Zadar classic Open Air: Trio anime

14 srpanj 2015

Šetajući se gradom s prijateljima 12.7. oko 21 sat, sjetila sam se da na Trgu Petra Zoranića nastupaju mlade sopranistice.
Namirisala sam dobru vibru i išla za njom. Malo smo zakasnili, glasovi su već bili razrađeni, al ipak su tek počele zagrijavat atmosferu.
Navest ću samo neke pjesme koje smo imali priliku čuti:Memory -od Webera, Over the rainbow, Te voglio bene, I feel pretty (pjesma iz mjuzikla West side story), Cielito lindo, klasičnu talijansku pjesmu "Mamma", tematsku pjesmu Pink Panther, Abbine "Money money" i "Mamma mia".
Kao zadnju pjesmu su izabrale "Funiculi funicula", vedru, šaljivu i nadaleko poznatu talijansku napuljsku pjesmu, uz koju je publika pljeskala u ritmu i pridružila se divama u pjevanju.
Vrlo dobar izbor pjesama, komunikacija s publikom, skupljanje novaca za obnovu Kneževe palače i glasovi puni gdjegdje poleta i energije, a gdjegdje sjete i nostalgije, svi ti elementi su stvorili pozitivnu i ugodnu atmosferu.
Sopranistice Nela Šarić (Zadar), Mia Domaćina (Split) i Biljana Ivanović (Ljubljana) su dokazale da osim izvodenja klasičnih komada, opera može prepjevati i ponovno oblikovati druge žanrove glazbe i napraviti zanimljivi program za širu publiku.
Veselim se i drugim sličnim događanjima u gradu Zadru kojih će nesumnjivo ovo ljeto biti pregršt.

Oznake: opera

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.