body Dream of memories body

četvrtak, 21.02.2008.

You're too late

Post je posvečen Roxy. Neka kazna što prije prođe da se možeš vratiti uobičajenom visenju. Love ya =)


"I samo si tako odšetala?!!" Victoria me gledala kao da nisam normalna, njezine plavo-zelene oči gledale su duboko u moje. "Da... Nisam mogla ništa reći", šapnula sam, smirujući situaciju. "Alo, došao je nakon 2 godine i ti samo odeš?" ponavljala je. "Ti još ne kužiš smisao! Da, došao je nakon što je otišao!" odgovorila sam iznervirano hvatajući bilježnicu s mojim črčkarijama. "Da, Victoria, otišao je... S onom Siennom!" suze su mi lagano navrle na oči, ali sam prije nego što su krenule teći vješto izbrisala. "Molim?!! Siennom? Tko je pak ta?" pogledala me, sada doista kao da sam potpuno luda. Sinulo mi je zašto ona ništa ne razumije... Nikada nikom zapravo nisam rekla što je bilo s njim, slagala sam da je otišao u drugu školu zbog roditelja protiv svoje volje, ali to nažalost nije bila istina.

Flashback

"Noah!" njegov glas dopirao je do mene još od Hogwartsa. Sjedila sam pored jezera, sklupčana od hladnoće. Sniježni pokrivač sve je pokrio, pa tako i gole grane, ali i tamnozelene iglice vazdazelenih stabala. Bilo je to tjedan dana prije Božića. Jezero je također bilo zaleđeno, to je jedan od razloga zašto nisam baš voljela školu. Jezero je uvijek bilo moje mjesto za opuštanje, a kada je zaleđeno... Odaje hladnoćom i nekakvom... Zlobom? A ne spokojnošću i mirom, kako to obično izgleda.
"Moram pričati s tobom", njegov uobičajeni, prekrasni, osmijeh malo se smanjio, što mi baš i nije sličilo na nešto dobro. "U redu. What's up?" rekla sam rukom pokazujući da sjedne pored mene. "Mislim da ću stajati", rekao je, a osmijeh mu je u potpunosti nestao. Nikada ga nisam vidjela takvog do tada. "Pa, u redu, što se dogodilo?" rekla sam i ja ustajući te dolazeći do njega, krenula sam ga zagrliti. Koraknuo je dva koraka unazad, izbjegao je moj zagrljaj. Upitno i šokirano sam ga pogledala. Nisam mogla vjerovati. "Što... Što je ovo?" rekla sam na rubu plača. "Odlazim... S Siennom", rekao je, stisnuvši usnice. "Sienna... To je tvoja sestrična ili tako nešto?" upitala sam blijedo, ni sama ne vjerujući onome što sam rekla. "Ne... To je moja cura", šapnuo je, kao da ima milijun ljudi oko nas i to nitko ne smije doznati. "MOLIM?!!" moj šokirani uzvik proparao je sve ostale, tihe zvukove i šumove u daljini. "Oke, čekaj malo! Nisam li ja bila ta koju si nazivao svojom curom?!!" nastavila sam vikati. "Ja... Nikada te nisam volio, bila si samo netko u daljini", rekao je, gledajući me svojim prekrasnim očima. "MOLIM?!!" vikala sam sve glasnije i glasnije, kao da će mi to pomoći da suzdržim suze. "Go the hell!" rekla sam prolazeći pored njega, usput mu davajući šamar.

