Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Ljetno štivo by Miro Morović

Miro Morović rođen je 17. prosinca 1988. godine u Splitu, gdje je proveo djetinjstvo te stekao osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je 2015. godine na Pravnom fakultetu u Splitu. Od djetinjstva se bavi sviranjem gitare, a danas je jedan od suosnivača i dio stalne postave pop-rock sastava Azil.
Ljubav prema književnosti pokazivao je još u ranom djetinjstvu koje je proveo čitajući stripove i mnogobrojne knjige za djecu. Svoj prvi roman pod nazivom „Djeca slijepoga kovača“ započeo je pisati pri kraju fakulteta, a posljednje retke napisao je u veljači 2016. godine.
Našeg dragog Miru podržite na Instagram i Facebook profilu.


Friedrich Bachman – Čovjek zvan Ove

Riječ je o jednostavnom i pitkom romanu koji nas uvodi u život inatljivog, mrzovoljnog i razdražljivog čovjeka u poznim godinama. Starca iza čijih bismo leđa u supermarketu kolutali očima, a svoju bismo lošu sreću proklinjali kada bi doselio u naše susjedstvo. Ova nas priča tjera da na život pogledamo njegovim očima, omogućava nam da shvatimo u kojoj mjeri čovjeka oblikuju životne okonlosti i bar ga donekle pokušamo razumjeti.


Bill Bryson – Kratka povijest gotovo svega
Veliki sam ljubitelj popularno-znanstvenih knjiga, a ovu knjigu vidim kao idealan ulaz u taj svijet. Kratka povijest gotovo svega je dubokouman, ali i iznimno zabavan pogled na znanost od njezinih početaka do današnjih dana. Ovo je priča o životu, svemiru i svim pitanjima koja zanimaju čovječanstvo. Arheologija, matematika, antropologija… zapravo, čitava povijest ljudske spoznaje. Sve na jednom mjestu.


Stieg Larsson - Millenium trilogija
Ova trilogija već je dovoljno poznata i bez da o njoj previše govorim. Mogu samo reći da je Larsson odavno zauzeo mjesto među mojim favoritima. Ne samo zbog izvrsne detektivske priče, već i zbog kritike društva, seciranja njegove strukture, a i sive atmosfere koja me uvukla u skandinavsku žanrovsku književnost. Zaljubljen sam u Millenium trilogiju, a Lisbeth Salander mi je jedan od najdražih likova u modernoj prozi.








Post je objavljen 05.07.2021. u 17:13 sati.