Sude mi

30.06.2017.

Promjena

29.06.2017.

Danas sam promijenila preglednik na laptopu i sada mi je sve naopako ali preglednik koji sam imala do sada postao je katastrofa jer google stalno nešto mijenja i sve se pobrkalo a ja to pobrkano ne podnosim. Sada se moram priviknuti na novi preglednik pa će biti super.
Počela sam mijenjati od preglednika na laptopu te ću polako mijenjati i ostalo.

bez naslova

28.06.2017.

Dijete treba zaštitu

27.06.2017.

U našem pravosudnom sistemu ima bezbroj proceduralnih pogrešaka i sve se radi po nahođenju i volji Suca koji dobije predmet sa bezbroj pogrešaka pa onda donosi presudu na temelju svega što je u predmetu napisano na horuk. Istina budi rečeno i na onoj i na ovoj strani su svi zakazali a najviše tu pati dijete koje zbog tuđih propusta nikada nije ni upoznalo drugog roditelja a sada po svoj sili Zakona treba živjeti s osobom koju uistinu ni ne poznaje.
Za zaštitu djeteta sam uvijek jer znam kako se teško boriti sa sustavom koji ti oduzme dijete pa moraš dokazivati i pobijati sve izmišljotine koje tebi kao roditelju ne dozvoljavaju da dijete ima djetinjstvo kakvo je zaslužilo.
U ovom slučaju zakazale su službe i s jedne i s druge strane, a sada te iste institucije ne mare niti će mariti za traume koje će imati taj dječačić ili neko drugo dijete kojeg nitko neće štiti osim njegove majke.
POMOZIMO TOM DJETETU DA SRETNO ŽIVI BEZ TRAUMA A TAKO POMOZIMO I SUSTAVU DA KONAČNO ISPRAVI ALJKAVOST INSTITUCIJA JER BI SE TO MOGLO PONOVNO DOGODITI NEKOME DRUGOME.

čestitam svima što štite dijete


Divno je kada su ljudi solidarni i drago mi je što brane nedužno dijete koje žele odvojiti od majke koja sigurno nije zbog lijepog života uzela dijete i vratila se roditeljima. Svjesna sam da postoje i jedna i druga strana ali ipak je u ovoj priči bitno dijete koje ne bi smjelo imati traume i treba ga zaštititi u svim pogledima. Žalosno je samo što je naš sustav popustio nad drugim sustavom i sada i sustav maltretira dijete koje bi trebalo biti zaštićeno i kojem bi se bez obzira na Presudu trebalo dozvoliti da ima pravo glasa.
Hvala svima koji sada svojim prisustvom štite dijete koje se ne može zaštiti samo zbog pogreške sustava.

Poruka Gradonačelniku Zagreba

25.06.2017.

Budite pametni i promijenite sporni trg zbog kojeg vam uvjetuju rad skupštine u trg glazbe jer ipak je blizu glazbena akademija ili jednostavno sporan trg preimenujte u umjetnički trg s obzirom da su tu i muzej i kazalište i akademija tako ćete izbjeći trošenje novaca za Referendum a i protivnike zadovoljiti a i sami su svjesni da su trebali inzistirati na promjeni naziva još za života Gospodina Tuđmana ali njemu nisu smjeli uvjetovati tu promjenu a Vas maltretiraju godinama.
Znači ispuniti ćete gospodi želju a novce koje ste mislili potrošiti za Referendum potrošite u izgradnju najboljeg vrtića ili jednu školu opremite suvremenom opremom,

izreka


uskoro možda...možda još uvijek ne

24.06.2017.

Do kada ću ulaziti u svaku provaliju na svojoj životnoj stazi?
Mora već jednom uskoro biti ispred mene ravan put posut mirisnim laticama mojih omiljenih ruža. Dosta mi je provalija i izlaska iz njih u nadi da ću konačno... ali ja ponovno nalazim provaliju i padam u nju i nadam se da ču iz nje izaći i naći ravan put koji me čeka.

takva sam

23.06.2017.

jedva čekam da...


