Pokret

Za dva sata sam se probudila, i krenula se pakirati. Neke sitnice kao npr. šminka, nakit, neke kopče i gumice za kosu sam spremila na bezjački način. Kad sam to spremila, uzela sam štapić, i sve ostalo spakirala pomoću magije. Stvari su se spremile u kofer a ja sam otišla u kupaonicu da operem zube i sredim se. Lanina frizura je još uvijek držala, tako da to nisam dirala, ali sam morala prekriti podočnjake, koji su mi ostali kao posljedica ne(spavanja) dva sata. Oko 8. su se svi ostali probudili, jer je od pola 9 do pola 10 bio doručak, a vlak je kretao u 11. Na doručku nas nije bilo mnogo. Skoro polovice Rawenclava, Slytherina, Hufflepuffa i Gryffindora nije bilo na doručku. Ja, Cornelius, Ela i Kim smo sjeli za stol. Pojela sam prepečenac sa džemom, i malo popričala sa njima.
Ja: Cornelius, šta se to događa sa tobom i Yocelin, nekako ste mi bili prisni jučer?
Cornelius: Što bi se događalo? Mi smo samo prijatelji.-odgovorio je sa pomalo zagonetnim smiješkom
Ella: Da sigurno. Ali ne brini, ionako će nam Yocelin sve ispričati.-rekla je Ella veselo
Ja: Ajde vas troje, požurite sa tim jelom. Uskoro ćemomorati krenuti.-požurivala sam ih jer su imali pretrpane tanjure hranom a jedva da su nešto takli
Kim: Polako Leda, imamo vremena. Reći će kad trebate krenuti. A uostalom sad je ph i 5 min, a ja i Ella ostajemo ovdje.
Ja: Ajoj da. Zaboravila sam to. Oprostite na požurivanju, ali ovo mi je prvi odlazak kući pa još neznam kako to sve ide.
Ella: MA sve u redu. Svi ćete se sakupiti dolje u predvorju i odvest će vas na peron. Ništa posebnije nego kod dolaska.
Malo sam se smirila, ali svejedno sam otišla prije njih sa doručka da provjerim jesam li sve spremila. Kad sam se vratila Amanda je baš vadila Kitty iz kofera u kojem se Kitty igrala.
Amanda: Ej, vidim da si ti već spremna.
Ja: Da, odmah ujutro sam sve spremila da poslije nebudem u žurbi.
Amanda: Leda?-uzela je Kitty u naručje i pogledala me nekim čudnim pogledom
Ja: Molim Am?
Amanda: Jesi se ti ikad zapitala zašto je tvoja Kitty još uvijek mačić. Mislim nije nimalo porasla od kada sam ja ovdje.
Ja: Nisam Am, ali sad kad si spomenula… Čekaj!?-preobrazila sam se u mačku
Ja: Kitty zašto ti nisi ništa porasla?
Kitty: Znala sam da ćeš me to jednom pitati, ali mi je čudno da si tek sad primijetila. Vidiš, mi Liobitske mačke nikad ne odrastemo. Starimo kao i sve ostale, no ne rastemo, ali smo zato puno inteligentnije od ostalih mačaka, i možemo razgovarati sa gotovo svim životinjama.
Ja: A zato se ti i Boni tako dobro slažete!-rekla sam veslo
Preobrazila sam se nazad u čovjeka i sve ispričala Amandi.
Amanda: Liobitska mačka? Čitala sam nešto o njima. P a to je super!
Ja: Da, je. Nego jesi li vidjela Bonija?
Amanda: Ne jutros…
Ja: Boni, Boni!?! Di si ti šašavi psu?
Tražila sam ga po cijeloj spavaonici, a onda otišla u Društvenu i vidjela Bonija kako uništava kapu koju je Hermiona napravila za vilenjake. Uzela sam ga u ruke i otišla nazad u spavaonicu.
Amanda: Možda je gladan!?
Ja: Sigurno je, a ja sam bila toliko uzbuđena zbog odlaska kući da sam zaboravila ponijeti nešto za njega sa doručka.
Pogledala sam na sat koji je visio na zidu u spavaonici. Bilo je 5 minuta do pola 10. Požurila sam da stignem. Kad sam ušla u Veliku dvoranu bila je punija nego kad sam ja otišla sa doručka. Izgleda da su neki zaključili da bi se ipak mogli dići iz kreveta i pojesti nešto. Došla sam do našeg stola, pozdravila Freda, Georga i Ginny koji su u pravo završili sa doručkom. Uzela sam ono što je ostalo od salame za Bonija i stavila je u vrećicu, i uzela samn dva peciva sa čokoladom za Amandu, te krenula prema društvenoj. Usput sam vidjela Doru, Seamusa, Cady i Lucasa. Samo sam prišla Lucasu i nježno ga poljubila, jer je bio u nekoj žustroj raspravi sa Dorom (a s kim bi drugim i bio :) )
JA: Evo me!- kad me Boni vidio da sam ušla u sapvaonicu počeo je luđački brzo mahati repom
Ja: Izvoli Amanda, uzela sam ti dva peciva sa čokoladom, pošto sad više ne stigneš na doručak.
Amanda: Hvala, spasila si me. Baš sam ogladnila.
U 10 i 15 su u sobu došle blizanke, legle su u kreve i zaspale. Amanda i ja smo još amlo otišle u društvenu da s epozdravimo sa onima koji ostaju. U društvenoj su bili Lucas, Dora, Lana i Yocelin. Lucas me poljubi i sjela sam mu u krilo u naslonjač.
Ja: Dakle Yocelin. Što se to jučer zbivalo sa Corneliusom?
Yocelin: Ništa. Mi smo samo prijatelji, a i meni se sviđa netko drugi, ako si slučajno pomislila na to da bi Cornelius i ja mogli biti zajedno.
Lana: Ali jučer ste izgledali tako, pa, nerazdvojni… Svi smo to primjetili..
Yocelin: On je drag dečko ali mi se ne sviđa na taj način.
Lana: Dobro, kako ti kažeš..
Lucas: Moramo polako krenuti prema hodniku.-rekao je pogledavši na ručni sat
I tak smo otišli svaki po svoje kofere i pridružili se skupini učenika, koji su već spremno čekali polazak.



