ponedjeljak, 26.06.2006.

Britanska grupa --- COLDPLAY

Britanska grupa Coldplay bez sumnje je trenutačno najpopularnija britanska grupa u cijelom svijetu, grupa koja po svojoj popularnosti i uspjehu stoji rame uz rame s najvećim svjetskim glazbenicima, jedini novi, mladi rock bend koji sam puni velike dvorane diljem svijeta i prodaje svoje albume u multimilijunskim nakladama. Coldplay postoje tek nešto više od šest godina, objavili su samo tri studijska albuma, a onaj posljednji zove se 'X&Y'. Mediji i kritika su ga već proglasili remek djelom, a ni članovi benda o njemu ne misle drugačije.

Image Hosted by ImageShack.us

Coldplay prvenstveno imaju ljubavne textove (od kojih su neki u vrhu tog žanra), a glazba koja ih prati je nabijena emocijama i to u rasponu od najljepše moguće filmski upotrebljive glazbe, do žešćih gitarističkih dionica, drugim riječima, glazba koja definitivno pokreće slike u vašoj glavi, ako ste takav tip (a ja jesam), no i zavidnu dozu društvene angažiranosti

Image Hosted by ImageShack.us

Iako na prvo slušanje album zvuči malo introvertno, kad ga budete duže preslušavali vidjet ćete, pardon, čut ćete (uostalom, tko zna), da sve frca od ideja, melodija, energije...

Novi album Coldplaya vam garantirano neće dosaditi nakon nekoliko slušanja, i to radi svoje slojevitosti. Morate ga otkrivati. Svako slušanje skinete jednu plahtu. A kad ga ogolite, zavolite ga.


Image Hosted by ImageShack.us

Što se utjecaja tiče, Coldplay su uzeli sve najbolje od svojih uzora, melodičnost Smithsa, romantičnost Travisa, melankoličnost Radioheada. U nečemu su ih ipak „prešišali“. Zapravo, bili su inteligentniji. Za razliku od Travisa, pazili su da se romantika ne prelije u patetiku, a za razliku od Radioheada nisu radikalizirali tu melankoličnost.

Coldplay su jedan od rijetkih bandova koji podjednako vole i muškarci i žene. Štoviše, muške fanove nimalo ne smeta kada im ljepše polovice uzdižu Martina u nebesa. Pa zašto i bi, kad je tip bezazlen! Ne pije ni čaj, ni kavu, a kamoli alkohol. Jedini grijeh mu je čoksa, a do svoje 22. godine je navodno bio nevin. Pa kojeg će on muškarca učiniti nesigurnim?!



_Račica_


nedjelja, 25.06.2006.

Što je to amajlija(ili kako neki kažu fetiš)???

Prema arapskoj predaji u amajlijama (hamajlijama)se kriju magicne moci, a njihovo porijeklo navodno vodi još od Adama. U Egiptu su se mumije prekrivale amajlijama od zlata, bronce, kamena i keramike da bi štitile besmrtnost umrle osobe.

Image Hosted by ImageShack.us

Amajlije mogu biti od različitih prirodnih materijala - pergamenta, papira, svile, drveta, školjki, poludragog kamenja, olova, srebra, zlata, itd. - a njihova blagotvornost i zaštitnička moć najviše ovisi o njihovim mističnim sadržajima. U Egiptu su se mumije prekrivale amajlijama od zlata, bronce, kamena i keramike da bi štitile besmrtnost umrle osobe. Na njima su najčešće citati iz svetih knjiga, imena Božijih poslanika i anđela, mistični i astrološki znakovi, šifrirane fraze i numerološk vrijednosti Lijepih Božjih imena, imena vjerovjesnika, magični kvadrati (vefkovi), figure...

Image Hosted by ImageShack.us

Prema vjerovanjima amajlije privlače i okupljaju sve sile, djelujući na svim kozmičkim planovima, te čovjeka postavljaju u središte tih sila, uspostavljajući odnos između njega i tajanstvenih sila koje utječu na njegov život. One su ‘korespodencija’ između čovjeka i duhovnih bića, a ovisno o njihovom sadržaju, smatralo se da mogu očuvati zdravlje, sreću i blagostanje, te darovati snagu, životnu svježinu, mudrost, svijest i život bez stresa.
Amajlije se dijele u dvije grupe – osobne i opće:

Među osobnim amajlijama na najvećoj su cijenjeni bile amajlije koje su štitile od bolesti i zaraze; čuvale i razvijale njegovu prirodnu snagu i spolnu aktivnost. Među njih su spadale i one koje su štitile trudnice, čuvale ih od pobačaja, stimulirale im lak porođaj i normalan dotok mlijeka nakon porođaja.