Svjestan si da nešto posjeduješ već dugi niz godina na ovjerenom papiru od strane suda ali ti je to posjedovanje onemogućeno iz razloga pohlepe od druge strane kojoj naravno ne osporavaš ništa a ona tebi iako sve imaš regularno dokazano osporava sve ali od tebe zahtjeva da sudjeluješ u troškovima koje ni u kakvom pogledu nisi niti možeš napraviti negdje gdje ti je usprkos navedenom prije zabranjeno.
Naravno ti nemaš što izgubiti jer pravda je na tvojoj strani ali to čekanje da ti se izda sve regularno totalno te ubija, a još tome i bezobrazluk suprotne strane nema granica.
Naime da pojasnim: Moj pokojni otac odrekao se svega 1984 godine na ostavinskom postupku u moju korist i to nije porekao niti promijenio odluku punih trideset godina, a moja maćeha zbog koje me je izbacio na ulicu misli da ću ja dati sve njoj. Ona zaboravlja da ja imam dva sina i da je uistinu to njihovo a ne moje.
Već tri godine dokazujem i dokazala sam i sada moram čekati samo da se konačno odluče kome i koliko pripada i vjerujte mi da jedva čekam da uđem u ono što je moja majka s mojim ocem davnih godina stvorila a ja to nisam smjela ni pogledati a kamoli koristi iako sam na to i zakonom imala pravo.

poruka

22.06.2017.

hvala blogeru i blogerici


Interesantno je čitati blogere jer pojedinci pišu interesantnije od nekih novinara u dnevnim tiskovinama, na blogu možeš pronaći, politiku, sport, razonodu iz raznih kuteva, čak možeš pronaći i oglase a rubriku oglasa možeš nazvati /tražim-naći ću/. Čitajući blogove može se i nešto naučiti i za svakog tko voli nešto zanimljivo kada otvori blog naslovnicu može pronaći nešto da mu uljepša dan, podne ili večer.
Sinoć recimo sam bila lila lo na halo ali kada sam pročitala samo naslov, a poslije i tekst smijala sam se do suza jer bloger je tražio ženu a sve pjesme koje piše te ih povremeno objavi kako bi ih i drugi čitali posvetio je svojoj zakonitoj i svaka žena dio sebe može pronaći u njegovim stihovima iako svi znamo da dok ih piše uistinu ispred sebe ima lik svoje supruge bez koje disati ne može. Još jedna blogerica me nasmijala tražeći da napišemo u komentarima sve što se koristi za nekoga koga nazivamo lud.
Hvala blogeru i blogerici što su me dobro nasmijali a nisam pročitala ni jedan vic iz pera blogera koji nam inače svaki dan osim vikendom vicevima podaruje lijek koji se ni u jednoj ljekarni ne može nabaviti.

Vikendica

20.06.2017.


u kojoj imam 2/4 suvlasničkog djela a maćeha mi zabranjuje ulazak u posjed

nema naslova

19.06.2017.

Divno je biti osoba koja nemaš ništa osim ljubavi za svoju djecu jer sa ljubavlju možeš imati sve što ti je potrebno da bi ti djeca bila sretna i zadovoljna znajući da ćeš im ljubavlju svojom dati sve ono što im je potrebno da žive zadovoljni.
Sam si birao put kojim ćeš ići životnom stazom ne znajući da na tom odabranom putu svaka dva koraka postoji provalija iz koje moraš izaći sam kako bi djeci pružio ljubav svoju jer u tvojoj ljubavi nalazi se sve što im je potrebno.
Nešto više od svoje ljubavi nisi im u stanju pružiti jer svakodnevno moraš izlaziti iz provalije u koju upadneš kada odlučiš napraviti sljedeći korak samo da bi djeci kojoj pružaš i daješ ljubav bilo bolje no što je tebi.

nema naslova

18.06.2017.

