STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.11.2011., subota


IZBORNI PROGRAM PREDSTAVILA STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


IZBORNI PROGRAM PREDSTAVILA STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

http://www.zadarskilist.hr/clanci/26112011/shz-minimalna-placa-6500-kuna

GOSPODARSKI PROGRAM ZA 300.000 NOVIH RADNIH MJESTA

Piše: Siniša Klarica
26.11.2011.
U zadarskom hotelu Mediteran svoj izborni program predstavila je i Stranka hrvatskog zajedništva. Nositelj liste i i zborni koordinator u 9. izbornoj jedinici Miljenko Marić rekao je da neodgovornost vladajućih stranaka za preuzete dužnosti zbog opstanka Hrvata u Republici Hrvatskoj, posebno zadnjih deset godina, razlog je osnivanja SHZ-a.

- Stranka je definirala 5 osonovnih hrvatskih problema: opadanje nataliteta, uništenje industrijske i poljoprivredne proizvodnje, droga kojom potencijalni porobljivači truju djecu Hrvatske, destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu i nezaposlenost. Hrvatski narod navedene posljedice mora vidjeti kao najveće probleme i više ne dozvoljavati ponižavanje i gašenje života u Hrvatskoj.

Sve to trebalo bi se rješiti implementacijom gospodarskog programa koji bi trebao privući, kažu u SHZ-u, čak preko 55 milijardi eura i otvaranjem 300.000 novih radnih mjesta. Autor tog programa, akademik Ivan Miloš, u svom programu kojeg je na tiskovnoj konferenciji iznio Goran Marinović, predviđa godišnje povećanje BDP-a od 5 do 7 posto, bez jedno jedinog eura i prodaje makar kvadrata zemlje u vlasništvu RH. Za Hrvatsku posebno važnu ulogu imaju strateški EU projekti definirani ove godine u Szczecinu Poljskoj: IMONODE, kojim je projektirana nizinska pruga Rijeka - Koper - Trst, na maksimalnoj koti 200 m nadmorske visine, NADOK-X, kojim je projektiran suvremeni transport robe na relaciji Jadran - Dunav (Središnja i Istočna Europa), INTERIM, kojim je projektiran suvremeni intermodalni prometni sustav koji osigurava sudjelovanje pomorskog, željezničkog i riječnog prometa na razini od čak 85 posto, a cestovnog do 15 posto, radi postizanja cilja "3E" (Ekologije, Energije i Ekonomije). Nažalost, kaže Marinović na tom sastanku nitko iz Vlade RH nije sudjelovao.

Na novinarsko pitanje tko su ti veliki igrači koji bi u RH uložili toliki novac jer podsjetimo, samo posljednja tranša za spas Grčke iznosi 8 milijardi eura, SHZ-ovci su odgovorili na primjeru luke Rijeka.

- Hutchinson Port Holding koji vode luku u Hong Kongu s više od 30.000 zaposlenih. Operater je to i developer u 50 luka u 25 zemalja diljem svijeta. Prošle godine servisirali su 65,3 milijuna TEU-a i ostvarili udio od 20 posto u svjetskom kontejnerskom transportu morem. Zatim su tu PSA Singapore Terminals - koji vode luku u Singapuru s oko oko 6.000 zaposlenih. Investirali su u 28 projekata u lukama u 16 zemalja. Prošle godine su ostvarili 25,14 milijuna TEU-a samo u Singapuru, a globalno ukupno 56,93 milijuna TEU-a. Nude uslugu više od 200 pomorskih linija i vezu sa 600 luka u 123 zemlje. Zainteresiran je i APM Terminals kao dio Maersk grupacije s oko 18.000 zaposlenika i 50 terminala u 34 zemlje, između ostalog u luci Rotterdam. Ostvaruju promet od 31 milijun TEU-a, te zauzimaju jedno od vodećih mjesta u svijetu u pomorstvu i logistici. Tu je i Dubai Ports World s oko 30.000 zaposlenih, 49 terminala i još 12 u razvoju u 31 zemlji svijeta. Prošle godine ostvaren promet od 43,4 milijuna TEU. Očekuju rast prometa do 95 milijuna tona u idućih 10 godina zbog niza razvojnih projekata u Indiji, Kini i Bliskom istoku, nizao je između ostalog Goran Marinović.

SHZ-ovci se zalažu za smanjenje PDV-a na 18 posto, ali i za redukciju ukupnih poreza na 25 posto. Nakon svih tih intervencija u porezni sustav, a da se pri tom ne smanje stečena socijalna prava, minimalna plaća u RH bi po SHZ-ovcima iznosila 6.500 kn.


Zagreb-Zadar, 26. studenog 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.