Iznajmljivanje stanova

08.01.2016., petak

Matijević želi hotel u Zagrebu

NOVI SAD - Vlasniku Industrije mesa „Matijević" Petru Matijeviću najveći uspeh prošle godine predstavlja to što je kompanija, kao i u prethodne 22 godine osvarila dobit. U 2015. poslovni rezultat bolji je oko 30 odsto u odnosu na 2014, uprkos tome što je, kako primećuje Matijević, platežna moć sve slabija. Dobit je, veli, lane bila oko 30 miliona evra.
"Ne smatram uspehom što će u Fabrici autobusa „Neobus" poslovati multinacionalna komapnija „Delfi", o čemu je potpisan ugovor o zakupu na deset godina s Industirijom mesa kao vlasnikom „Neobusa"", kaže Matijević.
„Matijević" neće biti pogođon uredbom Vlade Srbije o zabrani uvoza najlošije kategorije mehanički otkoštenog mesa, koji su mesni prerađivači koristili u proizvodnji viršli, kobasica, parizera...Petar Matijević kaže da u preradi mesa za suhomesnate proizvode kompanija „Matijević" koristi isključivo svoje meso. "U preradi koristimo sopstvene sirovine, nismo uvoznici nikavog mesa", kaže on, i dodaje da je mera Vlade Srbije dobra, ali da će Uredba neminovno dovesti do poskupljenja mesnih prerađevina.
"Za mene nije uspeh ni to što sam prvi srpski biznismen koji je kupio dva poljoprivredna dobra u Hrvatskoj, u Negoslavcima i Starim Jankovcima, koja imaju ukupno 1.500 hektara oranica. Osećam lično zadovljstvo što sam se bar tako vratio u zavičaj jer sam odrastao u blizini, u Sremskim Lazama, srpskom selu sa 600 žitelja u Vukovarsko-sremskoj županiji", navodi.
O tome da li će i dalje ulagati u Hrvatskoj Matijević kaže da za sada nema planove, dok se ne pojave, mada razmišlja o tome da ulaže u hotelijerstvo.
"'Matijević' ima četiri hotela, u Novom Sadu hotele „Centar", „Aleksandar" i na Ribarskom ostrvu i hotel „Vojvodina" u Zrenjaninu. Ne planiramo da kupujemo hotele na Primorju jer su oni više za domaću radinost nego za kompaniju poput naše, ali u gradskim sredinama, na prvom mestu u hrvatskoj prestionici Zagrebu imamo ambicije", kaže Matijević.
"U ugostiteljstvu smo se ostvarili. Nedavno smo kupili i restoran od porodice novosadskog ugostitelja poznatog po nadimku Bata Pežo i za mesec dana, posle renovinaranja, Novi Sad će dobiti pravu vojvođansku čardu", veli sagovornik.
Kada je reč o osnovnoj delatnosti, proizvodnji i preradi mesa, Petar Matijević kaže da u 2016. planira da i dalje bude apsolutni lider, pošto je pretekao „Karneks" iz Vrbasa i novosadsku „Neoplantu".
"'Matijević' proizvede više od „Juhora" iz Jagodine i pomenuta dva prerađivača. Svakodnevno iz Industrije mesa „Matijević" izađe 150 tona svežeg mesa i mesnih prerađevina",
navodi on stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi