti i prividu, samo što se koristima osladi propadne, voljno se rukovodeći zastupa ono što nije pa postane ništa. Eto što su za čovjeka materijalne koristi bez moralnih vrijednosti.

Vratimo se čovjeku koji se u momentu opredijeli za svoje propadanje, prateći ga po opredjeljenju ili se opredijelio za lukavstvo ili iz nekih drugih razloga nije odolio lukavstvu drugog čovjeka.U jednom i u drugom slučaju poharalo je lukavstvo i jednog i drugog – kao zajednička slabost pored mudrosti. U svakom slučaju izostala je mudrost čovjeka kao odraz razuma – pravila moralnih vrijednosti.

Ako čovjek nije moralan, tj. ne djeluje po etičkim normama – u skladu sa životom, ne zna poticati na samoinicijativu, tj. angažiranje za navikavanje, naročito je opasan kao vođa. Imajući u vidu da je najveća čovjekova mana kao i vrlina što se može naviknuti da radi kako dobro tako i loše, dakle djelovanjem se navikava i stiče iskustvo na koje se nadovezuje dalje. Tako će samokritičan Hrvat kronološki kroz vrijeme konstatirati i svjedočiti o sebi, o svojoj zajednici u Hrvatskoj, kao uvjetima življenja. Što se pokazivalo o hrvatskom duhu kao takovom, koliko i kada Hrvatima je bila smisao gola egzistencija, što se na terenu pokazivalo i pokazuje koliko su narušene moralne vrijednosti?

Alarmantno je opadanje nataliteta u Hrvatskoj, što pokazuje realno stanje života u Hrvatskoj, k tome i povećana emigracija što također govori samo za sebe, dakle budnost izostaje.

Prije nego što istaknemo ostale razloge propadanja vrijednosti kod Hrvata, ističemo podneblje Hrvatske gdje Hrvati obitavaju sudbinski – (ako sudbina znači dograđivati sebe, onda Ličanin, Slavonac i dr. trebaju shvatiti da se čovjek sam, baš tu treba dokazati kao što se Švicarac, Austrijanac dokazuju u još grubljim planinama ili Amerikanac u Kaliforniji na svojim oranicama . . . ., ukoliko Ličanin poželi biti netko drugi čime po svojoj volji negira samoga sebe, stoga propadne kao Ličanin, dakle tvoreći svoju sudbinu morat će domišljati i angažirati se baš u Liki), što ne umanjuje krivnju Hrvatima zbog propadanja moralnih vrijednosti na kojima se temeljila hrvatska obitelj. Hrvatska područja po prividu privlače grabežljiva «čovjeka» (lukavu životinju) da zbog vlastite koristi okupira hrvatska područja.

Doživljavajući i proživljavajući stvarnost stoljećima u takvom okruženju kao porobljeni narod navikom gubio se i osjećaj za moralne ljudske vrijednosti, što može onesvijestiti do propasti ukoliko se čovjek danas ne sjeti uzroka padu moralnih vrijednosti na hrvatskim ognjištima kroz stoljeća, a koje su svim okupatorima bile prepreka. Iz tog razloga lukavi eksploatatori raznim pisanim programima, šablonama i silom navikavali su Hrvate prema svojoj potrebi, a jasno se vidi kako i zašto su ih navikavali – što i danas čine.

Hrvatima preostaje za spašavanje jedino spoznaja, spoznali su kroz prošlost kako su ih okupatori obezglavljivali, konkretno danas – eksploatatori u Hrvatskoj prisutni su adekvatno spoznaji Hrvata, i utoliko se mogu zaštititi hrvatske moralne vrijednosti koje su garancija života.

Ipak, otkuda toliki nered u hrvatskoj zajednici sada? Da, imamo mi i danas lukavih «Hrvata» u političkim strankama produženih ruku potencijalnih okupatora, koji eksploatatorima širom otvaraju vrata (svrha sami sebi).

Kao što je bilo u prošlosti i danas u Hrvatskoj stranke kao interesne grupe zbog vlasti ( isključivo zbog osobne koristi – moći ) kao modificirani mag iz sivih zgrada, stvorenom mašinom od poznatih dijelova:
1. birokracije,
2. jednog sloja svećenstva sklona materijalnim koristima kao «moralna» podrška,
3. pravnika i pravosuđa (sofista) zbog pretvaranja manjih argumenata u veće,
4. propaganda preko sredstava javnog priopćavanja kako to psihologija za mase nalaže.

Koriste se razrađenom šablonom za pridobivanje glasova kao i vladanje narodom poslije izbora a sve plati masa, zašto i kome, ali uglavnom protiv sebe. Ukoliko se ne zamjećuje kod osoba interesne grupe za vlast ili na vlasti istinoljubivost, iskrenost, pravednost, solidarnost, dostojanstvo i pravilno poimanje slobode a glasovali ste za njih, pogriješili ste prilikom glasovanja na izborima.

Zašto se to ponavlja u Hrvatskoj? Obična čovjeka, naročito u zemljama sličnima Hrvatskoj pomoću modificiranih stranačkih programa, prilagođenih vremenu, programiraju da funkcionira po njihovoj želji za njih, što su radili i faraoni umišljajući da su sami božanstva, naravno bez pokrića.

Željom za materijalnom i drugim moćima puno puta vlastodršci malih država, iz kompleksa kao slabi i mali ne mogu nekog drugog eksploatirati, pa u vlastitoj zajednici – kroz povijest naviknuti po okupatorima, u podsvijesti su im i dalje samo koristi: nesvjesno devastiraju, kradu i uništavaju vrijednosti koje im smetaju.

Zaslijepljeno programirani, svojim programima idu do propasti, ne mogu prepoznati zlo preko tih programa, jer nemaju moralnih vrijednosti za orijentaciju, koje su uništili. Eto modernih vladara u Hrvatskoj, kako kopirajući programe stoljetnih eksploatatora djeluju u vlastitoj zajednici.

Zato i do sada stranke i udruge u Hrvatskoj nemaju rezultata jer im programi nisu odraz moralna čovjeka, odraz mudrosti, jer nosioci stranke kao interesne grupe koji pretendiraju na vlast - nemaju volje da u programima na prvom mjestu budu moralne vrijednosti – a sve ostalo bi po redu bilo poticanje za dobro tj. život. Uglavnom u Hrvatskoj baš stranačke vođe i istaknuti pojedinci pokazuju svu slabost preko interesnih grupa zbog materijalne koristi iz sivih zgrada pokazuju da su sami sebi svrha, što znači da se trebaju podvrći lustraciji. Evo prilike i biračima da se ubuduće vide kao suodgovorni za posrtanje vlastite zajednice, neka se ne zavaraju mrvicama od kredita kojima su ih zadužili i koje će s unucima sami otplaćivati. Još gore Hrvate žele naviknuti da ne razlikuju bitno od nebitnog, duhovne vrijednosti od materijalne koristi.

Zar djedovi nisu mogli rasprodati vlastita ognjišta na kojima su rođeni unuci . . . .sada unuci okrenuti materijalnim koristima gube ognjišta, o moralnim vrijednostima da i ne govorimo kao garanciji životu.

Dakle po moralnim vrijednostima spasit će Hrvata vjera u čovjeka što je uvjet zdravim međuljudskim odnosima. Čvrstom vjerom u etički sadržaj, može se kontrolirati materijalnu stranu, kanimo se diletanata i njihovih moći govora – koji se koriste lukavstvom, neznanjem naroda i sustavom mlade države. Narod koji želi budućnost za osnovu treba moralne vrijednosti.


Zagreb - Zadar, 21.studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KALMETA- KRIMINALNE TRANSAKCIJE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



KALMETA- KRIMINALNE TRANSAKCIJE


Grad Zadar je prodao tri parcele zemljišta u gradskom naselju Gaženica poduzeću Zadarkomerc nad kojim se još vodi stečaj, od 2000. godine. Na navedenim parcelama zemljišta isto poduzeće je izgradilo zgrade.

Tijekom prodaje grad Zadar je parcele prodao poduzeću Zadarkomerc kao neplodno tlo, tj. kao pašnjak. Kad su navedene zgrade već izgrađene, za ne vjerovati je da se grad Zadar ponovno gruntovno knjiži na navedenim parcelama i to opet kao pašnjak. Kad su se događale te kriminalne transakcije, gradonačelnik grada Zadra je bio Božidar Kalmeta, sadašnji ministar mora, prometa i razvitka.

Postavlja se pitanje zašto su gore navedene nekretnine ponovno vraćene kao pašnjak gradu Zadru i po čijoj direktivi, ako su već prije prodane Zadarkomercu kao pašnjak, a potom su na njima izgrađene zgrade. Na navedeno pitanje jedino može dati odgovor bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Sada gore navedene dvije parcele potražuje Gradska banka iz Osijeka koja je Zadarkomercu dala kredit u iznosu 8.500.000,00 kn (osam milijuna i 500 tisuća kuna) te se zbog navedenog ne može naplatit. Ista je također u stečaju, od 1999. godine. Jednu parcelu potražuje i Državna agencija za sanaciju banka.

Zbog navedenih kriminalnih radnji Vjećeslav Rački, stečajni upravitelj Gradske banke, podnio je i kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmete, bivšeg gradonačelnika grada Zadra, nadležnim hrvatskim institucijama.

U Republici Hrvatskoj prevare s nekretninama i zemljištem postale su pravilo, biznis isprepleten podzemljem, a naročito je to prisutno u jedinicama lokalne samouprave.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani za protuzakonitu transakciju gore navedenih parcela zemljišta u gradskom naselju Gaženica.


Zadar, 21. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2011., nedjelja


KALMETA - PRODAVAČ MAGLE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



KALMETA - PRODAVAČ MAGLE

Pred svake izbore u RH, bilo parlamentarne ili lokalne, u Zadarskoj županiji, Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i razvitka kontinuirano istom pričom na stranačkim skupovima prodaje maglu da Hrvatskoj prijeti crvena opasnost i dr. Nažalost na takve njegove prazne priče hrvatski narod nadsjeda već godinama. Isti to radi s ciljem kako bi odvratio pažnju od stvarnih problema kao što je velika nezaposlenost, korupcija i dr.

Veliku nezaposlenost u Zadarskoj županiji nastoji prikriti raznim smicalicama. Grad Zadar i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji.

Za vrijeme njegova mandata u gradu Zadru i Zadarskoj županiji ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta:
Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet ( 90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Navedene izjave ministra Kalmete pokazuju da isti nema pojma o stvarnim problemima u RH. Smatramo da njegove prazne priče neće više prihvaćati hrvatski narod.


U Zadru, 20. studenog 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2011., četvrtak


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

LISTA KANDIDATA ZA 9. IZBORNU JEDINICU

IZIĐITE NA IZBORE ! ZAOKRUŽITE BROJ:

24

Nositelj liste: ŽELJKO VINSKI, ing.grad., rođ. 29.07.1957., JARČE POLJE, JARČE POLJE 23 D

Kandidatkinje/kandidati:

1. mr.sc. MILJENKO MARIĆ, rođ. 29.06.1959., ZADAR, ĐURE BASARIČEKA 12
2. JOSIP JOVIĆ, mag.ing., rođ. 16.07.1942., JOVIĆI, JOVIĆI 19 F
3. GORAN MARINOVIĆ, rođ. 01.03.1976., POLIČNIK, POLIČNIK 12
4. MIRO KLARIĆ, rođ. 28.04.1964., ŠIBENIK, 113.ŠIBENSKE BRIGADE HV-A 26
5. LJILJANA DRAŽENOVIĆ, bacc.ing., rođ. 23.05.1961., ZADAR, ROBERTA FRANGEŠA-MIHANOVIĆA 69
6. MARIN OLJICA, bacc.med., rođ. 13.06.1984., ZADAR, VUKOVARSKA 10 E
7. ROSANDA MLADENOVSKI, mag.oec., rođ. 30.08.1953., SUKOŠAN, SUKOŠAN 13
8. IVAN PETROV, rođ. 09.03.1981., GRAČAC, HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE 18
9. JURE JURICA, rođ. 08.12.1985., ZADAR, IŠKA 7
10. ZORAN ŠPALETA, rođ. 06.03.1966., ZADAR, KREŠIMIROVA OBALA 148
11. MARIA KARDUM TOMAŽIN, rođ. 21.09.1982., PROVIĆ, PROVIĆ 18
12. GAŠPAR BILIĆ, rođ. 10.01.1940., ZADAR, MARINA GETALDIĆA 14 A
13. KREŠIMIR MAJICA, rođ. 12.03.1982., SVETI FILIP I JAKOV, ANTE STARČEVIĆA 40
14. MARIN KLANAC, rođ. 06.01.1966., POSEDARJE, ANTE STARČEVIĆA 14

- 22:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2011., srijeda


MILIJUNI DOLARA ZA ORUŽJE KOJE NIKADA NIJE STIGLO U HRVATSKU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


MILIJUNI DOLARA ZA ORUŽJE KOJE NIKADA NIJE STIGLO U HRVATSKU


Žitelji Zadarske županije sve se više obraćaju Stranci hrvatskog zajedništva zbog uplate milijuna dolara u inozemstvu za oružje i opremu HV, a koje nije nikad stiglo u RH.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani za otuđenu transakciju uplate milijuna dolara u inozemstvu za oružje i opremu HV.