Znam da ću sada ispasti glupa ali glupost mi je prijatelj veliki u posljednje vrijeme. Svatko od nas sam sebi određuje na koji način i kako će živjeti i sve što nam se desi za to smo si krivi sami i sami ispravljamo svoje pogreške. Moja greška najveća je ta što sam se udala iz inata za osobu koja me maltretirala sve dok sama nisam odlučila da mi je maltretiranja dosta.
Šteta što nisam osoba koja može imati muškarca za svoje potrebe i da mi taj muškarac plati onako kako situirana gospođa plača suprugu moje prijateljice, znam mnogi bi mi tada rekli da sam k.... jer samo one to rade ali iako takvim načinom ne bih bila sretna, tako bih barem imala novac koji je svima potreban da normalno živi. Šteta što nemam želudac biti sponzoruša ali da mogu sa zarađenim bi si mogla ispuniti svoju veliku želju a koja je pokušajte odgonetnuti.
Da sam imala pameti ne bih imala djece i uživala bih u svemu što me veseli jer imala bih sebe a ne slike prošlosti, ne bolesnu djecu, ne bih bila i otac i mati u isto vrijeme.
Uživala bih kao što uživa "situirana gospođa" koja plaća muškarca za svoje zadovoljstvo ne razmišljajući da on pripada nekome a ne njoj.

Išla bih ali... možda i hoću


Nadam se da ću uspjeti ušparati dvjestotinjak kunica i da ću otići ove godine do Zadra i cijeli dan slušati morske orgulje kako sviraju divnu melodiju. Išla bih ja i do Rijeke ali koliko znam ona je brdovita a po Korzu mi se ne da vozikati cijeli dan i ne vidjeti mora osim iz autobusa kojim dolazim ili autobusa kojim odlazim.
Najviše volim Split ali kada sam god (dva puta doputovala) dočekala me bura a ja volim toplo jako toplo jer sam zimogrozan tip.
Voljela bih živjeti negdje pored mora i slušati šum valova i pjesmu cvrčaka ali ta želja ostvariti mi se neće nikada, zato mi ostaje da uštedim pada da posjetim more samo jedan dan i da uživam u toj ljepoti.

Istina

17.06.2017.

Bila sam, da jesam

16.06.2017.

Da, bila sam u Bogovičevoj kada su bili Glavašević, Grbin, Bauk te dozvolili prisutnim prolaznicima vrijeđanje i moram vam reći da sam čula samo jednog gospodina kako bijesno govori malom Glavaševiću da ulaskom u SDP osramotio oca a on ga je slušao bez i jedne riječi jer je tako dozvoljeno.
Da, bila sam tamo i rekla sam Pernaru da ja njega vrijeđati neću ali on može vrijeđati mene jer cijenim i poštujem Bandića.
Rekla sam tamo prisutnim zastupnicima da mi je žao svih osoba koji su u ratu postali invalidi ali da bi trebali malo misliti i na civilne invalide jer mi nismo krivi što zbog svog invaliditeta nismo bili na ratištu jer invalid je invalid ma kako god invaliditet nastao. Svjesna sam da nam prava ne mogu biti ista ali isto tako znam da ne moramo biti na margini društva gdje smo već dugi niz godina te se moramo na bilo koji način dokazivati i pokazivati da bi ostvarili barem neka osnovna prava a ne ovako kako živimo.
Živimo od minimalne socijalne pomoći, zapošljavaju nas samo po godinu dana (one koji imaju sreće). Tu smo kao i ratni invalidi ali nas nitko ne vidi i nitko nikakav zakon za civilne invalide neće donijeti kako bi i mi bili bar malo zaštićeni u ovom okrutnom vremenu.

Izrasli su

15.06.2017.

Otkazali Punomoć

14.06.2017.

Gospođa Sloković i gospodin Pradanović povukli su Punomoć gospodinu Mamiću koji je danas koliko sam mogla vidjeti bio ljut što je suđenje krenulo u ranim jutarnjim satima pa se izvikao na svoje branitelje koji su vrhunski u takvim predmetima kao što je slučaj Mamić.
Odlučio se braniti sam i želim mu svu sreću da taj proces ubrzo dobije svoj epilog, ali zbog ogromnog spisa sigurno će morati angažirati odvjetnika ili će mu odvjetnika odrediti na slijedećem ročištu pa će to trajati duže no što je potrebno.

događa se

13.06.2017.

u posljednje vrijeme je toliko zanimljivo čitati novine jer u njima se nađe svašta što širokoj masi okreće misli od stvarnih problema pa je jučerašnji dan baš bio zanimljiv. Naime građani su javno mogli vrijeđati troje saborskih zastupnika (naravno vrijeđali ih nismo puno). Na drugom kraju grada pred kraj radnog vremena pljačka holdinga po drugi puta sa istim scenarijem samo što su ovaj puta pljačkaši iznijeli manju količinu novaca i hvala nebesima nikoga tko se u tom trenutku tamo nalazio nisu ozlijedili.
Nadamo se svi naravno da će se pronaći pljačkaši te da će isto po hitnom postupku sudstvo odraditi svoj posao kao što je odradilo osobama koje su vrijeđale našu vrhunsku skijašicu.

od 15 do 15,30

12.06.2017.

Trojac je došao ranije i uredno sam ih pitala dali ih smijem slikati. Pokušali su pored Sunca u Bogovićevoj slušati uvrijede ali nitko od prisutnih osim jednog starijeg gospodina nikome od njih nije uputo uvredu. Promatrala sam Bojana Glavaševića kako prima uvredu tog starijeg gospodina i moram vam priznati da mu se po mimici vidjelo da mu je neugodno ali ništa osim "u pravu ste" nije odgovorio.



DODATAK u 22,43

Da Ane bila sam tamo i rekla istinu od koje nikada ne bježim jer tko god je na vlasti ili lijevi ili desni nitko ne vodi brigu o civilnim osobama s invaliditetom a i mi smo dio društva i glasamo u nadi da će nas netko zastupati i da će konačno osoba sa invaliditetom imati malo bolji životni standard kakav zaslužuju svi koji žive u ovoj državi koja će odlaskom cijelih obitelji u potrazi boljeg standarda ostati na stanovništvu koje više nije radno sposobno. Osoba sa invaliditetom je osoba koja mora živjeti bez obzira na koji način je taj invaliditet nastao. Školujemo se a kada trebamo dobiti posao tada nastaje niz zavrzlama jer ni zdrave osobe nemaju posla ali zdravi mogu otići bilo gdje i raditi a mi ostajemo tu i čekamo da i lijevi i desni svate da su i civilni invalidi dio stanovnika Hrvatske.
Rekla sam zastupnicima istinu jer nikada od istine ne bježim a ti moju istinu nazovi draga Ane kako god poželiš.

Samo za Franju - Sve moje lončanice na balkonu

11.06.2017.

ekološki

Domaća mrkva uzgojena u tegli za cvijeće


Moji ekološki proizvodi u teglama za cvijeće

10.06.2017.


zreli paradajz

paprika babura

iz mog balkonskog vrta - šumska jagoda


nema naslova


Kada si sam sa sobom razne misli ti dolaze i pokušavaš ih maknuti i ne razmišljati o ničem osim o toplini sunca čije te zrake mame da izađeš van a ti za to nemaš snage jer sve je isto potpuno isto kao i dan prije ovog divnog toplog dana.

Sretan rođendan blog prijatelju

09.06.2017.

Znam da najviše voliš ćevape pa ti šaljem porciju ovako i uz nju želim sve najbolje simpatijo moja
šaljem ti i prijateljski zagrljaj

Volim pisati blog

08.06.2017.

Blog ili ti internetski dnevnik po meni je jedno lijepo mjesto za komunikaciju i druženje na daljinu jer oni koji pišu pisanu riječ nisu iz jednog mjesta boravka. Postoje razni zanimljivi tekstovi, divne fotografije snimljene iz svih kuteva, tekstovi koji su napisani stručno, tekstovi koji nisu pisani kvalitetno (poput mojih koji nisu kvalitetni), postoje ljudi koji pišu krasne stihove, divne putopise i još ima dosta divnih kategorija u kojima svatko od nas pa i oni koji ne pišu blog mogu pronaći nešto što je njima zanimljivo. Naravno ne smijem zaboraviti ni kvalitetne recepte.
Na blogu postoje kritičari ali da tih kritičara nema tada ni blog ne bi bio zanimljiv jer kritiku treba znati prihvatiti i na osnovu kritike postaješ sam sebi kritičar jer pročitaš svoj tekst još jednom i shvatiš da ta kritika osobe koja tvoj tekst komentira uistinu u neku ruku ima smisla. Kao i u životu tako i na blogu postoje osobe koje su ti drage i koje nisu, sve je to normalno s nekima komuniciraš više, s nekima manje, a s nekima ne komuniciraš nikako iako pročitaš njihov napisani tekst.
Blog je mjesto koje obožavam jer s puno zanimljivih osoba sam se susrela i drago mi je kada ih vidim jer svi ti ljudi su divni kao što su divni njihovi tekstovi koje rado pročitam uvijek kada mi se nešto čita pisano sa srcem.
Nije mi krivo što većini blogera nisam omiljeni pisac ali ja volim pisanu riječ i komunikaciju s blogerima preko njihovih divnih postova.

Kod svakoga postoji razlog zašto piše ili zašto je prestao pisati a sigurna sam da svi oni koji su pisali a sada više ne svrate pogledati na početnu stranicu bloga dali netko njima drag ima neki novi tekst, fotografiju ili recept.
jednom će možda ponovno početi i oni pisati, a oni kojih više nema među nama zato što ih uistinu nema ostali su i ostat će u našim sjećanjima jer svi oni kao i mi ostavili su na stranicama svojih blogova tekstove koji se pamte.

Ona sama mora odlučiti

07.06.2017.

"zapamti ovo za sva vremena Andrea molim te. Ako želiš imati dijete imaj ga ali nađi muškarca koji će pristati da nema obaveza ni s tobom ni sa djetetom i biti će ti dobro, vjeruj mi" - rekla mi je majka nekoliko dana prije smrti, a tada sam imala samo 15 godina. Nisam je razumjela tada ali sada je već godinama razumijem što mi je sa tim riječima uistinu rekla jer vidjevši što se događa mojoj poznanici koja pati zbog muškarca kojeg poštuje jednostavno je ovaj recept moje pokojne majke ispravan.
Da ne bi ispalo da su samo muškarci takvi /bez osjećaja/ postoje i takve žene ali u manjoj mjeri, a kada imaš takvu osobu pored sebe najbolje se maknuti i početi živjeti život punim plućima ali tko sam ja da ju u takvo što nagovorim jer ona mora sama znati koji korak dalje napraviti isto kao što mora znati i muškarac ako mu je žena sklona varanju.

Nisam vjerovala ali sam se uvjerila

06.06.2017.

da postoje dobro situirane žene koje putem internetske stranice traže muškarce, naravno pronađu ih tu nije ništa sporno ali je apsurdno da na takav naćin pronađu muškarca koji ima svoju obitelj i tog muškarca plaćaju za seksualne usluge te s njim prekinu česte susrete kada saznaju ali si i dalje s njim u kontaktu i kada slučajno svrate u njegov grad zovu ga i obećaju mu plaćanje susreta i njegovih usluga (on naravno pristane kao naivac) jer ona ima love, obavi ono što ona od njega traži a zatim ga pošalje kući praznog džepa jer ga je nahranila i napojila za dobivene svoje potrebe.
Onda ona fotografiju zajedničkog ručka objavi javno, naravno žena to vidi i poludi a on laže do iznemoglosti i lagati će ponovno jer će se nadati da će mu ta "fina gospođa" ipak platiti usluge kao što mu je plaćala punu godinu dana.

SLOVENCI NA TRGU

05.06.2017.

krstavac i paradajz na mom balkonu

04.06.2017.

Nemojte nikada


Ovakav osmijeh kakav vi imate gospođice ja stvarno nisam nikada vidio, imate osmijeh za pamćenje jer kada se osmjehnete vama se i oči zasjaje a te takve oči se dugo pamte, jer izvire iz njih toplina pomiješana s tugom i boli. Ne, nemojte nikada skidati tvoj osmijeh s lica jer je osmijeh koji svakome tko vas ugleda daje snagu. Hvala vam simpatična gospođice što ste meni uljepšali dan jer zaboravio sam na svoju bol gledajući vaše oči koje sjaje.

Nepropisno parkiranje

02.06.2017.

Djelatnica iz rasadnika Zrinjevac ne može prošetati od rasadnika do pješačkog mosta nego parkira na nogostupu a pješaci idu po prometnoj cesti do autobusne stanicu jer ona je u žurbi pa mora auto parkirati na nogostup


mrkva, dinja, lubenica i ostalo u mom malom vrtu

01.06.2017.