utorak, 09.08.2022.

Mario iz Zaostroga spavao sa 800 žena (09.05.2005.)

Zgodni dalmoši su po predanju ljeti lovili usamljene čehinje i Poljakinje, a zime provodili u Brnu i Za kopanama uzvraćajući posjete. Čnili su to iz različitih razloga - zbog ega, za vlastiti gušt, a neki i da izmame koju deviznu valutu. Zovu ih galebovima. Johnny Štulić po svetio im je sjajnu harmoniju u pje smi Strankinja sa plavi eyes na albumu Filigranski pločnici. Danas se sve manje govori o galebovima. što, naravno, ne znači da oni ne postoje. Jednog smo pronašli u Zaostrogu. I to ne bilo kakvog, Mario Kosović spavao je sa 800 žena! 



Ne, ne, nisu mit. Galebovi uistinu postoje. Od kanala desno, njegova je četvrta kuća. Zove se Mario Kosović - ljubazno nas je uputio Željko Stevanović, konobar iz Zaostroga.

Prije neku večer od mene je, sav paničan tražio upalja, sigur no mu je trebao za akciju. On ti je legenda ovdje...  Scena iz talijanskog neorealizma: Supruga se propinje da zakači čaršafe na štrik ispred kuće iz koje izlazi tipičan dalmatinski zavodnik - ima zlatni lanac sa križem, prsten pečatnjak, dlakave grudi, i brkove koje ne brije od vojske - ravno 44 godine. Sedamdestogodišnji Mario Kosović kaže da i galebari toliko dugo.   


Razgovaraćamo na terasi bifea - kaže nam tiho, nekako konspirativno kada smo mu rekli razlog na- še posjete. 
Mario danas radi kao čuvar na parkiralištu. Izgleda vitalno, što rado potvrđuje i kaže da i danas djevojke gledaju za njim. Rado je pristao da nam objasni tajne galebarskog zanata...   

Lipo. Prođeš jednom-dvaput, baci pogled. Ako uzvrati, priđeš, pozoveš je na piće. Poljakinje i Čehinje, one su mi najdraže, najmanje se bune. Najvatrenije su Mađarice ali nisam nešto puno s njima. Kako sam u godinama ne zalazim na plažu, prije jesam. Sa da operiram uveče. Malo znam poljski i češki, i onda - vodim ih preko magistrale di imam staru kuću. Neće svaka ni prvu noć, kaže - ima vremena... 
Gospođa koja slučajno sjedi na terasi bifea iza nas sluša razgovor. Pali je dnu Cartier cigaretu za drugom i, očito je, ne kani otići dok sve ne čuje. 
Nakon što otpije gutljaj piva, Mario nastavlja, miješajući ikavicu i ijekavicu. 

To mi je u krvi. Prvi puta sam spava sa ženom kada mi je bilo petnaest. čuvali smo ovce, koze, po maslinicima i vinogradima. čobanica iz mog kraja uzela me za ruku i ...’ajde, pod maslinu.  
I tako, krenulo je... Renata, Nataša, Ljudmila, Lenka, Irina, Ada, Pietra, učiteljice, hemijske tehni- čarke, sekretarice... Zlatno Mariovo doba počinje 1966. godine, kada  Sve više strankinja dolazi u Zaostrog, ali bilo je toga i ranije dok je Zaostrog bio omiljeno mjesto za odmor građanima Siska.   

Spava sam sa 800 žena. Neudatih, udatih, raspuštenica. Nema emocija, radim to samo radi seksa. Uvik me to vuklo, zadovoljan sam sobom kada to radim. Koja ‘oće-oće, nema tu posebne mudrolije. A ‘oće bogami mnoge. 
Bez alata nema zanata. Pritajeni kompleks mučkog dijela planete super Mario liječi jednostavno.  




Čita sam da je sedam centi do voljno da zadovolji ženu. Meni se ni jedna nije požalila. Donose mi 
poklone, neke moram sakrivati, ne možeš ih donijeti doma. Evo ti, Petra dolazi radi mene pet godina, dva puta u sezoni - peti i deveti misec. Nije bitan veliki, bitan je radiša! Kažu meni kolege imaj 25, 27 centi... šta ti je to? To je pretjerivanje, lažu. 
Nakon drugog tri deci svijetlog priča postaje sočnija.  

Privuče me dobra noga, sise po gotovo. Stresem se kad vidim dobru i dan danas. I uvik me privlače dlake. Ima deset godina, ulovio jednu, rukom doli - obrijana. Ma li gušt za mene ako je obrijana, mene nadraživa čupavo. 

Mario se prisjeća kako je tokom je dne noći znao spavati i sa tri žene. Ističe kako je sa svih 800 spavao bez ikakve zaštite!  




Jedno vrime sam razmišlja ka da je počela sida. Ali, nisam se  uplašio... Ako, ako. Nikada nisam upotrijebio kondom, onda seks ne valja ništa. I samo klasičan seks, nšta lizanje, pušenje.Bilo je i toga, ali to je odvojeno, to se ne računa... 

Kaže kako je prije tri večeri ulovio Aničku, dvadesetosmogodišnju čehinju. Dva puta ju je, hvali se,zadovoljio. Drže ga brdske trave,kadulja, iva, popunac, pješačenje po brdu. Zaista, dobro izgleda za svoje godine. Ali, dva puta...mora da je viagra imala posla?  

Nikada! Prijatelj mi je nudio, ali nije mi još potrebno. Ima jedan, dvije godine stariji od mene još je ažuran u ovome. Doduše, dešavalo se nekoliko puta kada sam bija pri alkoholu da se nije tiaj dignuta, ali samo tada....

Mario nema djece, u braku je četrdeset godina. žena sumnja, neke stvari i zna ali, kako nam objašnjava, čitavog života držao se zlatnog pravila nikad ne priznaj! Nema auto niti brod, ne nosi markiranu odječu u donjem spratu kuće ima samo dvije sobe, čak ne može ni izdavati u sezoni. Ipak, u mjestu je poznat po opsjednutosti ženama... Nakon treći puta po tri deca svijetlog, računica mu se znatno proširuje...  

Najviše sam dvanaest puta za noć. I to nisam ja brojio. Slovenka je bila i kad sam završija kaže mi ona: Ovo je dvanaesti put. 

Oznake: Mario Kosović, Galebarenje, Zaostrog

- 01:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

O Nama Zaostrog Facebook Događaji

.

Myspace Layouts & Comments ZAOSTROG WEATHER