srijeda, 28.04.2010.

Oprostite mi

Što sam ove slike stavio jednu pored druge,
možda im tu nije mjesto jer svaka od njih ima svoju priču,
ali upravo zato, jer ovo je slika svijeta.

Molite se, molite se stalno, molite se i za mene.
Hvala vam!

Jedno krštenje



Ova nevjerojatna slika je poruka vjere u Španjolskoj. Snimljena je na krštenje Valentina Mora, sina Erice, koja je 21-godišnja samohrana majka i nije imala novca za platiti sliku.
Fotografija krštenja Valentina Mora je pravo čudo, jer u vrijeme kad svećenik izlijeva svetu vodu preko glave, voda teče u obliku krunice (vidi sliku gore) .

Ova priča je počela u Župi Uznesenje Marijino u Cordovi, Španjolskoj, gdje se krstila beba od mjesec dana. U vrijeme kad je Valentino došao u krstionicu za sakrament krštenja, njegova majka Erica je upitala fotografkinju Mariu Salles Silvana, koja je bila unajmljena od drugih roditelja koji su krstili svoju djecu, da uslika njenoga sina kao milodar, budući da mlada majka nije imala novca za tu uslugu. Fotografkinja, dirnuta Ericinim zahtjevom, pristala je fotografirati Valentina.

Maria Silvana radi s tradicionalnim foto aparatom te je poslala film na razvijanje u Cordovu. Kada je dobila fotografije, primijetila je na svoje iznenađenje, da se voda koja je padala s Valentinove glave, formirala u savršenu krunicu.


Odluka o ustavnom sucu koji će biti skloniji pravu na izbor



Fotografija na gornjoj slici objavljena je uz tekst kako se dotični gospodin premišlja o ustavnom sucu svoje zemlje koji bi bio skloniji 'pravu žena na vlastiti izbor', odnosno pravu na pobačaj. Znak rukom je đavolja trijada, ZNAK RASPOZNAVANJA MEĐU SOTONISTIMA I VJEŠTICAMA i dotični vrlo dobro zna o čemu se radi.


Glad u Sudanu ili savijest svijeta odnosno sviju nas



Ova slika je osvojila Pulitzerovu nagradu. Snimio ju je, za vrijeme rata 1994g u Sudanu, fotograf Kevin Carter. Prikazuje izgladnjelo dijete koje je puzalo prema kampu s hranom Ujedinjenih naroda udaljeno 1 km od mjesta na kojem je snimljena. Na slici se vidi kako lešinar čeka da dijete umre kako bi ga mogao pojesti. Tri mjeseca kasnije fotograf je počinio samoubojstvo.


- 12:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.