Iznajmljivanje stanova

24.03.2018., subota

Preuzimanje Cluba Adriatic: Sklapanje ugovora 9. travnja ovisi o jednoj odluci CERP-a

Nakon što je država prihvatila ponudu švicarskog investitora Immo Invest Partnera u vlasništvu Hrvata Džeka i Frenka Đordića za preuzimanje Cluba Adriatic, pokazuje se da je za realizaciju važna još jedna odluka Upravnog vijeća CERP-a. Transakcija koja znači plaćanje u kratkim rokovima svih preuzetih obveza - ukupno oko 185 mil. kn, od čega 54 milijuna državi u roku od 30 dana od potpisivanja kupoprodajnog ugovora 9. travnja, ovisi o tome hoće li CERP prihvatiti ponudu, predanu za otkup tražbine jednog vjerovnika Cluba Adriatic, pojašnjava Immov
predstavnik Marin Brbić.
Posrijedi je HOC Bjelolasica u stečaju, a o tome odlučuje skupština stečajnih vjerovnika među kojima je glavna država. Investitor nudi 7,8 milijuna, dakle više od HOC-ove tražbine iz izglasanog plana restrukturiranja za Club Adriatic. Stoga Brbić kaže da se očekuje da će ponuda biti prihvaćena, iako primjećujda je kroz tužbe nekoliko vjerovnika Cluba Adriatic otvoreno pitanje vjerodostojnosti te HOC-ove tražbine. Kako je doista zbog toga predstečaj Cluba Adriatic zapleten u “mreži” upravnih sporova, otkupom se omogućuje veće namirenje stečajnih vjerovnika HOC-a i daleko brže, pa je po prijedlogu stečajnog upravitelja HOC-a Tomislava Đuričina bila na dnevnom
redu ovotjedne skupštine immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2017., srijeda

Air Berlin zatražio pokretanje stečaja


Air Berlin je osnovan 1978. kao američka zrakoplovna kompanija koja je povezivala tadašnji Zapadni Berlin s ostatkom svijeta.
Druga po veličini njemačka zrakoplovna kompanija Air Berlin zatražila je na sudu u Berlinu pokretanje stečajnog postupka, priopćila je uprava tvrtke u utorak u Berlinu.
„Nakon što je jedan od glavnih dioničara i financijaš Etihad odbio pružiti daljnju financijsku pomoć, došli smo do zaključka da više ne postoji pozitivna prognoza opstanka za Air Berlin“, stoji u priopćenju koje je Air Berlin poslao Njemačkoj burzi dionica.
Nadalje je priopćeno kako će zrakoplovna djelatnost Air Berlina biti nastavljena za što je Njemačka savezna vlada odobrila kredit
u visini od 150 milijuna eura immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 13:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2016., četvrtak

Pogledajte kako izgleda obnovljeni tunel Grič u Zagrebu

Znatiželjni građani i pokoji turist već su od jutra,
otkad je tunel otvorio svoja vrata, krenuli vidjeti ono o čemu se jučer naveliko izvještavalo.
Kako javlja Index, glavni ulaz u tunel nalazi se u Mesničkoj odmah pored stuba koje vode na Gornji grad i Strossmayerovo šetalište, a trenutno su otvorena tek dva izlaza immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2016., srijeda

