Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





08.03.2011., utorak

Pita od poriluka

Znam, nije me bilo neko vrijeme, a onda opet poriluk! Šta da radim kad ga obožavam i kad mu je sezona? A pita je stvarno jednostavna i fina- svakako za isprobati! Poslije će vam biti na "standardnoj ponudi"- obećajem! Obećajem i da ću vas nakon ovog pustiti na miru s porilukom, na neko vrijeme!
Ako ste baš totalni porilukomrsci probajte ovu verziju s gljivama na primjer. Uglavnom, tijesto je savršeno, a jako jednostavno.

Za pitu od poriluka pripremite:

za tijesto
25 dkg brašna (2/3 oštro, ostalo glatko)
15 dkg maslaca ili margarina
2 jaja
sol po želji

za nadjev
30 dkg poriluk
4 dkg maslaca
2 dcl vrhnja za kuhanje
10 dkg Ementalera
2 jaja
sol
bijeli papar
muškatni orašačić

Od brašna, jaja, maslaca i soli umijesite tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i pustite da odstoji pola sata u hladnjaku. Razvaljajte i stavite u namašćen lim ( radila sam u limu 22 x 34 cm), prekrijte alu folijom i pecite 15-ak minuta u pećnici ugrijanoj na 180°C.
U međuvremenu priredite nadjev: Na maslacu kratko (cca 5 minuta) popržite poriluk. U zasebnoj posudi izlupajte jaja, dodajte vrhnje, začine i naribani sir. Po želji možete dodati i malo kravljeg sira. Sve skupa dodati poriluku, promješati i preliti po napola pečenom tijestu.
Napola pečeno tijesto će vam izgledati vrlo nejestivo i kao totalni promašaj.

Photobucket

Al ne brinite, to je OK, meni tako izgleda svaki put, a pita uvijek bude za prste polizati njami. Sve skupa peći još cca 20 minuta, dok ne porumeni. Predlažem da malo pojačate pećnicu, na 200°C kako bi vam stvarno porumenilo u tih 20 minuta. Rumenija je ukusnija!

Photobucket


Za slijedeći put, obećavam nešto slatko! Sigurno će vam se svidjeti! I obećavam da će biti uskoro!

P.S. Sretan vam dan žena!
- 06:29 - Komentari (9) - Isprintaj - #