Među opće amajlije ubrajale su se one koje su skrivane u temeljima i zidovim kuća, koje su postavljane na ulazima u sela, koje su štitile imanja i stoku. One su vrlo često pravljene od olova i obično su imale neograničen vijek trajanja.



U mnogim zemljama svijeta ne može se ni zamisliti život bez amajlija, a djeca ih dobijaju čim navrše 40 dana. Obično se nose u kožnim kesicama ili medaljonima oko vrata, ruke, pasa ili bedara i rjetko se skidaju.

Image Hosted by ImageShack.us

_Račica_

petak, 23.06.2006.

Malo književnosti,..... ;)

Gabriel Garcia Marquez Rodio se u gradu Aracataca, obalnom gradu u sjevernoj Kolumbiji, department Magdalena. Odrastao je s djedom i bakom po majci. Djed mu je bio pukovnik Nicolas Ricardo Márquez Mejla, liberalni veteran, jedan od osnivača tog grada i žestoki protivnik svih oblika tiranije. Svaki čitatelj Márquezovih djela prepoznaje detalje njegova djetinjstva koje je utkao u svoje knjige.
S osam godina, nakon smrti djeda, otišao je živjeti s roditeljima u grad Sucre i tada počinje njegovo formalno obrazovanje. Sramežljiv ali inteligentan, dobiva kasnije školarinu u isusovačkoj školi za nadarene učenike. Na nagovor roditelja krenuo je studirati pravo na Universidad Nacional. U to je vrijeme upoznao svoju tada trinaestogodišnju suprugu Mercedes, koja mu je obećala da će se udati za njega kada završi školovanje. Vjenčali su se četrnaest godina kasnije


Image Hosted by ImageShack.us


Njegovo najpoznatije djelo i jedna od najčitanijih knjiga svjetske književnosti ugledalo je svjetlo dana u lipnju 1969. Knjiga "Sto godina samoće" (Cien ańos de soledad) prodana je u više od 10 milijuna primjeraka i osvojila mnogobrojne nagrade, te je iznjedrila cijelu školu "magičnog realizma" (zanimljivo, sam se Márquez uvijek ograđivao od tog naziva).

Taj roman je Garcia Marquez pisao gotovo pune dvije godine ne obazirući se ni na koga, a ponajmanje, čini se, na vlastitu obitelj. Roman je objavljen 1967. godine i odmah doživio senzacionalan uspjeh i kod publike i kod kritike – prva naklada je iščezla s knjižarskih polica u samo nekoliko dana. Roman Sto godina samoće je uostalom i glavni razlog zašto je Garcia Marquez dobio nagradu Švedske akademije za književnost godine 1982.

Image Hosted by ImageShack.us

Roman "Sto godina samoce" nam otkriva jedan cudesan svijet pune nevjerovatnih i neocekivanoh likova i dogadjaja. S druge strane u romanu se osjecaju tonovi ironije, tuge i tragicne besmislenosti. Kvalitetu i stilu romana doprinjeo je i "magicni realizam" koji se suprotstavlja nasem tradicionalnom osjecaju za prirodnu pricu.
Grad Makondo je dobrim dijelom magican i prije proizvod uma i maste, nego stvarno geografsko mjesto. Preplitanje maste i stvarnosti citaoca uvijek drzi napetim, na rubu, uvijek u stanju iscekivanja. Postoji vrlo vazna veza izmedju fantasticnog i realnog u romanu.
Fantasticni elementi cesto prikazuju neobicne situacije; od originalnih kao sto je trag leptirova, preko satiricnih kao sto je dokazivanje Boga ispijanjem cokolade, pa do scena vulgarnog i nenormalnog seksa ili likova ciji su vjetrovi tako jaki da ubijaju cvijece. Uprkos svoj fantaziji i upravo u sred tog fantasticnog svijeta je nasilje, okrutnost i ocajanje, a u sredistu svega je samoca. Dok prica, pisac ni u jednom trenutku ne dozvoljava da postane ocigledno da je nesto nestvarno unoseci cudjenje ili divljenje


"Sto godina samoce" je moderna bajka o stvaranju i usponu jednog grada i porodice osnivaca i neminovnom padu i grada i porodice koji su uprkos njihovoj vitalnosti zbrisani s lica zemlje. Masta i stvarnost preplicu se u romanu od pocetka do kraja


TAKOĐER NJEGOVO ODLIČNO DJELO:

'Ljubav u doba kolere' prekrasan je ljubavni roman gdje je Marquez uspio opisati apsolutno svaki oblik tog divnog osjecanja zvanog ljubav..marquez je prožet ljubavnom patnjom za istom zenskom da bi nas na kraju potpuno iznenadio..

_Račica_

srijeda, 21.06.2006.

SLOBODA...