P.S. Evo i taj post za koji vam opet ne stignem javiti, nadam se da se nećete ljutiti... pozdrav od Lede... :D

21.04.2007. u 14:52
° 89 thoughts of the world ° Print ° # °

BAL 2.dio

Kad su se svi parovi konačno okupili u Dvorani, Dumbledore je održao kratak govor.
Dumbledore: Želim vam, da se zabavite danas, i da sutra sigurno stignete svojim kućama. Svi koji će ostati, ili oni koji se požele ranije vratiti, vrata Hogwartsa uvijek su vam otvorena. A sada zaplješćite našem zboru, koji će već tradicionalno otpjevati nekoliko pjesama, a kasnije vam sviraju Čudnovate sestre. Uživajte!
Zapljeskali smo i zatim je zavladala tišina. Zbor je počeo pjevati, i znala sam što slijedi. Naime McGonagallica je Lanu, Yocelin i mene (nas koje smo učile dečke plesati) zadužila da započnemo ples nakon što zbor počne pjevati svoju drugu pjesmu. Tek sam se sad sjetila, da sam zaboravila to reći Lucasu. Bila sam sigurna da će me ubiti zbog ovog, lagano sam ga povukla za rukav i počela mu šaptati na uho.
Ja: Lucas, molim te, oprosti mi, ali zaboravila sam ti reći da moramo otvoriti ples.
Lucas: Molim! Pa kako si mogla. I sama znaš da ja ne plešem.
Ja: Da, Lucas, ali jednostavno sam zaboravila. I molim te da učiniš to, za mene.
Lucas: Ali kako, pa nismo ni vježbali.
Ja: Ma samo pusti mene da vodim.
Lucas: Ali ne bi muškarac trebao voditi.
Ja: Da bi. Ali trenutno ovdje nema ni jednog.-nasmijala sam se
Lucas: Baš ti hvala!-namrgodio je lice «Ali imaš DONEKLE pravo. Ja ni neznam kako se vodi.»-ovo donekle bilo je posebno naglašeno.
Kad smo se Lucas i ja konačno dogovorili, zbor je završio prvu pjesmu, i počeli su sa drugom.
McGonagallica je samo pogledala u našem smjeru i klimnula glavom. Uzvratila sam klimanjem, pogledala Lanu i Yocelin, i krenula sa Lucasom prema plesnom podiju. Za čudo još nam je i sasvim solidno išlo. Anna i Stacey su imali malih problema u početku, ali nije se to baš jako vidjelo. :D Ali su zato Yocelin i Cornelius bili savršeno usklađeni. Nakon nekoliko trenutaka pridružili su nam se i Hermiona i njen pratioc, Keira i Seamus, i još mnogo parova. Usput sam vidjela Isabell kako nosi punč u ruci, i kreće prema Malfoyu. On je stajao sa nekom djevojkom i gledao kako mi plešemo. Isabell je prošla pokraj njega i odglumila kao da ju je netko pogurnuo te izlila sav punč Malfoyu po odjelu. Odmaknula se od njega, a on je izjurio iz Velike Dvorane, a Isabell se tada počela nekontrolirano smijati zajedno sa Dorom, Harryem, Annom i Mary... Nakon što smo otplesali par plesova, i zbor je završio, počela je prava zabava. Čudnovate sestre su odlično svirale, i svi smo plesali. Svi smo se odlično zabavljali. Za vrijeme kratke pauze, Dora je krenula u izvršenje svog izazova. Prišla je Ronu odostraga i uštipnula ga za guzicu. Ron se refleksno okrenuo.
