Komentari

blokirani.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Blokirani

    U vrijeme adventsko ...

    avatar

    14.12.2016. (21:14)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    meni smetaju one face iz tvog prošlog posta... a svako malo ih se vrti po tv....
    i ča mi preostaje... vengo prominit program.. oli još bolje izgasit TV ..

    e pa tako i oni ča in smeta Božić .. neka lipo zatvore oči i ne gledaju :)

    avatar

    14.12.2016. (21:25)    -   -   -   -  

  • križar

    Moj otac je bio Grinč, kad se za njeg još nije ni znalo, cijelo djetinjstvo i mladenaštvo mi je u njegovoj kući bilo za Božić - mračno, pa ja sad pretjerujem.Volim blagdane meni je to osjećaj i radost - ne smeta mi ni kič,ni komercijalizacija,ni konzumerizam, ja sam ko svraka volim kad šljašti, blješti blinka- ništ, mi ne smeta i dapače neg svako po svom kako voli- posebice volim kad na Badnju večer unesem sijeno ispod stola.

    avatar

    14.12.2016. (21:37)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    božić smeta govnima, ali gori su oni šta ga kobajagi slave

    avatar

    14.12.2016. (22:05)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Nekada smo ga morali potajice slaviti, ma neka bliješti i sjaji do neba :):)

    avatar

    15.12.2016. (10:16)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Riječ -blagdan- sama po sebi je najvjerojatnija narodna izvedenica iz riječi –blagodarenje- a što označava Službu Božju, i ostalo izvedeno iz te riječi ima značenje vezano za crkvene običaje. Blagodariti znači ujedeno i zahvaljivati (Bogu) Ta i slične riječi su iz konteksta tkz. crkvenog rječnika. Te riječi i izvedenice je u većem djelu preuzela istočna kršćanska crkva ( pravoslavlje, kopti…)
    Sama riječ Blagdan uglavnom se spominje u hrvatskom jeziku, iako crkveni izraz, koristi se i u svakodnevnoj upotrebi. Blagdan, sam po sebi, ne predstavlja nešto određeno, ali u kombinaciji ; Blagdan Isusova porođenja, Blagdan Sveta tri kralja, Blagdan uskrsnuća, Blagdan svih svetih.. itd. dobiva smisao.
    Kako se riječ Blagdan koristi i izvan crkvenih događanja, često , sasvim krivo, zamjenjuje riječ praznik.
    Riječ Blagdan koriste i katolički svećenici, pa je riječ prihvatljiva svim katoličkim vjernicima, koji poznaju kalendar vjerskih i crkvenih zbivanja.

    Sretan Božić ili nešto drugo ….

    Ono što više bode u oči je olako prelaženje nas katolika preko naših utvrđenih vjerovanja koja nam je putem katekizma zadala naša crkva. Stvar je crkvene slave koja je definirana imenom i danom događanja. Dakle, za nas katolike je rođenja Isusa vrhunski događaj, utkan u naše vjerovanje i slavimo ga na nama svojstven, ili propisan način. Ako je taj događaj označen na dan 25. prosinca, onda ne može biti ni jedan drugi dan istog značenja. Pa je razumljivo da se ljudi u duhu zbivanja obraćaju jedni drugima s Sretan Božić, Čestit Božić, Blagoslovljen Božić.
    Kao očitovani katolički vjernik držim da je neprimjerno , nakon slavlja u katoličkom duhu, ponoviti slično slavlje pod nazivom –hristos se rodi- ili bilo koji drugi oblik, jer to sve dalje od mojeg nije opisano u katoličkom nauku. Dakle, sva ostala slavlja su nevaljala, protivna mojem katoličkom nauku, nevjernička.
    Nikad se neću staviti u položaj da nekomu, izvan mojeg katoličkog uvjerenja, čestitam nekakvog hristosa koji se rodio u nekakvo drugo vrijeme. Jer kada bi to bilo ili je nekomu svejedno, onda taj nije vezan za svoje crkveno uvjerenje. I pogrešno je vjerovati da se time čovjek kulturno izopćio, jer tuđa vjerovanja nisu i moja. Ali ako , zbog lažnog kulturnog osjećaja, pogazim svoja vjerska načela, onda se ne mogu pozivati na svoje vjersko opredjeljenje. Moja je vjera jedina prava !

