Indijanka vegetarijanka

19.12.2016., ponedjeljak

Rolice od mrkve i patlidžana

Patlidžan
Par mrkvi
Crveni i bijeli luk u prahu
Sol, papar
Gotovi listovi za savijače
Maslinovo ulje

Patlidžan i mrkvu izrezati na štapiće. Uzimati po jedan list tijesta i prerezati na pola vodoravno i okomito da se dobiju četiri podjednaka komada. Na svaki komad staviti nekoliko štapića patlidžana i mrkve te posoliti, popapriti i dodati crveni i bijeli luk u prahu. Zarolati svaki komad kao kad se pravi 'velika' savijača. Na gril tavu staviti žlicu maslinovog ulja i rolice pržiti s obje strane (za svaku novu rundu rolica dodati novu žlicu ulja). Neispržene mogu stajati u hladnjaku, ali prekrivene da se ne osuše.





Oznake: rolice, patlidžan, mrkva


01.09.2014., ponedjeljak

Patlidžan s palentom

Palenta
Patlidžan
Maslinovo ulje
Bijeli luk
Masline bez koštica
Pasirana rajčica
Sol
Papar

Palentu skuhati ranije, izliti u pleh da se stvrdne i ohladi, a potom je narezati na kocke ili pravokutnike, lagano posoliti, razdvojiti komade jedan od drugog i staviti u pećnicu na ventilator da se uhvati korica.

Patlidžan izrezati na krugove i ispeći na sasvim malo maslinovog ulja s obje strane te lagano posoliti prilikom pečenja. U tavi u kojoj se pekao patlidžan staviti malo maslinovog ulja, u njega ubaciti nasjececkani češnjak, masline bez koštica i zaliti s pasiranom rajčicom. Kratko izmiješati i dodati začine po želji, a potom u tako dobiveni umak umiješati pečene patlidžane. Poslužiti uz palentu. Dobar tek.

Oznake: patlidžan, palenta, hrana, češnjak, masline


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se