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OTVORENO PISMO BIVŠEG DIREKTORA TANKERSKE PLOVIDBE, STANKA BANIĆA KOJE JE DOSTAVIO SLOBODNOJ DALMACIJI DANA 19.05.2005. O MILIJUNIMA ZA ORUŽJE KOJE NIKADA NIJE STIGLO U HRVATSKU.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH

U Zadru, 16. studenog 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Piše: Stanko Banić

OTVORENO PISMO BIVŠI DIREKTOR TANKERSKE PLOVIDBE STANKO BANIĆ BIVŠEM ZADARSKOM ŽUPANU ŠIMI PRTENJAČI

DAVAO SAM TI MILIJUNE ZA ORUŽJE KOJE NIKADA NIJE STIGLO U HRVATSKU

OSVJEŽAVANJE MEMORIJE

Sjeti se samo uplate od 1.812.000 dolara koju sam po tvom nalogu uplatio u inozemstvu, a nije stigao niti jedan metak ili dalekozor – piše Banić koji nije dočekao da Prtenjača posvjedoči kako nekadašnji čelnik Tankerske plovidbe nije lagao u polemici s Kalmetom


Sad kad su izbori završili, da se vratimo našoj priči o istini i lašcima. Naravno, ne bih trošio riječi na politikantske ocjene da sam se javio u javnosti pred izbore jer me je Kalmeta tri puta na izborima pobijedio – svi u Zadru, a vjerujem i šire, znaju da se nikad na izborima nisam natjecao, a zna se i koga je i kako Kalmeta pobjeđivao. Moglo bi se reći da sam pri tom i dobro prošao jer sam dobio kompliment da sam ljevičar, a prije su me zvali starom komunjarom.

Nisam se iznenadio što mi se, Šime, nisi javljao, nije prvi put da se skrivaš kada zagusti. A htio sam te zamoliti da javno posvjedočiš u polemici Banić-Kalmeta kako Stanko nije lagao.

Ogovarao si Kalmetu

Zašto baš ti, Šime? Iako nisi bio nazočan sastanku, ti si čovjek koji o ovome najviše zna. Žao mi je što te je u ovo uvalio gospodin Kalmeta svojim nesmotrenim izjavama. Sjećaš se da sam mu dao priliku da se naknadno ogradi od izjave da sam lažac, nije poslušao. A da jeste, sada tebe ne bih trebao gnjaviti.

Vidiš, Šime, odavno sam pročitao da u životu napredujemo do stupnja vlastite nesposobnosti. Što ne bismo danas dali da smo taj stupanj na vrijeme prepoznali i stali. Imovinska kartica bi nam bila nešto tanja, ali zato duše puno ispunjenije i noći mirnije. Ti bi vjerojatno i danas bio šef financija u zadarskoj bolnici, Kalmeta bi bio šef proizvodnje u Maraski, a ja umirovljenik s mjesta komercijalnog direktora u Tankerskoj plovidbi gdje sam vjerojatno preskočio svoj stupanj nesposobnosti. Divota. Ali eto, bili smo samo ljudi, nismo znali ili htjeli stati, zato sad plaćamo. A cijena je viša svakim udaljavanjem od stupnja nesposobnosti.

Tvoje ponašanje, to da si mi se javio tek preko posrednika iako smo godinama surađivali, dokazuje da nisi različit od svih dvorskih spletkaroša – zamuti i nestani. Predugo smo skupa igrali boće da ne bih znao koliko malo voliš gubiti. Stoga se nadam da si složio dobru obranu za ovo što slijedi.

Pred svake izbore dolazio si kod mene osigurati odstupnicu (čitaj egzistenciju) za slučaj neuspjeha na izborima. Svaki put sam ti odgovorio: «Šime, ljudi smo!» Tada sam bio uvjeren da to i jesmo obojica. U više sam navrata Kalmeti pod nos stavljao gospođu Peroš, a nije to možda ni zaslužio jer si mi se u više navrata hvalio da si pored gospodina Šileša morao ispregovarati i gospođu Peroš, jer da je Kalmeta bio nesposoban za to pored ostalih stvari. I tako je tvoja stranka nakon prošlih lokalnih izbora ostala na vlasti.

Sadašnjeg ministra Kalmetu često si znao ogovarati u mom uredu i to vrlo ružno. To nisam nikad nikome prenio jer sam vjerovao da si čovjek kojem je lakše ako olakša dušu ili svoju muku s nekim podijeliš.

Prekasno sam shvatio da je sve to plod tvoje ovisnosti za ogovaranjem i spletkama. Tako sam morao slušati kako te Kalmeta znojnih dlanova došao moliti da se ne kandidiraš za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, a da ti se takvi ljudi naprosto gade. Ne znam zašto, usput si mi nabrojio i njegovi imovinsku karticu otkad je u politici – te nova kuća u Arbanasima, te kuća na Lavdari, te veliki stan u Zagrebu, stan za prijateljicu, itd. Nikada nisam od tebe čuo lijepu riječ o tvojim suradnicima i članovima Županijskog poglavarstva. Svi su oni po tebi lijenčine i neznalice, a znaju da ih nitko ne plaća tako dobro kao ti.

U želji da ti pokažem da je Tankerska plovidba prerasla mentalne sklopove podneblja iz kojeg djeluje, vodio sam te u London, Beč, itd. što te i pripadalo kao predsjednika Nadzornog odbora. Nažalost, ta su putovanja bila uzaludna jer tebi i takvima ne odgovara tvrtka svjetskog renomea u Zadru, već balkanska krčma kojom možete manipulirati.

Dokaz tome je i svečani potpis ugovora s Japancima iz 1999.godine o gradnji dvaju brodova. U gospodarskom smislu to je sigurno bio najvažniji događaj u Zadarskoj županiji od početka Domovinskog rata. Iako su pozivnice poslane tjednima unaprijed, gradonačelnik se ispričao i nije došao, ti si, Šime, izdržao do pola ručka i ispričao se, a predsjednik Gospodarske komore je došao u crnoj majici bez kravate.

