_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

nedjelja, 19.08.2007.

Natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta na području Promine II dio

Prije skoro četiri mjeseca, točnije 23.04.2007. objavio sam natječaj koji je raspisalo "Općinsko vijeće Općine Promina", a odnosi se na : "zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Promina".

Premda se u natječaju ne navodi da se tu zapravo radi i o bajemima u Gluvačama, lokaciji za koju su izgleda mnogi zainteresirani, upravo su oni (bajemi) "kamen spoticanja" u Općinskom vijeću Promine.

Sve bi bilo vjerojatno brzo riješeno da se nije pojavio mali problem.
Prema nekim neslužbenim informacijama na natječaj su se javili pojedini Vijećnici, ali i još neki članovi "Općinske vlasti".

I kome sada ljudi moji udovoljit?

Četiri mjeseca je prošlo, a Općinsko Vijeće Promine još nije donjelo odluku kome zamlju dati u najam, ali niti Odluku o poništenju objavljenog natječaja.

A lijepo su u natječaju napisali:

Općinsko vijeće Općine Promina donijet će odluku o izboru najpovoljnije ponude na natječaju u roku 30 dana nakon isteka roka za prikupljanje ponuda.


Priča sa bajemima se nastavlja, ali vjerojatno će se obistiniti moja pretpostavka koju sam napisao u jednom od svojih postova prije skoro dvije godine... da će se bajemi iskorjeniti i posaditi novi vinogradi.

Živi bili pa vidli.

Ako Vas zanima malo više informacija o Natječaju, posjetite moj post na tu temu (napisan prije četiri mjeseca) pod linkom.

Sad malo kao u reklamama na TV....

Ali to nije sve.... ako Vam ni te informacije nisu dovoljne posjetite web stranicu Narodnih novina i potražite broj lista: 46 od 07. 05. 2007. , i uvjerite se da uvjeti za zakup zemljišta nisu baš tako lako ispunjivi.
(Ili na navedenoj web stranici pod linkom pretraživanje, odaberite nadmetanjima upišite pojam Oklaj, i doći će te do traženog Natječaja.)


Kad čovjek pročita natječaj, pomisli kako tu nema šanse da zemlju dobije netko tko je neće biti u stanju obrađivati, netko tko neće zaposliti niti jednog čovjeka za obradu tog zemljišta, netko tko nema stručnog iskustva za vraćanje bajema "u život".

Nebi me čudilo da na natječaju prođe netko tko ne ispunjava ama baš niti jedan uvjet, ili možda samo jedan, samo je jedan maleni problemčić:

Odluku o izboru najpovoljnijih ponuda donosi Općinsko vijeće uz suglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Nadam se da će barem Ministar Čobanković dobro pogledati da li je Općinsko Vijeće izabralo na natječaju najpovoljnijeg-najboljeg kandidata.

Općinari moji, ugodan povratak sa blagdana.

Oznake: općina promina, Gluvače

- 22:44 - Komentiraj post (5) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić