Propala slovenska invazija Istre

02 ožujak 2014



Pukim je slučajem spriječena dugo planirana slovenska invazija Istre. Naši su susjedi odlučili iskoristiti trenutak dok su oči cijelog svijeta uprte na sukob Rusije i Ukrajine oko Krima, te okupirati naš najveći poluotok, kako bi na njemu izgradili vlastitu vojnu luku u koju bi smjestili bojnu barku iz sastava ratne mornarice. Prema nekim informacijama taj im naš teritorij treba i za izgradnju skijaške skakaonice, kako im skakači ne bi više završavali u Austriji ili talijanskim teritorijalnim vodama.
Invaziju je osujetio i spriječio mužjak sredozemne medvjedice.
Slovenski su se komandosi iskrcali na obalu kraj Rovinja, obučeni u kostime sredozemne medvjedice. Kako je ovih dana ta životinja često viđena na našim obalama, a u tijeku je i karneval, zaključili su kako tako maskirani neće na sebe privući veliku pozornost. Dalje im je bio plan preuzeti lučku kapetaniju i tunel Učku, te tako kontrolirati cestovni pristup Istri, dok im ne stigne pojačanje.
No, na nesreću elitnih pripadnika slovenske vojske, kada su se iskrcali i počeli polako puzati prema kopnu, u kostimima koji su ih dosta sputavali, u blizini se zatekao pravi mužjak sredozemne medvjedice. Vidjevši toliko pripadnika svoje vrste na okupu, osjetio je spolni nagon i nasrnuo na prvog komandosa koji mu se našao u blizini. Na nesreću, radilo se o zapovjedniku desantnih jedinica, poručniku Primožu M. ( 48). Slučajni su prolaznici primijetili da nešto nije u redu tek kada su čuli da jedna medvjedica u klinču zapomaže na slovenskom, a ostale, poredane u krug, joj daju savjete, također na slovenskom jeziku.
Pozvali su policiju, koja je u trenutku dolaska zatekla slovenskog bolničara kako pomaže šokiranom zapovjedniku. Policajci su u prvi mah ostali zapanjeni do kojeg je stupnja sredozemna medvjedica evoluirala, toliko da imaju vlastitu medicinsku službu. Kada su shvatili o čemu se radi, pohapsili su sve slovenske vojnike.
Jedan se specijalac ipak uspio probiti i krenuti na Učku. Pred Pazinom je šokirao lovce u redovitom nedjeljnom opijanju na svježem zraku. Kada su lovci pozvali policiju i objasnili policajcima da je pokraj njih šumom protrčala sredozemna medvjedica naoružana jurišnom puškom AK- 47, policajci su ih sve razoružali i odveli na hitno medicinsko vještačenje.
Toga posljednjega slovenskog komandosa razoružao je i uhitio čuvar u jednom pazinskom supermarketu. Čuvaru je, naime, bilo sumnjivo da sredozemna medvjedica pod prijetnjom oružja traži cigarete Filter 57, za koje ni on ni prodavačica nisu čuli

Oznake: rat na vratima

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.