14

ponedjeljak

veljača

2005

VIVA VIVA PAPIRUS

VIVA VIVA PAPIRUS
PRAVI ON NAŠ STIRISIMUS


Knjiga Nadvojvodine «Tikvus»
Vlasništvo kasarništva


Što tu ima tako lijepo?
Da li šuma
Ili blatni potok.
Srušena brv
Što u vodi truli
Jezivo zujanje
Velikog kukca?



VJEČNI USTAV Potpisi stanovništva x x x x


OPĆI ZAKON

Država

Papirusija je po obliku vladavine monarhija. Kralj je Papirus. Papirus ima neograničenu vlast nad teritorijem i stanovništvom, a u tome mu pomaže prije svega velika 6-orica, a zatim i Vijeće stola koga čine svi pravi čozozi. Vijeće stola zasjeda uvijek kad je potrebno riješiti važan problem. Na početku zasjedanja vijeće bira svoga suca koji će donijeti presudu. Ako se koji član ne zadovolji treba postupiti po zakonu o sudu. Velika 6-orica imaju pravo i dužnost vladati svojom posudbinom od kralja.

Zakon o vijeću stola

1. Kada smije zasjesti
Vijeće zasjeda ako se dotični problem ne može riješiti mirnim putem bez suda

2. Kako se bira sudac
Sucem se proglašuje član koji ima iskustva u rješavanju problema po mogućnosti da bude pripadnik V6. Jasno da sudac ne može biti tada optuženi. Ako je predloženi za suca bio optužen na prošlome suđenju onda se čin suca prebacuje na slijedećeg kandidata. Tko je 7 puta optužen u roku godine dana ili 30 u cijelom vijeku uopće, ne može biti sudac. Sudac si sam odredi zapisničara.

3. Prava optuženog
Optuženi ima pravo da uzme odvjetnika čija je dužnost da oštro brani svog zastupljenika i ima pravo da uzme svjedoka. Optuženi smije dati vlastitu izjavu.

4. Dužnosti optuženog
Čim je optužen jasno da ima svog tužitelja koji pak smije uzeti svog odvjetnika. Optuženi treba odgovarati na sučeva te na odvjetnikova pitanja.

5. Kada se smije porušiti presuda
Suđenje se nastavlja poslije presude jedino ako nezadovoljni ima dokaze ili ako se optuženi zaduži da će napraviti određeno djelo kako bi dobio pomilovanje. Ako ne izvrši to djelo dobi jednu prijekoru. 5 prijekora znači oddržavljavanje. 3 prijekora znači gubljenje glasa koji se može povratiti izvršenjem kraljevske naredbe i kraljevskim pomilovanjem.

6. Prava odvjetnika
Odvjetnik može bilo na čijoj je strani postaviti svakojaka pitanja ako suprotni odvjetnik ne kaže «poništavam» i ako sudac to ne odobri

7. Tko smije prisustvovati vijeću
Svi pravi Papirusijanci, odnosno b Papirusijanci ako imaju propusnicu

Zakon o donošenju presuda

Sudac mora završiti jednosatni tečaj upoznavanja. Presuda je završni čin suđenja kad sudac kaže da li je optuženi kriv i ako je kriv kakvu je kaznu zaslužio

Opće kazne:
1. Stupnja
· Svađa- povući za nos
· Udarac- povući za oba uha
· Spavanje na straži- dodatnih 8min stražarenja
· Zastajkivanje u jurišu-500m trčanja
2. Stupnja
· Ne vršenje dužnosti- počistiti kasarnu ili sl
· Nedolično ponašanje na sprovodu- očistiti groblje
· Zgaziti druga- pola sata biti na dijeti
· Gađanje s paradajzima- pojesti 2 paradajza
· Prdnuti- pola sata na dijeti
· Jedenje cedevite na dužnosti- 6 sati bez cedevite
3. Stupnja
· Izdati tajnu- 4 sata na dijeti
4. stupnja
· Objesiti, zaklati i sl.- pojesti 8 žohara i živu zmiju

Zakon o sastavu stanovništva

Papirusijanac je čovjek koji mora teritorijalno biti vezan uz Papirusiju. Povezivanje može biti privremeno-može privremeno boraviti na teritoriju Pap. Stanovnik ima pravo glasa ako je malđi od 18god. I ako ne prekrši najveći zakon sveopći. Stanovnik bez prava glasa može biti primljen u ČOZOZOZIJU b klase ako položi prijemni ispit na kojemu odgovara na pitanje –Da li stvarno želiš biti papirusijanac?. Osobe primljene u b dio ČOZOZOZIJE ne mogu prijeći u a klasu-dakle ne mogu dobiti nikakvu funkciju iako mogu uživati neke povlastite ne kulturnim manifestacijama isl.
Pripadnik a ČOZOZOZIJE može sam po sebi imati funkciju ČOZOZA, a može stupiti i u V& koju čine 2 nadvojvode i 4 vodvode. Kraljevsko pitanje nije za javnost.

Zakon o kasarnama i kasarništvima

Kasarne su glavna mjesta vlade. Kasarništvo je u vlasti Papirusa, a posudbina je vojvode. Ako u kasarni sjedi i nadvojvoda onda je to kasarnošte. Papirus za svojih posjeta uvijek sjedi na zelenom stolcu kasarništva (može i daska prekrivena travom). Na stolu ispred kralja nalaze se kasarničke škare(hrđave)
Osnovna pravila k. i k.:
· Moraju imati svoje škare obješene na zidu, stolić i stolčić
· Natpis naziva je zelenim slovima
· Zastava je obješena kraj ormarića
· Ne smije se uzimati kasarnska vlaština
· Mete se prije svakog praznika
· U kasarništvu je škola
· Svaka kasarna ima svoje ime koje poštuje

Zakon o školi

Svako pravi ČOZOZ polazi kasarničku školu. Predmete uči sve ove:
· Papirusšlus
· Papiruski jezik
· Priroda
· Matematika
· Lov i ribolov
· Kopanje
· Metenje
· Vježbe za vojsku

Zakon o vjeri

Papirusijanci su katolici. Ali poštuju i Juniorstvo. Njihov najveći svetac je Kipica Derevija. U nedelju i blagdane idu na Sv.Misu. Svi Papirusijanci vole kititi križno drvo na raskršću.

Zakon o proslavama

Papirusijanci slave svih svojih 12 praznika, a posebno se ističu Papirusday i Dan slobode kada se održavaju priredbe. Priredbama prisustvuju besplatno svi pravi ČOZOZI, a krivi dobivaju popust od 2%. Ako priredbama prisustvuje i sam kralj on mora sjediti na podu da ne bi uništio imovinu. Na svakoj takvoj manifestaciji priređuju se fujškolci kao znak mržnje prema školi.


<< Arhiva >>