Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Vrtlog_

    e

    avatar

    12.10.2016. (18:01)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Zanimljiv post. Moje iskustvo s bogom , vjerom i čudima koje živim nastaje kad isključim logiku. Crkva me strašila i kritizirala kao jedinku, religija me učila da prosuđujem i dijelim ljude, logika da ne vjerujem ničemu za što nemam dokaza pa sam sjela, poradila na sebi, počela čistiti nepotrebna uvjerenja društva, predaka, okoline... i što se misli stišavaju, sve više čujem sebe. To sebstvo mi kaže da VJERUJEM u ono što želim ŽIVJETI i zaista materijaliziram misli, ali svjesno. Dok drugi traže logiku, ja uživam u životu i ne zamaram se kako se to zove jer je to moj život, moje iskustvo.

    avatar

    13.10.2016. (12:32)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Ako moreš da živiš baš tako ko što kažeš, onda bome super. Ja mislin da mi inače materijaliziramo svoje misli i emocije... Nekad nasriću, a nekad nažalost. :) Radit to svjesno je umjeće, to je zapravo magijska tehnika i dobro je to, al triba bit dobro izgrađen za te stvari, jer kad to radiš, materijaliziraju se i negativne emocije ako su prisutne u tom trenutku. Ja san u par navrata radija slično. Točnije rečeno, meditacijama bi kanalisa trenutne emocije i kroz vizualizaciju bi vidija šta moje biće prirodno želi, i često bi na taj način u meditaciji 'predvidija' (u nedostatku boljeg termina), nešto što se sutra desilo.

    avatar

    13.10.2016. (20:02)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    A za religiju... Davno san odusta od nje. Al zato mudrost kupin na svakom koraku, i u religiji i filozofiji, literaturi, muzici, di god je vidin. :)

    A što se te sfere duhovnosti tiče, ima jedna knjiga koja je ostavila dubok utisak na mene, imaš je tu na hrvatskom: http://www.duhovnaizgradnja.net/download/knjige/Tao_Te_Ching.pdf

    Sem toga, recimo, Jung mi je fantastičan, sve njegove knjige. To je psihologija, al opet i puno više od samo psihologije.

    avatar

    13.10.2016. (20:04)    -   -   -   -  

  • j.

    Bog ima vječnost, a mi trenutke.
    Pozdrav! :)

    avatar

    14.10.2016. (06:03)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Razum, srce i volja djeluju uzajamno i u različitim "omjerima" kod različitih ljudi! U svemu tome je bitna savjest koja teži nekakvoj objektivnosti a ne traži izlike ni opravdanja u tuđim manama.

    avatar

    14.10.2016. (11:30)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    J, ja mislin da je Bog u nama, to jeste da smo i mi Bog, na svoj ljudski način, i da je moguće i za nas da ti trenuci postanu vječnost. To jest da dosegnemo vječnost u sebi, u svom biću. To je ono što na istoku zovu prosvijetljenje.

    Sjećanje i osvrti, Jeste, tako je, kod različitih ljudi su različiti omjeri, slažen se za ti za savjest.

    avatar

    14.10.2016. (16:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...