Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< rujan, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





25.09.2012., utorak

Francuska pita od povrća

No bistrice i pametnice moje, pa što ne rečete da vam se više ne igra? ccccc
No dobro, pojebdnica je ..... Toxy! Ona se jedina igrala i pogodila doduše samo jedan sastojak...dobro Toxy, šalim, šalim se! Znam da se ti nikad ne igraš za prave ...
Dakle, ovaj krug igrice pujpik ne važi!
Ali važi zato ova prefina pita! Recept je stigao od moje Cime, ona ga dobila od svoje svekrve, Francuskinje porijeklom iz sjeverne Afrike. To je njihov stari recept...Cima ga je samo malo doradila(ne znam u kojem dijelu) i proslijedila ga meni! Kao podršku za pokretanje bloga! Uvijek je bila moj oslonac, slušatelj, savjetnik i saveznik u lošim i dobrim vremenima. I gdjegod da se nalazila!
Sad je ponovo na porodiljnom u Francuskoj! A ja se veselim novim receptima i našim telefonskim razgovorima!
Oni u Francuskoj imaju već gotova tijesta u kalupima. Nećete vjerovati, ali gotovih, razvaljanih (dodouše ne u kalupu već umotani u papir) tijesta za prhke pite imate u većim Konzumima. Možda u još kojem dućanu, to ne znam, ali mi javite svakako. I svakako isprobajte ovu pitu, oduševit će vas.

Potrebni su vam:
1 paket tijesta za prhke pite ili lisnatog tijesta

maslinovo ulje
2 tikvice (oguljene i izrezane na kockice)
1 patlidjan (oguljena i izrezana)
150 g svježih sampinjona (može i konzerva, ali ih tada isperite)
sol, papar
konzerva narezane rajcice
1 zlicica secera
2 lovorova lista
majcina dusica (ili origano)
200 g domaće šunke, pršuta ili mesne slanine
100g ribanog sira

Na maslinovom ulju poprziti tikvice. Kad malo potamne dodati patlidjane(patliđane prije upotrebe nasolim, procijedim pa još 5 minuta stavim u mlijeko) i nastaviti prziti. Zatim dodati sampinjone, popapriti i posoliti.
Nakon par minuta dodati konzervu rajcica, zlicicu secera, lovorov list, malo majcine dusice (ili origana, zavisi o ukusu) te zaliti s malo vruce vode.
Kuhati na laganoj vatri, sto dulje to bolje (cca 20min), uz povremeno mijesanje (po potrebi jos doliti vruce vode).
Kad je skoro gotovo, u drugoj tavici, poprziti mesnu slaninu i kad je gotovo, umijesati slaninu (bez masnoce koju pusti u tavicu) s povrcem. Jos kratko sve prokuhati.
Razvaljati lisnato tijesto u okrugli kalup s podignutim rubovima,izbosti vilicom. Peci 15-20min na 180, pa zaliti s povrcem i posuti naribanim sirom. peci jos 20-tak min.


Francuska pita od povra

Teo, vjerujem da je jako fina ako izbaciš slaninu i staviš češnjak! Zapravo vjerujem da je super!
Uživajte!
- 13:53 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se