Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Australija ne prima Milanovića u goste!

'Vlada RH laže o karakteru posjeta premijera Milanovića Australiji!' Ovo je prava istina...

''No, posebna je uvreda za Republiku Hrvatsku da Vlada i premijer Australije odbijaju primiti u posjet predsjednika Vlade države iz koje je u Australiji došlo koji 300 tisuća doseljenika i koji su inače u Australiji vrlo cijenjeni. No, i Vlada Australije je vrlo dobro upoznata s raspoloženjem hrvatske dijaspore prema Milanoviću, pa joj je važnije zadovoljiti svoje građane nego nego jednog nevažnog premijera strane države.''
U cijelosti vam donosimo pismo dugogodišnjeg hrvatskog iseljenika iz Australije koji otkriva pravu pozadinu posjete Australiji Zorana Milanovića:


''Ne mogu Vam dati moje puno ime i prezime, zbog straha od Udbe koja još vlada u Hrvatskoj, a ja često dolazim na godišnji odmor na moje lijepe otoke u Hrvatskoj.

No, sve što se navodi u ovom dopisu može se slobodno provjeriti. Sve je 100 posto istina. Ja sam možda i malo preblag prema oštrom raspoloženju većine hrvatskih iseljenika u Australiji prema sadašnjoj vlasti u Hrvatskoj, premijeru Milanoviću, predsjedniku Josipoviću, Vesni Pusić i koaliciji SDP - HNS.

Mogući prosvjedi hrvatskih iseljenika protiv Milanovića. Njegov posjet Australiji bit će sramota i protiv interesa Republike Hrvatske i hrvatskih iseljenika u Australiji. Evo zašto:

U priopćenju Vlade o RH, od 26. veljače, o posjetu premijera Zorana Milanovića Australiji, pokušava se zavarati hrvatska javnost o važnosti posjeta Milanovića Australiji i njegovoj dobrodošlici od strane hrvatske dijaspore u Australiji. Nažalost, činjenice su sasvim drugačije i vrlo poražavajuće, kako za SDP tako i za Milanovića, a posebno za ugled RH u Australiji.

1. Predsjednik Vlade Australije odbio je primiti Milanovića.

2. Ako bude imao neke poluslužbene sastanke, onda će to biti s drugorazrednim političarima u saveznim državama, kao kod nas da se sastaje sa županima.

3. Potpuna je neistina (laž) da će se Milanović sastati s hrvatskom dijasporom u Australiji. Od oko 30 hrvatskih iseljeničkih klubova u Australiji niti jedan nije odgovorio pozitivno na molbu hrvatskog veleposlanika u Australiji Damira Kusena da primi u svoje prostorije premijera Milanovića. Tu molbu su čak odbili i hrvatske župe tj. svećenici u Melbourneu koji imaju velike i luksuzne dvorane za razne javne prijete i sastanke.

4. Milanovića nisu htjeli u svoje prostorije primiti ne samo oni hrvatski klubovi u kojima na zidovima stoje slike Ante Pavelića, nego ni brojni klubovi u kojima nema tih slika.

5. Milanović će se zapravo skrivati od 99 posto članova hrvatske dijaspore. Sastanci s dijasporom svedeni su na nekoliko ručkova i večera s osobama hrvatskog podrijetla koje se nikada nisu izjašnjavale Hrvatima i koje nisu nikada pripadale Hrvatskoj iseljeničkoj zajednici.
Veleposlanik Kusen u Canberri i konzulatu RH u Sydney i Melbourneu molili su utjecajne članove hrvatske zajednice u Australiji da financiraju ručkove i večere za Milanovića, jer diplomacija u Australiji je u strašnom stanju i nema novaca. Naravno, zbog odnosa prema Milanoviću i SDP-u, a posebno negativnog odnosa prema ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić, iseljenici su kategorično odbili sudjelovati u donacijama za večere hrvatskog premijera. Treba reći da su neki istaknuti članovi zajednice, pa i onog najradikalnijeg dijela, u dobrim odnosima s predstavnicima hrvatske diplomacije u Australiji, zato što oni posjećuju sve hrvatske klubove, ali ni to nije pomoglo da diplomat nagovora iseljenike da podrže posjet Milanovića Australiji.