End of flashback

Da, u potpunosti sam se sječala tih trenutaka. I sada, on se vratio. Što sada želi od mene? Nema teorije da samo zaboravim na sve, osim toga nije vrijedan... Nije vrijedan...
Svim silama pokušavala sam si te riječi utupiti u glavu, ali kao da je netko postavio veliki kišobran na moju glavu, koji odbija to primiti. Da, ja sam ga voljela. Bio je osoba za koju bi i umrla, ako treba. Ali ne, njega nije bilo briga. Mislila sam da je dobra, plemenita osoba. Ali prevarila sam se, on nije bio takav. Bio je kreten, koji nije bio vrijedan ičega, kao i svi ostali dečki. A sada, možda bi trebala Victorii reći istinu. "Oke, slušaj", rekla sam nakon te duge stanke.
"Sa Siennom? Siennom Wright?" razogračila je oči, "tvojom najboljom prijateljicom?!!" "Bivšom najboljom prijateljicom!" ispravila sam ju, "Bila mi je najbolja prijateljica dok se nije počela smucat s mojim bivšim dečkom!" "Oke. I sada se samo tako vrati i misli da ćeš ga dočekat raširenih ruku?" rekla je, očito promjenivši mišljenje, thanks God. "Da, baš tako. Zašto prije nisam vidjela koliki je kreten?" rekla sam, sada više pričajući sama s sobom nego s njom. "Znaju li Evan i Audrey?" upitala je opet. "Ne, ne zna nitko osim tebe, mene i miss i misstera Idiot", rekla sam stisnuvši oči na zadnje riječi. Victoria se krajičkom usana nasmiješila, ali kada je primjetila moj pogled prošlo ju je. "Znala sam da je on idiot još od prvog dana. Rekla sam ti da je običan ružan klipac", rekla je. Te riječi su sada zaboljele. Da, to je ono što bi sada trebao značiti meni, ali nije mi značio. Da, još uvijek sam imala osjećaje za njega. Nakon 2 godine patnje, nakon 2 godine žudnje da se vrati, sada kada se vratio samo sam željela da ode tamo od kuda je došao. Mrzila sam ga, a i voljela sam ga. Osjećaji mješali su mi se kao boja prije bojanja zidova. Imala sam osjećaj da mi je puls već veoma premašio uobičajen broj otkucaja. "I'm so tired to being here", šapnula sam, prisječajući se stare pjesme Evanescenca. "Što?" Victoria me upitno pogledala. "Ništa... Voljela bi biti malo sama", rekla sam. Kimnula je i krenula prema spavaonici. Kada je došla do vrata prvo ih je lagano gurnula, a onda glasno pomirisala zrak. Očito se osiguravala da kada uđe u spavaonicu neće ugledati Evan i nekog tipa, opet. Zrak je bio čist pa je ušla u spavaonicu. Kada sam čula da su se vrata zatvorila, iskočila sam iz sofe i potrčala prema Slytherinskoj društvenoj prostoriji.
"Hallow, donesi tu svoju guzicu van!" derala sam se iznervirano stajući pred kamenim vratima koje su spriječavale moj ulazak u Slytherinsku prostoriju. Nisam voljela tamnicu. Djelovala je tako hladno i nezdravo, a to je meni jako smetalo. Ne znam zašto, uvijek sam bila tako... Previše osječajna.
"Evo ti!" istrčala je iz vratiju, bez ikakvog pozdrava pružajući mi malenu stvarčicu bijele boje. "Thanks Hallow! Ne znaš koliko mi znači", rekla sam suznih očiju, suze kao da su žudile da više budu isplakane. "Okej je. Sada briši!" rekla je nasmiješivši se i vrativši se u Slytherinsku društvenu, a vrata su se za njom izdajnički zatvorila, iako su mi pokazivala mali hodnik koji je vodio u njihovu društvenu.

"Noah, je li sve u redu?" čula sa u daljini, nisam uspjela razaznati o komu ili čemu se radi. "I Can't change who I am.. Not this tame, I wont lie to keep you near me... And in this short life, there's no time to waste on giving up... My love wans't enough.." pjevala sam nadglasavajući čaroban glas Amy Lee. Potpuno sam se prepostila toj opojnoj muzici koja me potpuno začarala. Prepustila sam se svojim osjećajima, koji su bili kao bljutava juha, pomješana s svim živim sastojcima, samo ne onima za juhu! "Wonder what's wrong with me... Lithium, don't want lock me up inside... Lithium, don't want to forget how it feels without... Lithium... Stay in love with my sorrow... I'm gonna let it go...", derala sam se i dalje, a derala se i osoba u daljini. Da, ali ta osoba bila je daleko, dalje nego što sam ja kristalno mogla čuti što je željela reći. "Make up your mind... And lose it all... So maybe you can remember youself... And you're too late... Don't cry to me... If you love... You would be here with me... You want me.. Come find me... Made up your mind?" nastavljala sam ignorirajući sve ostalo, zadubljena u svoje najcrnije misli. Da, ovo je bilo moje pesimizam stanje. Mrzila sam ga... I mrzila sam Larrya, ali voljela sam ga... Mrzim samu sebe... I mrzim što ga volim.
"Noah Athen Songein!" netko mi je naglo isčupao slušalice iz ušiju. Oči su mi se munjevite otvorile. Pored mene sjedila je djevojka duge smeđe kose i sjajnih smeđih očiju. Nosila je svoju omiljenu zelenkastu majicu i traperice. Izgledala je pomalo izgubljeno, ali i zabrinuto. Da, to je bila Sienna Wright.
"Šta hoćeš?" suzila sam oči, istrgnuvši joj iz ruku Hallowin pm3 iz kojeg je glasno svirala Snow White Queen pjesma. "Da me saslušaš", rekla je, stavljajući doljnju usnicu preko gornje. "Ne, ja tebe nemam zašto slušat. Otiđi! Mislim da ti to neće biti teško s obzirom da si to već usavršila!" povisila sam ton, iznervirano gledajući u njezine posve mirne oči. "Noah, bila si mi najbolja prijateljica..." "Začepi da glupa usta! Trebala si staviti naglasak na bila, jer to je ono kako će i ostati! Ostavi me na miru i odi svom Larryu, usput, pošalji mu neku prostu riječ u moje ime", sada sam se već derala. "Noah, stišaj se!" "Ako nešto ne podnosim, onda je to kada mi netko naređuje što da radim! Ostavi me na miru, ne želim slušati tvoje gluposti više! I tako sve što kažeš je tvoja uobičajena glupost, nikada ne kažeš ništa pametno!" vikala sam i dalje, nezaustavljivo. "You belong to me... My snow white queen... There's nowhere to run, so lets just get it over... Soon I know you'll see... You're just like me... Don't scream anymore my love, cause all I want is you... All I want is you...", još uvijek preglasno namještena pjesma Evanescenca, Snow White Queen, treštala je kao luda. Zakolutala sam očima, poslušavši riječi. "Vidiš, baš me podsjetilo nešto, snježna kraljice, bilo bi dobro da počneš misliti na ikoga osim svoje debele guzice", siktala sam kroz zube, ponovo nadglasavjući pripjev koji je započivao s 'You belong to me'. Ostala je bez riječi, to je bilo očigledno. Samo me zbunjeno gledala. "Šta blejiš?" izderala sam se. "S kim ja to pričam? Ovo nije Noah koju sam ja poznavala", rekla je glavu okrećući lijevo, pa desno. "Ja već dugo nisam Noah koju si ti poznavala, zapitaj se zašto. Ali u neku svrhu, to je i dobro. Više neću samo tako povjerovati osobi kakva si ti! Ako tebe uopće možemo nazvati osobom jer bi te ja prije nazvala čudovištem, ali to bi opet bila uvreda za čudovišta!" ponovo sam se derala. Bila sam siguna da sada već cijeli dvoarc zna da se Sienna i ja svađamo, ali za to me nije bilo ni najmanje briga. Osim toga, sve je ovo njezina krivica, za čudo ovaj put ja nisam bila kriva! "Go the hell", citirala sam Audreynu omiljenu izreku. "Idem... Ako me nekada budeš htjela poslušati, biti ću tu", rekla je spuštajući kofer do mog kreveta. "Molim?!!" šokirano sam viknula. "Dobro vidiš, u vašoj sam spavaonici dok me McGonagallica ne stavi negdje drugdje, moraju naći mjesto za mene" "A gdje ćeš spavati? Na podu. To sam i mislila, ne zaslužuješ ništa bolje! Zapravo, pod je previše za tebe, ja bi te stavila da ležiš na bubama u dvorištu!" ponovo sam se počela derati. "Ne, dovesti će mi pomoćni ležaj", slegnula je ramenima. "Zašto nebi mogli dovesti pomoćni ležaj u neku drugu sobu?!!" siktala sam iznervirano. "To pitaj McGonagallicu"; rekla je još uvijek smirenim tonom. "Crkni", siknula sam prije nego što sam istrčala iz spavaonice, uzimajući i svoj mp3.