Hrvatska zabilježila pad cijena nekretnina i među vodećima je u EU

Među zemljama EU pad cijena nekretnina zabilježile su, prema raspoloživim podacima Eurostata, još Italija, za 0,9 posto, i Cipar, za 0,6 posto.
Hrvatska je u posljednjem tromjesečju 2015. predvodila malobrojnu skupinu zemalja Europske unije koje su zabilježile pad cijena nekretnina u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pokazuju podaci europskog statističkog ureda.
U četvrtom tromjesečju 2015. cijene nekretnina u Hrvatskoj, mjerene Eurostatovim indeksom cijena nekretnina, smanjene su za 2,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem su tromjesečju 2015. pale 3,0 posto, pokazuje u utorak objavljeno izvješće Eurostata.
Među zemljama EU pad cijena nekretnina zabilježile su, prema raspoloživim podacima Eurostata, još Italija, za 0,9 posto, i Cipar, za 0,6 posto.
Najviše su u posljednjim mjesecima 2015. porasle cijene nekretnina u Švedskoj, za 14,2 posto, te u Mađarskoj, za 10,3 posto, i u Velikoj Britaniji, za 7,1 posto, izvijestio je statistički ured.
Na razini EU cijene su u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju porasle na godišnjoj razini 3,8 posto. EUROSTAT je ujedno blago naviše revidirao
stopu rasta u trećem tromjesečju 2015., koja sada iznosi 3,1 posto.
Rast cijena nekretnina pojačan je krajem prošle godine i u eurozoni, na 2,9 posto, nakon što su u prethodnom tromjesečju prema revidiranim procjenama Eurostata porasle 2,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.
Znatno usporen rast cijena na tromjesečnoj razini
U odnosu na prethodno tromjesečje cijene nekretnina u Hrvatskoj ostale su gotovo nepromijenjene u posljednja tri mjeseca 2015., zabilježivši rast od samo 0,1 posto. U razdoblju od srpnja do rujna uvećane su 0,7 posto, pokazuju podaci Eurostata.
Time se Hrvatska svrstala u skupinu s Finskom, koja je zabilježila isti blagi postotni rast cijena nekretnina na tromjesečnoj razini, te s Njemačkom, gdje su cijene porasle 0,2 posto, ali i Španjolskom i Slovenijom, gdje su cijene na tromjesečnoj razini stagnirale.
Najviše su u odnosu na prethodno tromjesečje porasle cijene nekretnina u Bugarskoj, za 3,1 posto, te u Latviji, za 2,3 posto, i Švedskoj, za dva posto.
Najveći pad cijena nekretnina u četvrtom tromjesečju 2015. u odnosu na prethodna tri mjeseca zabilježili su prema raspoloživim podacima Eurostata Cipar, za 4,2 posto, Litva, za 2,1 posto, i Austrija, za 1,7 posto.
Na razini EU cijene nekretnina porasle su u posljednja tri mjeseca prošle godine za 0,2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje kada su prema revidiranim podacima Eurostata uvećane 1,4 posto.
U eurozoni su cijene nekretnina stagnirale u odnosu na prethodno tromjesečje kada su uvećane 1,0 posto, pokazuju procjene Eurostata immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2016., ponedjeljak

Veliki Bandićev podbačaj u upravljanju zagrebačkim nekretninama

Revizija upozorava i da su 62 poslovna prostora dodijeljena udrugama i strankama bez plaćanja naknade premda je Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe zabranjeno besplatno davanje na korištenje poslovnih prostora političkim strankama.
Kada je riječ o stanovima u gradskom vlasništvu, situacija je još gora. Zagreb raspolaže sa 7.504 stana od kojih ostvaruje godišnji prihod od 22,5 milijuna kuna (250 kuna mjesečno po stanu). Razlog za tako niske prihode je to što je manje od polovice stanova iznajmljeno po tržišnim uvjetima.
U 1.366 stana zaštićeni su najmoprimci, 1.811 stanova izvan je uporabe, a 1.294 stana bespravno se koriste. Posebno je zanimljiva kategorija bespravnih korisnika, među kojima su stanari koji su nasilno ušli u stanove, stanari kojima je istekao ugovor o najmu, a nisu podnijeli zahtjev za produljenje, trgovačka društva koja bespravno koriste gradske stanove i sl.
Zanimljivo je da je Grad bespravnim korisnicima, umjesto da ih iseli, izašao u susret i omogućio da legaliziraju svoj status sklapanjem ugovora o najmu na vrijeme do pet godina, a najavljuje se i mogućnost povlaštenog otkupa stanova za posebne kategorije. Međutim, od studenoga 2012. kada je donesena odluka, legalizaciju su provela tek 264 stanara.
U gradskom stambenom fondu našla su se i 72 stana koja koriste državni i lokalni dužnosnici po povlaštenoj najamnini od 5,4 kune za kvadratni metar. Neki od njih stanove koriste i godinama nakon što im je istekao dužnosnički mandat. Praksa je ta da gradske službe takvim najmoprimcima poziv za predaju stana upućuju nekoliko godina nakon isteka ugovorenog roka.
Revizija je utvrdila i značajne propuste u vođenju evidencije nekretnina. Tako, između ostaloga, gradske vlasti nisu uspostavile analitičku knjigovodstvenu evidenciju nekretnina što znači da nekretnine nisu evidentirane prema vrsti, količini (površini) i vrijednosti te drugim potrebnim podacima. Također, godišnji popis imovine i obveza nije napravljen u cijelosti, a velik dio imovine koja je odavno u uporabi evidentirana je u okviru nefinancijske imovine u pripremi.
Na temelju prikupljenih podataka, Državni ured za reviziju ocijenio je da je upravljanje i raspolaganje nekretninama Grada Zagreba djelomično učinkovito
te je gradskih vlastima uputio niz preporuka za povećanje učinkovitosti u upravljanju i raspolaganju nekretninama immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2016., utorak

