< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

BLOGOVOR 
Kad zatvore vrata, otvore se prozori, preciznije Windows.
Hvala Bogu na blogu!
Zašto Doli - gori...?
Zato jer u životu svi doživimo ono što je Gundulić napisao: "Kolo od sriće uokoli, vrteći se ne pristaje: tko bi gori, sad je doli, a tko doli, gori ustaje!"

 Svrati na
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

 22.08.2009., subota

Zluradi Stipe Mesić

Malo je koje ljeto posljednjih godina u Hrvatskoj bilo toliko živo događajima, tako da se može reći kako uopće nije bilo one u medijima znane sezone kiselih krastavaca, kad se ništa ne događa, pa novinari sami moraju smišljati teme o kojima bi pisali.
Jedan od razloga za to je svjetska recesija koja trese i našu zemlju, te pokušaji Vlade da kriznim porezima rješava tešku financijsku situaciju. Dosta se piše i o tome kako stoji ovogodišnja turistička sezona. Tu su nažalost i vijesti o učestalim teškim prometnim nesrećama.
No, jedan osobito zaslužan za medijske trakavice je hrvatski predsjednik Stipe Mesić, koji se zadnjih dana potrudio svojim izjavama o uklanjanju križeva iz javnih ustanova, nadići sve svoje dosadašnje bisere kad je u pitanju Crkva u Hrvata.
Ne želim na ovom mjestu ulaziti u polemiku koju je Mesić otvorio, u kojoj se osobito ističu njegovi „sljedbenici“ držeći mu za pravo što govori, tek bi se osvrnuo na sramotne predsjednikove izjave koje su uslijedile nakon što se već pomalo počeo zaboravljati osvetnički pohod protiv križeva.
Riječ osveta ne spominjem tek tako, jer ju je trenutni stanovnik Pantovčaka (još svega nekoliko mjeseci) pokazivao prema Crkvenim ljudima već ranije na njemu uobičajen način. Tako je još na početku prvoga mandata na grubi način primio kritike ondašnjeg dominikanskog provincijala Frane Prcele, koji mu je bio poručio kako on kao predsjednik i uz to pravnik po struci, ne može za osumnjičene ustvrditi da na sudu moraju dokazivati svoju nevinost, jer svatko je nevin dok mu sud ne ustvrdi krivnju. Kad se nedugo potom u Zadru održavala svečanost u povodu osnivanja novog Sveučilišta, Mesić je sa svojom svitom protestno napustio ceremoniju u trenutku kad je za govornicu izašao provincijal Prcela.
Sada je sve s križevima započeo nakon komentara Ivana Miklenića, glavnog urednika Glasa Koncila, gdje je između redaka Mesić doživio sebe kao veleizdajnika. Zbog toga je na Dan pobjede u Kninu odbio sudjelovati u misi zadušnici za sve žrtve koje su položile živote na oltaru hrvatske domovine. Tražio je još potom da mu se iz Crkve javno ispričaju, na što mu je tek poručeno da je sudjelovanje na misi za branitelje važnije od povrijeđene taštine.
Nakon toga je uslijedilo ono o križevima. Na svetkovinu Velike Gospe u Sinju i u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zavapio je na kraju propovijedi: „Proslavljena Marijo, koja si stajala pod križem svoga razapetoga Sina, oslobodi nas straha od križa u javnim prostorima naše Domovine i društva. Neka nas prihvaćanje i životno svjedočenje križa tvoga Sina, križa ljubavi, praštanja, tolerancije, sve dovede u tvoj zaštitnički i zagovornički, tvoj proslavljeni majčinski zagrljaj. Amen!“
Iscrpljen velikim naporima vrućeg kolovoškog dana, nadbiskup Barišić jutro poslije završio je u bolnici zbog srčanih problema i nakon dva, tri dana nad njim je izvršen operativni zahvat te mu je ugrađen pacemaker.
I dok se on borio za svoje zdravlje, s odmora na Hvaru ugodno se leškareći Stipe Mesić je u intervju za Novu TV tumačio kako je njegova polemika s Crkvom otišla u krivom smjeru, te je ustvrdio da ga splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić osobno mrzi.
I sad pogledajte kojim argumentima to potvrđuje.
„Slušao sam jednog nadbiskupa. Takvu mržnju nisam dugo vidio na licu jednog čovjeka, a posebno ne na licu jednog visokog svećenika“, rekao je Mesić.
Upitan na koga misli, odgovorio je: „Marina Barišića. Čim se moje ime spomene, taj čovjek mijenja svoju fizionomiju, a zašto bi on bio bliže Bogu od mene, zašto bi bio veći patriot od mene, zašto bi, na kraju, bio veći Hrvat od mene...“
Kad čovjek ovo sve pročita, onda se pita gdje je to i što je Mesić slušao od Barišićeve propovijedi za Veliku Gospu. Sve što je splitsko-makarski nadbiskup govorio na temu križeva gore je navedeno, stoga je neshvatljivo na temelju čega je hrvatski predsjednik mrtvo-hladno ustvrdio da ga nadbiskup Barišić mrzi(!)
I to u vrijeme kad se čovjek nalazio u bolnici, teško bolestan, što je Mesić vrlo dobro znao, jer danima već fotoreporteri koji ovo ljeto ordiniraju po Hvaru, opskrbljuju svoje redakcije snimkama na kojima se preplanuli bradonja svako jutro šeta po gradu, ispija kavice uz obvezno listanje novina. I dok su dnevne novine izvještavale o Barišićevom zdravstvenom stanju, Mesić se zlurado obrušio na njega. Sva je sreća što ga kao predsjednika nećemo morati još dugo trpjeti.
- 20:11 - Komentari (90) - Isprintaj - #