"I mislio sam da ću te tu naći", ponovo sam iza sebe začula njegov glas. "And in this shot life, there's no time to waste on giving up... My love wasn't enough!", pjevala sam, u potpunosti ignorirajući njegove riječi. "Noah! Daj ne zafrkavaj! Slušaj me!" bile su to samo neki od njegovih povika prije nego što mi je isčupao slušalice iz učiju. "Call me when you're sober", odgovorila sam kratko. "Noah, moram ti nešto reći!" "If you loved me... You would be here with me...", ponovo sam odgovorila stihovima pjesama, to je bilo jedno od onoga što sam voljela. "Molim te Noah, molim te poslušaj!" rekao je, na lice stavljajući onu facu koja je trebala reći da mu je žao. "And you're too late! So don't cry to me!" sada sam već sarkastično odgovarala. "Noah, nemoj biti smiješna", ponovo je rekao. "Don't lie to me", sada sam već gotovo pjevala. Približio mi se. Stajala sam i gledala u njegove oči, dok su moje bile stisnute, što je odavalo pogledom 'pusti-me-na-miru'. Uhvatio me za ruku. Njegova ruka bila je topla, a moja ledena. Odgovarala mi je ta neizmjerna toplina. Glavom sam pokazivala znak 'ne'. Krajičkom usana se nasmiješio, a onda podigao ruku prema mome licu. Lagano mi je prošao rukom po obrazu, koji je bio mokar od isplakanih suza. Imao je tako smiren pogled, tako prekrasan plavi pogled. Polako je svoju glavu približavao mojoj, već je lagano nagnuvši prema lijevoj strani. Sve smo više približavali glave. Lagano je rastvorio usne, koje su već bile na centimetar od mojih. Naglo sam okrenula glavu. "Što izvađaš?!!" izderala sam se, isčupavši svoju ruku iz njegove. "Noah..." započeo je. "Ne, odlazi od mene! Ostavi me na miru! OSTAVI ME! OTIĐI KAO ŠTO VEĆ JESI! NESTANI!" derala sam se iz svog glasa. "Noah", glavu je okretao lijevo desno, približavajući mi se, ponovo, nakon što se udaljio za par koraka. Ošamarila sam ga, svom snagom. E, to je boljelo. Ostao je držati se za obraz, kada sam arogatno otišla.

Postat će tradicija, ako nastavim u svakom postu pisati ovdje :Đ. So, Sienna, nadam se da ti ne smeta što sam te ubacila ovako, trebao mi je takav lik, pa eto... Sorryte kaj post suks -.- . I btw. ako netko od vas ima previše vremena i želi čitati mene i moju frendicu nek klikne ovdje. Vaša Noah.

-13:05 - Komentiraj ( 42 ) Print - #

ponedjeljak, 18.02.2008.

Every day is another story

Društvena je bila prepuna. Učenici od 2. do 7. godine nagurali su se u tom malom prostoru, 1. godina uredno je spavala, iako nisam baš sigurna da je itko spavao zbog proizvedene buke. Prostorija je bila ukrašena različitim trakicama, mašnicima i ostalim glupostima. Ipak, na podu još uvijek je bio crveni sag, iako pun onih istih trakica, a zid je još uvijek bio bijel i prepun starih slika s važnim osobama koje su nekoć pripadale Gryffinorskom domu, nadala sam se da će te slike i večeras ostati na zidu jer ako se nešto dogodi, ode nam glava. Ionako je ovaj tulum trebao biti tajan, ali s obzirom na tu preglasnu muziku, vjerojatno su svi profesori znali da su svi Gryffindori budni. Tako je već bilo 4 godine, od kada sam ja došla, i niti jednom niti jedan profesor nije došao opomenuti nas. U kaminu gorjela je lagana vatrica, kao i uvijek, više za ukras nego da grije prostoriju koja je zaudarala na znoj, dim i alkohol, što dokazuje da je večina Gryffindora bila pijana, što nije bio baš ugodan prizor.
Sjedila sam u naslonjaču, umorna od skakanja i pjevanja, do Victorie koja je čitala neku debelu knjigu. Nagnula sam se na nju, na koricama velikim zlatnim slovima ocrtavalo se ime: Sumrak. Bila sam sigurna da sam tu knjigu već prije vidjela u Victoriinim rukama, a Evan ju je stvarno hvalila. Zapravo, već par godina sam planirala pročitati tu knjigu, ali uvijek bi me nešto spriječilo. Pogledom sam prešla prostoriju. Gryffindorci još uvijek su plesali u ritmu muzike, koliko im je to doza alkohola dozvoljavala, pomalo su nalikovali na ribe koje se pokušavaju domoći vode, pa rade neke čudne pokrete. Pogled mi je pao na Audrey koja si je točila još jednu čašu neke tekućine veoma čudne boje, a pored nje je stajala Evan, pričajući s nekim crnokosim tipom, činilo mi se da to nije uobičajeni razgovor: 'Što imamo za zadaću iz Preobazbe', s obzirom na to u što je bio upiren Evanin pogled, a crnokosog da i ne spominjemo. Zakolutala sam očima, tako poznat prizor. "Omg, kako možeš čitat uz ovu buku?!" viknula sam Victorii na uho, što je nju očito naglo vratilo u stvarnost, trgla se, a knjiga joj je gotovo ispala iz ruke. "Victoria, pa ti si spavala!" šokirano sam ju pogledala. Nisam shvaćala kako netko može spavati uz toliko buke. "Da... Što je tu toliko čudno?" još uvijek ošamućeno je odgovorila. "Je ti išta čuješ? Pa muzika para sve bubnjiće!" vikala sam svom snagom, to je bilo dovoljno da me barem ona čuje. "Znam! Ja idem u spavaonicu!" zaderala se te uzela u ruke Sumrak te krenula prema spavaonici. Razogračila sam oči, nisam mogla vjerovati. Victoria se stvarno čudno ponašala, dobro, obično je čitala knjigu za vrijeme tuluma, ali kako je samo uspjela zaspati?
Audrey se bacila pored mene. "Audrey, je ti dobro?" pitala sam zijevajući. "R... Recimo", rekla je ošamućeno od alkohola. "Di je Evan?" upitala sam. "Otišla je s onim... Crnim... Prema našoj spavaonici..." govorila je Audrey stajući na svakoj dugoj riječi, ali "bar su bile smislene, koliko toliko. Problijedila sam. Evan je krenula prema našoj spavaonici, a i Victoria je krenula prema našoj spavaonici, ali Evan je krenula s... Šokiran usklik dopirao je do mene, prepoznala sam ga - Victoria. Nisam se prevarila, u drugom trenutku Victoria je već stajala pored mene širom razogračenih očiju. "Evan... Evan... Evan je...", mucala je nemogavši vjerovati. "Dobro, neka je", mračno sam odgovorila, "To ti je kada ti se spava na tulumu!" Pogledala me -.- pogledom i sjela pored mene. "Čovjek više ne može ući ni u svoju spavaonicu", njurgala je, a oči su joj se malo smanjile, iako je još uvijek izgledala i više nego šokirano, dok je Audrey mirno zaspala na sofi.

