Iznajmljivanje stanova

18.08.2017., petak

ECB brine jačanje eura, tečaj se srušio najniže u tri tjedna

Po objavi zapisnika vrijednost eura pala je u jednom trenutku 0,8 posto, ispod 1,17 dolara.
Tečaj eura prema dolaru potonuo je u četvrtak nakon što je javna objava zapisnika sa srpanjske sjednice guvernera Europske središnje banke (ECB) otkrila zabrinutost u vezi njegova višemjesečna jačanja.
Oko 14.30 sati eurom se na valutnim tržištima trgovalo 0,65 posto niže u odnosu na srijedu na 1,1695 dolara, ali je u jednom trenutku pao i 0,8 posto
na najnižu razinu u više od tri tjedna stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.07.2016., ponedjeljak

U četvrtak moguć novi nagli pomak tečaja funte

U posljednjem izvješću s futures tržišta u Chicagu, vidi se da trenutno 67% velikih špekulanata na funti ima otvorene prodajne pozicije, što znači da ponestaje onih koji mogu dodatnom prodajom dalje rušit tečaj.
Tijekom prošlog tjedna došlo je do nastavka slabljenja britanske funte koja je u odnosu na euro i američki dolar izgubila dodatnih 2% vrijednosti. U trenutku pisanja analize, na platformama Admiral Marketsa tečaj funte iznosi 1,2886 u odnosu na američki dolar, što je praktički najniža razina u posljednjih 30 godina.
U ovom tjednu ne treba očekivati smirivanje situacije. Naime, u četvrtak britanska centralna banka održava redoviti sastanak na kojem će odlučivati o monetarnoj politici, a s obzirom na kaos izazvan odlukom o napuštanju EU, gotovo će sigurno dodatno spustiti već niske kamatne stope.
Spuštanje kamatnih stopa u pravilu dovodi do pada vrijednosti valute, jer zbog nižeg prinosa kapital masovno napušta zemlju pri čemu dolazi do rasprodaje valute (u ovom slučaju funte).
Osim spuštanja kamatnih stopa mnogi sudionici na financijskim tržištima smatraju da postoji ozbiljna vjerojatnost uvođenja dodatnih mjera za smirivanje situacije,
poput direktnog ubrizgavanja novca u financijski sustav na način na koji su to radile mnoge centralne banke za vrijeme financijske krize.
Ukoliko do toga dođe, funta bi se mogla naći pod dodatnim pristiskom.
Dodatan utjecaj na kretanje tečaja svih valuta imat će i odličan podatak s američkog tržišta rada. U petak je objavljeno da je u lipnju u SAD-u otvoreno čak 287 tisuća novih radnih mjesta, što je 110 tisuća više nego je očekivano. Dobra situacija pogodovat će jačanju američkog dolara i slabljenju ostalih valuta.
No ne treba zaboraviti da je od referenduma funta u odnosu na euro i američki dolar već oslabila približno 12%, što znači da je dobar dio loših vijesti za funtu već uračunat u trenutni tečaj.
U posljednjem izvješću s futures tržišta u Chicagu, vidi se da trenutno 67% velikih špekulanata na funti ima otvorene prodajne pozicije, što znači da ponestaje onih koji mogu dodatnom prodajom dalje rušit tečaj.
Analitičari Admiral Marketsa smatraju da je velik dio slabljena funte već odrađen i da je sada kasno prodavati je. Po reakciji tržišta pri objavi odlične vijesti s tržišta rada u SAD-u, može se vidjeti zamor u trendu jačanja dolara, što može ukazivati na preokret. U takvoj situaciji mudrije je tražiti priliku za kupnju funte po relativno povoljnom tečaju nego se nadati slabljenju u nedogled.
Klijenti Admiral Marketsa već su kapitalizirali dobit na prodaji funte i sada ih više od 50% ima kupovne pozicije na britanskoj valuti.
Kratkoročne vijesti uvijek mogu dovesti do dodatnog pada od nekoliko posto, no za nekoliko mjeseci funta će vrlo vjerojatno biti osjetno jača nego je danas.
Više o najboljim strategijama invesiranja na valutnom tržištu nakon Brexita moguće je saznati na seminaru Admiral Marketsa koji će se održati u četvrtak.
Sve informacije o vremenu početka, lokaciji i predavačima saznajte na ovoj stranici stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2016., ponedjeljak