Ron: Hey! Što je sss tobom, šttta to raaadiš…- bio je zbunjen
Dora: Ooo, od kad ti mucaš.-izbjegavala je odgovor
Ron: Od kad me druge cure štipaju za stražnjicu!-sad je već normalno govorio «A ti mi još uvijek nisi odgovorila na pitanje..»
Dora: A ni neću.-okrenula se na peti i krenula prema Seamusu koji je bio još zbunjeniji od Rona
Seamus: Što je to sad bilo!?
Dora: Ma, jednostavno mi je došlo.-nasmijala se
Seamus: Meni nije smiješno…
Dora: Ah, šta ti ja mogu. Ali ajde, imaš pravo na objašnjenje.- i tada mu je Dora sve ispričala, jer to joj nismo zabranile. Samo smo joj zabranile da Ronu kaže bilo šta.
Svi smo polako ispijali sve što nam je došlo pod ruku jer nam je bilo užasno vruće. Tada je Dora počela raspravu o Malfoyu.
Dora: Jeste mu vidjeli izraz lica kad ga je zalio sav onaj punč!-počela se smijati
Harry: I kako je istrčao iz dvorane psujući. Nema psovke koju nije izrekao.-i on se nasmijao
Seamus: Jedino mi je bilo malo žao one njegove pratilje, jadnica je ostala sam.- tu ga je Dora ošinula pogledom, on je samo blago uzvratio pogledom tipa «oprosti, neću više». Ali nisu izrekli ni jednu riječ, vidjelo se da se razumiju.
Ja: Mislim da se ona već snašla.-pokazala sam prema njoj
I imali smo što vidjeti, jedno vrijeme se nabacivala nekom Rawenclavu a zatim ga je i poljubila.
Lucas: Ona stvarno ne gubi vrijeme.
Mary: Prava slytherinka.-tiho je prokomentirala i tada smo se svi počeli smijati
Sestre su ponovno počele svirati, a mi smo dalje otišli plesati. Cornelius i Yoelin su cijelo vrijeme bili zajedno. Tko zna, možda se i tu nešto razvilo. Plesali smo do pola 4, a tada je bal završio. Otišli smo u spavaonice, presvukli se, i mi neki, kojima se nije spavalo (Dora, Ja, Mary, Ron i Amelia) smo do 5 razgovarali u društvenoj. Kad je i nas već svladao umor, otišli smo u spavaonice. Zaspala sam sretna jer je sve bilo savršeno.

09.04.2007. u 21:29
° 60 thoughts of the world ° Print ° # °

BAL 1.dio

Nakon što sam se odmorila, krenula sam na spremanje. Imala sam tri sata do bala, pa sam Išla sam posjetiti Lenu prije nego sam se spremila. Imala je pripremljenu prekrasnu zlatnu haljinu koja je prije pripadala njenoj majci. Sigurna sam da će u njoj izgledati predivno. Malo sam se tamo zadržala i vratila se nazad. Otuširala sam se, oprala kosu, osušila je i krenula k Lani da mi složi frizuru. Lanina prekrasna haljina bila je prebačena preko stolice.