Image Hosted by ImageShack.us

Jeste li ikada doživjeli pravu slobodu misli? Kada ste postojali samo vi ovdje, u ovom trenutku i na ovom mjestu. Svijet oko vas je sam strujao i živio. Vi ste bili jedan dio samog postojanja. A vani zrak neopisivo mekan, bez nekog određenog mirisa, ali je mirisao mekano, osjetio se mekano. Zamislite da sjedite vani na terasi negdje visoko, opušteni bez misli. Samo vidite svijet oko sebe. Miriši mekano, povjetarac struji kožom lagano je milujući svojom mekoćom. U daljini trepere svjetla dodajući živahnost proljetnoj noći. Iz prostorije se čuje lagana glazba koja dodiruje dušu i čini pravu ugodu ostavljajući za sobom slobodu i želju da se poleti. Gore visoko na nebu vam zapne za oko jedna zvijezda, posebna zvijezda. I sve ostale sjaje lijepo, ali ova je ipak posebna. Zagledate se u nju i lagano vam krene plesati praveći lagane i meke pokrete, samo za vas. Osmijeh vam se iscrta na licu. U blizini zvijezde prolazi avion lagano svjetlucajući. Pomislite, koliko ljudi ima u tom avionu, kuda idu, o čemu razmišljaju sada u ovome trenutku. Spuštajući pogled dolje naletite na druge ljude koji prolaze, stoje, a oko njih rasvjeta sjaji u više nijansi od bijele do žute. Listovi i malene grančice drveća plešu na povjetarcu. Prave različite pokrete, svaka grančica za sebe, svaki list za sebe. Pogledate ponovo gore u onu posebnu zvijezdu. Još i dalje pleše samo za vas. Svijetli plavkastom svjetlošću, svjetlošću mlade zvijezde. Ali tko zna koliko je daleko i dugo ta svijetlost putovala da bi vama, sada ovdje, mogla uljepšavati pogled. Kada biste mogli samo otići sada, u ovom trenutku, u taj dio svemira gdje je ona i vidjeti je sada kako izgleda. Stajati pokraj nje i gledati je, upijati njenu svjetlost i osjećati tu toplinu. Samo zapravo, je li vrijeme imaginacija i da li mi sami stvaramo vrijeme? Kada se zamislimo, nikome od nas ne prolazi vrijeme istom brzinom osim satu. Opet sa strane prolazi jedan avion. Namiguje drugačije od prethodnog. Izmjenjuju se bijela, plava, i crvena svjetlost u brzim intervalima. Kako samo meko klizi nebom. Kao da miluje zrak svojom plovidbom gore. A povjetarac i dalje dodiruje vašu kožu. Kako samo mazi vaša stopala, ruke, lice. Postaje prohladno, ali je opet taaako ugodno. Hladni metal ograde ispod nogu je isto tako dobar. Stresete se od lagane hladnoće koja je naišla, ali je ugodna i jednostavno se može uživati u njoj. U daljini je sijevnula munja i otkrila oblak prikazujući ga u lijepoj mekoj boji. Zrak i dalje struji vašom kožom hladeći je svojim milovanjem, zvijezda i dalje sjaji, cvrčci se još uvijek čuju, sijevnula je još jedna munja tamo negdje u daljini. Jednostavno vam dođe da zagrlite taj cijeli svijet koji je tako lijep i toliko je dobro što postojite da možete vidjeti tu svu ljepotu koja je oko vas i bez obzira na sve što čini vaš život, ovo sada što gledate je zapravo čarolija koja je uvijek tu. Ali jako rijetko imamo slobodne misli da bismo je mogli primijetiti i osjetiti mekoću trenutka i postojanja. Čarolija je što postojimo, a mi je sami poništavamo sanjajući dok hodamo. Snovi su za vrijeme kada spavamo, a kada gledamo, trebamo stvarati nove čarolije i dodavati svijetu meke boje i zvukove. Život je lijep,kad se živjeti zna!

Image Hosted by ImageShack.us


_Račica_


Mislim da...ovaj...


Image Hosted by ImageShack.us


''...valjda će i nama jedna ući...''


''S užitkom bi im zabio prvi...''


''...ima šansi, da, kad tad mora procuriti...''


''Ući će kad tad...''


''Ni Francuzi ne tresu...''


''Što se može...nije išlo, nije ušlo...''


''Trošimo se...''


''Nadam se da će protiv Australije napokon procuriti.''



*Dado Pršo*



*neke izjave su izvučene iz (kon)teksta,a neke nisu

Iz njegovih usta u Božje uši...






ponedjeljak, 19.06.2006.

***



Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
''Stipe, slušaj, ovi nam ne bi zabili da smo igrali do ponoći...''





nedjelja, 18.06.2006.

Japan:Hrvatska



Image Hosted by ImageShack.us


U BOJ, U BOJ, ZA NAROD SVOJ...