    avatar

    15.12.2016. (13:33)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Odličan post za ovo blagdansko vrijeme. Zanimljiva je ona Neda Ritz, kako joj je jezik zapalacao kao guji u Šumi Striborovoj! Sve finjak do finjaka, a onda joj izleti opaki gujin jezičac i razotkrije svu tu finjačku zabludu! Fuj!

    avatar

    15.12.2016. (13:55)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Na ovom svijetu je previše "učitelja", a premalo učenika ;)
    P.S. Očito si kod mene previdio količine, ili nisi ni čitao,
    ali dobro, i kako god, Sretan ti Božić i svako dobro.

    avatar

    15.12.2016. (23:52)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Vjera i ispovijedenje vjere pravo je pojedinca, obitelji i to pravo nitko nikome nemože uzeti. No nametanje vjere i ponašanja prema vjerskim uzusima nije ničije pravo. Pod ovime mislim na uvlačenje vjere u vrtiče, škole, javne ustanove, javni život, na kojekakve vjerske organizacije koje čitavom društvu nastoje nametnuti svoje vjerom sužene poglede na svijet i život (oduzimanje ljudskih prava istospolnim zajednicama, proglašavanje bolesnošću spolnih oprijedljenja koja nisu isključivo podjele na muško-žensko, nametanje odgoja u školama po principu "kako to rade pčelice i donose rode" ... onaj užas od javnog kamenovanja djevojaka i žena koje su odlučile da je i abortus njihovo pravo na njihovo tijelo). Poštujem svakog vjernika i njegovo pravo iskazivanja vjere sve dok se to ne pretvori u nametanje i omalovažavanje moga pogleda na svijet oko mene u kome vjera nema mjesto. Sve dok je takav odnos, svakome ću čestitati njegov vjerski blagdan, u ovom slučaju Božić.

    avatar

    16.12.2016. (00:26)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    @More, što kažeš na recimo kad bi recimo, hipoteski, druga strana napisala ovo:

    No nametanje liberalizma i ponašanja prema liberalističkim uzusima nije ničije pravo. Pod ovime mislim na uvlačenje liberalizma u vrtiće, škole, javne ustanove, javni život, na kojekakve liberalističke organizacije civilnog društva, okupljenih oko liberalističkih načela, koje čitavom društvu nastoje nametnuti svoje sužene poglede na svijet i život: davanje ljudskih prava pedofilskim zajednicama, proglašavanje pedofilskih spolnih opredjeljenja koja nisu isključivo rezultat podjele na odrastao odrasla osoba - dijete, nametanje odgoja u školama po principu "kako to rade čiko i djevojčica, čiko i dječaćić, teta i djevojčica, teta i dječaćić" odnosno kao je jedni pravi odnos onaj muško-muško i žensko-žensko, sve ostalo je nakaradno i bolesno" ...

    Što se tiče javnog kamenovanja djevojaka i žena koje su odlučile da je i abortus njihovo pravo na njihovo tijelo, stvar je vrlo jednostavna. Ubojstvo zametka i fetusa smo proglasili milosrđem, pa smo ozakonili kako to nije ubojstvo, dok smo ozakonili ubojstvo osobe koja hoda na dvije noge. Abortus je ubojstvo. To će ti reći i žena koja se je na njega odlučila pa to učinila, i liječnik koji joj je to napravio, a i većina ostalih. Radi se o ljudskom biću, kog, u jednoj fazi zovemo zametkom, kasnije fetusom, pa onda čovjekom, no i tu ima puno međufaza. Iz tog zametka, preko tog fetusa pa do trenutka kad smo prvi puta javno pred drugima zakmečali, da nas mogu čuti, potekli smo svi mi. Pa kad bi netko, recimo, ubio mene ovakvog, ti bi rekao - to je ubojstvo (bar se nadam), baš kao što bi ja rekao u tvom slučaju. No za razliku od tebe, ja ću reći i to kako je ubojstvo zameta, kasnije fetusa, također ubojstvo.