Image Hosted by ImageShack.us
Lanina haljina:

Ja: Hy! Lana, imaš vremena da mi složiš neku frizuru.
Lana: Naravno Ledice, uvijek! E da, htjela sam te pitati ako bi mi mogla posuditi onu tvoju ogrlicu za večeras.
Ja: Ma naravno. Dođi kasnije do mene da ti je dam.
Lana: Ok, a sad na posao.
Lana je super vješto ukročivala moju inače teško ukrotivu kosu i za kojih 20 minuta frizura je bila gotova.
Lana: Evo Leda, gotovo je. Nadam se da će ti se svidjeti.
Otišla sam do ogledala i skoro pala na guzicu.
Ja: Lana!! Frizura je savršena! Hvala, hvala, hvala!!!


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Moja frizura:

Lana: I drugi puta!-smijala se mojem veselju
Ja: Vjeruj mi da će ih sigurno biti.
Zadovoljno sam krenula prema sobi, a do Lane i Cady su na frizuru došle još Kim i Amanda. Kad sam došla u sobu, čekala me Enika za šminkanje. I ona je bila oduševljena mojom frizurom.
Enika: Frizura ti stvarno izgleda super!
Ja: Hvala! To je sve Laninih ruku djelo.- nasmijala sam se i bacila se na posao
Baš kad sam pomislila da je ona jedina, čula sam Eniku kako govori.
Enika: Doći će ti još i Ella i Yocelin. Ali su one trenutno kod Yocelin u spavaonici jer Ella posuđuje nekakvu torbicu.
Ja: Aha, Ok onda moram malo požuriti.
Enika je imala zelenu haljinu, koja je prekrasno bila iskombinirana u svijetlo i tamno zelenim tonovima. Tako sam je i našminkala, u zelenim tonovima. Ubrzo smo završile.
Enika: Hvala ti Leda! Super je. Meni bi trebalo 100 godina da se tako našminkam.
Ja: Ma nema na čemu.
Već je bilo 19.50, kad su došle Ella i Yocelin. Ubrzo je za njima došla i Lana po ogrlicu. Kad sam našminkala Ellu i Yocelin, došla je Isabell već spremna da na požuri.
Isabell: ajde cure, malo života, već je 20.15.-tada je malo pogledala po sobi. Vidjela je da ja još nisam ni obučena ni našminkana, da je Lana još uvijek raščupane kose. «Leda, Lana, ajde vas dvije! Neće vas svi čekati. McGonagallica je rekla da svi moramo biti tamo barem 10 minuta prije… «-tako je ona nastavila svoj dijalog dok sam ja davala Lani ogrlicu, i kretala prema ormaru.


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Ogrlica koju sam posudila Lani i Moja haljina