''Protiv Brazila smo željeli pobjedu, ali znali smo da ako ne dobijemo, imamo još dvije utakmice za popravljanje rezultata. Sad više nema natrag, ovo je utakmica biti ili ne biti, i za nas i za Japance. Tko izgubi, taj je aut, a pobjedniku se otvaraju vrata drugoga kruga. Očekujem da ćemo to biti mi i da ćemo s Australijom u Stuttgartu “razbacati” za drugu poziciju.
Pobijedit ćemo ih, bez obzira na to u kakav sustav igrali. Sasvim nam je svejedno hoće li igrati s jednim napadačem, dvojicom ili trojicom. Znam jedino da se neće braniti s jedanaest igrača, a ako pogledate razlike u konstituciji naših i njihovih igrača, mnoge stvari trebale bi biti jasnije. Koliko mi imamo igrača od metar i devedeset, a njihovi najviše 180, razlika je barem deset centimetara u našu korist. Dakle, našu prednost u prekidima moramo realizirati, svaki prekid bit će vatra u japanskom kaznenom prostoru.'' - Niko Kovač








petak, 16.06.2006.

PA DA NE BUDE SAMO O NOGOMETU ;) SORRY SVIM LJUBITELJIMA NOGOMETA...

Kasne 2001., pjevač i gitarist Alex Kapranos te basist Robert Hardy počeli su svirati zajedno u Glasgowu. Nakon što im se pridružio klavijaturist Nicholas McCarthy, a kasnije i bubnjar Paul Thompson, počeli su kao sastav svirati u napuštenom skladištu u Gorbalsu koje su nazvali "Chateau" (franc. Dvorac). Tamo su također održavali happeninge u kojima su kombinirali umjetnost i glazbu; Hardy je u to vrijeme studirao slikarstvo na glasgowskoj umjetničkoj akademiji. Kad je lokalna policija zabranila održavanje takvih nastupa, sastav je pronašao napuštenu viktorijansku sudnicu i nastavio s istim ondje.

Image Hosted by ImageShack.us

Dotad su već napravili dovoljno pjesama za jedno EP izdanje, koje su namjeravali izdati samostalno, no kako se glas o novom bendu vrlo brzo širio, izdavačka kuća Domino ponudila im je ugovor za izdavanje EP albuma pod nazivom Darts of Pleasure, koji je tako izdan u drugoj polovici 2003. godine. Reputacija benda je rasla dok su nastupali uz Hot Hot Heat i grupu Interpol, te osvojili nagradu Phillip Hall Radar Award na dodjeli nagrada časopisa NME. Bend je već te godine potpisao za veliku izdavačku kuću - Sony Music.

Image Hosted by ImageShack.us

Izbor imena za sastav je isprva bio nadahnut trkaćim konjem po imenu 'Nadvojvoda Ferdinand': nakon što su vidjeli navedenog konja kako trči, članovi benda počeli su raspravljati o Franji Ferdinandu i odlučili se po njemu nazvati zbog zvučnosti tog imena, ali i zbog implikacija koje ono nosi. Frontmen Kapranos je za novine Boston Herald izjavio: ...nakon smrti Franje Ferdinanda, cijeli se svijet promijenio i ništa više nije bilo kao prije.

Image Hosted by ImageShack.us

A sada ono nešto za pohvaliti:

Škotski rokeri nisu dopustili da se njihova glazba koristi u jednoj reklami čak i kad im je ponuđeno 50 milijuna dolara."Da smo pristali, vjerojatno bismo prodali 20 milijuna albuma više, ali to bi značilo da svoj identitet potpuno predamo proizvodu koji bismo reklamirali", objasnio je čvrste stavove benda pjevač Alex Kapranos.

Image Hosted by ImageShack.us

I ono najbitnije:

Višemjesečni pregovori očito su urodili plodom, jer će škotski FRANZ FERDINAND biti "headlineri" open air festivala što će se održati na Šalati 04/07, a u organizaciji Multikulture i Dancing Beara...promotivna cijena ulaznica do 01/03 koštati će samo 230 kuna, a kasnije će se ulaznice prodavati po 300 kuna.

_Račica_





Image Hosted by ImageShack.us

Koncertna turneja Rolling Stonesa, koja treba početi sljedećeg mjeseca u Italiji, krenut će prema planu unatoč izvješćima da je gitarist Ronnie Wood primljen u kliniku za odvikavanje od alkohola, rekla je glasnogovornica banda Fran Curtis.
"Stonesi apsolutno kreću na turneju koja počinje 11. srpnja u Milanu", kaže Curtis koja nije željela komentirati izvješća da je Wood primljen u kliniku u Londonu. Wood je, prema pisanju tabloida, navodno bio "pod kontrolom" što se tiče alkohola, no na londonskoj proslavi svog 59. rođendana očito se previše opustio jer je doživio teški recidiv.
Europska turneja "The Bigger Bang" prvotno je trebala početi 27. svibnja u Barceloni, ali je pomaknuta na 11. srpnja u Milanu jer je drugi gitarist Keith Richards morao na operaciju nakon što je pao s drveta na Fidžiju.