    Postavio si pitanje prava raspolaganje svojim tijelom, no pravo pitanje je ono koje dolazi rije njega. ako ne želim dijete, jesam li učinio ili učinila sve da spriječim ubojstvo. Dakle, radi se o preventivi, na koju je netko zaboravio, kao što je zaboravio da "nakon jebanja nema kajanja". Onih par iznimaka u vezi abortusa, kad je on opravdan, ionako spominje i medicina i zakon i filozofija i religija. Dakle, radi se o onih 99% ubojstava koje neki proglašavaju opravdanim, a drugi ne. Uostalom, pitaš li normalnu ženu, svaka će ti na samo priznati kako je abortus ubojstvo, no većina će ih, u ime "politički nametnute korektnosti" koje je u neku ruku i tema mog posta, to javno zanijekati, što samo govori kako se radi o strahu od terora liberalističke korektnosti.

    Pozdrav

    avatar

    16.12.2016. (13:54)    -   -   -   -  

  • Mela

    Kad čestitam blagdane podrazumijevam Božić i Novu godinu i još jedan Božić i Novu godinu. Tako je nekako lani izgledala moja čestitka i izbjegla sam da u više navrata pišem čestitku. Ako se u tom kontekstu piše mislim da su namjere jasne.
    Svojim prijateljima i rodbini čestitam ono do čega drže i što im je važno.
    A djeca u školi pri pisanju čestitke imaju pravo izbora da prepišu tekst koji žele. :0)

    avatar

    16.12.2016. (17:59)    -   -   -   -  

  • NF

    mekon je u prvom dijelu komentara ispravno protumačio jezičnu zavrzlamu, a ostalo je ideologija koja me u ovakvom obliku ne zanima, no nadam se da mislimo isto o komercijalizaciji ovog blagdana.

    avatar

    16.12.2016. (22:13)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Očekivao sam ovakav odgovor i isključivost. Okovi vjere preteški su a da bi shvatio da živiš u 21 a ne u 15 stoljeću.

    avatar

    16.12.2016. (22:53)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Okovi vjere? Naj se šaliti. Ha ha ha ...
    Isključivost je na strani mrzitelja. Mržnja rađa netoleranciju, isključivost i puno toga što se općem kontekstu drži i jest negativno. A to opterećuje, pa od tuda dolazi i "pravo" koje si mržnja uzima da isključuje one druge. Preslikano na koncept, to je suština "liberalnog" kontra "religijskog" društva, općenito.
    U kojem stoljeću tko živi? O tome bi se dalo raspravljati. Mudar čovjek prvo pogleda sebe, pa onda prosuđuje drugog i/ili druge. A onaj drugi? Neću dalje. Tvoj komentar samo pokazuje nemoć racionalnih argumenata. Ukratko, toliko o tome.
    Nitko ti ne osporava da imaš vlastito mišljenje i stav. S time živiš ti, a ne onaj (ili oni) drugi. Time truješ sebe, a ne onog (ili one) druge. Ukratko, sve što drugom ili drugima skuhaš, na kraju pojedeš ti sam.

    avatar

    17.12.2016. (08:58)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Evo vidiš upravo o tome se radi: Imam vlastiti stav, kao što ga i ti vjerovatno imaš. No kao što meni nitko ne daje za pravo da svoj stav namečem tebi, isto bi se trebalo odnositi i na tebe. U ime kojih mojih stavova, tko bi mi mogao dati pravo da čak ustavom određujem kako bi se ti trebao ponašati zato što ja mislim da je to ispravno? Priznaj da kojekakve organizacije upravo to čine, svoje stavove nameču čitavom društvu, umjesto da ih žive u svojim sredinama a ostave druge da žive svoje živote kako žele.
    Smatram da si dovoljno razuman i da možeš shvatiti šta mislim. Jedino uzajamnim priznavanjem moguće je izbječi netoleranciju.

    avatar

    17.12.2016. (23:13)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    E sad si se već počeo izvlačiti, ali neka ti bude. Stavovi su jedno, mržnja je drugo. Stavovi su argumenti. Mržnja je njihovo odsustvo. Stavove iznosiš, raspravljaš, argumentiraš ... dok za mržnju argumenti uopće nisu potrebni, dovoljan je samo gnjev.
    I da, kako se tako lako može nešto mrziti i istodobno mu tako lako prilagoditi?
    Želim ti Čestit Božić!

    avatar

    18.12.2016. (11:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...