Isabell je izašla iz sobe, Yocelin i Lana također, Amanda se vratila od Cady sa odličnom frizurom. Obukli smo se i sredili do kraja. Bilo je 20.40 kad je Hermiona došla do nas. Izgledala je super!
Hermiona: Jeste gotove, dolje su samo Dora, Isabell, Jade i ja. Ajde požurite malo i budite uzor mlađima.
Ella: Evo, evo, stižemo.
Hermiona je odmarširala van iz naše spavaonice. Završile smo sa uređivanjem, i prije izlaska iz sobe se svaka još jednom pogledala u zrcalo. Bile smo zadovoljne svojim izgledom. Sišle smo niz stepenice, kad sam pogledom prošla Društvenom izgledalo mi je da je tu malo više cure nego što je Hermiona rekla. Skoro sve cure, osim Dore i još dvije koje nisam poznavala, su imale haljine. Polako smo kretali prema stepenicama koje su bile predviđene za cure. Naime, bilo je dogovoreno da tvoj pratilac ne vidi kako izgledaš. Zato je mene Lucas toliko nagovarao da mu pokažem haljinu, ali nisam. :) Stepenice su se križale u polukrugu, i svaki par je imao točno određeno vrijeme kad kreće. Profesorica McGonagall je predstavljala parove. Dečki su kretali sa desne, a cure sa lijeve strane. Čula sam McGonagallicu kako govori: «Lena Sirina Ann van Persie i Michael Lovery» začuo se pljesak , za njima su bili Dora i Seamus, pa Lana i Stacy, a nakon Keire i Seamusa smo bili ja i Lucas. Neznam zašto ali bila sam malo nervozna. Valjda zato jer je već dosta parova bilo dolje, i znala sam da će mnogi pogledi biti uprti samo u nas.
«Leda Steilles i Lucas Riddle»-najavila je McGonagallica. Polako sam krenula prema dolje. Pogledala sam prema svim tim parovima koji su već bili dolje. Svi su bili tako sretni, nasmiješeni. Vidjela sam Lenu, koja je očito primijetila da sam nervozna, kako potvrdno klima glavom. Bila je nasmijana, sretna. Već dugo je takvu nisam vidjela, i bilo mi je jako drago zbog nje. Kad sam shvatila da se bližim križanju, a da još ni jednom nisam pogledala u Lucasa, pogledala sam ga ravno u oči. I na njegovom licu bio je smiješak, i zaprepaštenje. Nisam znala o čemu se radi. Kad smo došli jedan do drugog, pogledao me, i na očigled svih poljubio. Stajali smo tako na križanju koji 10 sec koliko je trajao poljubac, i svi su gledali u nas, i pljeskali, smijali se i zviždali. No nisam marila za to. Nije me smetalo, iako da mi se to dogodilo sa nekim drugim sigurna sam da bi propala u zemlju od srama. Sa Lucasom je bilo drugačije, u jednom trenutku imala sam osjećaj da je vrijeme stalo, da smo sami, samo nas dvoje, i naša ljubav. Lucas me pogledao u oči, i tiho prošaptao.
Lucas: Volim te! Izgledaš predivno, i želio bi da ova večer nikad ne završi.
Nisam ništa rekla, samo sam ga čvrsto stisnula za ruku, i nastavili smo dalje. Kad smo došli do Lane i Stacya, Lana se samo smješkala.
Lana: I kad će svadba?-nasmijala se. «Izgledate prekrasno, sretno…»
Ja: To je zato jer i jesmo sretni.-još sam jednom pogledala Lucasa u te njegove duboke oči.
Velika dvorana izgledala je prekrasno. Svijeće su lebdjele nad nama, strop je bio začaran tako da su se vidjele zvijezde i mjesec. Od pića bilo je bundevinog soka, klinčić vode i punča (ali bezalkoholnoga). Hrana je bila raznolikija no ikad. Polako smo proučavali sve i čekali da i posljedni parovi siđu.

Evo još par slikica:

Image Hosted by ImageShack.us
Cadyna haljina

Image Hosted by ImageShack.us
i Amandina haljina

Image Hosted by ImageShack.us
Dorin komplet

Image Hosted by ImageShack.us
i Yocelinina haljina

Nastavlja se…

P.S. Oprostite na malo dužem ne pisanju posta. Nadam se da je ovaj poduži post barem malo nadoknadio moje ne pisanje. Drugi dio posta ću objaviti za par dana. I cure, nadam se da se nećete ljutiti na mene što sam vam sama ovako odabirala haljine, i oprostite ako se nekome ne sviđa.
Pozdrav od Lede….

05.04.2007. u 15:06
° 35 thoughts of the world ° Print ° # °

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


design: moi

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (5)
Siječanj 2007 (6)
Prosinac 2006 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


comments no/si?

Opis bloga

Ovo je moja E-mail adresa ako me netko treba:


ledawitch@net.hr

a za MSN i ICQ mozete pitati preko maila

i'm in gryffindor!

be sorted @ nimbo.net


















Faith is believing in something when common sense tells you not to.

Always there...

How many moments in life can you point to and say: "That's when it all changed."

Leda

ovo sam ja Leda Steilles.
-Gryffindor, 6. godina
-emotivna
-zbrkana
-otvorena
-vesela

Haley
Haley Joy Heron
Gryffindor, 6. godina
-vječni optimista
-"štreberica" =D
-rame za plakanje
-utjeha

chad
Lucas Riddle
Gryfindor, 7.godina.
-metlobojski fanatik
-racionalan
-impulzivan
-voljen
-nekad moj
"Tvoja me snaga vrijeđa..."

Lana
Lana Roberts
-Gryffindor, 6. godina
-društvena
-nasmijana
-suosjećajna
-brižna...

Photobucket
Mary Matthews
-Gryffindor, 5. godina
-podrška
-utjeha
-nasmijana
-posebna

Photobucket
Dora Lily Mist
Gryffindorka, 6. godina
-sarkastična
-cinična
-inteligentna
-svoja

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Simon Label
Bivši Gryffindor
-smiren
-racionalan
-realista
-jedinstven