Vrijedni darovi koje su vam donijeli Japanci još su u skladištu Tankerske plovidbe. Eto, koliko vi cijenite Tankersku, posebice kad joj je na čelu jedan ljevičar. Ipak mislim da je pravi razlog takvog ponašanja bio strah da vas netko ne pita za zdravlje na engleskom jeziku.

Mogao bi mi, Šime, reći i par riječi što si kao član povjerenstva za Viktor Lenac našao za Tankersku jer ste, kako je javnost izviješćena, nešto tražili, a ne zna se jeste li što intrigantno našli.

Siguran sam da je tvojoj uspješnoj političkoj karijeri pridonijela i uspješna obrana grada u Domovinskom ratu, odnosno nabava oružja i ratne opreme. Što se Tankerske plovidbe tiče, koja je plaćala sve nabave, nalog za plaćanje u inozemstvo sam dobivao ili od tebe, Šime, ili Bože Jusupa kao šefa logistike HV-a Zadar.

Činjenica je da su pošiljke uplaćene preko Jusupa stizale na vrijeme i u cijelosti, a što god je plaćeno u inozemstvu po tvom nalogu ili nikada nije stiglo ili je stigao samo dio uplaćene robe. Sjeti se samo uplate od 1.812.000 dolara koju sam po tvom nalogu uplatio u inozemstvu, a nije stigao niti jedan metak ili dalekozor.

Previd u spletkarenju

Podsjećam te na razgovor, dok si još bio predsjednik NO-a Tankerske plovidbe, kada sam ti rekao da se jedan od direktora sektora spetljao sa svojom službenicom, da namještaju službena putovanja i da je sve to prešlo mjeru dobrog ukusa. Budući da nam se radilo o zajedničkom prijatelju, zamolio sam te da mu skreneš pozornost na to da u kući ozbiljno bruji o njegovoj «aferi» i da mu više neću potpisivati službena putovanja.

Glatko si to odbio učiniti. Međutim, u travnju 2003.godine, kada više nisi bio ni predsjednik ni član NO-a, energično interveniraš, i to u mojoj odsutnosti (bio sam na putu), lobirajući za prohadezeovsku struju u Tankerskoj plovidbi, oko ustroja uprave nakon mog umirovljenja. Da si bio učinkovit, pokazuje sadašnji sastav Nadzornog odbora. Tako se nije ponašao ni Komitet. Ovo što si, Šime, u svom spletkarenju previdio jest da Stanko Banić nije ni Renata Peroš ni Mirko Šileš.

Eto, moj Šime, malo sam se previše raspričao, a za svaki slučaj ponešto i zadržao za sebe. Da se razumijemo, Šime, nisam ni ja anđeo, ali ne ogovaram, ne spletkarim, a najmanje od svega ne pokušavam lagati cijeli narod cijelo vrijeme.

- 20:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2011., ponedjeljak


IX. IZBORNA JEDINICA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


IX. IZBORNA JEDINICA

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI PREDANU LISTU DRŽAVNOM IZBORNOM POVJERENSTVU ZA IX. IZBORNU JEDINICU (Zadarska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije).

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR
IX. IZBORNA JEDINICA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA –SHZ
Nositelj liste: Željko Vinski, ing.građ.

1. mr.sc. Miljenko Marić
2. Josip Jović, mag. ing.
3. Goran Marinović
4. Miro Klarić
5. Ljiljana Draženović, bacc.ing.
6. Marin Oljica, bacc.med.
7. Rosanda Mladenovski, mag.oec.
8. Ivan Petrov
9. Jure Jurica
10. Maria Kardum Tomažin
11. Zoran Špaleta
12. Gašpar Bilić
13. Krešimir Majica
14. Marin Klanac



Zagreb – Zadar, 14. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2011., petak


Miljenko Marić prvi na listi SHZ-a
Miljenko Marić prvi na listi SHZ-a

http://www.zadarskilist.hr/clanci/11112011/miljenko-maric-prvi-na-listi-shz-a

Piše: Nives Rogoznica
Zadarski list 11.11.2011.

Miljenko Marić, predsjednik županijske organizacije Stranke hrvatskog zajedništva (SHZ) i potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini, bit će prvi na listi ove stranke u IX. izbornoj jedinici.

- U IX. izbornoj jedinici izlazimo na izbore samostalno, a s obzirom da u Zadarskoj županiji imamo više od 70 ogranaka, veliki broj kandidata bit će upravo iz Zadarske županije, rekao je Marić navodeći kako će, kako sada stvari stoje, SHZ po svoj prilici i u drugim izbornim jedinicama na parlamentarne izbore izići samostalno, a predat će i listu za izbornu jedinicu u kojoj glasuje dijaspora.

Nositelj svih lista bit će predsjednik stranke Željko Vinski.

- Stranka postoji dvije godine što znači da prvi put izlazimo na parlamentarne izbore. Smatram da ćemo dobiti zastupnika u IX. izbornoj jedinici, jer je konačno hrvatski narod uvidio da se na izborima ponovno kandidiraju isti ljudi koji uvijek iznova, a tako i ovaj put, traže nagradu za neuspjeh u prošlim mandatima i daju nova obećanja, a da ni ona s prošlih izbora nisu ispunili, rekao je Marić podsjećajući kako se SHZ u izbornom ringu na području Zadra prvi put našao prije godinu dana na izborima za vijeća mjesnih odbora.

- Osvojili smo vijećničko mjesto u MO Bili brig i tamo smo bili treća stranka po snazi, dodao je Marić.


- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2011., četvrtak


… NESAMOKRITIČNI I NEODGOVORNI DAVOR LONČAR, NAČELNIK OPĆINE POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Stranka hrvatskog zajedništva – podružnica Poličnik

… NESAMOKRITIČNI I NEODGOVORNI DAVOR LONČAR, NAČELNIK OPĆINE POLIČNIK

Stilom svojih komesara Davor Lončar, pomoću mašinerije iz prošlih vremena, preuzeo je dužnosti u Općini Poličnik … i Zadarskoj županiji, tako da za svoje propuste i nedjela prema dužnostima ne bi odgovarao već bi sofističkim stilom (lažima i spletkarenjem) prebacivao na druge.

Kao načelnik Općine Poličnik, Davor Lončar u svim mandatima bahatio se i pokazivao da je svrha sam sebi.

Komesarčić „ne zna“ da je baš on sa svojim mentorima komesarima doveo u Poličnik Rome koji samo što nisu izazvali epidemiju u Suhovarima i Poličniku, zbog čega mještani spomenutih sela silno negoduju.