Metro u Splitu investirao 60 milijuna kuna

Preselili se u Kaštel Sućurac.
Metro Cash & Carry Split preselio se iz Dugopolja u Kaštel Sućurac i u novi objekt investirao 60 milijuna kuna stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2016., srijeda

Vlada donijela odluku: Kućanstvima od 1. travnja plin jeftiniji 18 posto

Vladinim odlukama te će se nove, niže cijene primjenjivati u razdoblju od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine.
Vlada je danas donijela odluke na temelju kojih bi prirodni plin za kućanstva od početka travnja trebao pojeftiniti za18 posto.
"Za kućanstva možemo očekivati smanjenje cijene za otprilike 18 posto, ovisno o troškovima distributera", rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.
Vlada je, naime, donijela odluke o cijeni plina po kojoj je proizvođač prirodnog plina, odnosno Ina, dužna plin proizveden na području Hrvatske prodavati
opskrbljivaču na veleprodajnom tržištu, odnosno Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), te odluku o cijeni po kojoj je HEP dužan prodavati plin opskrbljivačima u
javnoj usluzi opskrbe plinom za kupce iz kategorije kućanstava.
Prema tim odlukama, kazao je Panenić, Ina će biti dužna plin proizveden na području Hrvatske prodavati HEP-u po cijeni od 0,1369 kuna po kilovatsatu (kWh), što je 20,1 posto niža cijena nego sada (0,1715 kuna po kWh), a HEP će plin opskrbljivačima u javnoj usluzi opskrbe plinom kućanstava prodavati po cijeni od 0,1734 kune po kWh, što je 24,2 posto niža cijena nego sada (0,2289 kuna po kWh).
Vladinim odlukama te će se nove, niže cijene primjenjivati u razdoblju od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine.
Pojeftinjenje plina za kućanstva neslužbeno je najavljeno prije desetak dana, nakon što je Upravno vijeće HERA-e na sjednici održanoj 11. ožujka Ministarstvu gospodarstva dalo pozitivno mišljenje na prijedloge odluka koje je danas donijela Vlada. Ta se najava pojeftinjenja obrazlagala padom veleprodajnih cijena plina u Europi,
s obzirom da cijene plina s odmakom prate pad cijena nafte na tržištu stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.01.2016., petak

Matijević želi hotel u Zagrebu

NOVI SAD - Vlasniku Industrije mesa „Matijević" Petru Matijeviću najveći uspeh prošle godine predstavlja to što je kompanija, kao i u prethodne 22 godine osvarila dobit. U 2015. poslovni rezultat bolji je oko 30 odsto u odnosu na 2014, uprkos tome što je, kako primećuje Matijević, platežna moć sve slabija. Dobit je, veli, lane bila oko 30 miliona evra.
"Ne smatram uspehom što će u Fabrici autobusa „Neobus" poslovati multinacionalna komapnija „Delfi", o čemu je potpisan ugovor o zakupu na deset godina s Industirijom mesa kao vlasnikom „Neobusa"", kaže Matijević.
„Matijević" neće biti pogođon uredbom Vlade Srbije o zabrani uvoza najlošije kategorije mehanički otkoštenog mesa, koji su mesni prerađivači koristili u proizvodnji viršli, kobasica, parizera...Petar Matijević kaže da u preradi mesa za suhomesnate proizvode kompanija „Matijević" koristi isključivo svoje meso. "U preradi koristimo sopstvene sirovine, nismo uvoznici nikavog mesa", kaže on, i dodaje da je mera Vlade Srbije dobra, ali da će Uredba neminovno dovesti do poskupljenja mesnih prerađevina.
"Za mene nije uspeh ni to što sam prvi srpski biznismen koji je kupio dva poljoprivredna dobra u Hrvatskoj, u Negoslavcima i Starim Jankovcima, koja imaju ukupno 1.500 hektara oranica. Osećam lično zadovljstvo što sam se bar tako vratio u zavičaj jer sam odrastao u blizini, u Sremskim Lazama, srpskom selu sa 600 žitelja u Vukovarsko-sremskoj županiji", navodi.
O tome da li će i dalje ulagati u Hrvatskoj Matijević kaže da za sada nema planove, dok se ne pojave, mada razmišlja o tome da ulaže u hotelijerstvo.
"'Matijević' ima četiri hotela, u Novom Sadu hotele „Centar", „Aleksandar" i na Ribarskom ostrvu i hotel „Vojvodina" u Zrenjaninu. Ne planiramo da kupujemo hotele na Primorju jer su oni više za domaću radinost nego za kompaniju poput naše, ali u gradskim sredinama, na prvom mestu u hrvatskoj prestionici Zagrebu imamo ambicije", kaže Matijević.
"U ugostiteljstvu smo se ostvarili. Nedavno smo kupili i restoran od porodice novosadskog ugostitelja poznatog po nadimku Bata Pežo i za mesec dana, posle renovinaranja, Novi Sad će dobiti pravu vojvođansku čardu", veli sagovornik.
Kada je reč o osnovnoj delatnosti, proizvodnji i preradi mesa, Petar Matijević kaže da u 2016. planira da i dalje bude apsolutni lider, pošto je pretekao „Karneks" iz Vrbasa i novosadsku „Neoplantu".
"'Matijević' proizvede više od „Juhora" iz Jagodine i pomenuta dva prerađivača. Svakodnevno iz Industrije mesa „Matijević" izađe 150 tona svežeg mesa i mesnih prerađevina",
navodi on stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2015., srijeda

Mali: Izgradnja Beograda na vodi do kraja leta

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je će izgradnja projekta "Beograd na vodi" početi do kraja leta. Mali je na RTS, uoči sutrašnje rasprave o leks specijalisu o Beogradu na vodi u Skupštini Srbije, rekao da će nakon usvajanja zakona početi eksproprijacija koja će trajati tri ili četiri meseca, a onda će se stvoriti uslovi za izdavanje građevinske dozvole i pokretanje izgradnje.
"Do kraja leta mislim da je realno pokretanje izgradnje", rekao je Mali.
On je naveo da je važno da projekat "Beograd na vodi" što pre krene s realizacijom kako bi se zaposlila građevinska industrija i srpskim radnicima obezbedio posao.
Gradonačelnik je ponovio da finansiranje projekta obezbeđuje investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a da Srbija treba da obezbedi građevinsku dozvolu i da očisti parcelu.
Prema njegovim rečima, za 3,5 milijardi evra investicija rast u BDP Srbije biće sedam milijardi u narednih 10 do 15 godina, koliko treba da se projekat realizuje.
Osvrćući se na kritike koje dolaze iz Akademije arhitekture, Mali je rekao da je vreme da se "otvore karte" i prizna zašto se projekat kritikuje.
"Da li je razlog što, ako se desi "Beograd na vodi", Mišković neće napraviti svoju Luku Beograd, neće zaraditi desetine miliona evra, već će korist da imaju građani. Da li je problem što će neki Vučić ili Mali da
realizuju projekat, a ne DS i Mišković", upitao je Mali stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2013., četvrtak

Arhitektonska elita na 13. Danima Orisa u listopadu

Nizom zanimljivih predavanja, prezentacijama i druženjima u Zagrebu će se, u dvorani Vatroslav Lisinski, 19. i 20. listopada održati 13. Dani Orisa. Riječ je o uspješnom i zanimljivom međunarodnom simpoziju arhitekture.
Ovogodišnji gosti su ured Herzog & de Meuron iz Basela, Christian Kerez iz Züricha, arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, slovenska teoretičarka arhitekture Petra Čeferin, švedski arhitekti Tham & Videgard, Finac Juhani Pallasmaa, doajen nizozemske arhitekture Herman Hertzberger, Nizozemac Wiel Arets, Gilles Vidal, šef Andrija Rusan, arhitekt koji je zaslužan za Orisov uspjeh dizajna Peugeota, Španjolci Meto i Sobejano i naš znanstvenik Davor Pavuna.
Na Danima Orisa dodijelit će se i tradicionalna nagrada Oris Kvadra, a ovogodišnji laureati su ured Herzog & de Meuron za svoj objekt dvorane, kompleksa Elbphilharmonie u Hamburgu stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi