Zoroblog

02.10.2007., utorak

Drugi natječaj za priče s bloga

NAKLADA ZORO oglašava

2. NATJEČAJ za priče s bloga

Pravila natječaja:

1. "Naklada Zoro" oglašava natječaj za priče s bloga, te odabrane najbolje među njima, ukoliko udovolje brojem i kvalitetom, "Naklada Zoro" kani objaviti u zbirci priča u vlastitoj produkciji.

2. Autori koji sudjeluju u natječaju, slanjem prijave na natječaj prihvaćaju sve njegove uvjete i pravila.

3. Svaki autor na ovaj natječaj može prijaviti SAMO JEDNU svoju priču. Potrudite se prijaviti najbolje što imate!

4. Prijavljivati se mogu samo priče objavljene na blogu u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2007. godine (u obzir dolaze svi blog-serveri na "uzajamno razumljivim jezicima"), koje u trenutku prijave moraju biti dostupne na blogu; i ne smiju biti do isteka natječaja objavljene nigdje drugdje osim na blogu. Ukoliko su priče s bloga objavljene i negdje drugdje (u nekoj zbirci, zborniku, časopisu, novinama), ne mogu se prijaviti na natječaj. Svi su autori i sve priče koje se prijavljuju na natječaj u potpuno ravnopravnom položaju. Za sadržaj buduće zbirke nema nikakvih "ključeva", jedini kriterij je kvaliteta priča. Kod priča odabranih za objavljivanje u budućoj zbirci, poštivat će se izvorni jezik na kojem je napisana i objavljena na blogu autora.

5. Prijava priče na natječaj obavlja se na sljedeći način: priču prijavljuje sam autor odnosno bloger, ne primaju se prijave "trećih osoba"; čime se podrazumijeva da autor svojom voljom sudjeluje u natječaju; autor priče treba uredniku zbirke mailom na adresu davor.sisovic@pu.htnet.hr poslati poruku sa subjectom "prijava na natječaj za blog priču", te u poruci navesti naslov priče, i link na kojem se priča može pročitati odnosno skinuti. Na poseban zahtjev urednika, autor mora poslati priču u "čitljivijem" formatu ukoliko je inačica objavljena na blogu tehnički problematična.

6. U budućoj zbirci uz svaku priču navest će se pravo i puno, te blogersko ime autora, i naziv i adresa bloga na kojem je objavljena. Ukoliko autor inzistira na anonimnosti odnosno na korištenju isključivo svog blogerskog imena, poštivat će se njegova želja.

7. U ovom natječaju priče se ne rangiraju i ne nagrađuju, ishod svake prijave može biti jedino odbijanje ili prihvaćanje za objavljivanje u zbirci.

8. Svakom autoru kojemu se u zbirci objavi priča pripada jedan autorski primjerak zbirke, te pravo na kupnju određenog broja zbirki s popustom, prema uzancama nakladnika.

9. Priče koje se prijavljuju na ovaj natječaj ne bi smjele biti dulje od pet kartica teksta (9.000 znakova uključujući i razmake), no nećemo cjepidlačiti i za blaga prekoračenja ako je priča dobra. Priče puno veće duljine se međutim neće prihvaćati. Neće se prihvaćati ni prijave "romana u nastavcima" niti drugih formi priloga na blogovima koji odudaraju od uobičajenog poimanja "priče".

10. Podaci o prijavljenim pričama i autorima neće se javno obznanjivati do zaključenja zbirke. Tekuće informacije o tijeku natječaja objavljivat će se na blogovima Bookaleta i Zoroblog.

11. Zahvaljujemo svima koji će tekst ovog natječaja u cjelovitom obliku prenijeti na svoje blogove, na forume u kojima sudjeluju, na svoje web-stranice, ili u tiskane i druge medije.

12. Natječaj je otvoren od trenutka u kojem ste ovo pročitali, a krajnji rok za prijavu priča je 15. siječnja 2008. Međutim, ne morate čekati, priče možete početi prijavljivati odmah.

13. Autori čije će priče biti objavljene u budućoj zbirci priča s bloga obvezuju se da tu istu priču neće objavljivati nigdje drugdje u roku od godine dana nakon izlaska zbirke, a nakon toga u slučaju ponovnog objavljivanja svoje priče u bilo kojoj knjizi ili drugom mediju obavezuju se navesti da je ta priča prvi put objavljena u ovoj zbirci priča s bloga.

14. Sretno, i samo vi pišite!


Sva pitanja izvolite postaviti ovdje u komentarima ili meni izravno na mail.


- 13:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

01.10.2007., ponedjeljak

Natječaj za zbirku priča autora iz BiH

NAKLADA ZORO d.o.o.
Sarajevo, Šenoina 14,
tel/fax: 033/ 214 454, 553 885
e-mail: zorosa@bih.net.ba


RASPISUJE

JAVNI ANONIMNI NATJEČAJ / KONKURS

GODIŠNJE KNJIŽEVNE NAGRADE ZA ZBIRKU / KNJIGU NEOBJAVLJENIH PRIČA, AUTORA S PROSTORA BOSNE I HERCEGOVINE

Član 1.
Književna nagrada za zbirku / knjigu priča, pod nazivom Nagrada Zoro, u daljem tekstu Nagrada, pokreće se s ciljem poticanja književnoga stvaralaštva Bosne i Hercegovine, te poboljšanja materijalnog položaja bosanskohercegovačkih pisaca.

Član 2.
Utemeljitelj i vlasnik Nagrade je Izdavačko poduzeće Naklada Zoro d.o.o., 71 000 Sarajevo, Šenoina 14, Bosna i Hercegovina.

Član 3.
Pravo natjecanja za Nagradu imaju svi državljani Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje trenutno žive.

Član 4.
Nagrada je godišnja. Prikupljanje i ocjenjivanje natječajnih radova vršit će se kontinuirano preko cijele godine, a najkasnije do 31.12.2007. Objavljivanje rezultata bit će u vrijeme održavanja Međunarodnog sajma knjige u Sarajevu, april 2008.

Član 5.
Natječaj je anoniman. Rukopisi se šalju pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice, u kojoj se rukopis šalje, i na prvoj stranici rukopisa. Uz rukopis se prilaže i zapečaćena koverta, na čijoj vanjskoj strani, također, mora biti ispisana šifra, a u koverti priloženi svi relevantni podaci o autoru. U toj koverti mora biti i disketa ili CD s kompletnim rukopisom knjige. Koverta s podacima o autoru otvara se komisijski, u prisutnosti svih članova žirija za ocjenjivanje prispjelih rukopisa, u daljem tekstu žiri.
Član 6.
Žiri ima pet (5) članova. Rad žirija i njegov sastav su javni. Članovi aktualnog žirija i članovi njihovih obitelji, te uposlenici u Nakladi Zoro nemaju pravo natjecati se za Nagradu.

Član 7.
Na prijedlog žirija dodjeljuje se prva, te otkupna nagrada. Iznosi nagrada su u brutto vrijednostima i javni su. Nagrađeni autori stječu pravo i obavezu objavljivanja nagrađenih rukopisa u Nakladi Zoro. Rukopisi će biti objavljeni u roku od godine dana od dana objavljivanja rezultata natječaja. U iznos nagrada ugrađen je i honorar za objavljivanje knjige.

Član 8.
Nagrada za prvonagrađeni rukopis iznosi 6.000,00 KM, a nagrada za otkupni rukopis iznosi 2.000,00 KM.

Član 9.
Svi autori nagrađenih rukopisa obvezni su, prije objavljivanja rezultata natječaja, sklopiti ugovor o međusobnim pravima i obvezama s utemeljiteljem.

Član 10.
Dodjela nagrada je javna i održavat će se jednom godišnje uz poziv kulturnim i javnim radnicima, sponzorima, te predstavnicima svih medija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Član 11.
Sponzor nagrade BIHAMK stječe pravo publiciranja svojega naziva i logotipa na svim materijalima, vezanim uz Nagradu.

Član 12.
Svi učesnici natječaja, članovi žirija, predstavnici sponzora i svi drugi koji su poslovno vezani uz realizaciju natječaja, obavezni su čuvati tajnost svih podataka i informacija vezanih uz Nagradu, bez potpisivanja posebnog ugovora o tome.

Član 13.
Autori svoje radove, prema utvrđenim kriterijima iz člana 5., mogu slati na adresu: Naklada Zoro d.o.o. (za književnu nagradu), 71 000 Sarajevo, Šenoina 14, ili knjižara ZORO (za književnu nagradu), 71000 Sarajevo, Branislava Đurđeva bb,Bosna i Hercegovina . Sve dodatne informacije učesnici natječaja mogu dobiti izravno ili na telefone: 033/214-454, 553-885, kao i putem e-mail: zorosa@bih.net.ba.

- 10:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Ožujak 2010 (1)
Ožujak 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (7)
Listopad 2007 (2)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pogled na svijet, ljude i knjige iz rakursa naklade "Zoro". Ponekad i iz knjiga naklade "Zoro".

Linkovi

NAKLADA ZORO S PONOSOM PREDSTAVLJA:

biblioteka WARP:

Marina Jadrejčić: TUŽNA MADONA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Danilo Brozović: BOJNO POLJE ISTRA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Veselin Gatalo: CAFE OXYGEN
Image Hosted by ImageShack.us


Brian W. Aldiss: NON-STOP
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dalibor Perković: SVA KRV ČOVJEČANSTVA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

u pripremi:
Robi Selan: PAKLENI TRILOBITI


biblioteka MRAK:

Hermann Hesse: PRIČE O SABLASTIMA I VJEŠTICAMA IZ RAJNSKOG ANTIQUARIUSA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

u pripremi:
Drago Orlić: ŠTORICE OD ŠTRIG I ŠTRIGUNI


biblioteka PROZOR:

BLOG-PRIČE
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Željko Maurović: MENTALNE MAPE
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

u pripremi:
BLOG-PRIČE 2


biblioteka MEĐUSVJETOVI:

Brian W. Aldiss: OXFORD-OHRID (putopis)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Sabrana djela JULESA VERNEA:

CLAUDIUS BOMBARNAC
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

u pripremi:
DVORAC U KARPATIMA
PARIZ U XX. STOLJEĆU
KUPOVINA SJEVERNOG POLA