Perfidno preko Roma, on bi se u ovo predizborno vrijeme reklamirao kako bi varkama i na sljedećim izborima pobijedio – i dalje uzeo sve dužnosti po kojima ne bi odgovarao kao i do sada – za sada. Proziran je Davor Lončar postao za stanovništvo Općine Poličnik, jer su mu se sve maske pohabale.

*****************************************************

Stanovnici Općine Poličnik ubuduće trebaju birati časnu i moralnu osobu za načelnika općine, a ne Davora Lončara kojemu nije svetinja niti raspelo, KOJE JE U POL IČNIKU SUDJELUJUĆI sa svojim drugovima porušio… a poličanima pokušava porušiti samopouzdanje …

********************************************************

Nema više ptica pjevica niti drugih divljih životinja u šumama Općine Poličnik … sve su pobili talijanski lovci. A gdje su Davore Lončar škude?

********************************************************

REZIME: Davor Lončar, nakon mandata kao načelnik Općine Poličnik …

- Ostavio je zapuštena polja sela Općine Poličnik
- Porušeni križ u Poličniku
- Šume bez ptica i divljih životinja
- Narkomane u selima Općine Poličnik
- Za skoro polovicu manje stanovništva u Općini Poličnik, u odnosu koliko je bilo kada je postao načelnik Općine Poličnik. Dakle, 1818 stanovnika je manje.


KRIŽEM, SIMBOLOM ČOVJEKA – ŽIVOTA,
PROTIV ZLA NA PROSTORIMA OPĆINE POLIČNIK


Neka ove glasovne vibracije – mještanima Općine Poličnik očiste dušu.
Osloboditi se, pa biti slobodan, potom ostati slobodan po zasluzi, smisao je čovjeku.

Aktualni vlastodršci kao robovi privida očituju se ohološću . . . Suprotno načelu Apsolutnog - beskonačnog, ljubomorom i mržnjom tvore uvjete konačnom – kraju života. Vlastodršci Općine Poličnik uglavnom po kvaliteti prezentiraju obitelji u kojima su odgajani i žele se nametnuti časnim obiteljima koje kroz stoljeća čuvaju ognjišta svoja i dostojanstveno žive.

Nisu za vođe pa mještanima stvaraju probleme, oholi ne poštuju red pa su sami zlo i posljedica.

Pojedinac loše odgajan, po navici, nesvjestan i dalje je sklon raditi zlo. Dakle, problem zla čovjeka je što ni za sebe nema rješenja, pa zato zlo čini i drugom. Lucifer ne poštuje Stvoritelja, jer je neredom obolio . . ., posljedica ima svoj uzrok ali neurednima nespoznatljiv.

Takve sudbine prašinom prekrivene, zastupnici su zla kao posljedice činjenja. Zahrđali, ponašaju se umišljeno - kategorički, i nisu svjesni da su pokvarena roba kako se i pokazuju, proturječe životu pa ga i nemaju.
Dakle, križem za život, protiv izvrgnuća dobra.
Otkuda, duhovnim i svjetovnim „vođama“ tolika želja da čovjeka drže u šaci, dok se sami ne žele lustrirati, a što je lijek za samokritičnost.

Dakle, potrebna je lustracija – čišćenje, duhovnim i svjetovnim „ vođama“ i u Poličniku, kao pomoć da shvate da su prošla vremena prisile kojom su stvarali sljedbenike kao poslušne ovce. Podijelili su vlast u Općini Poličnik s tutorima strancima da bi lakše po starim šablonama vladali.

Skupa sa strancima čak su porušili raspelo u Poličniku, a da još nisu svjesni tog gnusnog nedjela kojeg su napravili. Nametnuli su se uz pomoć dijela svećenstva koje ne radi u skladu s vrijednostima i koristima za mještane Općine Poličnik, suglasno su dali strancima i polička – crkvena imanja.

Posljedice koje je izazvala vladajuća stranka zadnjih dvadeset godina u Općini Poličnik:

1. neobrađena polja
2. pad nataliteta
3. emigracija se nije vratila koja je toliko sanjala o povratku u domovinu
4. droga hvata maha
5. uz pomoć vladajuće stranke porušen je križ u Poličniku

Prodaja imovine u iznosu 244.990.312, 00 kuna po pogodovanim uvjetima?

Tko je ovlastio općinu Poličnik da prodaje zemljište po cijeni od 15 eura po m2, te tko je utvrdio ovu cijenu? S kojom vrijednošću je knjiženo ovo zemljište kod primatelja?
Sada također postavljamo pitanje: kako je provedeno knjiženje razlike između tržišne i prodajne cijene? Ovo pitamo iz razloga što su veliki dio svoje imovine prodali pod pogodovanim uvjetima, a primatelji donacije istu nisu u svojim bilancama jednako knjižili.

Postavljamo i sljedeće pitanje: kakvom odlukom je općina Poličnik osnovala gospodarske zone i je li uopće osnovala gospodarske zone ili neke druge oblike pravnih osoba za poticanje gospodarstva, kao što je propisano Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (članak 6. točka 9., NN 29/02 i 63/07) i jesu li poštivane sve ostale zakonske odredbe iz citiranog zakona?

Mi i nadalje smatramo da općina Poličnik nije imala fiskalnog kapaciteta za 2009. godinu da pogoduje pravnim i fizičkim osobama pri kupnji zemljišta u iznosu od preko 244. 990.312,00 kuna.
Obrazloženje:
Cijenimo da je tržišna cijena zemljišta po sudskim vještacima i Poreznoj upravi Zadar za zone u Poličniku minimalno 100 eura po m2. Prodali su te godine cca 414.000 m2 i utržili 57.229.688,00 kuna. Ovo zemljište knjigovodstveno vrijedi 302.220.000,00 kuna. Pitanje je kako je ovaj pogodovani diskont knjižen u općinskoj bilanci, a kako kod primatelja.

Zbog gore navedenog upozoravamo na netransparentno, a može biti i protuzakonito raspolaganje i otuđenje državnog zemljišta putem lokalne samouprave. Država je prenijela pravo raspolaganja navedenog zemljišta na općinu Poličnik, ali sigurno ne kao bezvrijednu imovinu, već imovinu kojoj tek treba formirati pravu vrijednost radi ispravnog i transparentnog prijenosa pravih vrijednosti primateljeve donacije.


