30.10.2007. / utorak

TOP 5 STVARI KOJE OBAVEZNO TREBA UČINITI PRIJE NEGO POČNETE UČITI




1) Počistiti cijeli radni stol!!! Posložiti sve papire abecednim redom ili kronološki, pregledati sve te papire i pola toga pobacati (drugu polovicu ostavite za drugi put), isprobati sve olovke da li pišu, ako ne onda ih baciti, obrisati svu prašinu, pospremiti ladice i na kraju sve to uredno namijestiti kako bi radni prostor što manje odvlačio pozornost od knjige!

2) Skuhati kavu/čaj - taman kad sjednete za netom počišćeni stol shvatite da vam se jaaako pije kava/čaj. Ustanete i skuhate kavu/čaj, donesete šalicu na radni stol i uz rad koji slijedi pijuckate kavu ili čaj!

3)Kavu/čaj je zabavnije piti u društvu pa je preporučljivo nazvati prijatelja/prijateljicu koje ili niste odavno čuli, ili ih čujete svaki dan. Što se mora mora se!

4)Mobitel vam je pri ruci, nitko vam ne smeta, a radni stol je idealno mjesto za koncentraciju koje su vam poruke bitne a koje ne stoga prionite na čiščenje ionako pretrpane SIM kartice.

5)Uređivanje i lakiranje noktiju (za žene i poneke muškarce). Tu je uključeno skidanje starog laka (od prošlog učenja), čiščenje, rezanje, rašpanje i dakako novo lakiranje u nekoliko slojeva!



DODATNI POSLOVI: spremanje stana (metenje, usisavanje, ribanje podova, pločica, kupaone, kuhinje, klofanje tepiha, brisanje prašine u vitrinama, pranje prozora); Surfanje po internetu (novosti, vijesti, zanimljivosti, blogovi - idealno je vrijeme za nadoknadu propuštenog); šetanje psa, kupanje psa, zalijevanje cvijeća......


Sve ovo primjenjivo je i na sve druge intelektualne aktivnosti - pisanje radova, seminara, referata, prevođenje, lektoriranje, računanje, slaganje ili općenito na obaveze koje se moraju obaviti a ne pomaže ona najveća svjetska laž "ŠTO SE MORA NIJE TEŠKO"!!!

- 10:05 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.