* * *

Otvorila sam oči, dižući teške i umorne kapke. Soba je još uvijek bila tamna, što je značilo da još nije svanulo. Oči su mi se počele privikavati na tamu. Pogledom sam tražila sat koji je stajao na mom ormariću, pored male bilježnice u kojoj su se nalazile moje črčkarije što neki ljudi nazivaju pjesmama, pričama i crtežima. Ta bilježnica bila je zabranjena svima osim meni, barem sam ja bila sigurna da nitko nikada nije virnuo u nju, ali također sam poznavala Victoriu - njuškala. Na satu bliještale su brojke: 6:17. Uspravila sam se na krevetu, bacajući pogled po prostoriji koja je još uvijek izgledala pomalo uredno. Victoria se usnulo okretala s jedne strane na drugu, ali bez ikakvog zvuka, Audrey je tiho hrkala, a i Evan je bila u svom krevetu.
Ponovo sam glavom utonula u jastuk. Znala sam da ako sada zaspim da me ni top neće probuditi u sedam sati. Ponovo sam pogledala na sat, gotovo se nadajući da ću na njemu naći brojku 7, ali tamo je samo stajalo 6:18. Divno, čak jedna minuta više! Pogled mi je, ponovo, pao na malu bilježnicu pored sata. Lijeno sam izpružila ruku te dohvatila bilježnicu. Prolistala sam par listova i okrenula na praznu stranicu. Ponovo sam se podigla kako bi uzela kemijsku olovku koja je stajala u ladici. Otvorila sam ladicu svom snagom jer - uvijek se teško otvarala. No, na moje veliko iznenađenje ladica je izletjela iz ormarića, pod mojom snagom te s treskom pala na pod. Victoria je skočila iz kreveta, pomalo uplašeno zvjerajući u noć. Evan je sjela na krevet gledajući u smjeru treska. Samo je Audrey ostala mirno hrkati. "Što je to bilo?" upitala je Victoria šaptom. "Lumos!" viknula je Evan, a iz štapića koji je u međuvremenu uzela s ormarića, bljesnula je jaka svijetlost. Dovoljno jaka da probudi Audrey. "What the hell?" pogledala je blijedo Evan, koja je zurila u pod. "Ladica?!!" iznervirano je rekla gledajući u mene. "Ja... Potegla sam ju jer se inače teško otvarala, pa sada... Ne znam kako to da je postala tako labava!" opravdavala sam se. Evan je nešto promrmljala sebi u bradu, što je nekim djelom nalikovalo na neku psovku, a onda ponovo legla u krevet. Audrey je zakolutala očima, iako sam bila sigurna da uopće nije shvatila što se zapravo dogodilo. Victoria je mirno legla u krevet, što je sporije mogla, valjda da da svima do znanja da se nije prepala. "Šta si se tako prepala?" izazivački sam je pitala. "Nisam se prepala!" "Jesi!" "Nisam!" "Jesi!" "Nisam, valjda ja znam da li sam se prepala ili nisam!" "Prepala si se, samo to ne želiš priznat!" "Kako si...", započela je rečenicu, ali ju je Evan prekinula: "Dođavola, dali vi ikada šutite?!" "Da, zar mi tebi sličimo na tebe?" sarkastično sam odgovorila, ali ona je već spavala, valjda bi mogla postavit rekord u 'tko-će-prvi-zaspat' igri. Pomislila sam kako ja još uvijek nemam svoju olovku. "Accio olovka", prošaptala sam u noć. Istina - olovka je doletjela, ali ne baš na pravo mjesto, zapravo pogodila je točno moj nos, precizna olovka, nema šta! Zakolutala sam očima te primila olovku u ruke. Uvijek me preko noći hvatala neka čudna inspiracija, koja me vukla da napišem neku pjesmu. Tako je bilo i ovoga puta. Glava me bolila od umora, ali ruke su same pisale. Pjesme jednu za drugom. Te pjesme bile su ogledalo mene, pokazivali su me onakvu kakva sam. Kada sam bila tužna, moja pjesma bi bila tužna i uvijek bi me podsjetila na taj trenutak. Ako bi bila sretna, pjesma bi to pokazala još sretnije nego što zapravo je. Tako, sve pjesme bile su povezane uz neki trenutak, trenutak koji je meni u životu puno značio.

* * *

"Opet si pisala pjesme cijelu noć?" upitala me Audrey, zijevajući. "Da i mrtva sam umorna!" rekla sam nadovezujući se na njezino zjevanje. "Ja sam spavala kao top", ponovo je rekla. "Primjetila sam", rekla sam sarkastično. Sarkazam bio je jedan od mojih specijalnosti. Ljudi se baš i nisu voljeli hvatat u vrijeđanje ili natezanje s mnom, uvijek sam imala neku pametnu, uvrijedljivu i nekome tko sve gleda s strane, smiješnu, uvredu. Dakle, ljudi se baš i nisu voljeli sramotiti, razumijem ih. Nekada sam i ja bila takva, nikada nisam imala ništa pametno za reći, samo bi povučeno stajala u kutu, ali život me naučio da time nećeš ništa dobiti, nikada se neće uvažavati tvoje mišljenje, nikada te nitko neće poštovati i sada je tako kako je.
Audrey i ja sjedile smo u društvenoj prostoriji, nakon nastave. Čekale smo da Victoria napiše domaću zadaću, koju sam imala u planu prepisati od nje, te da Evan završi obilazak žicanja cigareta, Hallow nam je javila da nam mora nešto jako važno reći, dogovorile smo se u četiri sata. Sada je već bilo četiri i pol, ali dobro. Bio je to vedar dan. Zrake sunca prodirale su u društvenu, koja je odavala sviježinom. Na sreću svih polaznika Gryffindorskog doma, nakon našeg malog tuluma, vilenjaci su sredili prostoriju. Šteta što nijedan učenik nije odavao sviježinom, svi su bili umorni i pospani. Uspjeli smo, kao i svake godine, uvrjeriti nastavnike da smo bili jako umorni od puta i da se nismo uspjeli naspavati. Nisam bila baš sigurna da smo ih uvjerili, nego da nam jednostavno oproste prvi dan (iako mi je teško zamislit McGonagallicu kako nekome oprašta).
"Aha! 6 cigara! Moš ti to?" rekla je Evan ponosno vrteći cigarete između prstiju. "Ne, ja ne moram prosit cigare da bi ih imala", odvratila joj je Audrey. "Di je Victoria više?" upitala sam spriječavajući daljnji rasplet priče, koji je mogao završiti kobno. "Ne znam, pa koliko ima te zadaće iz Preobrazbe? Mislim, za prvi dan.." njurgala je Audrey, a Evan se zavalila u sofu pored nje. "Možda piše još i zadaću koju smo imali preko ljeta", razmišljala sam na glas. "Hej! To je Victoria, nema šanse da je tako!" rekla je Audrey sada pogledom obilazeći onaj nokat koji je jučer pukao, nekom čarolijom uspio je zarasti, ali Audrey se valjda htjela uvjeriti da se ne vidi niti jedna crtica koja bi mogla pokazati da je nokat pukao.
"Cure! Evo me! Sorry kaj ste tako dugo čekale!" rekla je Victoria trčeći prema nama. Evan ju je prostrijelila pogledom, a ja sam samo zakolutala očima s nadom da će biti dovoljno uočljivo. "Hallow će šizit, znaš to!" rekla sam ustajući s sofe, koja je ostala malo udubljena na mjestu gdje sam sjedila. Sve smo krenula prema dvorištu, gdje smo se trebale naći s Hallow i Kendom, njezinim dečkom.