RASPRODAJOM ZEMLJIŠTA DO NAJUSPJEŠNIJE OPĆINE


Općina Poličnik u Zadarskoj županiji iskazala je najbolji rezultat poslovanja u poslovnoj 2009. godini među svim općinama.
Iskazala je višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna.
No, je li to baš tako, obrazložimo općinskoj i hrvatskoj javnosti sljedećim činjenicama.
Iskazan je ukupni prihod u iznosu od 65.536.434,00 kuna i on se sastoji od:

1. Porezi, prirezi i sl. 5.542.259,00 kuna
2. Općinski propisi 1.740.966,00 kuna
3. Kamate, koncesije renta i sl. 997.895,00 kuna
4. Prenesen višak iz ranijih god. 1.035.966,00 kuna
-----------------------------------------------------------------------
Zbrojeno: 9.317.086,00 kuna

5. Donacije opće države 11.842.759,00 kuna
6. Prihod od prodaje zemljišta 45.386.929,00 kuna ! ! ! !
------------------------------------------------------------------------
Zbrojeno: 57.229.688,00 kuna

Sveukupno: 65.536.434,00 kuna
-------------------------------------------------------------------------


Rashod poslovanja iskazan je u iznosu: 35.421.506,00 kuna i sastoji se iz:

1. Rashodi poslovanja 11.941.341,00 kuna
2. Rashodi za nabavu nefinancijske imovine 23.480.164,00 kuna
---------------------------------------------------
Ukupno: 35.421.506,00 kuna


Isključimo li iz ukupnog prihoda prihod od prodaje zemljišta i donacije opće države, dođemo do stvarnog i realnog prihoda općine Poličnik i on iznosi 9.317.086,00 kuna, dakle jedva 14% ukupno iskazanog prihoda za 2009. godinu.

Prihod od prodaje zemljišta i donacije opće države iznose 57.229.688,00 kuna ili 86% iskazanog prihoda za 2009.godinu.

Rashod poslovanja iznosi 11.941.341,00 kunu. Dakle realan rezultat poslovanja općine Poličnik je negativan za -2.100.101,00 kuna !!!

Prihod od prodaje zemljišta zakonito je upotrebljen za nabavu nefinancijske imovine i potreban je općinskom puku. No je li baš nužno do te i takve imovine doći prodajom zemljišta?

Kad rasprodajemo zemljište onda zasigurno više nećemo biti svoj na svome. A dok god smo svoj na svome, dotle smo gospodari i možemo u dostojanstvu preživjeti goli i bosi, ali ne gladni. Upravo nam naši neprijatelji sugeriraju rasprodaju svega i svačega kako ne bismo i dalje živjeli svoj na svome.

Je li se do nabave nefinancijske imovine iskazane u ovom proračunu moglo i drugim putem? Posve sigurno da jest, s drugim ljudima i drugačijom politikom. Cilj i jest dovesti investitora na svoje zemljište bez da mu ga prodaš. Niti jedna europska vlada ni bilo koja vlast ne prodaje zemljište. Postoje drugi instituti korištenja. No, našu sadašnju vlast nema smisla podučavati.

Pokrivanje negativnog rezultata prihodom iz prodaje zemljišta jest i protuzakonit čin. No, neka se institucije ove države i ove vlasti bave time.

Tko će se pak naći nadležnim razmatrati druge stavke razmatranog proračuna općine Poličnik, naći će sve što smo i mi vidjeli ako je Boga i vjere u uređenoj državi. Ovaj proračun je pravi primjer neizbalansirana proračuna i jedinstven primjer općine sa 50% iskazana viška, a k tome još i opća država daje enormne donacije koje recimo općina Galovac može samo sanjati. Sve se čini da i država voli velike hrpe kao đavao.

Đavolski posao je prodati građevinsko zemljište tržišne cijene preko 250 €/m˛ za cijenu cca 15 €/m˛. E baš nas interesira koja je državna vlast utvrdila ovu cijenu te koja je državna vlast ovlastila općinu Poličnik da je može prodati za ovakvu cijenu; koja je državna vlast uopće odlučila da se zemlja nužno mora prodati? Jesu li sve državne vlasti načisto da postoje i drugi pravni oblici i prava građenja na tuđoj zemlji.

Jesmo li načisto da cijena 15 €/m˛ jedva pokriva godišnji anuitet na stvarnoj cijeni od 250 €/m˛ uz kamatu 5% i na 100 godina korištenja.

Kako je moguće zemljište opremljeno komplet infrastrukturom prodati za tako sramotno nisku cijenu? Kako je moguće da država koja je uložila značajna sredstva u opremanje zemljišta ista ne potražuje natrag nakon što općina proda to isto zemljište?

Nije li bilo logičnije i za ulagače mnogo prihvatljivije opremljeno zemljište dati ulagačima s pravom građenja na neodređeno i uz godišnju naknadu za korištenje od samo 2,5 €/m˛?
Općina Poličnik bi imala godišnji priljev od 1.650.000,00 eura ili 12.000.000,00 kuna i to za niz od stotinu godina.

Na način na koji je to izvedeno općina Poličnik ima nekoliko godina veći prihod nego joj treba i ne može ga utrošiti, a za godinu, dvije neće imati od čega živjeti. Ponaša se kao neodgovoran nasljednik i baštinik koji rasproda djedovinu. Živi danas, a kako će biti poslije mene baš briga.

Svakako krivnju za ovakav rad općine jednakom mjerom nalazimo i na državnoj vlasti. Cijena korištenja od 2,5 €/m˛ na godišnjoj razini bila bi zadovoljavajuća za svakog investitora. Primjer 15.000 m˛ godišnje bi investitora stajao samo 37.500 €, što je manje od najma jednog gradskog kafea.



Zagreb – Zadar, 10. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2011., nedjelja


KONTINUIRANA IZBORNA PRIJEVARA U HRVATSKOJ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KONTINUIRANA IZBORNA PRIJEVARA U HRVATSKOJ

Izborna prijevara - kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine

Stranci hrvatskog zajedništva sve se više javljaju ljudi, odnosno obični aktivisti, nezavisni mediji i nezavisni novinari s ciljem suprotstavljanja mogućem namještanju izbora u RH (lokalnih, parlamentarnih i predsjedničkih) zbog dodavanja, oduzimanja, brisanja glasova i krivotvorenja ishoda izbora ili glasovanja. Najveći je problem što na biračkim mjestima nema kvalitetnog nadzora izbora zbog čega se navedene kriminalne radnje i događaju.

Zbog sve većih primjera razotkrivanja kriminalnih izbornih radnji dostavljamo načine na koje se to radi. Dvije najače stranke, SDP i HDZ, programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada najavljuju iste kandidate i za sljedeće izbore. Isti ne žele kvalitetan nadzor izbora jer preko takva načina i dalje osvajaju vlast preko koje posjeduju političku moć.

