Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





31.03.2011., četvrtak

Knedle od dizanog tijesta

Evo me opet!
Ne, nisam vas zaboravila, nisam prestala kuhati...jednostavno ne stignem iz nekoliko skica koje imam složiti suvisli tekst. Nisam baš ni spremala tako puno delicija u posljednje vrijeme, a poriluk vam se ionako ne sviđa.
Da ne duljim previše, evo jednog starog recepte- mog najdražeg priloga. Recept je od jedne sad već pokojne gospođe iz Požege, bake mojih ex cimerica.
Nije vam potrebno dugogodišnje vrzmanje po kuhinji da biste ga napravili. Mana mu je jedino što ćete zaprljati tonu suđa.
Ali isplati se, vjerujte mi! Obožavaju ih svi koji su ih probali!

Za 2 osobe vam je potrebno

Za tijesto:
1 jaje
2 dcl mlijeka
2 žlice ulja
25 dkg brašna (3/4 oštrog, ostalo meko)
1/3 svježeg kvasca
sol

7dkg prženog kruha

Za preljev:
5dkg maslaca
1 dcl kiselog vrhnja

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Kad se udupla umiješajte popržene kockice kruha. Velikom kuharskom žlicom vadite knedle i stavljajte ih u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte ih s obje strane 10 do 15 minuta, vadite i slažite u vatrostalnu zdjelu, prelijte preljevom. preljev napravite tako da istopite maslac i vrhnje, kad zakuha pustite da lagano prokuha pa prelijte po zapečenim knedlama.
Sve skupa zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne porumeni.

Meni nikad ne stignu porumeniti cerek

Photobucket

Servirajte uz neki dobar saft. Imam jedan mračno dobar za preporučiti...uskoro, nadam se!!
- 07:00 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se