Iznajmljivanje stanova

29.04.2016., petak

Pevec otvorio novi dućan i zaposlio 31 osobu

Kompanija je 2015. godinu završila s prihodima većima od milijardu i 100 milijuna kuna te dobiti većoj za 61% u odnosu na godinu prije.
Trend rasta prodaje nastavljen je i ove godine.
Pevec je otvario novi, dvadeseti prodajni centar u Virovitic. Riječ je o novom tržištu na koje Pevec ulazi čime svoju mrežu prodajnih centara proširuje na 15 gradova diljem Hrvatske. Prodajni centar u Virovitici veličine je gotovo 3500 četvrnih metara, a posao je u njemu dobio 31 zaposlenik.
Kao i ostali Pevecovih prodajni centri, virovitički u sedam prodajnih programa ima gotovo 30.000 raznih artikala koji su na raspolagaju kupcima stanovi

Oznake: stanovi


- 14:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2016., srijeda

Kvadrat stana u Vukovaru već od 350 eura

U prodaji je više kuća nego stanova. Međutim, ima i skupljih nekretnina u Vukovaru koje su našle svoje kupce. Tako je nedavno prodana vila u neposrednj blizini središta grada, u mirnoj ulici koja vodi prema Adici, zelenoj oazi grada. Jedna je to u nizu starinskih vila; nekad je pripadala vukovarskoj grofovskoj obitelji Eltz. Obnovljena, sa 150 kvadrata, postala je vlasništvom mlade obitelji koja se u Vukovar doselila iz okolice! Priča oko te velebne vile zanimljiva je s još jednog aspekta; poslije Drugog svjetskog rata kupio ju je Amerikanac, a njegova kćerka, rođena Vukovarka, prvu obnovu vile doživjela je za vrijeme američkog generala J.P. Kleina za prijelazne uprave UN-a nad Podunavljem, no s malom mirovinom bila je prisiljena prodati vilu.
Govoreći o cijeni nekretnina u gradu Vukovaru, i okolnim selima, Ružica Dufek spomenut će 350 eura u četvrti Borovo naselje, dok se u samom Vukovaru kreću oko 400, a 500 eura po četvornom metru za prodavatelja je već kao dobitak na lutriji.
Zanimljvo je i da tvrtke koje dolaze u Vukovar, gdje im se nude nemale povlastice, imaju praksu nekretninu prvo uzeti u najam, a tek ju poslije kupuju ako im posao krene, no nerijetki se pritom žale, što je pak svehrvatski problem, na birokaciju.
Prvi čovjek grada Vukovara Ivan Penava kaže da je današnji, obnovljeni Vukovar atraktivno mjesto za život. Tek još jedan detalj u prilog tome je i mlada obitelj koja se u Vukovar preselila iz – Osijeka. Kuću od 100-tinjak kvadrata kupili su u Borovu naselju za 24.000 eura.
Nekretnine u Vukovaru kupuju i Vukovarci, ali i oni koji u Vukovar žele doći živjeti. Dufek je tako svjedočila kupcima, i mlađima i ljudima u mirovini, iz Australije, Amerike, Njemačke koji nerijetko nemaju otprije nikakve veze s Vukovarom. Zanimljiv je podatak i da je, kada je prije dvije godine bila poplava u Gunji, dosta Gunjanaca odučilo kupiti obiteljske kuće u Vukovaru, ili primjerice stariju kuću za 7000 eura u centru prigradskog naselja Sotin.
– Češće vidim useljavanje u Vukovar – dodaje navodeći i primjer tvrtke iz Rovinja koja je otvorila i radna mjesta za Vukovarce, ali i primjer mlade obitelji koja je iz okolice Virovitice za 18.000 eura kupila kuću u gradu Vukovaru, sa svadbe donijevši novac u kutiji od cipela. Mnogi od njh dođu i za poslom, poput krojačice, izrađivača suvenira.
"Vukovar ima niz predivnih sadržaja za život i ljudi to prepoznaju i požele u Vukovaru živjeti", kaže novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor


- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2016., petak

Dioničarima Valamara isplata dividende u novcu ili dionicama

Isplata dividende u stvarima, odnosno pravima dopuštena je Zakonom o trgovačkim društvima i statutom Valamar Rivijere te predstavlja izbor svakog pojedinog dioničara.
Društvo EPIC Goldscheider und Wurmböck Unternehmensberatungsgesellschaft m.b.H. iz Beča dioničar Valamar Rivijere dostavilo je protuprijedlog na prijedlog odluke o isplati dividende dioničarima Valamar Rivijere o kojoj će odlučivati Glavna skupština sazvana za 27. travnja 2016.
U svom protuprijedlogu društvo EPIC predlaže da se dioničarima dozvoli isplata dividende u pravima, odnosno trezorskim dionicama. Prijedlog obuhvaća sljedeće:
ukupna dividenda koja pripada dioničaru prvo će biti umanjena za porez na dividendu, ukoliko je primjenjiv na dioničara te potom podijeljena s
prosječnom dnevnom cijenom dionice ostvarenom na službenom tržištu Zagrebačke burze na dan održavanja Glavne skupštine. Možebitni ostatak bit će isplaćen u novcu nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2016., srijeda

Nasljednik obiteljskog obućarskog carstva Birkenstock kupio hotel u Splitu

Inozemni poduzetnik nastanjen u Brelima je od Regine Ivić, udovice Tomislava Ivića, legendarnog Hajdukova trenera, preuzeo tvrtku "Retoi" u čijem je portfelju upravo derutni objekt, piše Slobodna Dalmacija. Kupac je preuzeo i projekt budućeg hotela s
četiri zvjezdice koji će se između Matejuške i Zapadne obale početi graditi ove jeseni nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb


- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2016., ponedjeljak

Metro u Splitu investirao 60 milijuna kuna

Preselili se u Kaštel Sućurac.
Metro Cash & Carry Split preselio se iz Dugopolja u Kaštel Sućurac i u novi objekt investirao 60 milijuna kuna stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2016., srijeda

Hrvatska zabilježila pad cijena nekretnina i među vodećima je u EU

Među zemljama EU pad cijena nekretnina zabilježile su, prema raspoloživim podacima Eurostata, još Italija, za 0,9 posto, i Cipar, za 0,6 posto.
Hrvatska je u posljednjem tromjesečju 2015. predvodila malobrojnu skupinu zemalja Europske unije koje su zabilježile pad cijena nekretnina u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pokazuju podaci europskog statističkog ureda.
U četvrtom tromjesečju 2015. cijene nekretnina u Hrvatskoj, mjerene Eurostatovim indeksom cijena nekretnina, smanjene su za 2,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem su tromjesečju 2015. pale 3,0 posto, pokazuje u utorak objavljeno izvješće Eurostata.
Među zemljama EU pad cijena nekretnina zabilježile su, prema raspoloživim podacima Eurostata, još Italija, za 0,9 posto, i Cipar, za 0,6 posto.
Najviše su u posljednjim mjesecima 2015. porasle cijene nekretnina u Švedskoj, za 14,2 posto, te u Mađarskoj, za 10,3 posto, i u Velikoj Britaniji, za 7,1 posto, izvijestio je statistički ured.
Na razini EU cijene su u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju porasle na godišnjoj razini 3,8 posto. EUROSTAT je ujedno blago naviše revidirao
stopu rasta u trećem tromjesečju 2015., koja sada iznosi 3,1 posto.
Rast cijena nekretnina pojačan je krajem prošle godine i u eurozoni, na 2,9 posto, nakon što su u prethodnom tromjesečju prema revidiranim procjenama Eurostata porasle 2,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.
Znatno usporen rast cijena na tromjesečnoj razini
U odnosu na prethodno tromjesečje cijene nekretnina u Hrvatskoj ostale su gotovo nepromijenjene u posljednja tri mjeseca 2015., zabilježivši rast od samo 0,1 posto. U razdoblju od srpnja do rujna uvećane su 0,7 posto, pokazuju podaci Eurostata.
Time se Hrvatska svrstala u skupinu s Finskom, koja je zabilježila isti blagi postotni rast cijena nekretnina na tromjesečnoj razini, te s Njemačkom, gdje su cijene porasle 0,2 posto, ali i Španjolskom i Slovenijom, gdje su cijene na tromjesečnoj razini stagnirale.
Najviše su u odnosu na prethodno tromjesečje porasle cijene nekretnina u Bugarskoj, za 3,1 posto, te u Latviji, za 2,3 posto, i Švedskoj, za dva posto.
Najveći pad cijena nekretnina u četvrtom tromjesečju 2015. u odnosu na prethodna tri mjeseca zabilježili su prema raspoloživim podacima Eurostata Cipar, za 4,2 posto, Litva, za 2,1 posto, i Austrija, za 1,7 posto.
Na razini EU cijene nekretnina porasle su u posljednja tri mjeseca prošle godine za 0,2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje kada su prema revidiranim podacima Eurostata uvećane 1,4 posto.
U eurozoni su cijene nekretnina stagnirale u odnosu na prethodno tromjesečje kada su uvećane 1,0 posto, pokazuju procjene Eurostata immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2016., ponedjeljak