Današnje ankete već su proglasile pobjednike, a izbori se još nisu ni održali i gle čuda opet pobjeđuju SDP i HDZ. Iz navedenog je vidljivo da dodavanje, oduzimanje, brisanje glasova, krivotvorenje ishoda izbora ili glasovanja ne nadzire kvalitetno nitko u Hrvatskoj. Sada se u Hrvatskoj razotkrivaju velike korupcijske afere, a nitko ne nadzire izbore zbog čega hrvatski narod ima veliki problem jer su SDP i HDZ već pobjednici prije nego što su izbori i počeli.

Sljedeći su načini namještanja izbora u RH, a koji više nisu uopće tajna:

1. Po pojedinim naseljima netko drugi glasa u ime ljudi koji su u inozemstvu ili građana koji ne izlaze na izbore. Ubaci se više zaokruženih listića za određene osobe koje uopće ne izlaze na izbore.

2. Na dan izbora kontroliraju se biračka mjesta i listići, a kada se biračka mjesta zatvore preko, određenih skupina kontroliraju i brojenje glasova. Kod brojenja glasova odlučuju tko će proći, a tko ne.

3. Već je bilo primjera dovoženja brodovima biračkih kutija s naših otoka kada su se tijekom plovidbe ubacivali novi listići ili su se zamjenjivale nove napunjene kutije.

4. U pojedinim izbornim jedinicama često je zabilježeno mijenjanje glasačkih kutija s duplim glasačkim listićima s istim rednim brojevima dok putuju od glasačkih mjesta do županijskih sudova.

5. Županijsko, gradsko i općinsko izborno povjerenstvo oglušuje se na nepravilnosti ili neće da ih vidi. Pojedini predsjednici Županijskih i Općinskih sudova u funkciji su pretežito takvih radnji iz razloga što su politički imenovani na takve funkcije.

Većina hrvatskog naroda ne podržava njihove izborne prijevare, ali određeni dio kojega su izmanipulirali ipak se priklanja njihovu načinu bez obzira što ne vide nikakav konkretni izlaz iz kolapsa u kojem se nalazi RH.

Može se reći da su gore navedene radnje najopasnije za civilizirano društvo jer izravno ruše demokraciju i stvaraju atmosferu nesigurnosti i nepovjerenja kod hrvatskih građana.

Sada u Hrvatskoj vlada depresija koja je povezana s izborom uvijek istih kandidata u pojedinim izbornim jedinicama koji nemaju više što ponuditi hrvatskom narodu pa ni ono najbitnije, a to su radna mjesta, sigurnost, prosperitet i dr.

Zbog kontinuiranih izbornih prijevara SHZ će u narednom razdoblju upućivati građane da ako na sljedećim izborima uvide nepravilnosti da podnesu kaznene prijave iz članka 121. KZ-a RH - Izborna prijevara ( «Tko dodavanjem, oduzimanjem, brisanjem glasova ili na drugi način krivotvori ishod izbora ili glasovanja, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine»).

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u
4. GONG-u



Zadar, 6. studenog 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE




- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2011., srijeda


Elite starog režima
Elite starog režima

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/ostalo/prilozi-graana/5084-elite-starog-reima.html

U Hrvatskoj treba što prije donijeti Zakon o lustraciji s obzirom da je za ozdravljenje hrvatskog društva važno da vodeće državne funkcije ne vode više ljudi koji su surađivali te vladali u bivšem jugoslavenskom komunističkom totalitarnom režimu.

Elite starog režima, koje su ranije masovno kršile ljudska prava, usmjeravali su tranziciju u Republici Hrvatskoj. Iste su kontrolirale razvoj tržišnih snaga i tržišta u RH, a posebno su utjecali na distribuciju društvenog bogatstva.

U gospodarstvu su zahvaljujući svojim vezama i kapitalu koji su stekli na nepošteni način domogli su se vodećih i utjecajnih mjesta. Zbog toga je današnje hrvatsko gospodarstvo i dalje u teškom stanju kao što je niska razina proizvodnje, velika nezaposlenost, devastirana i opljačkana poduzeća, veliki vanjsku dug, nelikvidnost i sve drugo što je tim povezano.

Sve europske zemlje u tranziciji koje su provele lustraciju premašile su predtranzicijsku razinu BDP-a, osim Hrvatske koja zamjetno zaostaje za navedenim državama.

Iskoristivši rat i ratne posljedice, a naročito pogreške ekonomske odnosno ukupne politike, elite starog režima Hrvatsku su približile po obilježjima sličnima zemljama Latinske Amerike.

Tako su provedbm pretvorbe tajkunizacijom, izazvali teške, ne samo ekonomske već i opće društvene i političke deformacije. Može reći da je to jedan od glavnih uzroka svih devijacija. U uvjetima brzog bogaćenja manjine, te brzog osiromašenja većine, navedene pojave su sasvim razumljive. Relativno razvijena srednja klasa, koja čini osnovicu civilnog društva u devedesetim godinama je brzo izgubila materijalnu osnovicu.

Jaz između bogatih i siromašnih u Hrvatskoj veoma je veliki, pa nejednakost daleko premašuje onu razinu koja se može smatrati uobičajenom, kako u zemljama u tranziciji, tako i u drugim zemljama tržišnog gospodarstva.

Sintetički izraz svih ovih deformacija manifestira se u razvitku mafiokracije, što je najgori izraz slabosti funkcije pravne države. Stvoreni su mnogi poznati i nepoznati centri moći, koji nastavljaju daljnje djelovanje, te i sada otežavaju vladajućoj vlasti u RH ubrzavanje demokratskih procesa i uspostavljanje pravne države.

U samom središtu te aktivnosti, Republika Hrvatska mora voditi odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala, koji graniči s mafiokracijom ili koji predstavlja izraz djelovanja mafiokracije, te korupcije i dr.

Umjesto da se RH nalazi na čelu kolone tranzicijskih zemalja, kao što su predviđali ekonomski znanstvenici na međunarodnim konferencijama o tranziciji, Hrvatska je na kraju kolone. To se naročito odnosi na razinu proizvodnje, na veliku nezaposlenost, veliku zaduženost, slabe performance u međunarodnim ekonomskim odnosima, odnos cijena domaćeg i stranog novca, odnos tečaja razmjene i tečaja po paritetu kupovne moći i sve drugo što je s tim povezano. Sintetički izraz svih devijantnih pojava manifestira se niskom razinom konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Demokratske snage u Europi i svijetu uvidjeli koji su glavni problemi u RH i zbog toga potiču da se što prije donese lustracijski zakon u Republici Hrvatskoj. Tako je Europski parlament donio Rezoluciju o europskoj savjesti i totalitarizmu, 02. travnja 2009. godine, koja je dostavljena i Republici Hrvatskoj kao kandidatkinji za ulazak u Europsku uniju.