6. Nije isključeno da dođe i do nekih manjih javnih prosvjeda protiv Milanovića tijekom njegovog boravka u Australiji. No, za sada se u strogoj tajnosti pokušavaju zadržati detalji gdje će Milanović boraviti i nastupati u Australiji. To je sve zbog velikog straha od dijaspore. No, posebna je uvreda za Republiku Hrvatsku da Vlada i premijer Australije odbijaju primiti u posjet predsjednika Vlade države iz koje je u Australiji došlo koji 300 tisuća doseljenika i koji su inače u Australiji vrlo cijenjeni. No, i Vlada Australije je vrlo dobro upoznata s raspoloženjem hrvatske dijaspore prema Milanoviću, pa joj je važnije zadovoljiti svoje građane nego jednog nevažnog premijera strane države.

7. Posebno je važna vijest da je hrvatski veleposlanik u Canberri zamalo poginuo u prometnoj nesreći prije nekoliko tjedana. Kako Konzulat RH u Melbourneu ima samo dvije djelatnice, i nema službenog vozača, veleposlanika Kusena u Melbourneu je vozio, Zoran Dutković, suprug generalne konzulice u Melbourneu ide Paulin Dutković. Dutković je invalid Domovinskog rata i prima hrvatsku mirovinu i u Melbourneu je tek kratko vrijeme, ne govori engleski i nije čudo da se to dogodilo. Treba pitati glavnu tajnicu MVEP dr. Vesnu Cvjetković o svim detaljima kako je moguće da suprug generalne konzulice koji ne zna engleski jezik niti znakove u zemlji voza veleposlanika.

8. Nesreća je bila tako velika, a skrivio ju je Dutković, bila je tako velika da je luksuzni auto konzulata u Melbourne bio potpuno uništen. Naravno, troškove će snositi hrvatski poreznici.
9. Inače, razina k profesionalnost hrvatske diplomacije u Australiji nije nikada bila lošije nego što je danas. Broj djelatnika smanjen je za 60 posto, tako da su hrvatske diplomatske misije više zatvorene nego otvorene. Na termin za jednostavnu, ali važnu potvrdu, od konzulata čeka se i po nekoliko mjeseci. Dobiti hrvatsku diplomatsku misiju u Sydneyu ili u cijeloj Australiji na telefon pravo je čudo.

Zato nije čudo što je organizacija dočeka premijera Milanovića u Australiji prava sramota i ispod svake razine. No, najveću odgovornost za to snosi upravo Milanovićeva vlada koja je hrvatsku diplomaciju u Australiji svela na prosjački štap, a za vođe misija, konzulata, postavila neškolovane, nepismene i nesposobne osobe.

To što se danas događa s hrvatskom diplomacijom u Australiji je velika tragedija za hrvatsko iseljeništvo koje je zdušno pomagalo stvaranje hrvatske države i kupovalo zgrade i opremu za Hrvatska diplomatska predstavništva.

10. Može se sasvim dogoditi da će Zoran Milanović zažaliti što je išao u Australiju gotovo na silu tj. bez stvarne potpore Vlade Australije i hrvatskog iseljeništva, nasuprot, Milanović dolazi u Australiju na silu.

Hrvatski iseljenik i domoljub iz Sydneya''

(http://dnevno.hr/vijesti/svijet/116609-vlada-rh-laze-o-karakteru-posjeta-premijera-milanovica-australiji-ovo-je-prava-istina.html)

Pozivamo sve blogere da sto vise prosire ovaj clanak blogosferom i internetom.

Post je objavljen 04.03.2014. u 17:39 sati.