Dvorište je vrvilo od učenika koji su željeli iskoristiti koliko toliko - tople dane, dok ne nastupi snijeg i led. Lišće je bilo uredno pometeno u kut kod dvorca, hrpa je bila poveća. Vjetar je lagano fijukao kroz zrak, lagano nam zanoseći kosu iza. U zraku osjećao se miris slatkiša, učenici još nisu ostali bez zaliha koje su ponjeli od kuće. Naravno, čuo se veseli žamor i smijeh, pogotovo od mlađih razreda. Prvašići su još bili uzbuđeni zbog prvog dana kojeg su proveli u ovoj školi, razumjela sam ih. Između ostalog, pa i ja sam bila mali prvašić koji se nije znao zauzeti za sebe. Ali sada su se stvari promjenile, na bolje.
"Evan! Noah! Aud! Vic!" Hallowin uzbuđen povik proparao je žamor učenika. Prije nego što sam se okrenula je gotovo skočila na mene zagrlivši me. "I ja tebi želim dobar dan", odgovorila sam uz blagi osmijeh. "Ne znate kako ste mi falili!" rekla je gotovo skačući od sreće što nas vidi, očito je zaboravila i na naše kašnjenje od negdje... Gotovo sat vremena? I za promjenu, nije bila moja krivica! Do nas došepurio se i Kenda, Hallowin dečko. Nikada mi nije bio simpatičan, uvijek se doimao uobraženo, kao da je on iznad svega na svijetu, ali bio je veliki oslonac Hallow, pa mu je na neki način bilo oprošteno. "Hello!" pozdravio nas je, na što smo mi, ne baš tako veselo, odgovorili: "Hej!" Ni Evan, Audrey i Victoria nisu bili njegovi fanovi, za razliku od ostatka ženskog dijela Hogwartsa, koji je naravno, bio lud za njim. "Što si nam tako važno morala reći?" upitala je Evan paleći upaljačem isprošenu cigaretu te je stavljajući u usta. "Da ste mi jako falile", nacerila se. Hallowin hobi bio je da hitno sazove sastanak, a onda kaže neku glupost koja nije bila vrijedna našeg trčanja na sastanak. Nevjerojatno činjenica je - svaki puta bi zaboravili na njezinu omiljenu prevaru i svaki puta bi došli s očekivanjem nećeg pametnog! "Hallow, ja idem do svojih!" rekao je Kenda ljigavo poljubivši Hallow. Victoria je naborala nos: "Ne morate tu pred djecom!" Hallow se nasmiješila, od srca, kako vjerojatno dugo nije. Hallow je osoba koja je imala težak život. Njezini roditelji su je mrzili iz jednostavnog razloga što su oni željeli dječaka, a ne djevojčicu, a kamoli ne vješticu! Hallow je bila veliki borac u životu, nikada se nije prepuštala njihovim ispadima, uvijek je znala kako odgovoriti. Jednostavno, kao i s mnom, s njom se nije bilo pametno posvađati.
"Ajmo do jezerca!" rekla je Victoria uz onaj zarazni osmijeh od uha do uha kojeg je bilo teško ne uzvratiti. "Oke, tamo barem nema nikoga", rekla sam. Nikada nisam voljela gužvu i mjesta s mnogo ljudi, sječam se da su mi moji čak jednom pričali kako smo išli u muzej, a tamo je bilo mnogo ljudi i da sam ja jednostavno istrčala van. Uvijek sam se bojala mjesta s puno ljudi. Previše različitih priča za moju jednu jedinu glavu. Evan, Audrey i Hallow su se složile - naravno. Mi smo se zapravo tako dobro slagale jer smo bile veoma slične. Ni one nisu voljele gužvu.

Dovukle smo se do jezera. Njegova površina bila je glatka, a i djelovala je veoma toplo. Trava je bila mokra od kiše koja je padala ujutro, ali to nas nije spriječilo da sjednemo na nju. Bila je gnjecava i hladna, definitivno. Legla sam na trbuh i prst umočila u vodu. Doista, bila je topla! "Jezero je toplo!" uzviknula sam iznenađeno. "Dobro jutro! Jezero uvijek bude toplo sve dok ne padne snijeg", poučila me Audrey, a zatim zabila obje ruke u vodu. "Kažu da slatka voda iz jezera ubrzava rast nokti", objasnila je, na što smo nas tri složno zakolutale očima. Audrey kao Audrey.
"Noah", začula sam iza sebe, meni jako poznat glas. Munjevito sam okrenula glavu, a zatim naborala nos. To je bio on, ponovo. Glas mu je bio poznato hrapav i snažan, djelovao je mirno i spokojno. Plave oči sjajile su se na slabom suncu, a plava kosa koju mu je nemarno padala preko uha blještila je kao da je upravo oprana. Usne su mu bile razvučene u širok osmijeh, no još uvijek su bile jednako opojne. Nosio je džemper u nijansama plave boje koji mu je savršeno pristajao uz kosu. Imao je široke, crne trapercie, koje su na nekim mjestima bile izlizane, savršenu su mu pasale uz figuru. Izgledao je savršeno, prelijepo... Božanstveno, kao i uvijek. Ali na meni nije bilo da tako razmišljam. "Larry?!!"

Dala sam sve od sebe, ali ovo je ipak još uvijek tek 'početak' tako da post nije nešto posebno, kako budem napredovala s pričom tako ću i s pisanjem, nadam se. Možda tu i tamo ubacim pjesmu na početku posta, ali ne nadajte se previše tome. Najbolje je zamisliti zvukove koji su opisani u postu bez ikakve glazbe u pozadini. Toliko od mene! Vaša Noah.

-22:38 - Komentiraj ( 17 ) Print - #

petak, 15.02.2008.

Welcome back

Stare zidine dvorca ostavljale su sjenu na jezeru koje je bilo puno malih barčica kojima su učenici mlađih godina plovili u Hogwarts. Hogwarts je, kao i uvijek, izgledao čarobno i izdignuto iznad svega na svijetu. Taj dvorac bio je jedna posebna uspomena, koju sigurno nikada neću zaboraviti.
Krhotina na kočiji zapela je za moje nove, ispeglane traperice. Ovo je zapravo bila moja prva godina da se vozim kočijama koje vuče jedno veliko ništa. Zapravo, kažu da neke čudne životinje s imenom testrali vuku te kočije te da ih možeš vidjeti samo ako si gledao nečiju smrt. Ja nikada nisam gledala ničiju smrt, valjda je to razlog zašto nisam vidjela te testrale, a iskreno njihov opis me nije nimalo privlačio.
Krajolik Hogwartsa izgledao je kao i uvijek kada smo dolazili u Hogwarts. Sve je bilo osuto žutim, crvenim i smeđkastim lišćem. Kada bi hodao po njemu ono bi lagano krckalo ispod tvojih nogu, što je meni bilo poprilično neugodno, s obzirom da slično zvuče bube kada staneš na njih. Listopadna stabla već su bila izglađena, bez ijednog lista, dok su se vazdazeleni borovi uzdizali visoko u nebo. Nebo je bilo vedro, ali puhao je vjetar koji je raznosio miris jutrarnje kiše. Prošlo je četiri godine od kako sam prvi put vidjela ovaj krajolik, a još uvijek čini mi se kao da je bilo jučer.
"Noah!" Evan je povisila ton. "Što je?" trgla sam se iz prisječanja. "Cijelim putem nisi niti riječ progovorila, ozbiljno sam zabrinuta za tebe s obzirom da te inače ne možemo zaustaviti", rekla je Evan suzdržavajući smijeh. "Zato si ti cijelo vrijeme brbljala", odvratila sam joj. Zapravo uopće nisam slušala što su one pričale po putu, ali nije bilo teško pogoditi tko je najviše pričao. Evan se ponosno nasmiješila, uobičajeno. "Ja sam ful umorna od puta", požalila se Audrey zijevajući. Kočija se odjednom zaustavila. "Stigli smo!", rekla je Victoria skidajući pogled s knjige koju je čitala za vrijeme puta. "Primjetih", odgovorila sam joj. Imala sam lošu naviku da na sve imam odgovor. Audrey i Victoria jurnule su na stepenice, naravno Audrey je uspjela izgurati Victoriu i prva se spustiti. Nije mi se dalo gurati s njima, pa sam samo skočila s druge strane, a Evan me slijedila. Nagazila sam na hrpu lišća, koje je onako neugodno krcnulo. Stresla sam se, opet mi se pred očima stvorila slika velikih crnih žohara kako krckaju ispod mojih nogu. Nastavila sam krckati do Audrey i Victorie. "Home sweet home!" nasmiješila se Victoria te raširila ruke, činilo se kao da pokušava zagrliti dvorac. "Oket, hajdemo!" rekla je Audrey već hodajući prema dvorcu. Krenule smo za njom i dalje krckajući svakim svojim korakom. Lišće je k tome još bilo mokro od kiše koje je padala ujutro te je meni izgledalo kao veliki, spljošteni, šareni i krckavi pokrivač. U hodu naglo sam stupila na tvrdo, betonirano tlo. Odahnula sam, iako me to nije spasilo krckanja, iza mene bilo je još stotinjak učenika koji su hodali po tom šarenom pokrivaču. Naravno, čuo se uobičajen žamor. Inače sam uvijek bila puna energije nakon dolaska u Hogwarts, no ovoga puta bila sam premorena, što me doista čudilo.