Pri donošenju navedene rezolucije Europski parlament pozvao se na Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima UN-a, Rezoluciju 260 (III) o genocidu (od 9. prosinca 1948. godine, koje je donijela Generalna skupština UN-a), članke 6. i 7. Ugovora o Europskoj uniji, Povelju o temeljnim pravima Europske Unije, Okvirnu odluku Vijeća 2008/913/JHA (od 28. studenog 2008. godine o suzbijanju određenih obrazaca i izraza rasizma i ksenofobije putem kaznenog prava), Rezoluciju 1481 o Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (od 26. siječnja 2006. godine o potrebi međunarodne osude za zločine totalitarnih komunističkih režima, Deklaraciju Europskog parlamenta o proglašenju 23. kolovoza kao Europskog dana sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma (usvojena 23. rujna 2008. godine) i druge odluke koje se odnose na demokraciju i poštivanje temeljnih prava i sloboda.

Na sve te apele oficijelna vlast u RH se oglušuje kao da se to nje tiče i čeka kao da će netko drugi taj problem riješiti u Hrvatskoj. Može se reći da su sve istočnoeuropske zemlje donijele Zakon o o lustraciji, osim Hrvatske. Iskustvo europskih zemalja u tranziciji pokazuje da je teško ostvariti stabilan i održiv razvitak hrvatskog gospodarstva bez da se ne provede lustracija.

Neki krugovi u RH vrše propagandu da lustracija nije potrebna i da će donošenjem Zakona o lustraciji doći do «odmazde» i da neće rezultirati pozitivnim pomakom i da je suprotna načelima pravnog poretka. Zatim da nam je sada prioritet posrnulo gospodarstvo, a ne baviti se lustracijom i tu trošiti snagu.

Bez obzira na takvu prljavu propagandu, demokratske snage u Europi i svijetu dale su smjernice RH kojih bih se trebala držati. Toga su svjesne i elite starog režima, koje sada traže izlaz koji bi za njih bio najpristupačniji te su počeli propagirati kako bi trebalo primijeniti strategiju blagosti, a sve kako po njima novi demokratizatori ne bi upali u zamku ispravljanja prošlosti i na taj način počinili nove nepravde i kršenja ljudskih prava. Može te vidjeti tu licemjernost i njihovu brigu za kršenje ljudskih prava.

Međutim autori njihove propagande ne mogu više lagati hrvatskom narodu da ne treba Zakon o lustraciji, jer su hrvatsko gospodarstvo doveli na rub provalije s vanjskim dugom preko 40 milijardi eura. I zbog toga je potrebna lustracija da bi se hrvatsko društvo očistilo od bivših komunističkih kadrova i krenulo u pravcu zdravog oživljavanja hrvatskog gospodarstva.

Mr.sc. Miljenko Marić


Lustracija i obraćeništvo

http://www.preporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=6

Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život
Stalno će poticati i angažirati Hrvate oko osvjetljavanja i navikavanja na osnovne vrijednosti za život u Hrvatskoj. Za očuvanje i unaprjeđivanje života – a samokritika će nam biti polazni poticaj u budućnost.

Od prošle 2006. imamo za lustraciju poticaj Vatikana, zatim zemalja u Europi – što nas može inspirirati za život koji priliči čovjeku. Ali već se pojavljuju kočničari ovoj inicijativi kako neki vlastodršci tako i pojedinci katoličke crkve u Hrvatskoj (čini nam se baš oni na koje bi se lustracija najviše odnosila). Dakle, mjesto da potiču, oni pravdaju iz prošlosti – jednu pogubnu šablonu za življenje u Hrvatskoj, a to se odrazilo i dalje odražava negativno za hrvatski narod.

Spomenuti kočničari u hrvatskoj zajednici zavarani su prividom – materijalna bogatstva ih zasljepljuju, nezarađeno materijalno se ne može kontrolirati i obično ozlijedi dušu. Isti da bi prikrili istinu kao grješnici podmetnuli su UDB-u kao tajnu policiju Srbije, okupatora – eksploatatora Hrvata.

Hrvati doušnici UDB-e i KOS-a i inih srpskih institucija nesvjesno pridaju sebi neku čak i važnost, koju im okupatori – eksploatatori njihove vlastite zajednice kao žrtve, dodjeljivali i nagrađivali ih mrvicama.

Ako nisu u svome narodu kvaliteta i uzor kako bi bili u zajednici kojoj ne pripadaju, što su im Srbi i pokazali memorandumom SANU 1990.-ih godina izbacivši ih iz svojih institucija, na njihovo veliko čuđenje.

Nakon što su poslužili, vratili su se u svoju Hrvatsku zajednicu k majci koja oprašta, ali koja zna kakve je kvalitete svako njezino dijete.
Smisao je obratiti se životu – istinskim obraćenicima pripada budućnost, dakle novi život.

Danas stanje na terenu u Hrvatskoj je odraz hrvatskog duha, a samo može biti alarmantna pouka, što je Pokret za preporod hrvatskog duha prepoznao kao inverziju duhovnog i materijalnog, te uočio diverzije koje se konstantno izvode na hrvatsko biće.

Stvoreni uvjeti i odnosi su razlog neprirodnog ponašanja Hrvata – prije svega onih, na većim dužnostima u vladinim institucijama.

Tako da po izboru volje duhovno se potiskuje iza materijalnog, nema odgovornosti što zahtijeva budućnost, tj. život.
U Hrvatskoj je tendencija umirovljivanja i rasprodaja vlastitih ognjišta čime se zadovoljava gola egzistencija jučer i danas, A SUTRA? Život na Zemlji se zaslužuje do vječitog.

Tko je na strani dobra – taj se kreće i radi, živi kao čovjek, golu egzistenciju pretpostavlja – ima je, ali ima i dušu na prvom mjestu. Pokretu za preporod duha je jedan od ciljeva razotkrivanja diverzanata na život mladih Hrvata, onih koji ih stimuliraju prividom, nekim mirovinama koje ih čine nepokretnima i takve ponižene šalju u smrt, a smrt je odraz – zla duha.

Dakle nagrade su uvijek adekvatne po djelima duha – čega mnogi nisu svjesni i kockaju se životom.

Ostaje nam lustriranje kako bismo više odolijevali iskušenjima!

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #