Obavijest

Blog
Narod hr
Gorska služba spašavanja
Ljudska prava
--------------------------
Blog učilica
Objavljivanje slika
---------------------------

Živit i borit se

04.03.2014., utorak

Australija ne prima Milanovića u goste!

'Vlada RH laže o karakteru posjeta premijera Milanovića Australiji!' Ovo je prava istina...

''No, posebna je uvreda za Republiku Hrvatsku da Vlada i premijer Australije odbijaju primiti u posjet predsjednika Vlade države iz koje je u Australiji došlo koji 300 tisuća doseljenika i koji su inače u Australiji vrlo cijenjeni. No, i Vlada Australije je vrlo dobro upoznata s raspoloženjem hrvatske dijaspore prema Milanoviću, pa joj je važnije zadovoljiti svoje građane nego nego jednog nevažnog premijera strane države.''
U cijelosti vam donosimo pismo dugogodišnjeg hrvatskog iseljenika iz Australije koji otkriva pravu pozadinu posjete Australiji Zorana Milanovića:


''Ne mogu Vam dati moje puno ime i prezime, zbog straha od Udbe koja još vlada u Hrvatskoj, a ja često dolazim na godišnji odmor na moje lijepe otoke u Hrvatskoj.

No, sve što se navodi u ovom dopisu može se slobodno provjeriti. Sve je 100 posto istina. Ja sam možda i malo preblag prema oštrom raspoloženju većine hrvatskih iseljenika u Australiji prema sadašnjoj vlasti u Hrvatskoj, premijeru Milanoviću, predsjedniku Josipoviću, Vesni Pusić i koaliciji SDP - HNS.

Mogući prosvjedi hrvatskih iseljenika protiv Milanovića. Njegov posjet Australiji bit će sramota i protiv interesa Republike Hrvatske i hrvatskih iseljenika u Australiji. Evo zašto:

U priopćenju Vlade o RH, od 26. veljače, o posjetu premijera Zorana Milanovića Australiji, pokušava se zavarati hrvatska javnost o važnosti posjeta Milanovića Australiji i njegovoj dobrodošlici od strane hrvatske dijaspore u Australiji. Nažalost, činjenice su sasvim drugačije i vrlo poražavajuće, kako za SDP tako i za Milanovića, a posebno za ugled RH u Australiji.

1. Predsjednik Vlade Australije odbio je primiti Milanovića.

2. Ako bude imao neke poluslužbene sastanke, onda će to biti s drugorazrednim političarima u saveznim državama, kao kod nas da se sastaje sa županima.

3. Potpuna je neistina (laž) da će se Milanović sastati s hrvatskom dijasporom u Australiji. Od oko 30 hrvatskih iseljeničkih klubova u Australiji niti jedan nije odgovorio pozitivno na molbu hrvatskog veleposlanika u Australiji Damira Kusena da primi u svoje prostorije premijera Milanovića. Tu molbu su čak odbili i hrvatske župe tj. svećenici u Melbourneu koji imaju velike i luksuzne dvorane za razne javne prijete i sastanke.

4. Milanovića nisu htjeli u svoje prostorije primiti ne samo oni hrvatski klubovi u kojima na zidovima stoje slike Ante Pavelića, nego ni brojni klubovi u kojima nema tih slika.

5. Milanović će se zapravo skrivati od 99 posto članova hrvatske dijaspore. Sastanci s dijasporom svedeni su na nekoliko ručkova i večera s osobama hrvatskog podrijetla koje se nikada nisu izjašnjavale Hrvatima i koje nisu nikada pripadale Hrvatskoj iseljeničkoj zajednici.
Veleposlanik Kusen u Canberri i konzulatu RH u Sydney i Melbourneu molili su utjecajne članove hrvatske zajednice u Australiji da financiraju ručkove i večere za Milanovića, jer diplomacija u Australiji je u strašnom stanju i nema novaca. Naravno, zbog odnosa prema Milanoviću i SDP-u, a posebno negativnog odnosa prema ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić, iseljenici su kategorično odbili sudjelovati u donacijama za večere hrvatskog premijera. Treba reći da su neki istaknuti članovi zajednice, pa i onog najradikalnijeg dijela, u dobrim odnosima s predstavnicima hrvatske diplomacije u Australiji, zato što oni posjećuju sve hrvatske klubove, ali ni to nije pomoglo da diplomat nagovora iseljenike da podrže posjet Milanovića Australiji.

6. Nije isključeno da dođe i do nekih manjih javnih prosvjeda protiv Milanovića tijekom njegovog boravka u Australiji. No, za sada se u strogoj tajnosti pokušavaju zadržati detalji gdje će Milanović boraviti i nastupati u Australiji. To je sve zbog velikog straha od dijaspore. No, posebna je uvreda za Republiku Hrvatsku da Vlada i premijer Australije odbijaju primiti u posjet predsjednika Vlade države iz koje je u Australiji došlo koji 300 tisuća doseljenika i koji su inače u Australiji vrlo cijenjeni. No, i Vlada Australije je vrlo dobro upoznata s raspoloženjem hrvatske dijaspore prema Milanoviću, pa joj je važnije zadovoljiti svoje građane nego jednog nevažnog premijera strane države.

7. Posebno je važna vijest da je hrvatski veleposlanik u Canberri zamalo poginuo u prometnoj nesreći prije nekoliko tjedana. Kako Konzulat RH u Melbourneu ima samo dvije djelatnice, i nema službenog vozača, veleposlanika Kusena u Melbourneu je vozio, Zoran Dutković, suprug generalne konzulice u Melbourneu ide Paulin Dutković. Dutković je invalid Domovinskog rata i prima hrvatsku mirovinu i u Melbourneu je tek kratko vrijeme, ne govori engleski i nije čudo da se to dogodilo. Treba pitati glavnu tajnicu MVEP dr. Vesnu Cvjetković o svim detaljima kako je moguće da suprug generalne konzulice koji ne zna engleski jezik niti znakove u zemlji voza veleposlanika.

8. Nesreća je bila tako velika, a skrivio ju je Dutković, bila je tako velika da je luksuzni auto konzulata u Melbourne bio potpuno uništen. Naravno, troškove će snositi hrvatski poreznici.
9. Inače, razina k profesionalnost hrvatske diplomacije u Australiji nije nikada bila lošije nego što je danas. Broj djelatnika smanjen je za 60 posto, tako da su hrvatske diplomatske misije više zatvorene nego otvorene. Na termin za jednostavnu, ali važnu potvrdu, od konzulata čeka se i po nekoliko mjeseci. Dobiti hrvatsku diplomatsku misiju u Sydneyu ili u cijeloj Australiji na telefon pravo je čudo.

Zato nije čudo što je organizacija dočeka premijera Milanovića u Australiji prava sramota i ispod svake razine. No, najveću odgovornost za to snosi upravo Milanovićeva vlada koja je hrvatsku diplomaciju u Australiji svela na prosjački štap, a za vođe misija, konzulata, postavila neškolovane, nepismene i nesposobne osobe.

To što se danas događa s hrvatskom diplomacijom u Australiji je velika tragedija za hrvatsko iseljeništvo koje je zdušno pomagalo stvaranje hrvatske države i kupovalo zgrade i opremu za Hrvatska diplomatska predstavništva.

10. Može se sasvim dogoditi da će Zoran Milanović zažaliti što je išao u Australiju gotovo na silu tj. bez stvarne potpore Vlade Australije i hrvatskog iseljeništva, nasuprot, Milanović dolazi u Australiju na silu.

Hrvatski iseljenik i domoljub iz Sydneya''

(http://dnevno.hr/vijesti/svijet/116609-vlada-rh-laze-o-karakteru-posjeta-premijera-milanovica-australiji-ovo-je-prava-istina.html)

Pozivamo sve blogere da sto vise prosire ovaj clanak blogosferom i internetom.

- 17:39 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.03.2014., ponedjeljak

Svega će bit ali nas biti neće...

Jeste li se zapitali,a sigurno jeste: Pa gdje to idemo? Gdje srljamo "ko guske u maglu"? Jel se u Lijepoj Našoj išta LIJEPO događa? I ima li ikoga tko štiti HR interese, Hrvatski narod, Hrvatski jezik?

- Ne poštuje se volja i želja naroda koji se referendumom izjasnio ZA BRAK (kao zajednicu muškarca i žene), a budući da naši političari to nisu uspjeli provući na velika, pa sad pokušavaju na mala vrata.

- Dok se naši političari hvale poznavanjem stranih jezika (dakle srpskog, jer smo vidjeli u slučaju Ingrid da im eng. ne ide od ruke) i šalju Europske parlamente Crnoj Gori i Srbiji prevedene na Hrvatski (slučaj Jadranke Kosor), Srpski političari jasno daju do znanja da je njima Hrvatski jezik (iako ga razumiju jako dobro) strani jezik pa tijekom konferencija traže prijevod (slučaj posjeta Milanovića Beogradu).

- Mi se svima klanjamo: koji god stranac dođe mi moramo znati njegov jezik, a kad god idemo negdje u stranu zemlju kao turisti, opet mi moramo znati njihov jezik.

- Dan Hrvatskoj jezika skoro pa nismo ni obilježili, ali zato branimo i veličamo ćirilicu u Hrvatskoj!

- A dok se naši političari ulizuju Srbima, drugi to koriste i nazivaju i dalje Dubrovnik u Vukovar srpskih gradovima (http://dnevno.hr/vijesti/hrvatska/116222-srbi-postupno-spremaju-novi-rat-vukovar-i-dubrovnik-su-srpski-gradovi-a-cavtat-je-mali-beograd.html) a naši na to samo šute.

- I tako dok šute, u centru Zagrebu krši se zakon o Državnom grbu, pa je umjesto šahovnice stavljena crvena zvijezda. I to nikoga ne brine od vladajućih, to je njima normalno, pa da, ipak je to njihova zastava (sa zvijezdom).

- "Gotovo preko noći, iz Kaznenog zakona je izbačeno kazneno djelo "dovođenje u podređen položaj države", prema kojemu se kaznom od najmanje tri godine zatvora kažnjavalo građanina Republike Hrvatske koji pokuša RH dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi". (http://dnevno.hr/vijesti/hrvatska/116306-urota-protiv-hrvatske-i-hrvatskog-naroda-sdp-i-hdz-u-tajnosti-ukinuli-kazneno-djelo-protiv-unutarnjih-neprijatelja.html).

Mogli bi tako nabrajati i ispisati tomove na ovu temu. Pozivam sve Hrvate izvan Hrvatske koji već godinama žive u drugim državama i drugim kontinentima: Njegujte naš Hrvatsku jezik, kulturu, tradiciju, običaje, vjeru. Jer možda ćete jednog dana biti jedini Hrvati koji se služe tim jezikom, jer prodat će nas ovi naši "za judine škude" kako reče prvi Hrvatski Predsjednik dr. Franjo Tuđman.

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2019 (2)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (3)
Travanj 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (10)
Listopad 2013 (4)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (5)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (6)
Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (4)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (2)
Rujan 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Duhovno
Simpatične misli II

"Kad bih bio i besmrtan, izmislio bih smrt - da se uvjerim u ljepotu života."J. Richepin

"Na svom životnom putu ljudi čekaju na malo sunca, na čovjeka kao što si ti."

" Gospodine, daj da me smrt zatekne živoga!" Anonimus

-----------------------------

PAMETNE MISLI:

Za sada nema pametnih misli