Nikolić potpisao ukaz o proglašenju izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaz o proglašenju izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje su dan po njihovom usvajanju i objavljene u Službenom glasniku Srbije, saopšteno je večeras iz predsedništva. Saopštenje da je predsednik potpisao ukaz se objavljuje zbog, kako je navedeno, izjave poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić da poslanici DS nemaju informaciju o tome da li je Nikolić potpisao ukaz o proglašenju izmena i dopuna tog zakona.
"Članica Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja (Skupštine Srbije) Gordana Čomić, trebalo bi da u javnosti iznosi samo istinite vesti o odnosu predsednika Srbije i
Narodne skupštine", navedeno je iz predsedništva.
Poslanici su izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje su naišle na brojne kritike opozicije i poljoprivrednika, usvojili 29. decembra,
na poslednjoj sednici redovnog jesenjeg zasedanja immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2015., utorak

Radeljak pred pobjedom nakon 41 godine sporenja

Četrdeset i jednu godinu traje sudska trakavica oko jednokatnice u Supetru na otoku Braču čiji je vlasnik Ivo Radman
umro 1974. godine, a oko nje se spore njegova supruga Gjermina Radman (96) i njen sin Josip Dikan Radeljak
(72). Sada je donesena nepravomoćna presuda na Općinskom sudu u Splitu kojom je Josipu Radeljaku priznato vlasništvo nad jednom trećinom sporne nekretnine immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2014., četvrtak

Hrvatska Rusima otvara tržište nekretnina

ZAGREB - “Bili smo apsurdna zemlja koja traži investitore u svijetu, a kad se oni jave i žele kupiti vikendicu od 50 četvornih metara, onda im to nismo dali i tjerali smo ih da osnivaju društva s ograničenom odgovornošću preko kojih bi kupili nekretninu, a zapravo smo ih tjerali da izigravaju propise i osjećaju se nepoželjno”, kaže ministar pravosuđa Orsat Miljenić čije je ministarstvo promijenilo praksu i u odnosu na ruske državljane tumači da mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj.
S novom praksom Ministarstva suglasni su, kaže ministar, i profesori prava. Stvar je u reciprocitetu, odnosno da Rusi mogu kupovati u Hrvatskoj nekretnine pod istim uvjetima kao i mi u Rusiji. No, kod nas vrijedi jedinstvo nekretnine, a u Rusiji ne. To znači da kupac stana u Hrvatskoj sa stanom kupuje i dio zemljišta na kojem je zgrada, dok u Rusiji kupuje samo stan.
Zbog toga se do sada Rusima branilo stjecanje nekretnina pa je, kako kaže ministar Miljenić, Gazprom mogao kupiti Inu, ali vlasnik Gazproma nije mogao kupiti garsonijeru u Zagrebu immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2013., ponedjeljak

Bageri odmah kreću na ceste u Dalmaciji

Inače, Siniša Hajdaš Dončić, ministar prometa, u Saboru je ustvrdio da se prijedlogom zakonskih dopuna pokušava raščistiti kaos koji je Vlada zatekla u HAC-u i HCu u vezi s ugovorenim radovima za koje nije osiguran novac ili su izostale lokacijske dozvole i uvjeti gradnje immobiliari Croazia.
Primjenu zakonskih dopuna ministar je obrazložio na primjeru Podravskog ipsilona, na kojemu bi se nastavila izgradnja prvih dionica, ali ne kao autoceste, nego kao brze ceste, pri čemu bi radove dovršio HAC.

Oznake: immobiliari Croazia


- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi