Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoroblog

Marketing

Natječaj za zbirku priča autora iz BiH

NAKLADA ZORO d.o.o.
Sarajevo, Šenoina 14,
tel/fax: 033/ 214 454, 553 885
e-mail: zorosa@bih.net.ba


RASPISUJE

JAVNI ANONIMNI NATJEČAJ / KONKURS

GODIŠNJE KNJIŽEVNE NAGRADE ZA ZBIRKU / KNJIGU NEOBJAVLJENIH PRIČA, AUTORA S PROSTORA BOSNE I HERCEGOVINE

Član 1.
Književna nagrada za zbirku / knjigu priča, pod nazivom Nagrada Zoro, u daljem tekstu Nagrada, pokreće se s ciljem poticanja književnoga stvaralaštva Bosne i Hercegovine, te poboljšanja materijalnog položaja bosanskohercegovačkih pisaca.

Član 2.
Utemeljitelj i vlasnik Nagrade je Izdavačko poduzeće Naklada Zoro d.o.o., 71 000 Sarajevo, Šenoina 14, Bosna i Hercegovina.

Član 3.
Pravo natjecanja za Nagradu imaju svi državljani Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje trenutno žive.

Član 4.
Nagrada je godišnja. Prikupljanje i ocjenjivanje natječajnih radova vršit će se kontinuirano preko cijele godine, a najkasnije do 31.12.2007. Objavljivanje rezultata bit će u vrijeme održavanja Međunarodnog sajma knjige u Sarajevu, april 2008.

Član 5.
Natječaj je anoniman. Rukopisi se šalju pod šifrom. Šifra mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice, u kojoj se rukopis šalje, i na prvoj stranici rukopisa. Uz rukopis se prilaže i zapečaćena koverta, na čijoj vanjskoj strani, također, mora biti ispisana šifra, a u koverti priloženi svi relevantni podaci o autoru. U toj koverti mora biti i disketa ili CD s kompletnim rukopisom knjige. Koverta s podacima o autoru otvara se komisijski, u prisutnosti svih članova žirija za ocjenjivanje prispjelih rukopisa, u daljem tekstu žiri.
Član 6.
Žiri ima pet (5) članova. Rad žirija i njegov sastav su javni. Članovi aktualnog žirija i članovi njihovih obitelji, te uposlenici u Nakladi Zoro nemaju pravo natjecati se za Nagradu.

Član 7.
Na prijedlog žirija dodjeljuje se prva, te otkupna nagrada. Iznosi nagrada su u brutto vrijednostima i javni su. Nagrađeni autori stječu pravo i obavezu objavljivanja nagrađenih rukopisa u Nakladi Zoro. Rukopisi će biti objavljeni u roku od godine dana od dana objavljivanja rezultata natječaja. U iznos nagrada ugrađen je i honorar za objavljivanje knjige.

Član 8.
Nagrada za prvonagrađeni rukopis iznosi 6.000,00 KM, a nagrada za otkupni rukopis iznosi 2.000,00 KM.

Član 9.
Svi autori nagrađenih rukopisa obvezni su, prije objavljivanja rezultata natječaja, sklopiti ugovor o međusobnim pravima i obvezama s utemeljiteljem.

Član 10.
Dodjela nagrada je javna i održavat će se jednom godišnje uz poziv kulturnim i javnim radnicima, sponzorima, te predstavnicima svih medija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Član 11.
Sponzor nagrade BIHAMK stječe pravo publiciranja svojega naziva i logotipa na svim materijalima, vezanim uz Nagradu.

Član 12.
Svi učesnici natječaja, članovi žirija, predstavnici sponzora i svi drugi koji su poslovno vezani uz realizaciju natječaja, obavezni su čuvati tajnost svih podataka i informacija vezanih uz Nagradu, bez potpisivanja posebnog ugovora o tome.

Član 13.
Autori svoje radove, prema utvrđenim kriterijima iz člana 5., mogu slati na adresu: Naklada Zoro d.o.o. (za književnu nagradu), 71 000 Sarajevo, Šenoina 14, ili knjižara ZORO (za književnu nagradu), 71000 Sarajevo, Branislava Đurđeva bb,Bosna i Hercegovina . Sve dodatne informacije učesnici natječaja mogu dobiti izravno ili na telefone: 033/214-454, 553-885, kao i putem e-mail: zorosa@bih.net.ba.


Post je objavljen 01.10.2007. u 10:23 sati.