Image Hosted by ImageShack.us

Iako još uvijek nisu sigurni za nastup, Niko Kovač i Ivica Olić najvjerojatnije će ipak biti na raspolaganju izborniku Zlatku Kranjčaru za nedjeljni susret Hrvatske i Japana u drugom kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.
Liječnička služba hrvatske reprezentacije je u večernjim satima dala nekoliko optimističnijih vijesti vezanih uz Kovačevu bol u rebrima i lakše istegnuće mišića, te Olićev problem s mišićem lijeve noge. Prema sadašnjem stanju stvari, očekuje se da će do nedjelje i utakmice u Nuernbergu biti potpuno spremni za igru.




Image Hosted by ImageShack.us

Njemački mediji posvetili su mnogo prostora ogledu brazilske i hrvatske reprezentacije. Većina se slaže s ocjenom kako je Brazil daleko od prave forme, te da je hrvatska vrsta zaslužila postići pogodak i tako izboriti remi.
Nažalost, njemačke televizijske i radijske postaje, te novine nisu propustile izvjestiti o ponašanju dijela hrvatskih navijača koji su načinili prve incidente na World Cupu. To se posebno odnosi na mladića koji je preskočio ogradu, udario čuvara, te utrčao na travnjak i na trenutak prekinuo utakmicu. Ušavši na teren mladić se poklonio Dadi Prši, a potom u njegovom zagrljaju napustio teren(blago njemu...), gdje ga je dočekalo osiguranje.
Njegov "bijeg" po travnjaku Olimpijskog travnjaka dobio je udarne minuta u vijestima svih televizijskih postaja, baš kao i bakljada na dijelu tribina gdje su se nalazili hrvatski navijači, a za taj svoj "podvig" "nagrađen" je pritvorom, te će mu najvjerojatnije biti zabranjen ulazak na sve preostale utakmice na Svjetskom prvenstvu.
"Prema našim saznanjima, taj mladić bi tijekom večeri trebao biti pušten, a što se sankcija tiče, ne mogu komentirati odluke njemačkih vlasti", rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Zlatko Mehun.




Branič berlinske Herthe svjestan je kako nakon početnog poraza hrvatska vrsta više nema pravo na kiks. Poraz u dvoboju protiv Japana posve bi zakomplicirao situaciju odabranicima Zlatka Kranjčara, a možda i zaključio "njemačku avanturu".
"Bio sam odličan u matematici, no ne želim se zamarati brojnim kombinacijama. Nitko u našem taboru ne pomišlja na poraz, premda smo svjesni da nas očekuje teška borba. Protiv Japana od prve minute idemo po tri boda", najavio je Šimunić, dodavši kako vremenski uvjeti i rani termin utakmice (15 sati) neće utjecati na igru.
"Danas se osjećam umorno, no bit će dovoljno vremena za oporavak. Biti će teško igrati po najvećoj vrućini, no jednako teško će biti i japanskim igračima," dodao je Šimunić.
Luka Modrić nije nastupio u susretu protiv Brazila, no ozljeda Nike Kovača otvorila je mogućnost da zaigra protiv Japana od prve minute, ili pak da uđe u igru kao "jocker".
"Bolji smo od Japana, no to treba dokazati na terenu. Ako ponovimo igru kao protiv Brazila možemo očekivati tri boda. Raspoloženje u našim redovima je usprkos porazu odlično. Nezadovoljni smo gubitkom bodova, ali zadovoljni igrom koju smo pružili i s mnogo optimizma dočekujemo Japan," zaključio je Modrić.


subota, 10.06.2006.



Kad hodaš


Večer ne miriše na rakove i školjke
Mesec je bled a fleka boje cimeta
Uzimaš cipele za šetanje kroz snove
Ulica voli ritam tvojih koraka

Vetar se provlači kroz nepoznate reči
Asfalt se miluje sa tvojim štiklama
Suviše mekan da bi mogao da spreči
Ovo je veče puno tvojih tragova

Kad hodaš ne zastajkuješ
I zemlju ne dodiruješ
A mene ne primećuješ
I uporno se trudiš
Da me prođe požuda
Još drhtim od tvog pogleda
Iz nekih starih razloga
Ne mogu da se sredim

Veče ne miriše na rakove i školjke
Mesec je bled a fleka boje cimeta
Uzimaš cipele za šetanje kroz snove
Ulica voli ritam tvojih koraka

Kad hodaš ne zastajkuješ
I zemlju ne dodiruješ
A mene ne primećuješ
I uporno se trudiš
Da me prođe požuda
Još drhtim od tvog pogleda
Iz nekih starih razloga
Ne mogu da se sredim


Riblja čorba


Evo, jedna od najboljih pjesama, sa jako dobrim riječima...


Bliz




srijeda, 07.06.2006.

Stonesi...



Keith se potpuno oporavio i Stonesi su spremni ipak krenuti na europsku turneju. Počinju 11. srpnja u Milanu, datum za zagrebački koncert se još ne zna, ali nisu ga ni otkazali.
Nakon vijesti o potpunom oporavku Keitha Richardsa i o njegovom povratku na koncertnu pozornicu, Rolling Stonesi su objavili novi raspored europske turneje.
Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts europsku turneju A Bigger Bang počinju na slavnom stadionu San Siro u Milanu, i to 11. srpnja. U ljetnom dijelu turneje 2006. posjetit će 21 stadion u 11 zemalja Europe. Promotori koncerata CPI/TNA učinili su sve da zadovolje fanove iz što većeg broja država i gradova.
Zagrebački koncert je, uz one koji su se trebali održati u Barceloni, Madridu, Bruxellesu, Göteborgu, Petrogradu, Brnu, Varšavi, Ateni i Frankfurtu, zasad odgođen. Organizatori koncerata trenutno sastavljaju novi raspored za te gradove, koji će biti objavljen uskoro. Naglašavaju da su ulaznice kupljene za ranije najavljen raspored turneje važeće.
Isto tako mole one koji posjeduju ulaznice za odgođene koncerte da ih zadrže i pričekaju daljnje obavijesti. Koncerti u Nürnbergu i Leipzigu su otkazani.
"Drago nam je što možemo izvijestiti da su se Stonesi vratili u sedlo. Zahvaljujemo svim fanovima i onima koji imaju ulaznice za koncerte Stonesa na strpljenju. Nastojali smo novim rasporedom turneje obuhvatiti što je moguće više zemalja. Ipak je to najspektakularniji rock-show ikada!", rekao je Michael Cohl, promotor svjetske turneje Stonesa.

A šta govorit...nadamo se da će doć i da neće to proć ko prije...:)

Bliz





utorak, 06.06.2006.

ZAŠTO BAŠ ZLATNI BARŠUN??

Radnja filma zapocinje godine 1974. kada je glam rock dominantna glazbena supkultura u svijetu. Predvodnik pokreta i njegov najpopularniji pripadnik je Brian Slade (Rhys-Meyers), androgini rock- idol koji milijunima mladih sluzi ne samo kao uzor po pitanjima mode, nego i po pitanju sklonosti vlastitom spolu. Na samom vrhuncu popularnosti pada kao zrtvom atentata, da bi ta ista popularnost naglo splasnula kada se ispostavi da je u pitanju bio propagandni trik. Deset godina kasnije, u neokonzervativnoj i gotovo totalitarnoj Reaganovoj Americi, novinaru Arthuru Stuartu (Bale) povjereno da napise clanak povodom obljetnice tog dogadjaja. Stuartu taj zadatak ne pada tesko, jer je svojevremeno bio ne samo veliki Sladeov fan, nego ga je Sladeov image potaknuo da otkrije vlastitu homoseksualnost. No, sada je Slade potpuno nestao iz javnog zivota, te Stuart pokusava dogadjaje rekonstruirati pomocu Sladeovih nekadasnjih prijatelja i poznanika, ukljucujuci bivsu suprugu Mandy (Collette). Kroz njihova kazivanja u flashbackovima pratimo Sladeovu uspjesnu karijeru i njegov sudbonosni susret s americkim rock-pjevacem Curtom Wildom (MacGregor), s kojim ce suradjivati na pozornici, ali i u krevetu. smijeh
Image Hosted by ImageShack.us

Ukratko, ZLATNI BARSUN je film koji ce se svidjeti samo najfanaticnijim poklonicima glam rocka i nostalgicarima 70-tih.Točnije svidjet će se svakom onom s imalo ukusa!!

Citat: "The world is changed because you are made of ivory and gold. The curves of your lips rewrite history."


Image Hosted by ImageShack.us



_Račica_

subota, 03.06.2006.

****

Image Hosted by ImageShack.us
Duga 9
(od 190 cm:))

Ovo je priča o najdražoj
O onoj koja me nikada nije iznevjerila
Ovo je priča o onoj koje se nikad neću odreći
O onoj s kojom sam proveo cijeli život
A sad jaučem i umirem
Duga devetka
ti si mi najdraža

i čuvaš me dok spavam ja
i čuvaš me u mojim snovima
Duga devetka
tako sjajna i čelična

i čuvaš me dok saniram ja
ti čuvaš me kod reketiranja
Ti čuvaj moj auto i stan
ti čuvaš moje zlato kada idem van
ti čuvaš me kada sam i nula
ti čuvaš mog bjesnog pit bulla
Duga devetka
tako hladna i vatrena

ti čuvaš mi najmilije
ti čuvaš me od familije
Duga devetka
ti čuvaš me dok dilam ja

ti čuvaš me kod utjerivanja dugova
Duga devetka
ti si mi jedina

ti čuvaš me kad plačem ja
ti si moj sudac i moja porota
Duga devetka
srećo najdraža

tako sjajna, traumirana i čelična...

Image Hosted by ImageShack.us

Psihomodo Pop

Image Hosted by ImageShack.us

Ma znam ja inače šta je duga devetka, da ne bi bilo zabune, krivih shvaćanja i nesporazuma.:))
Neki će ovo shvatit, neki neće. Ovo je tu za mene, za one koji će shvatit...i za dugu 9...

Image Hosted by ImageShack.us
Ne, nisam glupa...:))

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us



Bliz



PLACEBO.....

Image Hosted by ImageShack.us

Britanska rock grupa s najmanje Britanaca u sebi, Placebo nikada nisu uspjeli do kraja osvojiti svoju 'domaću' publiku, no zato im je ostatak Europe i Amerike bio itekako naklonjen. Multi-nacionalnu glam rock skupinu Placebo oformili su 1994. godine pjevač/gitarista Brian Molko (pola Škot, pola Amerikanac) i basist Stefan Olsdal (Šveđan). Obojica su školu završila u Luxembourgu, no bend, kojeg su nakratko zvali Ashtray Heart, oformili su u Londonu 1994., a među svoje uzore su svrstali Sonic Youth, the Pixies, Smashing Pumpkins i Nirvanu. Treći i posljednji član Steve Hewitt jedini je Britanac, s kojim su 1996. godine objavili prvi album naziva 'Placebo'. Sa svojim, pomalo neobično normalnim gitarskim rifovima i glasnim i nabrijanim melodijama, koje su bile čudne za tadašnju britansku glazbenu scenu, nije im se predviđao veći uspjeh, ali je album 'Placebo' bio neočekivani hit s uspješnim singlovima 'Nancy Boy' i 'Bruise Pristine'. To im je osiguralo da kao predgrupa nastupe na koncertima velikih izvođača kao što su Sex Pistols ili U2. Jedan od njihovih najznačajnijih nastupa bio je onaj 1997., na rođendanskoj proslavi Davida Bowiea u New Yorku, na koju ih je on osobno pozvao kao veliki fan. Godinu dana kasnije izašao je njihov drugi album pod nazivom 'Without You I'm Nothing', koji ih je probio preko granica Britanije ravno u Ameriku. MTV nije prestao vrtiti njihov tadašnji singl 'Pure Morning', no sličan je uspjeh izostao u 'njihovoj' Britaniji. Slava je malčice vraćena sa singlom '20th Century Boy', prepjevom klasika grupe T. Rex, koji je napravljen za film 'Velvet Goldmine', u kojem se Placebo također i pojavljuju. No David Bowie je nastavio 'gurati' svoje miljenike, pa se s njima pojavio na koncertu u New Yorku, a nakon toga je i snimio s bendom novu verziju njihove pjesme 'Without You I'm Nothing', koja je kao singl objavljena 1999. godine. Placebo su treći album 'Black Market Music' objavili 2000. godine, s uspješnim singlovima 'Taste in Men' i 'Slave to the Wage', koji su poharali Europu i osigurali im neprekidne turneje, da bi 2003. objavili i četvrti album 'Sleeping With Ghosts', na kojem se našao novi europski hit singl 'The Bitter End'.
Iako Placebo u Britaniji nikada nisu stekli status kakav tamo imaju neki komercijalno manje uspješni domaći bendovi, njihov je uspjeh u Europi, kao i u Americi, sasvim zadovoljavajući. Njihovi koncerti pune stadione, njihovi albumi se prodaju u milijunskim nakladama, njihov sirovi, žestoki i glasni rock&roll nalazi svoju publiku. Presjek ove kontradiktorne, ali za njih sasvim pristojno odrađene karijere, nalazi se na DVD-u 'Once More With Feeling'.

Image Hosted by ImageShack.us



Kamo odlazi svjetlo

Rado bježim u svoj svemir
Bijelu sobu punu tihog zvuka
Doduše, pristajem na nemir
Na život prepun malih crnih rupa.
Ali ti sad znaš
Već bježi svjetlost od nas
I kamo ide, ne znamo ni mi
Ti ćes prije naći put
Sigurna staza je tvoja
A ja smirit ću se već za dan il' dva.
Otkrivali smo iste brige
Radovali se istoj pjesmi
Upoznavali smo ljude
Koji se tu i tamo sjete tebe.
Bajke uvijek ostaju u glavi
Prije petnaest godina i više
Ali ja sad znam da je kraj
Već bježi svjetlost od nas
I kamo ide, ne znamo ni mi
Ti ćeš prije naći put
Sigurna staza je tvoja
A ja smirit ću se već za dan il' dva...


Animatori



U krilu mjeseca

Čudno je kad osjetiš da nikog nema
Poželiš da stane sve, utone u san
Da isplove svi brodovi valovima opijeni
Za novi svijet, veliki svijet
Da kradeš vjetar, otpuhneš riječi
Što ne govore ništa no zvuk, sladak a tup
Zaboraviš sve ljubavi, uzvraćene dodire
Spremiš u mrak, rijedak ti zrak
Legni na oblake, nebeske putnike
Oplovi svemire
U krilu mjeseca prespavaj loš dan
Kome zvijezde padaju
Svojim repom miluju, raznose prah
Nevidljiv dah
Zašto pjesme probude onda i kad vrijeme je
Neki je sat težak k’o bat...


En Face






četvrtak, 01.06.2006.

Pozitivno...



Hindu times

I get up when I'm down
I can't swim
But my soul won't drown
I take a leave
I've got flare
I've got speed and I walk on air
Coz god gave me some' even though I can't roll' blade
Coz god gave me some' even though I can't roll' blade
And I get so high and I just can't feel it
And I get so high and I just can't feel it
In and round my brain running through my vains
You're my sunshine you're my rain
There's a light that shines on
Shines on me
And it keeps me warm
It keeps peace
I must say
I can't sleep coz the world won't wait
Coz god gave me some' even though I can't roll' blade
Coz god gave me some' even though I can't roll' blade
And I get so high and I just can't feel it
And I get so high and I just can't feel it
In and round my brain running through my vains
You're my sunshine you're my rain
And I get so high and I just can't feel it
And I get so high and I just can't feel it
And I get so high and I just can't feel it
And I get so high and I just can't feel it...



Oasis


Btw- sretan rođendan Marilyn Monroe...:)

Bliz






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Design © by : Poison Angel
Komentari On/Off

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


SLUŠAMO:
Led Zeppelin
Doorse

Animalse
Beatlese
Black Sabbath
Blur
Bob Dylan
Bob Marley
Boston
Brian Eno
Byrds
Calling
Creedence Clearwater Revival
Coldplay
Cream
Creed
Deep Purple
Eagles
Fleetwood Mac
Free
Grateful Dead
Guns 'n' Roses
Hives
Janis Joplin
Jefferson Airplane
Jethro Tull
Jimi Hendrix
Kinks
KISS
Lou Reed
Mando Diao
Metallica
Moody Blues
Nirvana
Oasis
Pink Floyd
Placebo
Radiohead
RHCP
Richard Ashcroft
Rolling Stones
Roxy Music
Santana
Savage Garden
Simon and Garfunkel
Slade
Steppenwolf
Stooges
Strokes
Sweet
T. Rex
Terry Reid
Thin Lizzy
U2
Uriah Heep
Van Morrison
Velvet Underground
Verve
White Stripes
Who

Azra
Animatori
Balašević
Bijelo dugme
Darko Rundek
Električni orgazam
Film
Haustor
Hladno pivo
Idoli
Indexi
Laufer
Let 3
Parni valjak
Prljavo kazalište
Psihomodo Pop
Pips, Chips & Videoclips
Riblja čorba
Time
Urban
Zabranjeno pušenje


I ono šta smo zaboravile napisat...smijeh
Nešto o životu...
Postoje dva suprotstavljena načina kako čovjek može voljeti
sebe: nesebično i sebično. Samo prvi način služi samoodržanju,
dok je drugi samouništavajući.


Biti zaljubljen ne znači nužno i voljeti. Biti zaljubljen je
određeno stanje; voljeti je čin. Stanje podnosimo, za čin
se odlučujemo.
Denis de Rougemont


Never stop smiling, not even when you`re sad, someone might fall
in love with your smile!
Gabriel Garcia Marquez


Don`t spend time with someone who doesn`t care spending it
with you.
Gabriel Garcia Marquez


Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan
kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju
da treba voljeti.
F. La Rochefoucauld

Sometimes when I consider what tremendous consequences come
from little things... I am tempted to think... there are no little
things.
Bruce Barton

U ovom varljivom svijetu nepotrebno je uzimati srcu sve nesreće
koje nam se dogode.
Jočo Jamamoto

NEŠTO O NAMA...


Blizanka - 02.06.1989.

Image Hosted by ImageShack.us

Račica - 22.06.1989.

Image Hosted by ImageShack.us