Maksimir jedan od najljepših gradskih parkova Europe

Park je izvorno nastao na rubnim dijelovima Zagreba krajem 18. i u prvoj polovici 19. stoljeća, a danas je u cijelosti okružen gradskim naseljima. Na površini od 316 hektara parka nalaze se jezera, potoci, očuvane stoljetne hrastove šume koje su staništa za više od stotinu vrsta ptica, osobito ptica dupljašica koje su zaštićene, a značajne su i druge vrste ugroženih šumskih životinja, poput vjeverica i šišmiša. U okviru parka je i zoološki vrt.
Maksimir je istodobno i spomenik parkovne arhitekture i zagrebačko zaštićeno kulturno dobro, a Zagrepčanima je mjesto za opuštanje, šetnju i užitak u prirodi stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2016., četvrtak

Monsanto: Ne kupujemo zemlju u Slavoniji

ZAGREB - Iako je premijer Tihomir Orešković još prošlog tjedna izjavio da 10.000 hektara zemljišta u Slavoniji traži investitor s Bliskog istoka, to nije omelo neke hrvatske portale u širenju glasine da Orešković želi hrvatsku zemlju dati američkom Monsantu, kojeg nazivaju najzloglasnijim proizvođačem hrane u svijetu. Na društvenim mrežama niču posebne grupe protiv dolaska Monsanta u Hrvatsku, koji ovdje, inače, posluje već godinama. A što kažu u Monsantu? Dr. Zoran Petrović, direktor za područje bivše Jugoslavije i Albanije, poručuje da taj biotehnološki div nije zainteresiran za najam ni kupnju zemljišta u Hrvatskoj
"Hrvatska, probudi se: Orešković planira Slavoniju dati Monsantu– korporaciji koja 'ubija' ljude?" - tako glasi naslov podužeg članka objavljenog na jednom hrvatskom portalu u nedjelju. Autor članka, potpisan inicijalima, svoju konstrukciju temelji na dezinformaciji da je Monstanto investitor koji će posredstvom Oreškovića, 'odgajanog pod skutima židovsko-izraelskih korporacija', dobiti hrvatsku zemlju. Uvrstio je taj autor i jednu, kako kaže, činjenicu: 'da će Monsantovo sjeme doslovce ubiti plodnost hrvatske zemlje, ali i otrovati velik broj ljudi koji će ni ne znajući jesti GMO hranu'. Na Facebooku niču grupe sličnog sadržaja: 'Ne želimo Monsanto u RH', 'Istinom protiv laži'...
U Hrvatskoj je, međutim, proizvodnja genetski modificiranih organizama zabranjena, pa tako ni Monsanto ovdje ne prodaje niti promovira GMO, već uz herbicide i pesticide uglavnom prodaje sjeme hibridnog kukuruza Dekalb i uljane repice.
Zoran Petrović, regionalni direktor tog biotehnološkog diva sa sjedištem u St. Louisu i uredima u cijelom svijetu, pa tako i na Bliskom istoku, opovrgnuo je za tportal to da Monsanto traži zemljište u Hrvatskoj i da je tim povodom kontaktirano s Tihomirom Oreškovićem.
- Apsolutno ne. Nisam čak ni čuo tu vijest. Na moju veliku žalost, osobno ne poznajem premijera Oreškovića. Nikad nisam razgovarao sa čovjekom.
Monsanto nema afinitet uzimati zemlju u zakup ili je kupovati, kazao je Petrović za tportal stanovi

Oznake: stanovi


- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2016., ponedjeljak

Građevinski radovi u siječnju porasli 1,3 posto na godišnjoj razini

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u siječnju ove godine porastao je u odnosu na prethodni mjesec za 7,1 posto, a prema siječnju lani za 1,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Izvješće DZS-a pokazuje da je, prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji rast građevinskih radova u siječnju utjecao rast njihova obujma na zgradama od 6,6 posto,
dok je na ostalim građevinama pao za 3,9 posto.
Prema izvornim indeksima, u siječnju ove godine u odnosu na siječanj 2015. obujam građevinskih radova je pao za 2,1 posto. Pritom je na zgradama obujam radova porastao 3,2 posto, dok je na ostalim građevinama smanjen za 7,2 posto.
Prema strukturi odrađenih sati na gradilištima, u siječnju ove godine 48,7 posto satnice odrađeno je na zgradama, a 51,3 posto na ostalim građevinama. Od ukupnog broja odrađenih sati,
55,2 posto odrađeno je na novogradnji, a 44,8 na ostalim radovima novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor


- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi