ponedjeljak, 23.08.2021.

Voajer

Naslov: Voajer
Autor: Inna Moore
2021. godina
200 stranica

Radnja ove knjige prati bivšeg gitaristu Ryana i kustošicu Lucy, oboje povrijeđenih i razočaranih u ljubavi.
Ryan kupi kuću i bježi daleko od svih zbog svojega stanja.
Lucy odluči uzeti 4 tjedna godišnjeg da odmori, u kući koju naslijedila od djeda, zbog loših izbora muškaraca za veze.
Ne poznavajući jedan drugoga, upuštaju se u vruće sexy igrice, svatko na svome balkonu, izazivajući drugu stranu i čekajući reakciju. Dok su strasti uzavrele i stvorile neobjašnjivu ovisnost, upuštaju se u strasne i pohotne radnje u krevetu, ali i upoznavanja i nježnih dodira, sve do trenutka kada se Lucy mora vratiti na posao.
Kako će njihova "veza" završiti?! Hoće li ostati zajedno?! Kako li će to sve na kraju završiti?!?


To samo Ina može napisati knjigu koja u meni pobudi hrpetinu osjećaja. Knjiga zbog koje u tužnim momentima rastužim i pustim suzu, u smiješnima nasmijem od srca, u odlučujućim naljutim i naživciram. Zamislite da Vam to omogući samo jedna knjiga.
Malo je reći da se zaljubim u svaku njezinu koju pročitam. Svaku pročitam u par dana. Svaka mi razbije čitalačku krizu. Svaka mi je posebna na svoj način. Ina piše samo posebne knjige i svaka će Vas raspametiti.
Knjigu preporučujem svima koji vole ovaj žanr.

Ocjena 5/5

- 18:01 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 17.08.2021.

Knjižara na obali

Naslov: Knjižara na obali
Originalan naslov: The Bookshop on the Shore
Autor: Jenny Colgan
Prevela: Ana Briški Đurđevac
Izdavač: Koncept izdavaštvo
Srpanj 2020. godine
379 stranica


Radnja knjige prati preživljavanje mlade samohrane majke četverogodišnjeg sina koji još uvijek nije progovorio. U nedostatku novaca za plaćanje stanarine i životnih potrepština u Londonu, odlučuje se za odlazak u Škotsku, prihvativši posao dadilje troje djece te rada u putujućoj knjižari.
Cijelo vrijeme boravka u Škotskoj pratit će je problemi kako dovesti svoj život u red, ali i život djece koju čuva. Hoće li joj sin napokon progovoriti?! Kako će se snaći u drugačijem okruženju, u prirodi, daleko od gradske vreve?! Kako će ju djeca prihvatit?!

Knjigu sam duže vrijeme čitala, oko 3 tjedna, jer sam u nedostatku vremena čitala u većini vikendom. Radnja je zanimljiva i čitljiva, samo zahtjeva puno više koncentracije od ostalih knjiga. Ne znam da li je to do mene ili je i ostalima bilo tako.
Za sve one koji misle da je ovo klasični ljubić, grdo se varate. Ovo bi ja nazvala dramski roman sa ljubavnim elementima.
Ocjena 4/5

- 16:09 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 07.08.2021.

Ljetno štivo by Matea Čvagić Prašnjak

Matea Čvagić Prašnjak rođena je 6. listopada 1996. godine u Osijeku u Hrvatskoj. Još se kao osnovnoškolka nižih razreda u Osnovnoj školi Franje Krežme upuštala u pisanje pjesmica i sastavaka. Za sebe voli reći “da se bavi pisanjem otkako zna pisati slova”, a za svojega je boravka u Koprivnici, kao srednjoškolka u Gimnaziji “Fran Galović”, 2011. godine osvojila 1. mjesto na natječaju “Mali Galović” za prozni tekst “Nešto poput sretnoga kraja”. Odmah potom, izdala je pod djevojačkim prezimenom svoju prvu knjigu (skup proznih radova) pod nazivom “Na obroncima nade” u nakladi Udruge građana Stih.
Osim pisanom riječju, Matea se amaterski izražavala putem glazbe, plesa, glume i produkcije predstava i filmova te sudjelovala na gimnazijskim “talent-showovima” u Koprivnici s amaterskim autorskim filmovima i suvremenim plesnim koreografijama. Sa svojim je bendom “Passenger’s routine” 2014. i 2015. godine nastupala unutar festivala “Imagine” s autorskim skladbama (kao vokal i tekstopisac) te su 2015. osvojili nagradu za najbolji umjetnički dojam. Također, 2016. je godine napisala i producirala predstavu “Igra sjena” unutar Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i umjetničkog festivala “EkTe” te radila kao asistentica trenerima u plesnom studiju “Shine” u Osijeku.
Našu dragu Mateu podržite na Instagram i Facebook profilu.


OTOK TAJNI - Patricia Wilson
Roman Otok tajni dirljiva je priča o ljubavi, gubitku i obitelji.
Angelika, mlada žena rođena u Londonu, čitav se život veoma zanimala za majčinu tajnu prošlost. A dok planira vjenčanje, zna da mora posjetiti zabačeno selo na Kreti, u kojem je njezina majka odrasla.
Angiena otuđena grčka baka Maria je na umoru. Raširenih ruku dočekuje Angie – vrijeme je da se oslobodi tereta te ispripovijeda svoju priču, kako je ne bi ponijela u grob.
No dok Angie na Kreti sluša bakine priče, njezin zaručnik sve se rjeđe javlja, a i kad se javi nije sam. Iako je vjenčanje pred vratima, otkrit će se mnoge tajne koje će taj, dugo željeni događaj, dovesti u pitanje…

Oznake: preporuke, recenzija, plaža, knjige, ljeto, čitanje33w

- 08:56 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2021 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Opis bloga

Željka
37 y/o women
Croatia 🇭🇷
Books are my life 📚💜

Dobro došli na knjiški blog. Ovdje možete naći sve objave vezane za knjige. Nadam se da će Vam moje preporuke pomoći pri odabiru knjiga za čitanje. Slobodno vi meni možete u komentarima predložiti svoje favorite. Molim lijepo bez vrijeđanja i prepucavanja. Nadam se da ćete uživati. 😉 🤗

TOP 10 AUTORA

1. Inna Moore
2. Jan Bolić
3. Augusta B I
4. Nena Šahbazović
5. Deni Baleta
6. Jana Krišković Baždarić
7. Joy Fielding
8. Vi Keeland
9. Penelope Ward
10. Sarah Morgan

TOP 5 IZDAVAČA

1. Innamorata
2. Fokus
3. Sonatina
4. Fragment
5. Znanje

TOP 10 knjiga

1. Dodir zvijeri
2. SvingeRaj
3. Život koji želiš živjeti
4. Mi djeca s kolodvora Zoo
5. Godina u kojoj je Bela Lang upoznala sreću
6. Pričat ću ti stihovima
7. Život piše poezije
8. Mrtva priroda
9. Praporci u snijegu
10. Onaj pravi