"I'm dead tired!" bacila sam se na krevet kada sam došla u spavaonicu nakon večere. "Ništa zato, nećeš propustit tulum koji počinje u pola noći", nacerila se Evan sjedajući na svoj krevet. Spavaonica je bila gotovo neprepoznatljiva s obzirom na to da kovčezi i roba nije bila na svim živim mjestima u spavaonici, već su kovčezi neraspakirani bili naslonjeni na zid. Naša spavaonica zapravo se nije razlikovala od ostalih. Zidovi su bili bijeli, možemo tako reći, iako se boja već ljuštila na većini mjesta, pa tako i na stropu gdje se nalazila velika stropna svjetiljka, iako je mi nikada nismo koristili. Na podu bio je veliki crveni tepih, nekada mekan te si mogao po njemu hodati bosih nogu. Sada samo ako želiš izgrebane tabane. Bio je u potpunosti otrcan i hrapav, kao da je netko probio pod žiletima te ih postavio prema gore. Spavaonicu sam djelila s Audrey, Evan i Victoriom. Godine kada smo Victoria i ja došle u Hogwarts (godinu dana nakon Audrey i Evan) Audrey i Evan odjelile su se od nekih cura s kojima su bile do tada te ih je McGonagallica odlučila staviti s nama.
"Obožavam te partye za početak godine", nasmiješila se Audrey vadeći kaput, par majica i par hlača iz svoje torbe te ih spremajući u ormar. Svake godine obečamo da ćemo držati spavaonicu urednom... Naravno, to svake godine bude samo puko obečanje. Evan je nešto glasno opsovala. "Kaj je sada?" zakolutala sam očima. "Ostala sam bez cigara", potužila se. Već u drugom trenu prema njoj letila je kutija cigareta. "Thank you Aud", rekla je spremajući kutiju u džep. "Hej! Nisam ti dala sve", prostjerila ju je pogledom. "Aud, pa kaj nisi ti prestala?" upitala sam ju zbunjeno. "Da, samo preko ljeta. Mama me previše davila pa eto.. Ali sada opet vračam na staro", rekla je s pakosnim osmijehom. Uzalud smo Victoria i ja njima objašnjavale kako to šteti zdravlju, ako su dobre volje većinom su samo govorile "Da, da", a ako ih uvatimo u lošem trenutku obično bi se izderale, uglavnom dođe na isto. Zakolutala sam očima, iskreno se nadajući da je Audrey to primjetila. "Puko mi je nokat! Puko mi je nokat!" viknula je Audrey, širom razogračivši oči. Podigla je srednji prst visoko u zrak te ga ogledala s svih strana. "Da, puko je", razočarano ga je pogledala, kao da je nokat kriv što je pukao. "Reparo", zafrkavala se Victoria. "Jako smiješno! Ali meni je puko nokat!" šizila je još uvijek buljeći u svoj nokat. "Daj malo smiri doživljaje", odvratila joj je Evan, svojom najdražom rečenicom tj. jednom koju je najviše upotrebljavala, ako izostavimo one s kojima je psovala sve oko sebe. "Oke, Evan sada mi vrati cigarete, ja sam platila taj paket!" viknula je na Evan. Evan ju je prostjerila pogledom i ljuto joj dobacila kutiju. Krajičkom oka vidjela sam da je tri cigarete zapravo strpala u džep.

Dakle, eto. To je početak! Ovaj post je dosta kratak, ali ubuduće će biti duži, ipak je ovo tek početak! Primam u priču, ali neću vas uzeti ako mi takav lik nije potreban jer onda samo bez veze gomilam nepotrebne likove... Nadam se da me kužite! Ali svakako ostavite opis ako želite u priču! Ako netko želi da mu stavim nekog dečka neka mi se javi u komentarima ili preko msn-a (ako ga ima :P). Toliko od mene za ovaj post, vaša Noah.

-23:52 - Komentiraj ( 16 ) Print - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.



  veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Veljača 2008 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Imagination

"Imagination is the beginning of creation. You imagine what you desire, you will what you imagine and at last you create what you will."

Ovo je dio moje bujne mašte koji sam odlučila podijeliti sa vama. Mjesto na kojemu je sve bolje nego u stvarnosti.

Silhouette

Noah Athen Songein



- Noah.
- Uvijek je ono što je.
- Jezik joj je brži od pameti.
- Uvijek kaže što misli.
- Brzo se predomišlja
- Kada nešto započne, to i dovrši.
- Ne vjeruje ljudima.
- Boji se biti povrijeđena.
- Cijeni se ono što ima.
- Odana.
- Sarkastična.
- Emotivna iznutra, hladna izvana.




Before the dawn

  • Audrey Neira Songein




  • ~ Sarcastic population.

  • Evangeline Spider Riddle




  • ~ Pervert smile.

  • Victoria Joanne Marie Goldelion




  • ~ Crazy entertainer.

  • Nancy Hallow Deadhmort




  • ~ Immune warrior .

    Credits

    Inspiration: Stephenie Meyer, Evanescence, Nightwish, Bon Jovi, Within Temptation
    Abettors: Anna Gryffindor, Hallow Deadhmort, Victoria Goldelion
    Design: Patka Dizajn

    Copyright © 2008. [09.II.2008. (00:47)]
    ["A Never Ending Dream"]



    c r e d i t s

    picture:x
    base code: sugarmeemee