ponedjeljak, 05.07.2021.

Ljetno štivo by Miro Morović

Miro Morović rođen je 17. prosinca 1988. godine u Splitu, gdje je proveo djetinjstvo te stekao osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je 2015. godine na Pravnom fakultetu u Splitu. Od djetinjstva se bavi sviranjem gitare, a danas je jedan od suosnivača i dio stalne postave pop-rock sastava Azil.
Ljubav prema književnosti pokazivao je još u ranom djetinjstvu koje je proveo čitajući stripove i mnogobrojne knjige za djecu. Svoj prvi roman pod nazivom „Djeca slijepoga kovača“ započeo je pisati pri kraju fakulteta, a posljednje retke napisao je u veljači 2016. godine.
Našeg dragog Miru podržite na Instagram i Facebook profilu.


Friedrich Bachman – Čovjek zvan Ove

Riječ je o jednostavnom i pitkom romanu koji nas uvodi u život inatljivog, mrzovoljnog i razdražljivog čovjeka u poznim godinama. Starca iza čijih bismo leđa u supermarketu kolutali očima, a svoju bismo lošu sreću proklinjali kada bi doselio u naše susjedstvo. Ova nas priča tjera da na život pogledamo njegovim očima, omogućava nam da shvatimo u kojoj mjeri čovjeka oblikuju životne okonlosti i bar ga donekle pokušamo razumjeti.


Bill Bryson – Kratka povijest gotovo svega
Veliki sam ljubitelj popularno-znanstvenih knjiga, a ovu knjigu vidim kao idealan ulaz u taj svijet. Kratka povijest gotovo svega je dubokouman, ali i iznimno zabavan pogled na znanost od njezinih početaka do današnjih dana. Ovo je priča o životu, svemiru i svim pitanjima koja zanimaju čovječanstvo. Arheologija, matematika, antropologija… zapravo, čitava povijest ljudske spoznaje. Sve na jednom mjestu.


Stieg Larsson - Millenium trilogija
Ova trilogija već je dovoljno poznata i bez da o njoj previše govorim. Mogu samo reći da je Larsson odavno zauzeo mjesto među mojim favoritima. Ne samo zbog izvrsne detektivske priče, već i zbog kritike društva, seciranja njegove strukture, a i sive atmosfere koja me uvukla u skandinavsku žanrovsku književnost. Zaljubljen sam u Millenium trilogiju, a Lisbeth Salander mi je jedan od najdražih likova u modernoj prozi.


Oznake: preporuke, recenzije, knjige, ljeto, čitanje, plaža

- 17:13 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2021 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga

Željka
35 y/o women
Croatia 🇭🇷
Books are my life 📚💜

Dobro došli na knjiški blog. Ovdje možete naći sve objave vezane za knjige. Nadam se da će Vam moje preporuke pomoći pri odabiru knjiga za čitanje. Uživajte. 😉 🤗

TOP 5 AUTORA

1. Inna Moore
2. Jan Bolić
3. Augusta B I
4. Joy Fielding
5. Vi Keeland

TOP 5 IZDAVAČA

1. Fokus
2. Znanje
3. Innamorata
4. Alfa
5. Fragment